Forum » Strojna oprema » PS3 - Okvarjen disk
PS3 - Okvarjen disk
psychoshorty ::
Pozdrav,
upam da postam v pravi oddelek glede problema. Torej, danes sem si v Big Bangu nabavil PS3 (konzolo posebej) in igro GTA V. Vzel tudi njihovo podaljsano garancijo. Pridem domov, zadevco lepo odpakiram, priklopim, vstavim ploscek in prizgem konzolo. A na monitorju (priklop preko hdmi) samo: no signal. Kaj sem vse storil:
- Najprej reset video nastavitev (z gumbom za vklop, navodila prebral na forumih). Seveda ni pomagalo.
- Preklopil vse skup na tv z drugim hdmi kablom in scart priklopom. Oboje rezultira no signal (kakor na mojem monitorju).
- Grem v safe mode (navodila nasel na sonyevi strani), kjer skusam razne restore mehanike - tudi update firmware(a) z usb kljucka, a brez uspeha. Napise mi vec errorjev (a serious error occured, contact your bla bla bla). Po forumih prebiram nakar dobim smernice, da so tezave v disku.
- Vzamem ven pazljivo disk, ga priklopim na laptop in zazenem ubuntu. Disk skusam formatirati, a nikakor ne gre. Operacije vedno failajo. Torej je definitivno tezava v disku.
Seveda danes takoj zjutraj nesem to nazaj. Kot bi verjetno to vsakega motilo, da kupi nek izdelek, pride domov in ga priklopi ter ugotovi, da zadeva ne funkcionira ... lahko pricakujem takojsno menjavo za nov ps3, ali se bom lahko obrisal pod nos in cakal na "jeben" servis... najraje bi sicer videl povracilo kupnine, a vem da so tukaj trgovci namazani z vsemi zavbami.
Hvala za vase nasvete.
Lp,
Psy.
upam da postam v pravi oddelek glede problema. Torej, danes sem si v Big Bangu nabavil PS3 (konzolo posebej) in igro GTA V. Vzel tudi njihovo podaljsano garancijo. Pridem domov, zadevco lepo odpakiram, priklopim, vstavim ploscek in prizgem konzolo. A na monitorju (priklop preko hdmi) samo: no signal. Kaj sem vse storil:
- Najprej reset video nastavitev (z gumbom za vklop, navodila prebral na forumih). Seveda ni pomagalo.
- Preklopil vse skup na tv z drugim hdmi kablom in scart priklopom. Oboje rezultira no signal (kakor na mojem monitorju).
- Grem v safe mode (navodila nasel na sonyevi strani), kjer skusam razne restore mehanike - tudi update firmware(a) z usb kljucka, a brez uspeha. Napise mi vec errorjev (a serious error occured, contact your bla bla bla). Po forumih prebiram nakar dobim smernice, da so tezave v disku.
- Vzamem ven pazljivo disk, ga priklopim na laptop in zazenem ubuntu. Disk skusam formatirati, a nikakor ne gre. Operacije vedno failajo. Torej je definitivno tezava v disku.
Seveda danes takoj zjutraj nesem to nazaj. Kot bi verjetno to vsakega motilo, da kupi nek izdelek, pride domov in ga priklopi ter ugotovi, da zadeva ne funkcionira ... lahko pricakujem takojsno menjavo za nov ps3, ali se bom lahko obrisal pod nos in cakal na "jeben" servis... najraje bi sicer videl povracilo kupnine, a vem da so tukaj trgovci namazani z vsemi zavbami.
Hvala za vase nasvete.
Lp,
Psy.
[D]emon ::
Po defaultu je PS3 nastavljen na RCA, kot vem. Nimam vec navodil od svojega, da bi pogledal.
Kar pa se tice zamenjave, ti utegnejo kaj pametovati ker si zadevo odpiral (ceprav tudi po Sony-jevih pogojih nadgradnja diska ne iznici garancije) ker so Big Bang pac butci. Ampak ce uveljavljas kot stvarno napako, bi ti morali zamenjati.
Kar pa se tice zamenjave, ti utegnejo kaj pametovati ker si zadevo odpiral (ceprav tudi po Sony-jevih pogojih nadgradnja diska ne iznici garancije) ker so Big Bang pac butci. Ampak ce uveljavljas kot stvarno napako, bi ti morali zamenjati.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Duhec ::
Če boš za pultom besedno tako sposoben kot pri lociranju okvare, boš z lahkoto dobil vračilo kupnine. :)
M & M ::
Odvisno kaj boš zahteval. Če boš uveljavljal garancijo, potem ga bodo dali na servis in verjetno menjali disk. Če boš uveljavljal stvarno napako, imaš sam možnost izbrati med vračilom kupnine, servisom ali menjavo za delujoč PS3.
Jutro,
vsekakor se bo uveljavljala stvarna napaka. Ce pa bodo kaj komplicirali, pa bomo vidli. Najprej bo mirna kri, ce pa se bo pritisk nadaljeval v smeri neugodne resitve, pa bomo trgali glave. :) Hvala za nasvete.
vsekakor se bo uveljavljala stvarna napaka. Ce pa bodo kaj komplicirali, pa bomo vidli. Najprej bo mirna kri, ce pa se bo pritisk nadaljeval v smeri neugodne resitve, pa bomo trgali glave. :) Hvala za nasvete.
[D]emon ::
Drugace pa preveri, preko tvja z RCA vhodom, na kaj je PS3 nastavljen, ker sem 99% da po defaultu output videa daje preko RCA-ja. (Ze to, da HDMI kabel ni prilozen, je nekako hint na to.)
Pa veliko srece!
Pa veliko srece!
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Demon,
sem preveril, brez skrbi. Sem naredil tudi veckrat "video reset" konzole z gumbom za vklop, ampak ne pomaga. Saj pravim, defo je disk v kurcu, ker z gparted ne uspem diska sformatirat nikakor.
Lp.
Grem glave trgat. ;)
sem preveril, brez skrbi. Sem naredil tudi veckrat "video reset" konzole z gumbom za vklop, ampak ne pomaga. Saj pravim, defo je disk v kurcu, ker z gparted ne uspem diska sformatirat nikakor.
Lp.
Grem glave trgat. ;)
St235 ::
čist iz radovednsoti: Zakaj za vraga iz nove konzole ven jemlješ disk in pobarvaš ne vem kaj namesto, da neseš nazaj in vzameš drug Ps3? Pa nekateri prav prostite, da kaka polpismen servis v sloveniji zakomplicira zadevo.
Gogyto ::
Se strinjam z Lakotnikom. Če si videl, da ti PS3 ne dela outofthebox, bi šel takoj nazaj in magari tam s prodajalcem priklopil in jim na licu mesta dokazal, da ne dela. Verjetno enostavneje kot pa da bo zdaj kdo palamudil, da je bil PS3 odpiran in zato garancija ne velja...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony predlaga 55 dolarjev odškodnine zaradi onemogočenja Linuxa na PS3Oddelek: Novice / Tožbe | 7036 (5201) | Ales |
» | Ps4 garancija ista napakaOddelek: Konzole | 2620 (1943) | St235 |
» | Amazon vrnil del kupnine zaradi Sonyjevega PlayStationa 3Oddelek: Novice / Konzole | 11113 (9174) | Ziga Dolhar |
» | PS3 spet na garancijo ali zahtevati nov aparatOddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2529) | Ziga Dolhar |
» | Playstation 3 naenkrat postane zelo glasen!!!Oddelek: Konzole | 1412 (1412) | Apple |