» »

Se mi splača popraviti prenosnik?

Se mi splača popraviti prenosnik?

pikapoka17 ::

Živjo,

od oktobra 2009 imam prenosnik Toshiba Satellite. Pred kakim mesecem mi je crknil akumulator, tako da dela samo, če je priklopljen na elektriko, te dni pa mi je crknil še trdi disk (pravkar so mi sporočili s servisa). Gospod mi je rekel, da bi me popravilo slednje težave stalo cca. 50 EUR (z akumulatorjem se nekako še lahko sprijaznim).
Razmišljam, kaj naj naredim - računalnik je star 4 leta, v tem času mi je dobro služil in sem bila res zadovoljna z njim, v zadnjem času pa se mi zdi, da se malce čudno obnaša (opazila sem še nekaj zadev v delovanju poleg akumulatorja in zdaj še trdega diska). Kaj predlagate? Popravilo ali pač nakup novega?
Aja, podatke sem si pridno shranjevala na eksterni disk, tako da to imam rešeno.

Hvala lepa za mnenja/nasvete/...,

Polona

Invictus ::

Če imaš denar, kupi novega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hayabusa ::

Kupiš drug 2.5" disk in gremo dalje ?

RejZoR ::

Odvisno. Menjava baterije in diska je relativno enostavno opravilo, tko da to lahko narediš sama, kar takoj skensla precej stroškov dela servisa.

Podoben scenarij sem imel pred časom s sestrinim prenosnikom. Grafični čip je začel neki nagajat in je že neki študirala da bi kupila nov laptop za okoli 450 EUR. Nakoncu sem zadevo razdrl, dal grafični čip v pečico (pač en trik za popravilo fuč čipov) in sedaj ji spet dela kot nov. Prihranil 450 EUR za strošek nekaj časa za razdiranje in tisti kilovat štroma za pečico. Zanemarljiv strošek.

Akumulatorji za laptope so okoli 40-50 EUR in ne zahtevajo nobenega strokovnega znanja zam menjavo, diski pa so tud po ~50 EUR če ne rabiš grozno velikega. Rabiš pa samo odvit par vijakov spodaj. Torej ~100 EUR stroškov za železnino in 0 EUR za delo. Al pa takoj 450+ EUR če hočeš vsaj malo soliden laptop.
Če ti je še vedno dost zmogljiv kot tak, bi osebno šel v popravilo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hojnikb ::

rabljen disk iz bolhe ter kompatabilna baterija (ali celice, če se ti da lotat) iz ebay. Če si izajdljiv, lahko prideš pod 60€..
#brezpodpisa

ttommy ::

4 leta star Satellite je čisto OK računalnik. Zamenjaj disk in kupi akumulator, pa ti bo še dolgo delal.
Gamer

btw, za kater model gre to ter specifikacije ?
#brezpodpisa

fosil ::

Vprašanje tudi kaj je vključeno v to ceno 50 EUR.
Samo disk, samo menjava, disk+menjava?
Kako je z windowsi, znaš to naložit sama, ali je nalaganje že vključeno v to ceno?
Tako je!

Klemzz ::

A se ji nebi kakšn fantič javu in pomagu v živo? :D

Rade volje, ampak sem v tujini ...

Lahko pa drug teden, če se ti ne mudi preveč.

Najlepša hvala vsem!
O compih nimam niti najmanjšega pojma, tako da vsakršno nalaganje windowsov, obdelovanje rezervnih delov v pečicah, lotanje ipd. žal odpade. Jutri se bom še pozanimala, kaj teh 50 evrov zajema in pol vidla dokončno. Seveda nisem niti pomislila, da bo treba z novim trdim diskom na novo naložit windowse. :S
Kje pa lahko kupim akumulator?
Hvala še za to info

Šele zdaj vidim Klemzzovo pobudo & Invictusovo ponudbo :) Face ste, fantje, ni kaj, se javim jutri, ko izvem več. Invictus, koliko pa ti računaš?

Klemzz ::

Tak krasn decko kot najbrz je, bo lep nasmeh pa hvala dost ;)

Klemzz je izjavil:

A se ji nebi kakšn fantič javu in pomagu v živo? :D

Count me in ;)
Ti še zlotam celice, če jih nabaviš :)
#brezpodpisa

Vglavnem: trdi disk + delo = 85 EUR, ne 50 EUR, kot sem na eni točki mislila včeraj ...
Če se torej komu da enkrat v bližnji prihodnosti pozabavat z mojim prenosnikom, bi blo to res super :) Če uradne tarife ni, pač spečem piškote ;)

Pa če mi lahko kdo še pove, kje lahko ugodno kupim ustrezen akumulator - če že ne grem v nakup novega compa, da pač tudi to zamenjam. Hvala!

Zgodovina sprememb…

Pa če mi lahko kdo še pove, kje lahko ugodno kupim ustrezen akumulator - če že ne grem v nakup novega compa, da pač tudi to zamenjam. Hvala!

Ebay.
Pomaga če veš točen model prenosnika/baterije.

Thanks. Bom sčekirala

spirit ::

Od kod pa si? da vidmo kdo ti najlaži pomaga :D

Fantje, ne ji ponujat plačila v naturalijah ;).

V glavnem najprej točno preveri kaj je narobe. Do enih 100 EUR se ti splača popravit. Več je že vprašanje ...

All ::

baterija (seveda je treba vedet točen model)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0...

če pa dodaš še kak evro pa bi ta prenosnik z ssd-jem povsem drugače zadihal..

živim v ljubljani.
v ponedeljek še enkrat točno preverim, kaj je narobe itd. pa preračunam stroške ...
hvala še enkrat!

Evo, končno info o mojem modelu laptopa: Toshiba Satellite L300-264
S trdim diskom je pa takole: serviser je reku, da morda ga ne bi niti menjal, ker je kao crknil samo en del diska, ker geslo lahko še vtipkam (torej ni šlo vse v maloro), Po vtipkanem geslu pa se mi ne odpre desktop.

Se bi torej dalo komu ukvarjat s tem?
Hvala

Mogoče moraš samo na novo naložiti windowse.

Se pač včasih usujejo v prezgodnji samomor.

In ker backup imaš ...

Bios disk torej zazna, ustavi se pri vpisu up. imena& gesla v windowse ?

RedDrake ::

Verjetno samo sesut sistem. Kaksno uro dela v najboljsem primeru. Baterija je nekaj 10 EUR (od 20 za ponaredek do tam okoli 50-60 za original).

Ce ni interesa od kakega mladca, lahko zrihtam jaz čez vikend za en moder bankovec (z računom ;))

PS: Satellite L300-264 ne obstaja. Morda napaka?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

fosil ::

Verjetno so se na disku pojavili slabi sektorji.
Ponavadi je tako, da ko se to enkrat začne jih je potem vedno več.
Tako je!

spirit ::

Res, je skrbiš za backup da ne izgubiš podatkov in ko crkne zamenjaš disk in je to to :D

micka15 ::

na ebayu od kitajcev kupiš baterijo za drobiž (oziroma če se ti mudi nekje iz eu, ker s kitajske zna trajat preden pride, je pa iz eu malo dražje)

disk kupiš nov in sama vgradiš al pa rečeš kakemu kolegu, itak je čist simpl vgradnja diska

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik zamrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
444663 (4101) hojnikb
»

ali lahko star prenosnik izbolšam

Oddelek: Kaj kupiti
171897 (1503) KTr1sk
»