Forum » Strojna oprema » Problemi z računalnikom. Grafična ali napajalnik?
Problemi z računalnikom. Grafična ali napajalnik?
shadeX ::
Ta teden se je vse nekaj zarotilo proti meni. Uglavnem najprej specifikacije mojega računalnika:
1. Windows 7 (32 in 64bit)
2. Q6600 2.4Ghz
3. PSU 750W
4. Matična MSI P43-Neo 775
5. HDD 750GB
6. Grafična Radeon HD 4870 ( potrebuje 2x priklop iz napajalnika. Ne samo enega )
Torej, zadnji teden je bilo obupno. Ko sem zagnal PC, mi je 2x vrglo BSOD preden mi je prišlo na namizje. Ko je bilo enkrat na namizju je delalo praktično brez problema.
Potem danes sem si hotel inštalirati windowse na novo ( ne zato da bi rešil kak problem, ampak zato ker sem nameraval že nekaj časa dati 64bit gor ). Inštalacija gre mimo brez problema, ko pa pridem na zaslon kjer je potrebno vpisati uporabnika, tam se začenjo čudni artifakti in nato se računalnik sesuje ( BSOD ). Tako je vedno če ga ponovno zaženem ( ali pa obstane črn zaslon , še preden pride v pozdravni menu ).
Poskusil sem z drugo grafično, ki je starejša (geforce 6600gt ) in ne potrebuje dodatnega napajanja. S to kartico mi deluje brez problema. Poskusil sem še eno drugo radeon 4850 , ki potrebuje samo eno dodatno napajanje, tam je problem isti. ( ampak, tista grafična je že od prej nekaj pokvarjena - ampak vem da je prišla do namizja sigurno ).
Sedaj nimam pojma kaj bi lahko bilo. Z geforce deluje, z drugima dvema radeonkama pa ne. Kaj bi lahko bil krivec, grafična ali napajalnik? (sumim te dva krivca )
1. Windows 7 (32 in 64bit)
2. Q6600 2.4Ghz
3. PSU 750W
4. Matična MSI P43-Neo 775
5. HDD 750GB
6. Grafična Radeon HD 4870 ( potrebuje 2x priklop iz napajalnika. Ne samo enega )
Torej, zadnji teden je bilo obupno. Ko sem zagnal PC, mi je 2x vrglo BSOD preden mi je prišlo na namizje. Ko je bilo enkrat na namizju je delalo praktično brez problema.
Potem danes sem si hotel inštalirati windowse na novo ( ne zato da bi rešil kak problem, ampak zato ker sem nameraval že nekaj časa dati 64bit gor ). Inštalacija gre mimo brez problema, ko pa pridem na zaslon kjer je potrebno vpisati uporabnika, tam se začenjo čudni artifakti in nato se računalnik sesuje ( BSOD ). Tako je vedno če ga ponovno zaženem ( ali pa obstane črn zaslon , še preden pride v pozdravni menu ).
Poskusil sem z drugo grafično, ki je starejša (geforce 6600gt ) in ne potrebuje dodatnega napajanja. S to kartico mi deluje brez problema. Poskusil sem še eno drugo radeon 4850 , ki potrebuje samo eno dodatno napajanje, tam je problem isti. ( ampak, tista grafična je že od prej nekaj pokvarjena - ampak vem da je prišla do namizja sigurno ).
Sedaj nimam pojma kaj bi lahko bilo. Z geforce deluje, z drugima dvema radeonkama pa ne. Kaj bi lahko bil krivec, grafična ali napajalnik? (sumim te dva krivca )
- spremenil: shadeX ()
Uspelo mi je pridi do safe mode. Koda crasha:
Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Locale ID: 1060 Additional information about the problem: BCCode: 124 BCP1: 00000000 BCP2: 84BDD024 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1
Hayabusa ::
3. PSU 750W
Lahko napišeš še kaj manj kot to ? Starost ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Hayabusa ::
Daj notri geforce 6600gt in poženi kakšen strees test (OCCT, IntelBurnTest).
Če se pc sesuje je napajalnik.
Imaš kaj navito ?
Če se pc sesuje je napajalnik.
Imaš kaj navito ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
ja saj to bi, ampak je problem, ker nimam nobenega takega napajalnika, ker ta grafična zahteva 2x6 pin.
NightHawk ::
Zraven grafične si moral dobiti konverter za 6 pin PCI. Vem, ker sem ga jest dobil zraven 4850 tak da so ga dajali verjetno tudi zraven 4870.
Odlično. Sem pogledal in je res. Sedaj moram dobiti samo še en napajalec z vsaj enim 6 pin konektorjem. To bo jutri.
Bom poročal kaj je z zadevo.
Bom poročal kaj je z zadevo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue screen, na novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2475 (1627) | meuludine |
» | Windows napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 564 (453) | pviran3 |
» | prosim za pomoč- kako odpraviti tole napako...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3940 (3449) | Mavrik |
» | Windows 7 BSOD problem ("BCCode: c1")Oddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (1056) | jan01 |
» | Blue Screen po zaustavitvi sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 971 (858) | Grega_K |