Forum » Konzole » PS4 vs. Xbox One
PS4 vs. Xbox One
Temo vidijo: vsi
flyko ::
A mogoce kdo ve, ce bo možno na katero izmed konzol nameščat aplikacije (xbox)? V smislu XBMC itd...?
taddeo ::
Xbox one mi podobno deluje,ko marketing mobilnega telefona Galaxy S4..z premikanjem oči surfaš po netu..z lebdečo se dlanjo nad ekranom pregleduješ slike itd..v bistvo pri S4 prej izprazni baterijo, če je to omogočeno..pri X1 pa ti vzame dosti časa preden začneš igrat igro oz. nastaviš ,urediš določene funkcije.Zavedat se je treba,da te voice funkcije ne palijo v prvo in da pogosto se mora ponovit Xbox go home..Xbox go home..in evo zdaj je primlo:-)za moje pojme je to popolnoma zgrešeno! MUČNO
Zanimivo, da nimaš nič dobrega povedat o XboxOne.. Vsak nevtralen bi našel kaj dobrega, zanimivega in bolšega kot na PS4. Vprašam te kaj več ponuja PS4 od XboxOne? Verjamem, da boš rekel kontroler.. Ampak navdušenje nad PS4 kontrolerom je zaradi tega, ker je tako velik napredek od prejšnega kateri je bil slab. Xboxov je bil vrhunski in seveda napredek ni bil potrebn.
Zakaj drugega je boljši nakup PS4?
Koga od lastnikov PS4 bi motlo, da se vsede na kavč.. reče "Turn on PS4" ali pa "Record that" in zajeme zadnjih nekaj minut? Dvomim da koga. Verjetno bi bili prav navdušeni.
Vse kar ponuja XboxOne je dodatek in ne rabiš uporabljat, če ne želiš. Vstaviš CD in igraš. Za nas kateri od konzole zahtevamo in pričakujemo več, pa je XboxOne prav fajn zadeva.
V bistvu sem nevtralen!Kupim kaj je boljše..glede nato,da mi je to hobi in sem imel od nekje leta 1990 vse konzole redno do današnjega časa to pomeni, da nebi imel čez čas X1..in bi ga verjetno prodal, ker pa nimam časa da bi poigraval cele dneve in noči, kot se je včasih mi je konec koncev dovolj ena konzola.Zakaj PS4?Boljši hardware,full hd 1080p, lepši dizajn, lahko ga postaviš vertikalno, nima power bricka in ne debelih vsiljivih trdih kablov..bolj hitri nalagalni časi in bolj hitri zagon iger,konzole..lahko preprosto zamenjaš HDD,zelo bliskovit uporabniški vmesnik in zelo zelo preprost za uporabo z nepotrebnimi vsiljivimi aplikacijami/funkcijami..share funkcija gameplaya video,photo in live broadcast je preprosta- snema 15 minut gameplaya! X1 le 5 minut..kontroler "leže" lepše v dlani boljša kvaliteta, kot od X1 (probaj/te) touch je zelo dobra zadeva in je skoraj uporabna v vsaki igri (KZ brez tega si ne znam predstavljat) vgrajen mini zvočnik,ki je zmožen predvajat govor in ne le beep..lahko priklopiš poljubne slušalke z 3,5mm jackom deluje tudi chat z telefonskimi slušalkami..najbolj mi je zanimiv LED-LIGHT-BAR..ki se od igre do igre barvito spreminja,če igraš v bolj temnem prostoru in igraš streljačino pa faseš krogle začne svetloba razpršeno v radijusu šibat proti tv..dejansko naredi pravo vzdušje! Cena za ps4 je 399e Xbox One 499e in mi vsilijo po vsej sili kinect z trdim debelim kablom! Xbox one dobiš, če želiš...ps4 pa je dejansko nemogoče. Sej vidiš kaki navali so za ps4,da se folk "pretepa" po Mediamarktih :-) Nazadnje sem imel X360 in si dejansko želel X1..in me je razočaral po celi črti! Zakaj naj kupim Xbox One??? Da bom rekel Xbox ON in OFF..hvala lepa..no drugače pa ima PS4 tudi voice control, seveda osnovni zato, ko se najbolj potrebuje..ampak mi na pamet ne pride,da bi to funkcijo uporabljal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: taddeo ()
Syrex ::
Glede na prebrano vidim edino prednost v zamenjavi HDD in rahlo boljšem Hardwaru, kateri za enx ne vpliva na igre.
Vse ostalo je, brez zamere, kr nekaj. Lepi design, debeli kabli, možnost vertikalne postavitve, powerbrick. Konzola bo pod TV vse to je brezpredmetno. Kable moreš skrit pri obeh konzolah.
Ostalo kar si napisal so zelo relativne in niso prednosti za PS4. Uporabniški vmesnik je boljši na X1 saj ponuja ogromno dodatnih stvari (če ti ne paše jih ne uporabljaš, ne vsilujejo ničesar)
Broadcasting me ne zanima verjamem pa, da ga bo tudi X1 ponujal v prihodnje.
Za kontroler sem že napisal.. Preveč relativno.. le touchpad je prednost pri PS4. Pri X1 pa novi feedback trigerji. Torej je 1:1
Kinte pa je zame velika prednost. Autologin ko prideš pred tv, prižiganje, ugašanje, preklaplanje med tv in igrami z glasom se mi zdi zanimivo. Skype uporabljam veliko in ga bi tudi na tv. Tudi igre so zanimive v družbi predvsem pa za otroke in punco.
Verjetno tako gledam na stvar ker nisem hardcore gamer. Ne rabim live broadcast, slušalke za chatat, hitro nalaganje iger, itd.. Bolj mi je pomembno, da je konzola uporabna še za druge stvar in uporabna še za druge in samo za mene.
Z X1 lahko delam vse kar dela PS4, žal obratno ni niti približno.
Nekako sem istega mnenja kot sem prebral neki. X1 je za v dnevno sobo, PS4 pa za v otroško/gamersko sobo.
Vse ostalo je, brez zamere, kr nekaj. Lepi design, debeli kabli, možnost vertikalne postavitve, powerbrick. Konzola bo pod TV vse to je brezpredmetno. Kable moreš skrit pri obeh konzolah.
Ostalo kar si napisal so zelo relativne in niso prednosti za PS4. Uporabniški vmesnik je boljši na X1 saj ponuja ogromno dodatnih stvari (če ti ne paše jih ne uporabljaš, ne vsilujejo ničesar)
Broadcasting me ne zanima verjamem pa, da ga bo tudi X1 ponujal v prihodnje.
Za kontroler sem že napisal.. Preveč relativno.. le touchpad je prednost pri PS4. Pri X1 pa novi feedback trigerji. Torej je 1:1
Kinte pa je zame velika prednost. Autologin ko prideš pred tv, prižiganje, ugašanje, preklaplanje med tv in igrami z glasom se mi zdi zanimivo. Skype uporabljam veliko in ga bi tudi na tv. Tudi igre so zanimive v družbi predvsem pa za otroke in punco.
Verjetno tako gledam na stvar ker nisem hardcore gamer. Ne rabim live broadcast, slušalke za chatat, hitro nalaganje iger, itd.. Bolj mi je pomembno, da je konzola uporabna še za druge stvar in uporabna še za druge in samo za mene.
Z X1 lahko delam vse kar dela PS4, žal obratno ni niti približno.
Nekako sem istega mnenja kot sem prebral neki. X1 je za v dnevno sobo, PS4 pa za v otroško/gamersko sobo.
St235 ::
pri teh stvareh gre za star okusa. Osebno ga ni denarja, da bi se pogovarjal s televizijo. Tako je na primer ta funkcija pri eni in drugi konzoli popolnoma neuporabna.
Diskusije o boljšem/slabšem hardwearu so popolnoma brezpredmetne dokler ne bo minilo pol leta in bomo videli ali to pomeni tudi dejansko razliko v igranju (lepša grafika, boljši framerate...).
PS4 ima zame trenutno nedopustno napako v tem, da ne podpira DNLA. Konzola sodi v dnevno sobo in pričakujem od nje ga je multipraktik, tako da ne rabim zraven še pet drugih škatel. In namesto, da bi šli naprej so tukaj naredili ogromen korak nazaj.
Tako, da v tem trenutku je zame edina racionalna odločitev da počakam, da norija mine. V naslednjih 6 mesecih se bo jasno oblikovalo ali ima katera konzola prednost v zmogljivosti, katere funkcije bodo ali ne bodo delovale in predvsem in bistveno katere ekskluzive bodo kje na voljo. Če pogledam zadnjo generacijo konzol bo konec dileme takoj ko Naughty Dog izda prvo igro za ps4.
Diskusije o boljšem/slabšem hardwearu so popolnoma brezpredmetne dokler ne bo minilo pol leta in bomo videli ali to pomeni tudi dejansko razliko v igranju (lepša grafika, boljši framerate...).
PS4 ima zame trenutno nedopustno napako v tem, da ne podpira DNLA. Konzola sodi v dnevno sobo in pričakujem od nje ga je multipraktik, tako da ne rabim zraven še pet drugih škatel. In namesto, da bi šli naprej so tukaj naredili ogromen korak nazaj.
Tako, da v tem trenutku je zame edina racionalna odločitev da počakam, da norija mine. V naslednjih 6 mesecih se bo jasno oblikovalo ali ima katera konzola prednost v zmogljivosti, katere funkcije bodo ali ne bodo delovale in predvsem in bistveno katere ekskluzive bodo kje na voljo. Če pogledam zadnjo generacijo konzol bo konec dileme takoj ko Naughty Dog izda prvo igro za ps4.
Syrex@ praviš, da pri X1 uporabniški vmesnik vsebuje dosti stvari in jih ne uporabljaš,(večina jih sploh ne deluje zaradi regije, FAIL) ok že..ampak so brezveze "zapečene" v sam vmesnik videz in jih stalno moraš gledat, kljub temu da jih ne uporabljaš..hardwer ne vpliva na igre? Imam PS4 kolega X1 in sva primerjala Battlefield 4 na 60inčnem ekranu X1 ima ful dost žagastih robov PS4 dosti manj(KZ je čisto,kot solza 1080p)..Forza 5 izpade tudi žagasto predvsem okolje., čeprav je 1080p ampak je upscalana..in naj gledam to žagasto sranje? V prihodnje imam namen nabavit še večji ekran pa dobro za PS4 fullhd pride prav..DLNA pride v prihodnjem updejtu..men je vseeno za DLNA,ker gledam predvsem BD filme oz.m2ts na nemenskih predvajalnikah..in da šiba brezizgubni format 5.1 DTS-HD master,True HD itd..drugače vsak ma svoje veselje:-)
Jaz pravim oz. pišem iz izkušenj, ker imam PS4, ter grem k kolegu malo potestirat X1!Ni vse za verjet youtubu pa raznim opisam bla bla bla...zanimivo si pa eden redkih, ki ga kinect privlači -:) jaz sem hitro prodal to svinjarijo, ki je lagala oz. imela zamik,kot ga ima kinect na X1 (probaj boš video)
Iz moje strani je to vse.Podal sem mnenje na podlagi izkušenj.
Jaz pravim oz. pišem iz izkušenj, ker imam PS4, ter grem k kolegu malo potestirat X1!Ni vse za verjet youtubu pa raznim opisam bla bla bla...zanimivo si pa eden redkih, ki ga kinect privlači -:) jaz sem hitro prodal to svinjarijo, ki je lagala oz. imela zamik,kot ga ima kinect na X1 (probaj boš video)
Iz moje strani je to vse.Podal sem mnenje na podlagi izkušenj.
Zgodovina sprememb…
@taddeo
Glede uporabniškega vmesnika sem rekel, da vsebuje dosti stvari, katerih ni treba uporabljat če ne želiš. Vsekakor pa imam raje več stvari na voljo in lahko izbiraš. Me ne moti, če je tam. Sploh pa v ospredju imaš appe katere si pogosto uporabljal, kar pomeni da jih rabiš. Klik na levo pa pine katere si sam pripneš, kar tudi pomeni, da uporabljaš.
Zanimovo, da o dosti boljši grafiki na PS4 govoriš predvsem ti (ps4 user) vepovsod drugje kje sem bral in gledal so govorili o podobnih izkušnjah na PS4 in X1. Forzo so hvaili prav vsi (razen tebe).
Ja osebno mi kinetc odgovarja, verjame, da malo laga ampak glede na to da sem imel veliko stika z 1.0 verzijo verjamem, da 2.0 ne more biti slabša in da je kr nekaj izboljšav.
Sploh pa, če primerjam ceno. 400€ za konzolo in kontroler ali 500€ za konzolo, kontroler, kinetc in brezplačno igro (Fifa2014 ali Battlefield4 eno od teh dveh bi si sigurno kupil na kirem koli sistemu). Se mi zdi vrednost za X1 boljša. Seveda zopet ker kinect uporabljam.
Verjamem, da govoriš iz izkušenj. Ampak za mene si le eden izmed virov informacij, isto kot ostali blogerji, youtubovci itd. Glede na to, da večina nevtralnih poznavalcev najde dobre stvari pri obeh sistemih. Ti pa težko najdeš kako pri X1 se mi pa zdiš pristranski, nekredibilen in tovje mnenje težko cenim. Žal.
Glede uporabniškega vmesnika sem rekel, da vsebuje dosti stvari, katerih ni treba uporabljat če ne želiš. Vsekakor pa imam raje več stvari na voljo in lahko izbiraš. Me ne moti, če je tam. Sploh pa v ospredju imaš appe katere si pogosto uporabljal, kar pomeni da jih rabiš. Klik na levo pa pine katere si sam pripneš, kar tudi pomeni, da uporabljaš.
Zanimovo, da o dosti boljši grafiki na PS4 govoriš predvsem ti (ps4 user) vepovsod drugje kje sem bral in gledal so govorili o podobnih izkušnjah na PS4 in X1. Forzo so hvaili prav vsi (razen tebe).
Ja osebno mi kinetc odgovarja, verjame, da malo laga ampak glede na to da sem imel veliko stika z 1.0 verzijo verjamem, da 2.0 ne more biti slabša in da je kr nekaj izboljšav.
Sploh pa, če primerjam ceno. 400€ za konzolo in kontroler ali 500€ za konzolo, kontroler, kinetc in brezplačno igro (Fifa2014 ali Battlefield4 eno od teh dveh bi si sigurno kupil na kirem koli sistemu). Se mi zdi vrednost za X1 boljša. Seveda zopet ker kinect uporabljam.
Verjamem, da govoriš iz izkušenj. Ampak za mene si le eden izmed virov informacij, isto kot ostali blogerji, youtubovci itd. Glede na to, da večina nevtralnih poznavalcev najde dobre stvari pri obeh sistemih. Ti pa težko najdeš kako pri X1 se mi pa zdiš pristranski, nekredibilen in tovje mnenje težko cenim. Žal.
Povedal sem ti na Forzi 5 je dosti "nažaganih" robov, ok automobili so prfektni, čisti, kot solza!Okolica nasplošno izgleda "bledo izprana" COD na X1 laufa na 720p, na PS4 1080P, B4 na PS4 900p na X1 720p..itd..verjetno na 32 inčnem ekranu ni toliko razlike v žaganju, ko pa zadevo priklopi na ekran 150cm + pa je druga zgodba! Prepičaj se in poglej v živo primerjaj..
dajmo malo umirt zadeve ker se počai že obnašate kot 13 letni fanboji. Xbox je 100 € dražji in vse kar je razlika je kinect. Nekomu to pomeni 100€, drugemo pa pol € ni vredno. Vsak naj oceni sam. In ne, kar precej nas je, ki ne bi/bo kupilo nobene od iger, pa zato ne nabijam, da ima PS4 boljši value.
Ti pa težko najdeš kako pri X1 se mi pa zdiš pristranski, nekredibilen in tovje mnenje težko cenim.
popolnoma enako velja zate, tako da prosim nahajte s flajmanjem.
Forzo so hvaili prav vsi (razen tebe).
Ti to resno?
http://www.gamespot.com/forums/system-w...
http://www.cinemablend.com/games/Forza-...
Pri meni je zadeva trenutno taka:
Xbox
- cena
- slabša strojna moč
- tradicionalno slabše ekluzive
+ trenutna napoved exkluziv
+ trenutna izbira iger
PS4
- slaba izbira iger
- odsotnost DNLA
- kontroler kot novoletna lučka
+ obstoječa naročnina na PSN in brezplačne igre
+ pripadnost znamki
+ vsaj na papirju superiorna strojna moč
+ tradicionalno boljše eksluzive
Pod črto je bila odločitev da počakam. Končat moram še GTA 5, LA NOIR, Metal Gear Rising: Revengeance in z kolegom sva sredi RE 6, čemur sledi Army of 2 devils cartel. Tako da sem pol leta dober. V tem času se bo pa tudi pokazalo koliko realni so zgornji minusi in plusi.
Xbox
- cena
- slabša strojna moč
- tradicionalno slabše ekluzive
+ trenutna napoved exkluziv
+ trenutna izbira iger
PS4
- slaba izbira iger
- odsotnost DNLA
- kontroler kot novoletna lučka
+ obstoječa naročnina na PSN in brezplačne igre
+ pripadnost znamki
+ vsaj na papirju superiorna strojna moč
+ tradicionalno boljše eksluzive
Pod črto je bila odločitev da počakam. Končat moram še GTA 5, LA NOIR, Metal Gear Rising: Revengeance in z kolegom sva sredi RE 6, čemur sledi Army of 2 devils cartel. Tako da sem pol leta dober. V tem času se bo pa tudi pokazalo koliko realni so zgornji minusi in plusi.
kratos ::
No če se ravno o ceni pogovarjate morate vedeti sledeče:
Cena sestave Xbox One je $471 medtem ko je ps4 $381, to pomeni 90$ dražja sestava xboxa. Dobro zraven dobiš kinect kateri jih stane 75$, to se pravi da ima xbox one še vedno 15$ "dražji" hardware od ps4, in ta razlika v ceni pride od najpomembnejšega dela konzolice: AMD chip ki košta dobrih 10$ več v xboxu kot v ps4 - če malo poračunaš ti je takoj jasno, kar jaz že par tem trobezljam.
Obe konzoli imata približno enake elemente not, build cena je skoraj identična - kaj to pomeni bomo videli čez 1 leto ko bosta enake špile poganjali obe konzoli. Do takrat se pa prosim zadržite komentarjev: "ps4 bo imel/ima lepšo grafiko/ločljivost/fpsje,..." ker izpadete takorekoč neumni.
Cena sestave Xbox One je $471 medtem ko je ps4 $381, to pomeni 90$ dražja sestava xboxa. Dobro zraven dobiš kinect kateri jih stane 75$, to se pravi da ima xbox one še vedno 15$ "dražji" hardware od ps4, in ta razlika v ceni pride od najpomembnejšega dela konzolice: AMD chip ki košta dobrih 10$ več v xboxu kot v ps4 - če malo poračunaš ti je takoj jasno, kar jaz že par tem trobezljam.
Obe konzoli imata približno enake elemente not, build cena je skoraj identična - kaj to pomeni bomo videli čez 1 leto ko bosta enake špile poganjali obe konzoli. Do takrat se pa prosim zadržite komentarjev: "ps4 bo imel/ima lepšo grafiko/ločljivost/fpsje,..." ker izpadete takorekoč neumni.
dajmo malo umirt zadeve ker se počai že obnašate kot 13 letni fanboji. Xbox je 100 € dražji in vse kar je razlika je kinect. Nekomu to pomeni 100€, drugemo pa pol € ni vredno. Vsak naj oceni sam. In ne, kar precej nas je, ki ne bi/bo kupilo nobene od iger, pa zato ne nabijam, da ima PS4 boljši value.
Ti pa težko najdeš kako pri X1 se mi pa zdiš pristranski, nekredibilen in tovje mnenje težko cenim.
popolnoma enako velja zate, tako da prosim nahajte s flajmanjem.
Forzo so hvaili prav vsi (razen tebe).
Ti to resno?
http://www.gamespot.com/forums/system-w...
http://www.cinemablend.com/games/Forza-...
Kaj pa tebe muči?
Pisal sem osebno mnenje in povdaril, da mi kinect odgovarja in daje dodatno vrednost. Tudi za igro sem dejal, da bi sigurno kupil vsaj eno od teh dveh. In da v tem primeru dobim več za takšno ceno. To je moj oseben primer, kar se da prebrati iz zapisanega, če se potrudiš.
Očitno sem napačno napisal vsi.. Vse kar sem jaz pregelda. Hvala za linke bom z veseljem pogledal. Sploh pa je težko primerjat grafiko v igri katera za PS4 ne obstaja :/
Berserker ::
Jaz sem sicer privrženec xboxa360, ampak tokrat stavim na PS4. Namreč PS3, je imel dosti več raznolikih eksluziv v katerih si res lahko užival, medtem ko je imel Xbox360 same streljačine (Halo, Gears of War, tradicionalna večja podpora COD igram in še marsikatero), katerih pa imamo že na pc zadosti. Poleg tega je se mi je zagabil odnos M$ pri predstavitvi konzole na E3 ter slab brezbrižen odziv in še vedno plačljiv live. Na kratko xboxone za ljubitelje streljačin, ps4 za vse igre.
Mavrik ::
A to da je po novem PSN tud plačljiv pa ni težava? :)
The truth is rarely pure and never simple.
Samo pri PSN+ je mesečno ena celotna free ali dve(igram Resogun,Contrast)....kaj več pa nevem povedat, ker imam prvič psn+..je pa dobro to,da za free igre F2P Warframe in War Thunder, Blaclight...ne rabiš dobene naročnine, ampak si ustvariš brezplačen profil, ter lahko neomejeno igraš multiplayer (F2P) tudi demoti so zastojn in share funkcije.. live broadcast..naprimer pri Xbox Live ni niti slučajno kaj zastojn je MS precej požrešen! Sem imel Live in sem si hotel spremenit gamertag in evo 800 points..
Zgodovina sprememb…
hojnikb ::
pri psn+ dejansko nekaj dobiš za to + ne silijo za čisto vsako stvar, da morš met plačljivo zadeov, kar počne MS.
#brezpodpisa
Pesimist ::
kaj dobis? te dve igri ko si nastel sta mi vredne cisto nic. In ce bodo prihajajoce jim podobne bo enako. Potem bolj cenim live match feature ki te grupira z tebi podobnimi playeri po kulturi dats it.
pri psn+ dejansko nekaj dobiš za to + ne silijo za čisto vsako stvar, da morš met plačljivo zadeov, kar počne MS.
Če se ne motim tudi pri live-u dobiš igro ali dve vsak mesec.. Edino ne vem, če so celotne ali ne.
medenko ::
US PS+ dobiš Borderlands 2, Grid 2 itd......pesimist: kaj je res problem 30-40€?
US PS+ sem zdaj dobil na amazonu za 29,99$, vzel 2 letno....to je 22€ na leto. DRAGO?
US PS+ sem zdaj dobil na amazonu za 29,99$, vzel 2 letno....to je 22€ na leto. DRAGO?
Pesimist@ xbox live sem uporabljal kr nekaj let... Igral sem predvsem kolekcijo gearsow in kak fps. Predvsem mrgoli frocov, ki nimajo kulture se derejo v mic in jebhejo vse povprek. Razliko vidim v tem, da ti psn+ ponudi nekaj barem nekaj xbox live pa te oguli do konca! Naprimer oseba, ki trenutno nima za psn+ in si želi probat demo fifa14, nba14 in določene igre jih dobi zastojn(f2p) in lahko igra online.. Brez psn+ dobi že odlične špile, kot je warframe in warthunder, ter blacklight.. In še kaj! Xbox live že zahteva naročnino za dolpoteg kakšnega demota.. Mislim, da je v psn+ vključen netflix in music ter video unlimited itd. Samo pr netflix spremeniš dns..
Resogun laufa na 1080p/60fps enkratna grafika z prečudovitime efekti! Sem ljubitelj shoot em špilov..
Resogun laufa na 1080p/60fps enkratna grafika z prečudovitime efekti! Sem ljubitelj shoot em špilov..
Zgodovina sprememb…
V 2014 (čez slab mesec) bo imel Microsoft isto prakso, dobil boš zastonj špile vsak mesec: Klik
Next try please.
Next try please.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
Ja hitri so drugo neznajo, ko pa kopirat od ps... V vsakem primeru ti psn+ več ponudi ne verjamem, da bo mc zmožen česa takega.. Preveč škrtarijo!
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
springfield ::
Kolikor vidim, je Xbox Live Gold $10 dražji od PSN+ na 12 mesecev in še uradno ga ni v Sloveniji, kar sta(vsaj za mene) dva plusa za PSN+. Ja saj vem, da si lahko narediš account v drugih državah in sem si ga tudi naredil(PSN na PS3), ampak mam bolši občutek, če se firma potrudi in uradno podpre v tvoji državi. In ja, pogosto take malenkosti odločajo, ko ljudje kupujejo konzole in ostale stvari.
Ampak sam še ne bom kupil nobene. Malo še bom počakal, da vidim, kako se bodo stvari razvijale in katere igre me bodo bolj pritegnile - čeprav je PS4 favorit, ker se že govori o GT nadaljevanju za PS4.
Ampak sam še ne bom kupil nobene. Malo še bom počakal, da vidim, kako se bodo stvari razvijale in katere igre me bodo bolj pritegnile - čeprav je PS4 favorit, ker se že govori o GT nadaljevanju za PS4.
@honjikb še vedno smetiš po tej temi z bedastimi komentarji?
ps4 ima podporo indie špilom in je veliko vložil v razvijalce da bo čim več tovrsnih špilov na ps4 platformi in ne na xboxu, kolikokrat ti moram še ponovit da ne prodajaj buč in se prej pozanimaj kaj blebetaš.
@taddeo Kaj bo potem ps4 več ponujal? daj mi naštej te stvari ne pa samo kritizirat brez vsake informacije. In potem še govori da je nepristranski.
@Springfield osebno pa vedno izberem drugo državo tudi če je podpora v Sloveniji ker nam vedno dajo neke blokade da nemoremo koristiti določenih stvari (pač imajo nas za balkance), sem že kar navajen da pri vseh stvareh ko se registriram dam drugo državo, ker sem samo tako siguren da bom deležen vsake stvari ki jo ponujajo (steam, itunes,...)
ps4 ima podporo indie špilom in je veliko vložil v razvijalce da bo čim več tovrsnih špilov na ps4 platformi in ne na xboxu, kolikokrat ti moram še ponovit da ne prodajaj buč in se prej pozanimaj kaj blebetaš.
@taddeo Kaj bo potem ps4 več ponujal? daj mi naštej te stvari ne pa samo kritizirat brez vsake informacije. In potem še govori da je nepristranski.
@Springfield osebno pa vedno izberem drugo državo tudi če je podpora v Sloveniji ker nam vedno dajo neke blokade da nemoremo koristiti določenih stvari (pač imajo nas za balkance), sem že kar navajen da pri vseh stvareh ko se registriram dam drugo državo, ker sem samo tako siguren da bom deležen vsake stvari ki jo ponujajo (steam, itunes,...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
ne, moj komentar sploh ni letel na to, da ps4 nima indie iger (seveda jih ma); stvar je letela na MS, da bo njihov izbor free iger bolj švoh..
#brezpodpisa
Kratos@ iz moje strani sem končal preprosto mi ni več kaj je kaj ni...škoda, da se posti ponavljajo, kot pokvarjena plošča..že dolgo je videno, da je PS4 dobesedno pohodil Microsoftov Xbox one...konec koncev, kot sem omenil imam PS4 testiral Xbox one in sem podal mnenja na podlagi izkušenj! Ampak mi je nepomembno ali je X1 boljši ali je PS4 itd.Kdo pa se spozna na trenutno politiko MS in Sonya, točno ve kako in kaj in zakaj!
Jebheš Microsoft pa Sony...Commodore 64 je zakon!
Jebheš Microsoft pa Sony...Commodore 64 je zakon!
@hojnikb prosim za link kjer si to prebral. Seveda pa ker prodajaš zrak v temah in te vsakič popravljam ko podajaš uporabnikom lažne informacije, vem da si spet to informacijo potegnil iz riti ni tako? :)
@taddeo do zdaj sem ti vse argumentiral oz. potrdil z preverjeno informacijo kar si napisal proti Microsoftu. Niti enega samega verodostojnega podatka mi nisi podal zakaj je xbox one slabši od ps4 oz. si podal samo nesmiselne informacije katere lahko vsak preveri in vidi da niso resnične.
Aja pa daj me razsvetli kakšno politiko imata Microsoft ter Sony da je sony tako napreden in povozi konkurenco? to mi je še neznano.
@taddeo do zdaj sem ti vse argumentiral oz. potrdil z preverjeno informacijo kar si napisal proti Microsoftu. Niti enega samega verodostojnega podatka mi nisi podal zakaj je xbox one slabši od ps4 oz. si podal samo nesmiselne informacije katere lahko vsak preveri in vidi da niso resnične.
Aja pa daj me razsvetli kakšno politiko imata Microsoft ter Sony da je sony tako napreden in povozi konkurenco? to mi je še neznano.
lahk linkam do tvojga posta kjer trdiš, da bo ms meu tudi free igre zram xbox live gold..
jst sem samo izrazo svojo subjektivno mnenje, kaj se bo izcinilo iz teh free iger..
od kje si ti mislil, da govorim o psn+ mi tudi ni jasno.. dela probleme branje ?
jst sem samo izrazo svojo subjektivno mnenje, kaj se bo izcinilo iz teh free iger..
V 2014 (čez slab mesec) bo imel Microsoft isto prakso, dobil boš zastonj špile vsak mesec: Klik
Next try please.
free igre, pol bojo pa sami indie špili
ps: na psn+ pride grid2 oz je že..
od kje si ti mislil, da govorim o psn+ mi tudi ni jasno.. dela probleme branje ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
@hojnikb prosim za link kjer si to prebral. Seveda pa ker prodajaš zrak v temah in te vsakič popravljam ko podajaš uporabnikom lažne informacije, vem da si spet to informacijo potegnil iz riti ni tako? :)
Problem je v tem, ker si ti X1 fanboy in komot podariš Microsoftu ledvico, če treba!
Alooo? Kak ti nisem dal ne enga podatka oz. so informacije nesmiselne in ne resnične? Torej potrjeno iz strani dev. da ima PS4 za okoli 30% ali 50% bolj močni hardwere so neresnične in nesmiselne? Ps4 nekateri zaradi stiske prostora postavijo vertikalno in je tudi manjši bolj elegantni..ampak, ne to je nepomembno zate..Da so nalagalni in booti časi dosti hitrejši na Ps4 je nepomembno in neresnično oz. je popolnoma brezveze?Gospod Marjan si kupi X1, ter si želi pospravit kable v "požirke" ali karkoli že..ampak žal, negre pač power brick (ti imaš rajši PB,kot mehki kabel brez PB)Preprosta zamenjava HDD na ps4 je nesmiselna in ti ni pomembna čez čas zamenjava z večjo kapaciteto oz. hitrejšim ssd hdd..da je ps4 pad kvalitetnejši od X1 pada, ter ima touch/speaker-led bar in lahko priklopiš poljubne 3.5mm slušalke in tudi omogočiš chat? Je to nesmiselno oz. brezveze, ne!? Da PS4 igre skoraj vse delujejo v native 1080p je brezveze in nesmiselno..očitno imaš rajši 720p!Da ti nudi PSN+ dosti robe zastojn oz. že brez psn+ samo z free register pridobiš igre f2p..je to brezveze, ne ? Rajši plačaš za vsako malenkost, da te MS oguli do jaja.Tudi to, da B4,Forza 5, Cod.. na X1 zgledajo z dosti "žagastimi" robovi ne moreš dojet in ne verjameš..tudi ena oseba je nekaj postov nazaj nalimala linke..sem pa probal v živo in lahko potrdim,da to drži!Poglej si prednaročila za PS4 kakšni navali emocije povpraševanje, Media Markt navali..kaj pa za X1?Poglej E3 kaj je hotel MS naredit? DRM in 24/7 kinect, ter še marsikaj in komaj, da je MS popustil.Ampak NSA še ima vedno prste vmes..Nasplošno MS je šel korak nazaj namesto naprej.Poznam dosti strastnega folka, ki je bil nonstop na Xbox-u in sedaj gre večina na PS4.Seveda zakaj bi šli na slabše, če pa lahko grejo na boljše in dobijo več robe za manj denarja! Za tebe je pa itak to vse nepomembno rajši plačaš več in dobiš manj..no, če pa se ti gre za glasovne ukaze in "TV", ter NE igranje iger pa si na pravi poti.
Jaz ne mislim več o tem debatirat..ti pa lahko napišeš sto krat PS4 sux mi je vseeno za kos plastike.
klkkkkkkkkkk ::
Taddeo
PS4/XboX1
Glede moči je PS4 bolje. - če ti je to pomembno pri konzoli
Glede igerc odvisno od tebe.
Drgač pa sama konzola in vsi te bonbonči, ki jih ima XboX se pa PS4 niti primerjat nemore...
In že spet cena tudi pove svoje...
lp
PS4/XboX1
Drgač pa sama konzola in vsi te bonbonči, ki jih ima XboX se pa PS4 niti primerjat nemore...
lp
cleanac ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Taddeo
PS4/XboX1
lp
Negre se samo za moč tudi za druge stvari.. kot je DS4, preprosta zamenjava HDD, hitrejši nalagalni časi in booti..preprost in hiter uporabniški vmesnik z nepotrebno kramo, in seveda native 1080p.Ki je men bolj pomemben, kot razni bombonči sej gre pri vragi za next gen. in rajš vidim 1080p,kot 720p!
Za moje potrebe je pomembna hitrost nalaganja kvaliteten pad in preprost pregleden uporabniški vmesnik,ki vsebuje nepotrebno kramo, ter online..razni bombončki so mi fail in me ne pritegnejo,kot večino sej vendarle gre za igralno konzolo,ki naj bi kvalitetno poganjala igre,ki jih žal X1 težko, kot mora.. ker očitno rabi "ono" moč.
Ja hitri so drugo neznajo, ko pa kopirat od ps... V vsakem primeru ti psn+ več ponudi ne verjamem, da bo mc zmožen česa takega.. Preveč škrtarijo!
Nevem sicer kdaj je PS zacel ponujati free igre, toda MS jih od letosnje pomladi ze ponuja. Po 2 igri na mesec za Live narocnike.
Zanimivo..pa ravno od pomladi :-) je že bil zadnji čas,da MS nekaj spremeni ,da še lahko "konkurira" Sonyu
Dobro potem PS4...
Samo ena pripomba.. kako lahko rečeš da je XboX fail?
XboX ima odličen soun itd. vse so naredili odlično....obe konzoli sta odlični. Vseeno za zabavo je veliko boljši X1 za gaming pa PS4.
Verjemi neboš opazil velike razlike med 1080P in 720P, če boš oddaljen od televizije 2-3m...
Tudi to da greš primerjat konzole po moči... - in tako rečeno ni velike razlike... Če hočeš gaming potem sestavi PC pa igraj na 4K in na ultra... verjemi veliko bolje bo zgedalo kot na konzolah.
Meni je osebno XboX One bolj všeč zaradi bonbončkov in mislim, da je vreden denarja.
Če si pa PS4 fan ti pa ni treba kritizirat X1 ali obratno.
Lp
XboX ima odličen soun itd. vse so naredili odlično....obe konzoli sta odlični. Vseeno za zabavo je veliko boljši X1 za gaming pa PS4.
Verjemi neboš opazil velike razlike med 1080P in 720P, če boš oddaljen od televizije 2-3m...
Tudi to da greš primerjat konzole po moči... - in tako rečeno ni velike razlike... Če hočeš gaming potem sestavi PC pa igraj na 4K in na ultra... verjemi veliko bolje bo zgedalo kot na konzolah.
Meni je osebno XboX One bolj všeč zaradi bonbončkov in mislim, da je vreden denarja.
Lp
Nevem sicer kdaj je PS zacel ponujati free igre, toda MS jih od letosnje pomladi ze ponuja. Po 2 igri na mesec za Live narocnike.
PSN+ to ponuja že od vsega zaačetka. In tudi izbor iger je vrhunski. Instant Game Collection @ Wikipedia
Kaj konkretno ponuja xbox, ne vem ampak glede na prebrano ni ravno navdušujoče http://www.gamefaqs.com/boards/927749-x...
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Dobro potem PS4...
Lp
TV ,ki ga imam v dnevni sem kupil takšen kot je točno zato, da vidim razliko med 1080p in 720p. I
PS+ je že kok skoraj leto in pol?
tri leta, od leta 2010 naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Kakor sem rekel razlika je... ni pa velika...
Če hočeš veliko razliko kupi PC za 1000-1200EUR pa primerjaj grafike... Tam bo razlika opazna.
Vsi vemo, da konzole se nemorejo primerjati z PC detaili.
Če hočeš veliko razliko kupi PC za 1000-1200EUR pa primerjaj grafike... Tam bo razlika opazna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
pa tudi s cenami iger ne.. pa storitev..
na daljši rok se ta premium PCja hitro zmanjša
na daljši rok se ta premium PCja hitro zmanjša
#brezpodpisa
Jaz sem imel XboX 360 in za nekaj časa sem si sposodil PS3 od frenda(+uncharted/killzone)... Obe konzoli sta odlični.
No no, saj vsi vidijo kdo je fanboy v tej temi, mi ni potrebno še s prstom kazati. Jaz sem daleč od tega ker ne kriziram nobene platforme le povem dejstva, vsaka konzola ima svoje pluse in minuse.
@Lakotnik25 na optimalni razdalji gledanja tv-ja (pa če je 32" ali 64") skoraj da neboš opazil razlike - mogoče jo kdo vendar jaz je ne.
Hojnikb pojdi stran z tvojim pc-jem, vedno ga vsiljuješ v to temo čeprav nima nobene veze z konzolami in še vedno pišeš nesmiselne komentarje, izgleda da te bo potrebno začet ignorirat mogoče se te bomo le tako znebili.
@flyingbee kot vidiš je nesmiselno fanboyu dopovedat da mogoče pa le ni njegov sistem najboljši v vseh pogledih :)
@Lakotnik25 na optimalni razdalji gledanja tv-ja (pa če je 32" ali 64") skoraj da neboš opazil razlike - mogoče jo kdo vendar jaz je ne.
Hojnikb pojdi stran z tvojim pc-jem, vedno ga vsiljuješ v to temo čeprav nima nobene veze z konzolami in še vedno pišeš nesmiselne komentarje, izgleda da te bo potrebno začet ignorirat mogoče se te bomo le tako znebili.
@flyingbee kot vidiš je nesmiselno fanboyu dopovedat da mogoče pa le ni njegov sistem najboljši v vseh pogledih :)
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Kakor sem rekel razlika je... ni pa velika...
čaki malo, kje je manjhna ralika med 1080p in 720p? Ali med one in ps4? S slednjim se strinjam, prvo je pa neumnost da glava peče.
sorry ampak predlagam da greš k okulistu. V trenutni postavitvi gaming/movie room mam tv na optimalni razdalji (po THX standardih) in se še kako vidi razlika. Tako, da ja če imaš optimalno postavitev se razlika jasno vodi. Je pa res, da večina nima optimalne postavitve in je full HD sam sebi namen, ker ga tudi superman ne more videt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
No no, saj vsi vidijo kdo je fanboy v tej temi, mi ni potrebno še s prstom kazati. Jaz sem daleč od tega ker ne kriziram nobene platforme le povem dejstva, vsaka konzola ima svoje pluse in minuse.
še kako ima veze z konzolami; na obeh platformah lahko igraš igre... in nihče ne vsiljuje ničesar... a sem kje rekel da mora kdo kupit pc ?
#brezpodpisa
Verjemi nisem spremljal zadeve, zato mi je kr vzelo sapo. Bom pa sam SP igre igral. =)
sj psn ni plačljiv... psn+ je ...
res pa je, da za večino online iger rabiš psn+.... ampak glede na to da ga dobiš že za ~30$ (kar je manj kot cena ene igre) imo spet ni tak problem + dobiš free igre vsak mesec..
res pa je, da za večino online iger rabiš psn+.... ampak glede na to da ga dobiš že za ~30$ (kar je manj kot cena ene igre) imo spet ni tak problem + dobiš free igre vsak mesec..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
sj psn ni plačljiv... psn+ je ...
Ne vem no, na ps3 ga nisem rabil, zato nevem zakaj bi ga zdaj plačeval, na PS ni nobenih dobrih MP iger. BF3, War Thunder igram na pc, Halo Reach in H4 pa na xbox. Bolj me zanimajo tisti pravi singeplayer dragulji kot so Metal Gear 5, novi Ico, pa nadaljevanja Uncharted iger. Takšni špili mi res popestrijo kakšno večer.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Xbox One (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Konzole | 317144 (17149) | filip007 |
» | Izšel je Xbox One (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 25667 (11447) | Machete |
» | Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostajaOddelek: Novice / Konzole | 14624 (12286) | dope1337 |
» | PlayStation 4 razkrit (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 23212 (18454) | Doc123 |