» »

PS4 vs. Xbox One

PS4 vs. Xbox One

Temo vidijo: vsi
««
10 / 18
»»

St235 ::

kot je meni znano ponuja brezplačne igre od letošnje pomladi, smo se ljudje pritožujejo da gre za stare in/ali nezanimive naslove.

Pesimist ::

taddeo je izjavil:

Pesimist@ xbox live sem uporabljal kr nekaj let... Igral sem predvsem kolekcijo gearsow in kak fps. Predvsem mrgoli frocov, ki nimajo kulture se derejo v mic in jebhejo vse povprek. Razliko vidim v tem, da ti psn+ ponudi nekaj barem nekaj xbox live pa te oguli do konca! Naprimer oseba, ki trenutno nima za psn+ in si želi probat demo fifa14, nba14 in določene igre jih dobi zastojn(f2p) in lahko igra online.. Brez psn+ dobi že odlične špile, kot je warframe in warthunder, ter blacklight.. In še kaj! Xbox live že zahteva naročnino za dolpoteg kakšnega demota.. Mislim, da je v psn+ vključen netflix in music ter video unlimited itd. Samo pr netflix spremeniš dns..

Resogun laufa na 1080p/60fps enkratna grafika z prečudovitime efekti! Sem ljubitelj shoot em špilov..

kaj pravis, da je v psn vklucen netflix? daj preveri to. ker te bi vzel psn+ kr tak brez konzole ker mi zavracajo kreditne direktno pri netflixu ze 1 leto.

To bi bila pika na i in zmaga ps4 nad xbox tv za mene.

Drigace pa to kaj sem jaz omenjal je nov feature za live. Grupiranje z istim folkom

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

absolutno nic ne najdem o free netflixu na ps+. Le da ps+ ni pogoj za njega.

Berserker ::

A mislite da bo dobil xbox one več eksluzivnih iger ali bo zopet sony v ospredju?

Lonsarg ::

Število ekskluzivnih iger po izzidu vedno bolj upada, pa že zdaj jih ni ne vem koliko, torej dolgoročno res ne bi skrbel zaradi ekskluziv pri nakupu konzole. Mogoče da upoštevaš trenutne ekskluzive pri izbiri, to je pa to.

dolenc ::

Se je pa kar nekaj špilov nabralo, ki niso ekskluzive(so recimo še na PCju) pa jih ena platforma ni imela, recimo metro 2033, witcher 2, serious sam, niso bli na ps3, mass effect(1), je prišel šele po izzidu 3jke, gothic/arcania(no tle nismo nč zamujal :D) itd...

Tukej je imel nekako xbox prednost, je (zgleda) blo lažje port narest kot za ps3, verjetno bo s to generacijo tega manj, ko imata obe konzoli podobno železnino.
Je pa res, da so ble ekskluzive na ps3 res top-šit naslovi in studiji, ki so v navezi z sonijem kar obetajo.

Jaz bi bil bol vesel, če ekskluziv ne bi bilo.

ok netflix ni included v psn+ narocnini. Spet mi Xbox vodi.

Tr0n ::

zanimivo da to dela v slo.

manniac ::

Kaj dela v slo?

Syrex ::

Pesimist je izjavil:

Kaj pri Xbox Live je? ali so drugi razlogi, da vodi Xbox pri tebi?

Nikjer ni netflix included, live ma smart matchmaking ki bi te naj grupiral samo z fairplay soigralci. Vsaj v teoriji tako govorijo.
Ce pa si baraba online bos pa igral z tebi podobnimi.

manniac je izjavil:

Kaj dela v slo?

tronv link

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

Število ekskluzivnih iger po izzidu vedno bolj upada, pa že zdaj jih ni ne vem koliko, torej dolgoročno res ne bi skrbel zaradi ekskluziv pri nakupu konzole. Mogoče da upoštevaš trenutne ekskluzive pri izbiri, to je pa to.

sorry ampak ravno eksluzive so bistven element katero konzolo kupit. Pri ps3 in xbox je blo vse ostal obolj kot ne bijanje tja v tri dni.

Syrex je izjavil:

Pesimist je izjavil:

Kaj pri Xbox Live je? ali so drugi razlogi, da vodi Xbox pri tebi?

nope, netflixa ni nikjer.

dolenc je izjavil:

Se je pa kar nekaj špilov nabralo, ki niso ekskluzive(so recimo še na PCju) pa jih ena platforma ni imela, recimo metro 2033, witcher 2, serious sam, niso bli na ps3, mass effect(1), je prišel šele po izzidu 3jke, gothic/arcania(no tle nismo nč zamujal :D) itd...

Tukej je imel nekako xbox prednost, je (zgleda) blo lažje port narest kot za ps3, verjetno bo s to generacijo tega manj, ko imata obe konzoli podobno železnino.
Je pa res, da so ble ekskluzive na ps3 res top-šit naslovi in studiji, ki so v navezi z sonijem kar obetajo.

Jaz bi bil bol vesel, če ekskluziv ne bi bilo.

ekskluzive vedno bodo in doler Naughty dog ne začne razvijat multiplatform špilov je xobx že v osnovi v slabšem položaju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Nic, cez 1 tedn bom sel iskat pac xbox bundle v avstrijo, ps4 bom pa nasledno letu nabavo mogoce. Spilam v bistvu fifo cele dneve. Zanimiva mi pa je forza dosti bolj kot kaki last of us,god of war, knox ali uncharted. Take spile reje na twichu gledam ob releasu kot pa sam spilam. Ceprav jaz sem nekoc spilal simulacije z 250EUR vredimi volani na pcju, zato me je strah gamepada pri dirkaskih igrah. Danes pa tdi nebi vec dal tolko za volan. Te reje seeno konzolo vzamem. Malo me tudi mikajo streljacine, ceprav spet podobna zadeva, CS sem na pcju z misko spilal. Ps4 ma planetside 2. To mi je tudi bol zanimivo kot druge streljacine..... hudo je

Zgodovina sprememb…

XBOX live ima zdaj slovenia pod obmocji, samo dvomim da je smart to zbrat, ce mam plan netflix povezat right?

Netflixa nimas v Sloveniji. :)

krnekaj ::

medenko je izjavil:

US PS+ dobiš Borderlands 2, Grid 2 itd......pesimist: kaj je res problem 30-40€?
US PS+ sem zdaj dobil na amazonu za 29,99$, vzel 2 letno....to je 22€ na leto. DRAGO?

kako si kupil na amazonu, saj game code nočejo poslati če nisi iz US?

Reaper ::

Pod nastavitve dodaš US naslov od Aljaske, kjer ni davka in je to to. Tako sem za black friday sale recimo kupil za PS3 Battlefield 4 za 18€ in Black Ops 2 Revolution pack za 15€. To so bili digital naslovi, se pravi sem takoj ko sem plačal dobil kodo, šel na US PSN in vnovčil kodo in igra se je že downloadala.

krnekaj ::

a je.. ga, black friday je mimo:'(

Tr0n je izjavil:

ja sej sem ze spremeno na us.

Lonsarg ::

Reaper je izjavil:

Pod nastavitve dodaš US naslov od Aljaske, kjer ni davka in je to to. Tako sem za black friday sale recimo kupil za PS3 Battlefield 4 za 18€ in Black Ops 2 Revolution pack za 15€. To so bili digital naslovi, se pravi sem takoj ko sem plačal dobil kodo, šel na US PSN in vnovčil kodo in igra se je že downloadala.

Jaz sem se zmislil Ameriški naslov, pa še vedno ni šlo skozi zaradi slovenske Vise, kako to, da niso preverjali Vise pri tebi, ne razumem.

Pesimist je izjavil:

Tr0n je izjavil:

ja sej sem ze spremeno na us.

Ti ne bo pomagalo kaj dosti, ce imas slovenski ISP, edino ce bos preko proxija/mediahinta. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

medenko ::

vzemite visa elektron na banki koper, dela :)

Lonsarg je izjavil:

Reaper je izjavil:

Jaz sem se zmislil Ameriški naslov, pa še vedno ni šlo skozi zaradi slovenske Vise, kako to, da niso preverjali Vise pri tebi, ne razumem.

Imam Mastercard.

Lonsarg je izjavil:

Potem takem sploh ni razloga za nakup konzole, če bodo vse te igre multi in jih lakho kar na pc igram, ostale funkcije pa imam takisto na pc. Trenutne eksluzive od obeh konzol so zelo slabo ocenjene na metacritic, tako da sem zelo skeptičen kaj kupit. Najbolje res da počakam 2 leti.

iloveboobz ::

Berserker je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Potem takem sploh ni razloga za nakup konzole, če bodo vse te igre multi in jih lakho kar na pc igram, ostale funkcije pa imam takisto na pc. Trenutne eksluzive od obeh konzol so zelo slabo ocenjene na metacritic, tako da sem zelo skeptičen kaj kupit. Najbolje res da počakam 2 leti.

inb4 @kratos blati PC :))

iloveboobz je izjavil:

Berserker je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

inb4 @kratos blati PC :))

Ne sej ne blatim konzol, ampak takšno je in je lahko realno stanje. Za razliko od folka ki je podlegel turbokapitalizmu in razvajenosti da more vse dobit na day ONE, sam pretuhtam če se investicija sploh splača, kot študent ne morem skoparit z denarjem in bom raje počakal, ni to kr tako dat 500€, potem pa se bo prah gor nabiral.

Exactly.. Tudi jaz ne blatim konzol per say(heck, lastim si 3 7. generacije), ampak ko samo omenim PC, sem že največji zlobnež.

Seveda pa mi začnejo lasi po konc stat, ko vidim odlična grafika in konzole v istem stavku.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Mogoče zato ker blodiš o PCju v temi ki v naslovu niti približno ne implicira debato o njem? MRŠ! ZDAJ!
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Mogoče zato ker blodiš o PCju v temi ki v naslovu niti približno ne implicira debato o njem? MRŠ! ZDAJ!

Žaljiv tut ni treba bit, kjub nazivom...
In omemba PCja je še kako na mestu, če se gremo primerjave, kjub naslovu teme.

Ampak ok, i'll refrain myself from that.

Zgodovina sprememb…

Ne. Ni na mestu. Tudi za druge: last warning. Glorious PC master race v tej temi ni zaželjen.
The truth is rarely pure and never simple.

kratos ::

Končno bo malo mira pred @hojnikb-jevim poveličevanjem pc-ja... Ekskluzive lahko še pričakujete, pozabljate da konzola še en mesec ni zunaj in že govorite kako malo ekskluziv ima, jao jao...

Če si še kdo lasti xbox one in bo igral prek neta, naj si odpre tistih par portov da bo NAT odprt.

btw: če kdo najde kakšen dober deal za Xbox Live oz. PSN+ naj kar tukaj napopa, prejle sem videl da sem za 3 dni zamudil Xlive 1 leto za okol 30$ na ebayu kar je skoraj polovica cene tako da se že kar splača.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

kratos je izjavil:

Končno bo malo mira pred @hojnikb-jevim poveličevanjem pc-ja... Ekskluzive lahko še pričakujete, pozabljate da konzola še en mesec ni zunaj in že govorite kako malo ekskluziv ima, jao jao...

Če si še kdo lasti xbox one in bo igral prek neta, naj si odpre tistih par portov da bo NAT odprt.

btw: če kdo najde kakšen dober deal za Xbox Live oz. PSN+ naj kar tukaj napopa, prejle sem videl da sem za 3 dni zamudil Xlive 1 leto za okol 30$ na ebayu kar je skoraj polovica cene tako da se že kar splača.

Vklopiš UPnP na routerju in ti ni treba nič ročno nastavlat.. Itk je permenantno odpirat porte (sploh znane) slaba ideja.

PS:
Ne, nisi se me znebil :)

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Tr0n je izjavil:

PS4 crushes Xbox One on eBay during respective launch weekends, data shows

Počajamo na dolgoročne (3-5 let) podatke. Bomo videli.
Isto je bilo s PS3 in Xbox360. Poglej, kje so zdaj ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ja, x360 in ps3 imata praktično isto število prodanih konzol.

roCkY ::

pri nas je GT6 najverjetneje vsaj tja do do izida GT7 podaljšal uporabo PS3

GT6 sicer ni da bi rekel VAU in VAU ter VAU a je soliden napredek v primerjavi s prejšnjo različico tako v sami fiziki, grafiki ter glede novih stez, kolker sem zadevo sprobal
Bo pa razlika med 5 in 6 v sami fiziki vožnje in grafika nekaterim všeč drugim ne, kot vedno.

Kako se vam kaj zdijo cene? Na zavvi so skoraj vsi novi špili nad 60€, napram prejšni generaciji, kjer si dobil špil za 50€.

to je pa cena "next" gena. Počakaj malo na akcije/rabljene zadeve in bodo gotovo cenej.

Čez kakšen mesec ali dva bojo tudi cene iger padle na normalno raven. Zdaj je hype, konzole so ravno prišle in trgovci to izkoriščajo. Recimo Gran Turismo 6 za PS3 v big bangu skoraj 70€, zadnjič je bila akcija na spletu v angliji za 32 funtov kar nanese 38€.

medenko ::

reaper ne sanjaj, poštnino ti pa gratis pošljejo a ne?
in trgovci ne izkoriščajo, SLO 2 mio, UK 55 mio, matematika vam je tuja?
višje nabavne cene za dobavitelja-višja za trgovca-višja na prodajni polici.
PS4 konzol so prodali v UK preko 250k. SLO bo max 1000.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Ne vem kaj ti sanjaš ampak poštnina je zanemarljiva in iz tavečjih online trgovin iz UK pride par funtov oz. je celo zastonj, odvisno od trgovine. Še vedno prihraniš cca. 30€ glede na slovenske cene. Tudi v tujini je cena trenutno še visoka, ta ponudba pa je bila cvetka. Kupujem igre iz UK pa PS3 že kar nekaj časa in jih ne bi če bi bila poštnina draga.

Mavrik je premaknil sporočila v Xbox One.

LitralSM ::

Syrex je 3. dec 2013 ob 20:52:16 izjavil:

taddeo je 3. dec 2013 ob 20:06:35 izjavil:

Xbox one mi podobno deluje,ko marketing mobilnega telefona Galaxy S4..z premikanjem oči surfaš po netu..z lebdečo se dlanjo nad ekranom pregleduješ slike itd..v bistvo pri S4 prej izprazni baterijo, če je to omogočeno..pri X1 pa ti vzame dosti časa preden začneš igrat igro oz. nastaviš ,urediš določene funkcije.Zavedat se je treba,da te voice funkcije ne palijo v prvo in da pogosto se mora ponovit Xbox go home..Xbox go home..in evo zdaj je primlo:-)za moje pojme je to popolnoma zgrešeno! MUČNO

Zanimivo, da nimaš nič dobrega povedat o XboxOne.. Vsak nevtralen bi našel kaj dobrega, zanimivega in bolšega kot na PS4. Vprašam te kaj več ponuja PS4 od XboxOne? Verjamem, da boš rekel kontroler.. Ampak navdušenje nad PS4 kontrolerom je zaradi tega, ker je tako velik napredek od prejšnega kateri je bil slab. Xboxov je bil vrhunski in seveda napredek ni bil potrebn.

Zakaj drugega je boljši nakup PS4?

Koga od lastnikov PS4 bi motlo, da se vsede na kavč.. reče "Turn on PS4" ali pa "Record that" in zajeme zadnjih nekaj minut? Dvomim da koga. Verjetno bi bili prav navdušeni.

Vse kar ponuja XboxOne je dodatek in ne rabiš uporabljat, če ne želiš. Vstaviš CD in igraš. Za nas kateri od konzole zahtevamo in pričakujemo več, pa je XboxOne prav fajn zadeva.

Te bom popravil. Prejšnji PS kontroler se ni prodajal sploh. Prodajal se je pred prejšnji.

kratos je 4. dec 2013 ob 14:53:02 izjavil:

No če se ravno o ceni pogovarjate morate vedeti sledeče:
Cena sestave Xbox One je $471 medtem ko je ps4 $381, to pomeni 90$ dražja sestava xboxa. Dobro zraven dobiš kinect kateri jih stane 75$, to se pravi da ima xbox one še vedno 15$ "dražji" hardware od ps4, in ta razlika v ceni pride od najpomembnejšega dela konzolice: AMD chip ki košta dobrih 10$ več v xboxu kot v ps4 - če malo poračunaš ti je takoj jasno, kar jaz že par tem trobezljam.
Obe konzoli imata približno enake elemente not, build cena je skoraj identična - kaj to pomeni bomo videli čez 1 leto ko bosta enake špile poganjali obe konzoli. Do takrat se pa prosim zadržite komentarjev: "ps4 bo imel/ima lepšo grafiko/ločljivost/fpsje,..." ker izpadete takorekoč neumni.

Kar pa ne pomeni, da sta si obe firmi priborili enako ugoden deal.

FlyingBee je 5. dec 2013 ob 09:21:33 izjavil:

Dobro potem PS4...
Samo ena pripomba.. kako lahko rečeš da je XboX fail?
XboX ima odličen soun itd. vse so naredili odlično....obe konzoli sta odlični. Vseeno za zabavo je veliko boljši X1 za gaming pa PS4.
Verjemi neboš opazil velike razlike med 1080P in 720P, če boš oddaljen od televizije 2-3m...

Tudi to da greš primerjat konzole po moči... - in tako rečeno ni velike razlike... Če hočeš gaming potem sestavi PC pa igraj na 4K in na ultra... verjemi veliko bolje bo zgedalo kot na konzolah.

Meni je osebno XboX One bolj všeč zaradi bonbončkov in mislim, da je vreden denarja.

Če si pa PS4 fan ti pa ni treba kritizirat X1 ali obratno.

Lp

Na 32 inčnem opazim razliko z enega metra oziroma dveh, pri Game of Thrones pa tudi iz štireh (sprva gledal 480p - bil napor za moje oči, prešaltal na 1080p - vrhunsko, le dljat ni šlo z enako hitrostjo kot gledat, prešaltal na 720p - izgubil nekaj malega detajlov, a še vseeno užitek gledat.
Sedaj pa sprobajva to na 47", 54", 70" you name it palčnem tvju. Če se to opazi pri serijah, se opazi tudi pri konzolah, sploh, če ena ni sposobna furat FULL HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

springfield ::

@LitralSM, mene bi zelo motilo, če bi mi naprava neprestano prišlukovala. In poleg tega me zelo moti, da mi MS vsiljuje Kinect, ki ga nikoli ne bi uporabljal.

mn ::

medenko je izjavil:

reaper ne sanjaj, poštnino ti pa gratis pošljejo a ne?
in trgovci ne izkoriščajo, SLO 2 mio, UK 55 mio, matematika vam je tuja?
višje nabavne cene za dobavitelja-višja za trgovca-višja na prodajni polici.
PS4 konzol so prodali v UK preko 250k. SLO bo max 1000.

Ma daj nehaj že s temi neumnimi izgovori. če jaz lahko v tujini kupim 1 kos s poštnino za manj kot pol slovenske cene, potem razlika ne more biti zgolj dobaviteljeva cena!

mn, to je zato ker si ljubljančan. Ostale ovco se kot kaže tiho in mirno plačajo.

mn ::

St235 je izjavil:

na pc ni noben problem, tudi na ps3 mam poštimano (in bi delalo preko xboxa) sam je problem z kvaliteto linije, ker ne morem tako kot na pc prekinit vpn ko začne predvajat. Zato me zanima, kako si je predstavljal zadevo rešit.

Nisem preizkušal, ampak tole (smartdns) obljublja nekaj podobnega.
««
10 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Xbox One (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Konzole
1349335600 (35605) filip007
»

Izšel je Xbox One (strani: 1 2 )