Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk med kopiranjem podatkov nanj šel "offline"
Trdi disk med kopiranjem podatkov nanj šel "offline"
nodrim ::
Po nekaj Googlanja se obračam na pomoč še sem, če smo že sami takšni zbrani tukaj :)
Stvar je takšna, da sem z USB ključka na disk (2,5'' Seagate Momentus 750 GB 7200 rpm) kopiral video posnetke in med kopiranjem so Win7 kar naenkrat javili, da je Network drive offline in kopiranje se je prekinilo.
Sistemsko particijo imam na SSDju, tako da mi sistem še vedno normalno dela, do tega diska pa ne morem dostopat več sploh. Ko ga imam fizično v laptopu, mi sam zagon kompa traja občutno dlje in karkoli počnem potem v winsih in pride do neke potrebe po uporabi tiste particije moram enako čakat precej časa, vendar se vseeno ne obesijo winsi.
V Disk Management mi particijo kaže kot prazno in neformatirano (RAW). CrystalDiskInfo mi ni pokazal posebej uporabnih informacij, je pa particijo označil z rumeno lučko, ki sama po sebi še ne pomeni nič.
Ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim in kakšne so kaj možnosti, da podatke dobim dol?
Stvar je takšna, da sem z USB ključka na disk (2,5'' Seagate Momentus 750 GB 7200 rpm) kopiral video posnetke in med kopiranjem so Win7 kar naenkrat javili, da je Network drive offline in kopiranje se je prekinilo.
Sistemsko particijo imam na SSDju, tako da mi sistem še vedno normalno dela, do tega diska pa ne morem dostopat več sploh. Ko ga imam fizično v laptopu, mi sam zagon kompa traja občutno dlje in karkoli počnem potem v winsih in pride do neke potrebe po uporabi tiste particije moram enako čakat precej časa, vendar se vseeno ne obesijo winsi.
V Disk Management mi particijo kaže kot prazno in neformatirano (RAW). CrystalDiskInfo mi ni pokazal posebej uporabnih informacij, je pa particijo označil z rumeno lučko, ki sama po sebi še ne pomeni nič.
Ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim in kakšne so kaj možnosti, da podatke dobim dol?
Se splača poskusit s čim takšnim? http://www.diydatarecovery.nl/mbrtool.h... ... zaenkrat podatkov na disku še nism nič tikal, tako da ne vem kako pametno je začeti kaj na blef s takšnimi in podobnimi orodji?
kako misliš direktno? drugače gre za prenosnik DELL XPS 702x, ki ima dva HD baya ...
če dam ta HD nazaj v komp, ga v BIOSu prepozna, HD test v BIOSu pa precej kmalu prekine zaradi napake
če dam ta HD nazaj v komp, ga v BIOSu prepozna, HD test v BIOSu pa precej kmalu prekine zaradi napake
Še kdo kakšna ideja, preden se začnem igrati z obnovo MBR-ja?
Priklopit ga bom še probal v nek drug računalnik, če ga bo kako drugače prepoznal ...
Priklopit ga bom še probal v nek drug računalnik, če ga bo kako drugače prepoznal ...
sam tko za info ... sem uporabil USB boot UBCD in z njega zagnal Parted Magic Linux in v njem s TestDisk uspel rahlo obnovit particijo, da sem skopiral določene datoteke na zunanji disk ...
zdaj ravnokar formatiram disk na novo
so kakšni pomisleki in testi za ta disk ali mislite, da ga lahko uporabljam še naprej, ker mi ni čisto jasno zakaj sploh je prišlo do napake?
zdaj ravnokar formatiram disk na novo
so kakšni pomisleki in testi za ta disk ali mislite, da ga lahko uporabljam še naprej, ker mi ni čisto jasno zakaj sploh je prišlo do napake?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12066 (11036) | Jerry000 |
» | Čitalec diskov St-Lab U-390!Oddelek: Strojna oprema | 2446 (1788) | Spajky |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3553 (2342) | hojnikb |
» | Problem s particijama na trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 2007 (1468) | solatko |
» | TeŽava s trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1719 (1362) | bluefish |