» »

Nova grafična kartica za prenosnik

Nova grafična kartica za prenosnik

aleks96 ::

Na mojem prenosniku TOSHIBA Satellite se ekran na enkrat več ni hotel prižgati,prižgale so se le lučke zato predvidevam da je šla grafična.In me zanima kje bi lahko dobil drugo, in koliko bi me stala.

Hvala za odgovore, LP :)

paljer ::

Dvomim, da jo lahko menjaš.

KoMar- ::

Slabo ti gre od rok tole...

1. "TOSHIBA Satellite" ne pove nič. Vsak laptop ima točno oznako modela.
2. Lahko bi nam tudi povedal, katera grafična je notri, menda nočeš, da ugibamo?
3. To je že tvoja druga tema, ki si jo objavil v Malih oglasih... v resnici tja ne spada.

silent_x ::

Vse je odvisno kolk je prenosbnik star če je več kot 2 leti se ti ne splača razen če je neki high end prenosnik.
Vprašanje je tudi ali ima ločeno grafiko drugače odpade menjava.
Menjava grafične pa nakup nove te pride okrog 200€.
Pa mal bolj opiši prenosbik: model,model grafe,pa kok je star.
LP..

MIHAc27 ::

Skoraj prej kot grafična je možno, da je šel monitor. Vkolikor imaš VGA izhod priklopi gor še en monitor, nato pa je tipka fn+F6 (F7) da preklopiš na zunanji monitor sliko.

Če slike ni, potem je grafična oz. matična fuč.

#000000 ::

Tole z zunajim zaslonom ne bo čisto držalo, sem videl že vsaj 50 laptopov z okvarjeno grafiko ki je dali na zunanji monitor sliko, a še vedno je bila grafika v okvari, pač včasih da včasih ne to je loterija, ne pa 100% zagotovilo kaj je narobe.

franckranc ::

Lahko kdo komentira tole:
IBM ThinkPad R50e, zunanji zaslon deluje brezhibno, maticni pa takole (na sliki).
Je to tezava zaslona ali graficne kartice?

zaslon

zaslon

Zgodovina sprememb…

tole je pa se oglas, kjer so tudi slike...

http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Panela je zanič.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ce si lahko se malo bolj natancen: prav zaslon (display) ali morda samo kaksen stik?

D3m ::

Da, zaslon.
|HP EliteBook|R5 6650U|

solatko ::

Lahko je tudi samo inverter.
Delo krepa človeka

Da ne odpiram nove teme:
na prenosniku Toshiba Satellite Pro P100 sem zaradi menjave diska na novo nalozil OS (W7 32-bit).
Vse dela normalno, najvecja mozna resolucija pa je 1024x768 (native 1440x900).
Takoj, ko nalozim gonilnik za grafiko (Nvidia GeForce Go 7600), pa zaslon postane crn in neodziven.
Tudi ce zadevo pustim in to naredi W7 sam (pri prvem posodabljanju), je rezultat enak.
Je to znak, da je graficna kartica zanic?
Je v tem modelu graficna integrirana ali ne (kako to lahko vidim ali izvem)?
Trenutno se zadeva uporablja pri 1024x768, je pa slika temu primerna. :(

Istocasno je "sel" tudi disk, s katerim ni mozno narediti prav nicesar vec?
Je to dvoje lahko kaj povezano (el. udar???)?

Brias ::

franckranc je izjavil:

Da ne odpiram nove teme:
na prenosniku Toshiba Satellite Pro P100 sem zaradi menjave diska na novo nalozil OS (W7 32-bit).
Vse dela normalno, najvecja mozna resolucija pa je 1024x768 (native 1440x900).
Takoj, ko nalozim gonilnik za grafiko (Nvidia GeForce Go 7600), pa zaslon postane crn in neodziven.
Tudi ce zadevo pustim in to naredi W7 sam (pri prvem posodabljanju), je rezultat enak.
Je to znak, da je graficna kartica zanic?
Je v tem modelu graficna integrirana ali ne (kako to lahko vidim ali izvem)?
Trenutno se zadeva uporablja pri 1024x768, je pa slika temu primerna. :(

Istocasno je "sel" tudi disk, s katerim ni mozno narediti prav nicesar vec?
Je to dvoje lahko kaj povezano (el. udar???)?

lahko jo menjas, ampak good luck da najdes pravo in delujoco ...

jaz bi probal to odstraniti, in jo speci v pecici ( 170 stoping, 7-8 minut ... )

ali pa to odstranis in probas, morda preklopi na integrirano ...

tak delujoc laptop je vreden 150 - 160 eur ...

karkoli novega/rabljenega se ti ne splaca narocevati ...

ljudje pridejo do 200+ eur stroskov in nic delujocega ...

da o zivcih ne govorim ...

Za to kartico ni gonilnika za w7 (je nedelujoč). Zaženi v safe mode in zbriši gonilnik, w7 bo sam našel gonilnik, v update-u pa ne potrdi posodobitev za Nvidio. Sem imel ravno v petek težave z neko Atijevo kartico, ki je počela enako. S kartico ni nič narobe, na xp bi delala v redu. Problem je, ker niti nvidia niti ati, za AGP kartice nista izdelala gonilnikov. To je kartica AGP 4X.

Disk nima s tem veze, boš pa težko dobil IDE disk.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

hojnikb ::

djte no, za 7600go je driver (sicer beta)
http://www.geforce.com/drivers/results/... tule. lahk pa probaš tut kakega iz 18x.x serije, še tut zna delat (ker ne odstranijo takoj podpore. Še prej pa zbriš stare driverje z kakim namenskim programom.

Pečit grafike ne, ker bo več škode kot koristi; če ti kaže sliko ko bootaš, potem ni problem kontaktov.

solatko je izjavil:

Za to kartico ni gonilnika za w7 (je nedelujoč). Zaženi v safe mode in zbriši gonilnik, w7 bo sam našel gonilnik, v update-u pa ne potrdi posodobitev za Nvidio. Sem imel ravno v petek težave z neko Atijevo kartico, ki je počela enako. S kartico ni nič narobe, na xp bi delala v redu. Problem je, ker niti nvidia niti ati, za AGP kartice nista izdelala gonilnikov. To je kartica AGP 4X.

Disk nima s tem veze, boš pa težko dobil IDE disk.

o kakem agp in ide ti sanjaš ? stvar ma sata disk in grafiko na mxm pcie portu. Se da najdet zamenjavo za to..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

jaz bi probal to odstraniti, in jo speci v pecici ( 170 stoping, 7-8 minut ... )

ali pa to odstranis in probas, morda preklopi na integrirano ...

nope nope. Nič pečenja (sploh ne pri taki temparature, ker nebo efekta) in ta prenosnik sploh nima sekundarne onboard grafe
#brezpodpisa

hojnikb - sem pogledal, je res pci-e, vendar so te kartice delali tudi v AGP izvedbi in za to starost kartic, ni original gonilnikov, beta pa pri update-u w7 ne daje gor. Problem je samo pri temu gonilniku, ki se naloži kot posodobitev - ne deluje.
Delo krepa človeka

nwm sicer kaj vi delate, ampak meni deluje 7000M (ki je iste generacije kot 7600go) čist lepo na win7. beta driver deluje... itk se pa lahko driver odstran in nalož potem v safe mode...
#brezpodpisa

fantje, ste pa zelo odzivni! vsem hvala!!!

@brias
za delujoc notebook sem pred pol leta dal 120EUR.
in res nima smisla investirati prevec - baterija je ze zelo slaba (drzi cca 5-10 min)

@solatko
za to kartico ocitno je delujoc gonilnik.
dokler ni crknil disk, je vse skupaj odlicno delalo na istem OS: W7-32bit.
tezava je bila samo z audio gonilnikom...
disk je pa SATA in ne IDE.

@hojnikb
ocitno zadevo dobro poznas.
ker je graficna prej dobro delala tudi z w7-32bit, zdaj pa ne, sumim okvaro kartice.
a morda obstaja kaksen softwerski test?

oz. ce ta prenosnik res nima sekundarne graficne, pomeni, da mi tudi zdaj deluje na isti (primarni oz. edini) pri 1024x768, pri 1440x900 pa ne???

"grafika na mxm pcie portu"????
a to pomeni, da se kartica lahko iztakne (tako kot ram) in namesti drugo (delujoco)?

Bom pa nalozil se WinXP in sporocim rezultat...

Zgodovina sprememb…

odpri prenosnik in poglej na kakem modulu se nahaja grafika..
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultimativni prenosnik za cca 600eur

Oddelek: Kaj kupiti
263041 (2215) Dromar
»

Prenosnik za od 400-500€

192734 (2281) Dro
»

HP Pavilion dv7 3190em - beda??

Oddelek: Strojna oprema
133566 (3372) _koki_
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

14916732 (7693) Seb4
»

3 prenosniki(Toshiba, Sony, Dell)

212429 (1996) wxw

Več podobnih tem