» »

Windows 8.1 PRO vs Enterprise

Windows 8.1 PRO vs Enterprise

Morenov ::

Enterprise je namenjen podjetjem, Pro pa zahtevnejšim domačim uporabnikom in manjšim podjetjem. Razlike lahko razberemo iz teh tabel:

Compare Windows 8.1 Editions

Enterprise različica ima dodatke, ki jih domači uporabniki ne potrebujejo. Potemtakem je Pro različica čisto dovolj. Zakaj potem vsi silijo v Enterprise in se ne zadovoljijo s PRO?

.
  • spremenil: Morenov ()

Goran's Blog ::

Mogoče so razlike pri licenciranju ne vem?

Company ::

Kdo sili v Enterprise? Kolikor je meni znano, Enterprise v prosti prodaji niti ne moreš kupiti, npr. za doma. Enterprise verzijo imajo ljudje nameščeni le zato, ker jo snamejo s torrentov, ne pa zaradi potrebe. V takem primeru si v podobni dilemi, kot če moraš izbrati avto s 100 konji ali avto s 150 konji, cena obeh je pa enaka... Izbereš 150, čeprav veš, da je 100 dovolj za tvoje potrebe.

LP!

...:TOMI:... ::

Enterprise je samo volume license.
Tomi

Morenov ::

Torej lahko rečemo da je Enterprise balast. Potemtakem je Pro različica celo boljša, saj ne vsebuje nepotrebnih programov/aplikacij, ki mogoče celo nekoliko upočasnijo Windowse?

darkolord ::

Ne.

Mavrik ::

Ne vem kaj ti ni jasno. Enterprise kupiš zato ker se ga da kupit z volume licensingom (torej da kupiš 100 licenc naenkrat) in to SAMO z volume licensingom.

Za domačo uporabo ga itak ne moreš dobiti, ko pa rabiš toliko licenc je pa edina pametna izbira. Ne vem kaj ma "bloat" tu veze. Če maš 100 mašin pač načeloma rabiš tudi tiste dodatne fičrje.
The truth is rarely pure and never simple.

Company ::

Kaj ti pa pravzaprav ni jasno? Enterprise je na voljo za firme z Volume Licencingom, Pro pa za nakup z ENIM računalnikom. Enterprise vključuje dodatke, ki omogočajo lažje upravljanje in podobno, ter funkcije, ki so v primeru samostojnega računalnika neuporabne.
Ali te pa pravzaprav zanima, katera verzija s Partisa ti bo bolje delala? :) V tem primeru je čisto vseeno, aktero namestiš.

Morenov ::

Aja šele zdaj mi je čisto jasno to z Enterprisem in Volume Licencingom. Torej kot posameznik ne moreš kupiti Enterprisea oz. če ga kupiš si malo čez les, ker kupiš več licenc, ki jih valda ne rabiš. Malo sem taval v temi. Kakšen partis, pustimo pri miru partis tam kamor je.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linuxu v Münchnu slabo kaže (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14040447 (34529) MrStein
»

AMD stavi tudi na uporabnike Windows 7

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4915517 (13198) Shegevara
»

Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelka

Oddelek: Operacijski sistemi
145510 (4981) solatko
»

Beta Windows 9 bržčas že prihodnji mesec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5838027 (33127) PrimozR
»

MJU objavilo pogodbo z Microsoftom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9931523 (28203) BigWhale

Več podobnih tem