Forum » Konzole » PS4 vs. Xbox One
PS4 vs. Xbox One
Temo vidijo: vsi
mn ::
Mavrik ::
V bistvu dokaj hitro po izidu igre pade cena na ebayu za precejšen %.
Poleg tega konzoli praktično še nimata nabora iger... za PS4 so vsi bolj ali manj rekli da je trenutno totalno neuporaben, One pa ma samo Forzo od omembe vrednih iger.
Poleg tega konzoli praktično še nimata nabora iger... za PS4 so vsi bolj ali manj rekli da je trenutno totalno neuporaben, One pa ma samo Forzo od omembe vrednih iger.
The truth is rarely pure and never simple.
mn ::
puginho ::
Pa kaj računaš da bojo cenejše? Pol boš čakal še ene 3 leta.
Na zavviju padejo precej hitreje. Kako bo tukaj bom pa še videl. Poleg tega se splača počakat že zato, da vidiš katera konzola je boljši nakup. Sploh pri nas v SLO, kjer pol stvari ne deluje zaradi regijskih omejitev.
PSN je uradno podprt v Sloveniji, Xbox pa se uradno niti ne prodaja pri nas, isto bo pri X1.
LitralSM ::
Ryse son of the Rome slab začetek za Xbox One.
Gamespot mu je dal oceno 4/10 in Ign 6,8/10
http://kotaku.com/killzone-shadow-fall-...
vs
http://kotaku.com/call-of-duty-ghosts-t...
In potem veš, da so ocene za igre slabe in ne igre same. Drugi opisi kažejo na iste ocene. Kaj to pomeni? Da so opisovalci zmedeni in sploh ne vedo, kaj opisujejo.
kratos ::
Tem ocenam nemoreš zaupat saj ima vsak svoj okus igranja iger... drugo bi bilo če bi dali vsaj 100 ljudem za igrat špil in bi nakoncu izdali povprečno oceno. Je bilo že precej slabo ocenjenih špilov kateri so mi bili vrhunski - recimo nazadnje se spomnim kako so witcherja 2 skritizirali glede gameplaya vendar meni je bil gameplay precej dober le kakšno uro si potreboval da si skapiral combat sistem.
Vkun ::
Tem ocenam ne mores zaupat? Zato pa so strani kot je naprimer metacritic in pogledas povprecno oceno.
Tr0n ::
Lol, Metacritic je sele najvecji shit, ki mu ne mores zaupat, ker niti priblizno ne kaze povrecne ocene. Pa se druge stvari se dogajajo znjim (malce pogooglaj). :)
Vkun ::
Joj dlakocepiš. Ja, metacritic ni popoln in tudi ni čisto povprečna ocena (sploh ker vsi ne ocenjujejo z isto lestvico), imaš pa vsaj opise na enem kupu. In če kopica strani oceni špil slabo, tudi oni dvomim da lahko skupaj ščarajo dobro oceno in obratno.
Tr0n ::
Ne samo, da ni popoln, je totalen crap od strani na katere potem developer firme in publisherji vezejo bonuse in place svojih zaposlenih. Recmo tako; svet bi bil precej lepsi, ce ta stran ne bi obstajala. :)
Pa se Xbone One problemi. :)
Pa se Xbone One problemi. :)
St235 ::
in toliko o nabijanju in nakladanju nekaterih kako so se ne vem kaj naučili v prejšnjih generacija, kako imajo ne vem kako napredne sisteme za preprečevanje okvar in kako so konzole tokrat res v nulo stestirane.
Še vsaka generacija konzol je imela največji delež napak v prvi seriji.
Je pa treba vse te objave gledat z precej rezerve, tukaj se pogovarjamo o 1-2% konzol.
Še vsaka generacija konzol je imela največji delež napak v prvi seriji.
Je pa treba vse te objave gledat z precej rezerve, tukaj se pogovarjamo o 1-2% konzol.
Konzola ne deluje na day one, govora je bilo o kvarljivosti delujočih konzol, malo beri lakotnik29 kaj se pogovarjamo.
Edini resen problem so ti nedelujoči bluray pogoni ter power bricki. Tisti wifi problemi, ter day one patch problemi so se izkazali da so bili problemi Microsoftovih serverjev.
Edini resen problem so ti nedelujoči bluray pogoni ter power bricki. Tisti wifi problemi, ter day one patch problemi so se izkazali da so bili problemi Microsoftovih serverjev.
Berserker ::
Kupit prvo serijo konzol je res neumna poteza, sploh če konzola stane tolk kot pol povprečne plače. Ni špilov, zagotovo premali disk.
Če primerjam moj prvi 2005 xbox premium in sedanjega 2011 Slime, se počutim skorajda oropanega in se vrjetno še bom, ko pride zagotovo kakšna extra slim verzija.
Če primerjam moj prvi 2005 xbox premium in sedanjega 2011 Slime, se počutim skorajda oropanega in se vrjetno še bom, ko pride zagotovo kakšna extra slim verzija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
St235 ::
aha, ker to da konzola ne deluje day one namesto da se pokvari po treh dneh spremeni kaj? So zato konzole bolj vzdržljive? a zato lahko rečemo da ni težav s to konzolo?
uff, še dobro, jaz sem mislil, da je s konzolo kaj resnega narobe. Recimo, da je neuporabna...
Edini resen problem so ti nedelujoči bluray pogoni ter power bricki.
uff, še dobro, jaz sem mislil, da je s konzolo kaj resnega narobe. Recimo, da je neuporabna...
deadzone ::
Kupil jo bom definitivno ko mi ta računalnik ne bo omogočal primernega framerata. Mi je škoda dati za grafo pol xboxa, ki potem zdrži par let.
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz
Pesimist ::
ma kdo xbombe? mene zanima predvsem multimedija part konzole sparjen z nasimi IPTV stbji.
Guida vem da ni za pricakovati, me pa zanima ce lahko na roko sparis stvari kot z univerzalnimi remoti. Da reces xbox watch history hd pa sam preklopi?
To sem pricakoval kot osnovno funkcijo.
Guida vem da ni za pricakovati, me pa zanima ce lahko na roko sparis stvari kot z univerzalnimi remoti. Da reces xbox watch history hd pa sam preklopi?
To sem pricakoval kot osnovno funkcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
deadzone ::
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Čedalje več pokvarjenih xbox1 je videti in vzrokov okvar še kar ni konec... Zdaj me pa res firbec matra kakšen procent je defektnih konzol, ker se mi zdi da noben ne dela sodeč po videih :D
- Tisti z okvarjenih bluray pogonom se mi zdi da je najbolj pogost... in sliši se kot da nemore zavrtet diska - ga neki blokira in parkrat poskusi nato se pa ustavi.
- Potem je problem z fuč napajalci, ki se obnašajo kot da so kontakti narobe zvezani in crkne ob stiku.
- Tisti problemi z prvim updejtom je bilo na strani Microsoftovih serverjev - ne konzole, zato so dali možnost offline updejta ki je zamrznil ter nato zabrickal nekaj konzol in nato so ta offline update hitro umaknili in podali nek debilen razlog
- Ventilator pri nekaterih konzolah spušča pokvarjen zvok (vendar konzola dela), kar vsekakor ni slišat zdravo.
To so zaenkrat glavni problemi vendar po videih sodeč je večina teh problemov na day one konzolah. Sicer verjetno zgleda veliko huje kot dejansko je vendar bodo videli čez par dni.
- Tisti z okvarjenih bluray pogonom se mi zdi da je najbolj pogost... in sliši se kot da nemore zavrtet diska - ga neki blokira in parkrat poskusi nato se pa ustavi.
- Potem je problem z fuč napajalci, ki se obnašajo kot da so kontakti narobe zvezani in crkne ob stiku.
- Tisti problemi z prvim updejtom je bilo na strani Microsoftovih serverjev - ne konzole, zato so dali možnost offline updejta ki je zamrznil ter nato zabrickal nekaj konzol in nato so ta offline update hitro umaknili in podali nek debilen razlog
- Ventilator pri nekaterih konzolah spušča pokvarjen zvok (vendar konzola dela), kar vsekakor ni slišat zdravo.
To so zaenkrat glavni problemi vendar po videih sodeč je večina teh problemov na day one konzolah. Sicer verjetno zgleda veliko huje kot dejansko je vendar bodo videli čez par dni.
je AC4 prvi špil ki je se optimiziro na šibkejšegi hardwera brez prednosti za hitrejsega? http://www.ign.com/videos/2013/11/22/as...
Jaz ne vidim omembe vrednih razlik v prid ps4 in ce se upostevamo da šibkejši hardware majn sobo greje. Niti ne morem trdit da laufa na nizji resoluciji napram ps4, ker enostavno ne vidim tega.
Jaz ne vidim omembe vrednih razlik v prid ps4 in ce se upostevamo da šibkejši hardware majn sobo greje. Niti ne morem trdit da laufa na nizji resoluciji napram ps4, ker enostavno ne vidim tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
jaz osebno dvomim da bodo druge graficne razlike kot resolucija.
Nevem pa koliko ima to veze z lenimi developerji. Potem so dev na pcju superduper produktivni ko dodajo opcije kot shadows off itd....
To prej nazarja da xbox ps4 gpu vseeno ni tak hudo superioren.
Knax ps4 title ko postanes hudo velik ma tudi mizerne fpsje.
Nevem pa koliko ima to veze z lenimi developerji. Potem so dev na pcju superduper produktivni ko dodajo opcije kot shadows off itd....
To prej nazarja da xbox ps4 gpu vseeno ni tak hudo superioren.
Knax ps4 title ko postanes hudo velik ma tudi mizerne fpsje.
hojnikb ::
že resolucija je velike pomena imo.. 720p in 1080p se pozna.. če je ne vidiš, si slep al pa maš 720p tv :)
#brezpodpisa
Resolucija se bo čez čas nadgradila pri obeh konzolah na 1080p. Grafičnih razlik nebo pa če se na glavo postaviš, sicer lahko sanjaš da so, kaj več od tega pa že ne moreš naredit.
Resolucija se bo čez čas nadgradila pri obeh konzolah na 1080p. Grafičnih razlik nebo pa če se na glavo postaviš, sicer lahko sanjaš da so, kaj več od tega pa že ne moreš naredit.
kr tolaž se.. razlike bodo... sicer bo gpu od ps4 spal..
#brezpodpisa
hojnikb take kot na zdajšni generaciji a ne?
cordoba mislim da ne oz. če bo, bodo samo nekatere manjše stvari ki jih lahko delaš z daljincem.
cordoba mislim da ne oz. če bo, bodo samo nekatere manjše stvari ki jih lahko delaš z daljincem.
hojnikb take kot na zdajšni generaciji a ne?
ko je bila prejšna generacija tako podobna zdajšni
glede na to da imajo razvijalci opravka z enakima apujema (prejšn gen je bil drugačen tako z strani cpuja kot z strani grafike), s tem da ma ps4 več enot, mislim, da je jasno, da bo ps4 imel lepšo grafiko/večjo resolucijo, če se bodo le razvijalci potrudl in izkoristl to (kar ni noben problem).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Pri prejšni generaciji je bil pa enormni problem a ne?
V glavnem si je kdo že prisvojil kakšno new gen konzolo ? naj se malo javi kako deluje če ni že čist not padel :)
V glavnem si je kdo že prisvojil kakšno new gen konzolo ? naj se malo javi kako deluje če ni že čist not padel :)
ja, ker so leni razvijalci enostavno ignoriral vseh 6 SPEjev pri PS3 (ker je cell dost bolj kompliciran arch kot xenon v x360), zato so pa potem bli nekateri porti za ps3 slabi. No pa dejstvo, da ima ps3 slabši GPU..
#brezpodpisa
puginho ::
Ni mi jasno kak pri p. crkujejo bluray pogoni. Pa to bi mogla bit zadna zadeva ko crkne glede na to da ni neka nova stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: puginho ()
Mogoče je pri transportu prišlo do okvare res nevem...ker v tovarni itak batche konzol stestirajo z MTE diski, razen če so kaj zasral ter poslali okvarjene konzole po nekem nesrečnem naklučju.
Mogoče je pri transportu prišlo do okvare res nevem...ker v tovarni itak batche konzol stestirajo z MTE diski, razen če so kaj zasral ter poslali okvarjene konzole po nekem nesrečnem naklučju.
če bi bil problem s transportom, bi še kej druga odletel kot bluray + nebi blo tak masovno..
#brezpodpisa
cordoba ::
manniac ::
Jaz bi nekaaj vprašač glede xbox one-a?
Ali bo v sloveniji podprto to k ma neki televizija, skype pa te neki fenci dodatki?
Ali bo v sloveniji podprto to k ma neki televizija, skype pa te neki fenci dodatki?
Mr.B ::
Xbox one cilja verjetno na to, da bo zamenjal vse dodatne škatle, ki si jih imel zraven ali pa Pc-je. Vključujoč popularne Android dongle. Medtem ko je zaenkrat sony bolj usmerjen na igre. Mislim da še vedno ne podpira predvajanja mp3, itd... tisto kar se je govorilo pred izdajo, kot kaže še vedno drži, ne vem pa, če je Sony s popravkom ukinil DRM.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Xbox One (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Konzole | 317074 (17079) | filip007 |
» | Izšel je Xbox One (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 25657 (11437) | Machete |
» | Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostajaOddelek: Novice / Konzole | 14624 (12286) | dope1337 |
» | PlayStation 4 razkrit (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 23210 (18452) | Doc123 |