Forum » Pomoč in nasveti » Baterija Li-Ion
Baterija Li-Ion
Volk| ::
Mene pa zanima glede napetosti. Nisem ravno v tem doma.
Imam polno NimH baterij(AA in AAA). Ker je njihov "rok" že potekel nabavljam Li-ion.
Danes dobil prvi paket. baterije so polne tester mi kaže napetost 3,7V, dočim pri Nimh je to 1,2V
KO sem dal v lasersko miško...seveda ne dela. Dela pa daljinec od tv.
Mi lahko kdo pojasni te volte, zakaj recimo miška ne dela?
Aja, pa polnilec s katerimi sem polnil NiMH se ne odziva na Li-ion. Kaj potrebujem poseben polnilec?
Sory, za bedasta vprašanja, toda v tem ravno nisem doma. Če bi mi kdo pojasnil kaj moram nabavati da bo vse delalo kot dela na NiMh?
Imam polno NimH baterij(AA in AAA). Ker je njihov "rok" že potekel nabavljam Li-ion.
Danes dobil prvi paket. baterije so polne tester mi kaže napetost 3,7V, dočim pri Nimh je to 1,2V
KO sem dal v lasersko miško...seveda ne dela. Dela pa daljinec od tv.
Mi lahko kdo pojasni te volte, zakaj recimo miška ne dela?
Aja, pa polnilec s katerimi sem polnil NiMH se ne odziva na Li-ion. Kaj potrebujem poseben polnilec?
Sory, za bedasta vprašanja, toda v tem ravno nisem doma. Če bi mi kdo pojasnil kaj moram nabavati da bo vse delalo kot dela na NiMh?
hja li-ion celice niso mišljene za tako uporabo kot ni-cd in podobno, ker majo večjo napetost. Pa za li-ion rabiš tut zaščitno vezje.
#brezpodpisa
mihec87 ::
ne vem od kje ideja da ni-mh nadomestiš z li-ion..
Glede na to da nadomeščaš vzami ni-mh z tehnologijo nizkega samopraznjenja npr sanyo eneloop..
Li-ion potrebuje polnilec ali pa zaščito pred prenapolnjenostjo ter izpraznitvijo...
In ja li-ion polna ima malo manj kot 4,20V,ravno tako se jih ne prazni pod 3V oz še nekaj manj..
Daljinec verjetno ti toliko občutljiv kakšno napetost dobi..
Glede na to da nadomeščaš vzami ni-mh z tehnologijo nizkega samopraznjenja npr sanyo eneloop..
Li-ion potrebuje polnilec ali pa zaščito pred prenapolnjenostjo ter izpraznitvijo...
In ja li-ion polna ima malo manj kot 4,20V,ravno tako se jih ne prazni pod 3V oz še nekaj manj..
Daljinec verjetno ti toliko občutljiv kakšno napetost dobi..
Volk| ::
Aha, torej večina naprav ki uporablja AAA(NimH), ne deluje na AAA(Li-ion). Sem res mislil, da lahko nadomestim NimH z Li-ion.
Hvala za pojasnila. Jaz sem mislil, da pač moram gledat samo velikost baterije.
Hvala za pojasnila. Jaz sem mislil, da pač moram gledat samo velikost baterije.
aja, pa še to, če se že menimo o tem. Telefoni imajo Li-ion. kaj je v polnilcu pol ta zaščita pred prenapolnjenostjo ali v telefonu?
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 88076 (26782) | d0rK |
» | Microsoft: baterije niso problemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13623 (11540) | Bor H |
» | Kje nabaviti poceni Li-Ion akuje ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3601 (3253) | Boeing |
» | Prvo polnjenje baterijeOddelek: Mobilne tehnologije | 7447 (7031) | roli |
» | Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6351 (5464) | Zdravko |