» »

Homoseksualnost ni bolezen

Homoseksualnost ni bolezen

Temo vidijo: vsi
««
22 / 24
»»

Mipe ::

Heterofobija, misandrija, sovražni govor (pozivanje k iztrebljenju). Ti si na isti ravni kot kak neonaci.

PNG ::

In ti misliš, da se bodo nasilni posamezniki spremenili? V kakšnem svetu pa ti živiš, nasilneži bodo VEDNO obstajali.

In pozivanju k nasilju bo vedno izzvalo sovraštvo.

Pithlit je izjavil:

PNG je izjavil:

To je praktično edina pozitivna stran Slovenije - nizka kriminaliteta.

No, to je tudi del problema. Dokler nisi prejemnik problema pač ni (ali pa izgleda dovolj trivialno majhen da se ti ni treba ubadat z njim), ko pa enkrat postaneš prejemnik pa vidiš da problem obstaja. In je kar velik.

Jaz se z diskriminacijo in nasiljem srečujem praktično dnevno (priznam, zadeva je dovolj subtilna da ne pušča vidnih posledic, povzroča pa 'sive lase'). Večina se vas pač s tem ne srečuje in se vam zdi, to kar jaz počnem tukaj (in drugje) brezvezno pretiravanje.

Seveda, del problema si tudi ti. Jaz sem prejemnik - sem dvometraš in si brijem glavo (iz praktičnih razlogov, ker se rad ukvarjam s športom in je praktično biti brez las), ter sem nor na usnjene jakne. Če bi me sedaj srečala na ulici bi razmišljala o tem kako bi me iztrebila - brez da bi vedela kdo sem, kaj sem in zakaj sem. Popolnoma ista si, le da špilaš vlogo "ubogega geja", dvometrski skinhead si pa itak zasluži smrt.

Brez skrbi bodi, se srečujem z raznoraznimi komentarji glede tega vsak dan. Razlika je le, da jaz ne gnjavim na slo-techu kako sem si ubog in idiote polne predsodkov ignoriram, ti pa tega nisi sposobna.

Vajenc ::

Pithlit je izjavil:

Jaz lahko na vse pretege izzivam pa nihče nima pravice roke dvignit nadme.

Zakonsko to drži, v resnici pa smo ljudje še vedno besne živali, ki jih družbene norme ohranjajo krotke. Ljudi se ne izziva, ker nikoli ne veš koliko hribovca se skriva v posamezniku. V Srbiji je npr. zaradi preveč hribovcev izvedba parade preveliko tveganje, četudi je država s policijo na strani istospolnih.

Pithlit je izjavil:

Mipe je izjavil:

Problem si TI, ki bi izrtebljevala ljudi.

Ker bi rada iztrebila nasilje? Ja, z veseljem ti mečem polena pod noge.

To je podobno kretensko, kot bi nazi fantaziral, da bo mir in harmonija na svetu šele, ko bo uplinjen poslednji gej, žid, cigan in ostala nearijska raja. Ne, ljudi je potrebno izobraževati in usklajevati nerešene zadeve vsaj približno z željami demokratične večine.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

driver_x ::

PNG je izjavil:

driver_x je izjavil:

Glede varnosti homoseksualcev v Slo pa samo tole: živim v zadosti zaplankanem okolju da poznam vsaj eno tako osebo, ki se je zaradi svoje spolne usmeritve raje odselila drugam.

Ja, podobno interakcijo z okoljem imajo kot debeli ljudje, hendikepirani ljudje itd. A se gremo tudi boriti za pravice debelih? Če ja, kdaj začnemo (no, mene ne bo poleg, ker mi je preveč vseeno), če ne zakaj ne?

Debelim in hendikipiranim na referendumih ne omejujemo pravic, jih ne pretepamo ali kaj podobnega.

@pithlit: prej sem po nesreči za izbris označil tvoj post.

Še glede parad: iz mladosti mi je ostalo v spominu nekaj gasilskih in vojaških parad. Ene vrste parada je tudi ples četvorke maturantov, lahko pa so to tudi razne športne ali druge prireditve. Da o paradah raznih političnih strank niti ne govorimo. V čem točno se parada ponosa razlikuje od zgoraj naštetih? Zame je vse to isto sranje sranje, ki me v nobenem primeru ne briga, me pa tudi ne moti. Če bi me kaj od naštetega zanimalo, bi si ogledal, tako si pač ne.

Invictus ::

Pithlit je izjavil:

To nikakor ne opravičuje dejanja. Recimo.

Jaz lahko na vse pretege izzivam pa nihče nima pravice roke dvignit nadme

Se strinjam. Sam film včasih poči. Pa težko zanikaš vsaj delček svoje krivde. Pa pravica gor in dol ...

Kot bi šel dražit psa, potem bi pa tožil lastnika ker te je ugriznil.

To gre bolj v smeri kake Darwinove nagrade ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Truga ::

A to je tko ko una tema v avtih, k je kriv tist k vozi pocasi, ker unmu zadaj pol film poci?

Truga je izjavil:

A to je tko ko una tema v avtih, k je kriv tist k vozi pocasi, ker unmu zadaj pol film poci?

Zakonodaja predpisuje kazni tudi za prepočasne voznike, pa to ne zagotavlja varnosti afnguncu, ki nalašč ovira jeznoritneže.
Woody Allen

Truga ::

Ne, kazni za prepocasno voznjo ni. Je kazen ce imas priloznost se umaknit, pa se ne, ko je za tabo kolona. To sta dve razlicni stvari.

nevone ::

Vse nasilje bazira na tem, da se ga tolerira ker se ga boji. Potem se pa išče izgovore zakaj naj bi to bilo dobro.

Lahko še stokrat ponovimo zlajnano mantro, da je nasilje posledica nekega drugega nasilja, pa to ne drži, vsaj ne vedno. Dostikrat ravno šibkost in nenasilnost posameznikov daje zagon nasilnežem.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

D3m ::

Vidim, da je še Pithlit postala nacistka.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tudi to je zelo tipično, da se tistega ki se brani, vrže v isti koš z napadalcem.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

jype ::

PNG> Brez skrbi bodi, se srečujem z raznoraznimi komentarji glede tega vsak dan. Razlika je le, da jaz ne gnjavim na slo-techu kako sem si ubog in idiote polne predsodkov ignoriram, ti pa tega nisi sposobna.

Dokler ti država s posebnim zakonom ne prepove posvajanja otrok, se nimaš česa bat, sinko.

nevone je izjavil:

Tudi to je zelo tipično, da se tistega ki se brani, vrže v isti koš z napadalcem.

o+ nevone

Kako se brani? S tem, da stalno verbalno napada druge in poziva k njihovi iztrebitvi?

nevone je izjavil:

o+ nevone

Naj se tolerira nasilje?
Woody Allen

Kako se brani? S tem, da stalno verbalno napada druge in poziva k njihovi iztrebitvi?

Kako bi se pa ti branil, če bi bil napaden?

Poleg tega nisem videla nobenih pozivov k iztrebitvi.

Naj se tolerira nasilje?

Saj to se dela. Ne tolerira se nasilja.

Težko me boš prepričal, da nasprotniki homoseksualcev niso nasilni in da po drugi strani homoseksualnosti ne moreš tretirati kot nasilje nad komerkoli.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Kako bi se pa ti branil, če bi bil napaden?

Tako kot vedno - brez fizičnega nasilja, če je le mogoče. Sem velik miroljub in ne trpim nasilja v tej ali drugačni obliki. Vendar je razlika v tem, da deljenje modric vidim kot manjše nasilje kot umor ali celo genocid. Modrice preživiš, smrti pač ne. Nasilje je spremljalo človeka vse od njegovega nastanka, danes smo mu samo pripeli različne oznake, kar je samo sprenevedanje.

nevone je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Mipe je izjavil:

Le muslimanskih skrajnežev se je treba izogibat

In nacijev. V povsem enaki meri.

Oboje bi bilo treba iztrebit. Pravzaprav kar vse skrajneže, ne glede na ideologijo.

nevone je izjavil:

Saj to se dela. Ne tolerira se nasilja.

Pa braniš Pithlit, ki zagovarja poboj drugače mislečih.

nevone je izjavil:

Težko me boš prepričal, da nasprotniki homoseksualcev niso nasilni in da po drugi strani homoseksualnosti ne moreš tretirati kot nasilje nad komerkoli.

Poguglaj Dayna Morales. Natakarica je ponaredila verbalni napad nase in na ta način zaslužila jurje donacij - na račun nič hudega sluteče družine, ki je samo prišla na večerjo. Tudi homoseksualci so lahko zlobni, prav tako kot vsak drug človek.

In Pithlit je pokazala svoj pravi obraz: obraz ženske, ki je pripravljena ubijati.

Tako kot vedno - brez fizičnega nasilja, če je le mogoče. Sem velik miroljub in ne trpim nasilja v tej ali drugačni obliki. Vendar je razlika v tem, da deljenje modric vidim kot manjše nasilje kot umor ali celo genocid. Modrice preživiš, smrti pač ne.

Vidiš, tudi ti ne izključuješ naslija kot oblike obrambe. Tega si v resnici ne more privoščiti nihče.

Pa braniš Pithlit, ki zagovarja poboj drugače mislečih.

Branim jo zato, ker je pač v tej temi ona na strani, ki se brani.

Tudi homoseksualci so lahko zlobni, prav tako kot vsak drug človek.

Saj se že ves čas poudarja, da je treba obravnavat posameznike in ne kar cele skupine ljudi.

o+ nevone

Povej to Pithlit, ki bi me iztrebila.

Mipe je izjavil:

Si mar skrajnež in bi želel iztrebiti homoseksualce?

o+ nevone

Ne. Vendar si je Pithlit vbila v glavo, da sem.

Mene si tudi želi iztrebiti, samo je OK, ker lahko posvajam otroke.

echo ::

Nacije se iztrebi tako, da se vsakemu posebaj pokaže njihovo zmoto in zavedenost.
Meni se Pithlitina sarkastična opazka ni zdela kot pozivanje k nasilju. Kvečjemu je postavila ogledalo.

Potem se lahko tudi izjave nasprotnikov razume sarkastično. Aja, ne, vse so homofobični sovražni govor.

Massacra ::

Kam ste pripeljali debato? :(
V glavnem tisti, katerih poznavanje in dojemanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin je skoraj nikakršno! In zato ste sposobni samo provociranja in blesavih razlag in ničvrednih argumentov! Sramota!

http://www.theguardian.com/world/2013/n...

Ne. Vendar si je Pithlit vbila v glavo, da sem.

Verjetno nisi skrajnež, vendar pa izražaš določeno distanco in določeno stopnjo nesprejemanja homoseksualnosti kot možnosti povsem enakovrednega (glede na heteroseksulanega) ljubezenskega razmerja dveh odraslih oseb. Zato sta pač na nasprotnih bregovih. Iz česa si pa ti potegnil zaključek, da te hoče iztrebiti, pa ne vem.

o+ nevone

Iz tega:

Pithlit je izjavil:

Mipe je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Kakšen neumen zaključek? Iz tistega stavka je očitno, da me ima za nasilneža. In rada bi iztrebila nasilneže.

Niti homoseksualci nimajo pravice do sovražnega govora.

Mipe je izjavil:

Iz tega:

Pithlit je izjavil:

Mipe je izjavil:

Jah ne vem kaj bi ti rad. Da te objame in skupaj zaplešeta. Ti ne maraš homoseksualcev, ona pa ne mara tebe.

Iztrebljanje pa raje prepustita drugim, vidva sta oba nedolžna glede tega. (No vsaj upam.:))

o+ nevone

S tvojimi besedami... samo ogledalo sem ji nastavil.

Meni v bistvu dol visi za homoseksualce (ne, resno!), vendar imam bolj nizko toleranco za hinavščino.

Mipe> Kakšen neumen zaključek? Iz tistega stavka je očitno, da me ima za nasilneža. In rada bi iztrebila nasilneže.

Saj nasilneže bi tudi ti rad iztrebil.

Pithlit ::

PNG je izjavil:

Če bi me sedaj srečala na ulici bi razmišljala o tem kako bi me iztrebila - brez da bi vedela kdo sem, kaj sem in zakaj sem.

Meni je povsem jasno da izgled ne pomeni prav ničesar.

PNG je izjavil:

Razlika je le, da jaz ne gnjavim na slo-techu kako sem si ubog in idiote polne predsodkov ignoriram, ti pa tega nisi sposobna.

Oh joj.

Dokler mi takile idioti ne skušajo kratit pravic... jih mimogrede ignoriram. Drugače pa ne bom tiho.

Vajenc je izjavil:

Zakonsko to drži, v resnici pa smo ljudje še vedno besne živali, ki jih družbene norme ohranjajo krotke.

Čista resnica. Ampak moj point je bil da se žrtve nikakor ne more kriviti za nasilje. Tudi če je izzivala.

Mi je popolnoma jasno da izzivanje ni pametno početje... zato tega pač ne počnem. Bi pa lahko. V normalnih družbah brez strahu pred nasiljem.

Vajenc je izjavil:

To je podobno kretensko, kot bi nazi fantaziral, da bo mir in harmonija na svetu šele, ko bo uplinjen poslednji gej, žid, cigan in ostala nearijska raja.

Torej je treba nasilje mirno gledat in počakat da gre (če gre) mimo? Sori. Hrbtenico imam še vedno. Nasilje je potrebno iztrebiti! Najbolje je seveda... beri spodaj (počasi, počasi celo uspeva).

Vajenc je izjavil:

Ne, ljudi je potrebno izobraževati

Absolutno.

Vajenc je izjavil:

in usklajevati nerešene zadeve vsaj približno z željami demokratične večine.

Ja, ampak le dokler želje večine ne kratijo pravic manjšin.

driver_x je izjavil:

V čem točno se parada ponosa razlikuje od zgoraj naštetih?

Une četvorke marsikoga ne motijo. Na pol goli mladci ki se medsebojno 'ližejo' je pa pač druga zgodba (priznam, tudi meni zadeva ni všeč - se da mal bolj 'civilizirano' izvajat). Nekatere zadeva travmatizira tako zelo da se morajo kar tepst. Je pa res da slovenske parade ne poznam. Tko da tole o na pol golih mladcih vzemi z malo rezerve.

In ja, malenkost sarkazma. Pojma nimam zakaj bi mirne parade (pa tudi če jim rečemo maškarade, in tudi če folk razkazuje svoja na pol gola telesa... pa se med tem še objemajo pa poljubljajo) motile kogarkoli. Velja tako za parado ponosa... kot za naci parado (v kolikor se izognemo sovražnemu govoru - torej, dokler se maha z zastavicami ni nobenega problema - imho).

Invictus je izjavil:

Pa težko zanikaš vsaj delček svoje krivde. Pa pravica gor in dol ...

U bistvu prav komot. Dokler ne storiš ničesar narobe se nimaš kaj počutit krivega. V kaj te silijo družbene norme je pa drugo, ja. Tudi žrtev posilstva bo, ob družbenih pritiskih tipa "kaj se pa oblačiš kot cipa..." začela dvomit v svojo nedolžnost.

D3m je izjavil:

Vidim, da je še Pithlit postala nacistka.

Seveda. Zdaj grem pa samomor delat da pokažem tem pedrom kaj si zaslužijo!

nevone je izjavil:

Rekla sem da je potrebno vse skrajneže iztrebit. Nisem pa razjasnila kako (silly me... ker pričakujem da ljudje sledijo temi. Oh well...).

Seveda tisti, ki se v tem stavku vidijo na napačni strani, takoj pomislijo na strelski vod:

Mipe je izjavil:

PNG je izjavil:

Mene si tudi želi iztrebiti, samo je OK, ker lahko posvajam otroke.
Life is as complicated as we make it...

Saj jih bomo iztrebili v bližnji prihodnosti.

Iz njih bomo naredili normalne ljudi, sposobne empatije in ljubezni.

Meni v bistvu dol visi za homoseksualce (ne, resno!),

Ja no sej, vseeno ti je kako se jih obravnava, tudi nasilno lahko, če kdo tako pač misli.

vendar imam bolj nizko toleranco za hinavščino.

Ne vem sicer koga tukaj obtožuješ hinavščine. V glavnem je vsak izrazil svoje mnenje dokaj odkrito in direktno.

Morda si hinavec ti sam, ker se sploh oglašaš v tej temi in obenem trdiš, da ti dol visi za homoseksualce.

o+ nevone

Nisem tu zaradi homoseksualcev, pač pa zaradi njihovega sprevrženega zlorabljanja privilegiranega položaja za agresijo nad drugače mislečimi. Imam pač močan čut za pravičnost in se hitro odzovem na take situacije. Narobe je, da homoseksualci, ki jočejo zaradi sovražnega odnosa javnosti, sami izkazujejo sovražen odnos do drugače mislečih. Do sožitja ne prideš z antagoniziranjem.

Mipe> zaradi njihovega sprevrženega zlorabljanja privilegiranega položaja

Saj ti veš, da se temu, kar si ravnokar zapisal (diskriminirana skupina, ki se bori za enake pravice kot jih imajo ostali, naj bi svoj položaj, ki naj bi bil priviligiran, zlorabljala), strokovno reče "hitlerizem" ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Hit?ler?ism
[hit-luh-riz-uhm]
noun
the doctrines, principles, and practices of the Nazi party, especially as developed by Hitler; Nazism.

Ne kapiram. Vseeno, karkoli se že reče temu, ne spremeni dejstva, da homoseksualci izrabljajo položaj svoje diskriminirane skupine za izživljanje nad drugimi. Tako rekoč sposojen "visoki" konj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Narobe je, da homoseksualci, ki jočejo zaradi sovražnega odnosa javnosti, sami izkazujejo sovražen odnos do drugače mislečih.

Ah, ja, oni bi morali ponižno skloniti glavo in sprejemati vse kar jih doleti. In to bi po tvoje spremenilo odnos do njih? To je daleč preveč naivno pričakovanje.

o+ nevone

Mipe> Ne kapiram.

Vem. Podoben si tistim muslimanom, ki verjamejo, da je treba žensko, ki so jo posilili, kamenjati do smrti, ker je izkoristila svoj priviligiran položaj.

Mipe je izjavil:

Nisem tu zaradi homoseksualcev, pač pa zaradi njihovega sprevrženega zlorabljanja privilegiranega položaja za agresijo nad drugače mislečimi. Imam pač močan čut za pravičnost in se hitro odzovem na take situacije.

Ježeš, ježeš... zdaj pa ne vem a naj se smejem al jočem.

Ubogi naciji (pa uni muslimanski fundiji... in katoliški - da se slučajno ne bo kdo počutil diskriminiranega) ki jih vsakodnevno pretepam. Pa brez skrbi... fasajo le modrice.

Saj ne pričakujem, da boste že takoj spregledali svoje zmote. Bo moralo preteči precej vode in solza, preden boste spoznali, da je treba za sožitje v družbi treba narediti kaj drugega kot zmerjati in zasmehovati soljudi. Človek bi mislil, da bi to že vedeli iz lastnih izkušenj, a kaže, da temu ni tako.

Zaslepljenost pač. Boste pač še naprej skušali s silo priti do sožitja.

Mipe> Zaslepljenost pač. Boste pač še naprej skušali s silo priti do sožitja.

Dokler bodo žrtve krive za nasilje, ki se nad njimi vrši, bo kar treba vztrajati z ostrino dialoga.

Mipe je izjavil:

Boste pač še naprej skušali s silo priti do sožitja.

Jap. Une zastavice dobesedno posiljujejo ljudi. Pa grozne rane jim zadajajo tudi.

Massacra ::

nevone je izjavil:

Vse nasilje bazira na tem, da se ga tolerira ker se ga boji. Potem se pa išče izgovore zakaj naj bi to bilo dobro.

Lahko še stokrat ponovimo zlajnano mantro, da je nasilje posledica nekega drugega nasilja, pa to ne drži, vsaj ne vedno. Dostikrat ravno šibkost in nenasilnost posameznikov daje zagon nasilnežem.

o+ nevone

Tukaj je zbrana vsa patopsihologija odnosa med nasilnežem in žrtvijo: "ponižnost ter strah in sram žrtve, sta glavna hrana nasilneža"! Za konec tragedije (dostikrat na sodiščih): pa saj si me ti izzival/a! Ti si kriv/a,fa je do nasilja prišlo.

Kako "bolani" so dejansko argumenti nasilnržev nad šibkejšimi oz. manjšinami!

Da je biološka... glih tolk kot hetero usmerjenost. Pa naravna tudi. Odklonska? Absolutno.

bluefish ::

Zaradi poteka debate in v izogib nesporazumom ob brisanju citiranj prosim sodelujoce, da se ne odzivate na objave dolocenega uporabnika - le te bodo odstranjene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

arnecan1 ::

Sem za pravice istospolnih, npr. do dedovanja, tolerance, priznanja izvenzakonske skupnosti, udejstvovanja v politiki, itd. Nekje pa vsaj zame obstaja meja, in to je poroka ter predvsem posvajanje otrok. Ampak istospolni morajo sami izbrati pot, kako se bodo predstavili ljudem. Ali bo to pot strpnosti in Mandele ali rušenje tisočletnih norm čez noč in konflikt. Ta trenutna pot iskanja skupnega jezika in predstavitve je vsekakor napačna:

Kot je npr. napačno izzivanje oranževcev na S. Irskem:

Ali parada klovnov v črnskem getu:

Vsak je odgovoren sam, kako bo komuniciral z okolico. Z takšno retoriko in obnašanjem se sili tudi strpne ljudi, da zavzamejo stališče, ker na koncu ostaneta samo še 2 bregova. In poti do kompromisa več ni. Nekateri se pač morajo zavedati, da si vsak (no, 99% pa) starš(ev) želi, da bi njegov otrok bil tisti na levi strani slike, kljub temu, da nekateri glasno propagirajo desno stran:

In iskanje skupnega jezika bi bilo vsekakor bolje, da bi skupen jezik iskal npr. Mario Galunič, kot pa šemljenje v angele in nune ter žvižganje po cesti. Galunič bi za razrešitev situacije z 5 minutnim intervjujem verjetno naredil več za istospolno skupnost kot pa 5 dnevno marširanje in žvižganje angelov po cesti. Ki pravzaprav samo še dodatno razdražijo javnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

arnecan1> Ki pravzaprav samo še dodatno razdražijo javnost.

Ja, zato so si židje mirno nadeli davidovo zvezdo na rokav in se trudili, da ne bi v ničemer izstopali, da ne bi izzivali, da ne bi svojega položaja še poslabšali.

Naj se jebe vsak, ki si misli, da bi moral kdorkoli, ki se bori za svoje pravice, ponoviti ta eksperiment.

arnecan1 ::

jype je izjavil:

arnecan1> Ki pravzaprav samo še dodatno razdražijo javnost.

Ja, zato so si židje mirno nadeli davidovo zvezdo na rokav in se trudili, da ne bi v ničemer izstopali, da ne bi izzivali, da ne bi svojega položaja še poslabšali.

Naj se jebe vsak, ki si misli, da bi moral kdorkoli, ki se bori za svoje pravice, ponoviti ta eksperiment.

A ti primerjaš Žide leta 1939 v Nemčiji in istispolne leta 2013 v Evropi? Huh, sedaj pa si izjavil bushizem.:P

Pa lepo, da si iz mojega dopisa izrezal 1/3 enega samcatega stavka.

Sicer pa prvo uredi vsaj minimalne pravice istospolnim v islamskem svetu, potem pa lahko psuješ še malo v Sloveniji. Aja, tam pa ne.;((
««
22 / 24
»»