Forum » Elektrotehnika in elektronika » Polnjenje telefonske li-on baterije direktno
Polnjenje telefonske li-on baterije direktno
cegu ::
Zdravo.
Zanima me, če polnilec za telefon zvežem direktno na baterijo od telefona, bo to v redu?
Mam mrtev telefon (za katerega sem pred kratkim kupil novo baterijo). Na baterijo bi dal female USB in bi jo na ta način polnil s polnilcem.
Edit: Torej, je polnilec smart naprava, ali je ta pametni del v telefonu?
Zanima me, če polnilec za telefon zvežem direktno na baterijo od telefona, bo to v redu?
Mam mrtev telefon (za katerega sem pred kratkim kupil novo baterijo). Na baterijo bi dal female USB in bi jo na ta način polnil s polnilcem.
Edit: Torej, je polnilec smart naprava, ali je ta pametni del v telefonu?
- spremenil: cegu ()
blackbfm ::
Navaden polnilec da sam neko standardno napetost in tok, ostalo dela elektronika v napravi. Li ion/poly baterije niso nedolžne no, tako da se ni za hecat če neveš kaj delaš.
Imaš pa tudi pametne polnilce, kjer sam vse nastavljaš, uporablja se jih v modelarstvu recimo..
Imaš pa tudi pametne polnilce, kjer sam vse nastavljaš, uporablja se jih v modelarstvu recimo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
cegu ::
Hvala lepa. Vedel sem da to drži za ta stare polnilce, nisem pa vedel kako je z novimi "ta lahkimi".
Torej, če imam zabrickan telefon, deluje pa še toliko da polni baterije - potem je to postal moj novi polnilec.
Vprašanje 2:
Je lahko luknjica v telefonu, ki je namenjena poljnjenju telefona uporabljena v obratno smer? Da od tam van črpam energijo iz baterije? (ali bi bilo treba dobiti direkten dostop do baterije?)
Torej, če imam zabrickan telefon, deluje pa še toliko da polni baterije - potem je to postal moj novi polnilec.
Vprašanje 2:
Je lahko luknjica v telefonu, ki je namenjena poljnjenju telefona uporabljena v obratno smer? Da od tam van črpam energijo iz baterije? (ali bi bilo treba dobiti direkten dostop do baterije?)
hojnikb ::
li-ion, baterijo od mobitela lahko nafilaš direkt z polnilcom, ker ima tako ali tako zaščito, ki izklop polnjenje pri ~4.2V. Samo kapaciteta nebo optimalma (zgubiš cca 20%).
Že nafilal dosti li-ion tako in ni blo nobene panike. Sam pazi, da je vmes zaščita ! (kar bi tako ali tako mobla bit, če je to baterija od mobitela)
Že nafilal dosti li-ion tako in ni blo nobene panike. Sam pazi, da je vmes zaščita ! (kar bi tako ali tako mobla bit, če je to baterija od mobitela)
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Best practices polnenja baterij v gadgetih?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3542 (2689) | Jst |
» | Galaxy S4 - baterijaOddelek: Mobilne tehnologije | 2931 (2657) | hojnikb |
» | Baterija Li-IonOddelek: Pomoč in nasveti | 790 (647) | blackbfm |
» | "Obnova" Li-on baterij za prenosnikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7942 (7558) | Scorpia |
» | okvara kamereOddelek: Zvok in slika | 1808 (1629) | Tilen |