» »

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Temo vidijo: vsi
««
10 / 13
»»

Pithlit ::

Grem spat za par urc pa je debata že na tretjem tiru! Vlada bi se lahko kaj naučila od vas (no, nas).
Life is as complicated as we make it...

Nissan_GTR ::

Ti ne razlikujes med geni in vzgojo, se men zdi.

Jaz samo povzemam strokovnjake, ki o tem vedo veliko več kot mi, saj se ukvarjajo s serijskimi morilci.

v oddaji, ki je govorila o serijskih morilcih, je bilo jasno rečeno, da imajo moški že genetstko prirojeno, da bo mnogo večja verjetnost, da postane serijski morilec. Če bodo dečka ali deklico vzgajali povsem enako in bosta odrasla v posvem enakih okoliščinah, bo mnogo večja verjetnost, da deček, ko odraste, postane serijski morilec.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Pozitivna diskriminacija je enak pojem kot socialni kapitalizem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

T-h-o-r ::

Pithlit je izjavil:

Sej ne da se arnecan spušča na tak nivo da ženske primerja s šimpanzi... (tega da genetike in razlike med spoli tudi pod razno ne razume - razen kar so mu deda povedali - pa raje nebi).

mene taki bebci niti ne presenečajo, jih je polno, preseneča pa me, da vsi še vedno veselo debatirajo z njim :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Ženske so pozitivno diskriminirane, ker jih naravne danosti silijo v podrejen družbeni položaj zaradi _domneve_, da bodo šle na porodniško.

Ker je družba dovolj razvita, da razume, zakaj bi to bilo nezaželjeno, družba plača porodniški dopust. Učinki so dobri, a ne zadostni, zato bo po novem v javni upravi še dodatna spodbuda.

Moški so diskriminirani, ker veljajo za runklje, zato neupravičeno težko dobijo nekatere službe. Ko bo to postal resen družbeni problem, se bo smiselno pogajat o tem, kako bi ga rešili.

Vse te rešitve so jasno slabe, a so manj slabe, kot nobena rešitev.

Mipe ::

jype je izjavil:

Ženske so pozitivno diskriminirane, ker jih naravne danosti silijo v podrejen družbeni položaj zaradi _domneve_, da bodo šle na porodniško.

Ker je družba dovolj razvita, da razume, zakaj bi to bilo nezaželjeno, družba plača porodniški dopust. Učinki so dobri, a ne zadostni, zato bo po novem v javni upravi še dodatna spodbuda.

Moški so diskriminirani, ker veljajo za runklje, zato neupravičeno težko dobijo nekatere službe. Ko bo to postal resen družbeni problem, se bo smiselno pogajat o tem, kako bi ga rešili.

Vse te rešitve so jasno slabe, a so manj slabe, kot nobena rešitev.

Ma, dokler ženske izbirajo tak skillset, da so lahko zamenljive, se bodo seveda znašle v neugodnem položaju. Izkušnje in veščine, ki jih je težko najti na trgu, so vredne zlata v teži. Enako velja tudi za moške, je pa res, da uživajo večje zaupšanje pri delodajalcih, ker ne morejo kar tako zmanjkat za celo leto zaradi enega parazita v telesu.

Mipe> Ma, dokler ženske izbirajo

Ne izbirajo ga ženske. Če bi to držalo, potem ne bi bilo izjemnih žensk, ki so "v moških rečeh" boljše od moških. Ker so, je lastnost žensk, da izbirajo učenje ženskih spretnosti, očitno stvar družbenih pritiskov, ki nikoli niso univerzalni.

Mipe> je pa res, da uživajo večje zaupšanje pri delodajalcih, ker ne morejo kar tako zmanjkat za celo leto zaradi enega parazita v telesu.

Ja, ane, kakšne barabe so ženske, da si takle prvoščjo. Sram jih je lahko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Zdaj ženske imajo možnost izbire. Če je ne izkoristijo in raje "plavajo s tokom", njihov problem.

nevone ::

ker ne morejo kar tako zmanjkat za celo leto zaradi enega parazita v telesu.

Ja dajejo možnost novemu življenju. A ni to največja vrednota?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

arnecan1 ::

T-h-o-r je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Sej ne da se arnecan spušča na tak nivo da ženske primerja s šimpanzi... (tega da genetike in razlike med spoli tudi pod razno ne razume - razen kar so mu deda povedali - pa raje nebi).

mene taki bebci niti ne presenečajo, jih je polno, preseneča pa me, da vsi še vedno veselo debatirajo z njim :D

Aha. Verjetno boš pokazal citat, kjer ženske primerjam s šimpanzi. Ker na koncu je tudi pithlit napisala, da tega nisem zapisal, ona pa me je malo iz zlobe tega obdolžila. za primerjavo, je rekla.

A tega pa nisi čital? Zakaj bi se trudil za bebca, kajne?:P

Samo bebec lahko trdi, da nekdo ne spada na neko službeno mesto, če so ogrožena človeška življenja in kandidat ne izpolnjuje fizičnih zahtev, mar ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

OmegaBlue ::

Stena rdečih postov naj se prosim ozre na vrh svojega brskalnika, ponavadi je tam nekaj v stilu naslova teme.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

me pa zelo zelo zanima, zakaj imajo ženske in moški ločene šahovske evente

to je taka sumljiva ... al je to feministična zarota, da ne bi nikoli vedeli, koliko inferiorne so ženske v šahu in posledično še v razmišljanju

Ne, ne, predobre so za nas. Pustijo nas zmagovati, zato je samo 27 velemojstric od skupno 1380.

List of chess grandmasters @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Če bi mislil, da bi vam to kaj pomenilo, bi hčerko vzgojil v najboljšo šahistko na planetu.

Žal mi njena osebna sreča pomeni več, vam pa itak nobena ženska, ki premaga moške, ne pomeni nič (je samo igra narave, naključna izjema in podobne nebuloze, kot recimo za gospo, ki je ravnokar prehitela vse moške na 110 milj dolgem plavanju s Kube na Florido), tako da ne bom.

Zgodovina sprememb…

vendar zakaj se manjkrat odločajo, da bi vzgojili hčerke v najboljše šahistke, bolj pogosto pa za sine

T-h-o-r> vendar zakaj se manjkrat odločajo, da bi vzgojili hčerke v najboljše šahistke, bolj pogosto pa za sine

Stvar ponosa - tiste reči, ki očitno več pomeni moškim.

No, saj v družbenem napredku se vse reči izravnajo, tako da trofeje vedno več pomenijo tudi ženskam. Škoda, bolje bi bilo, če bi vedno manj pomenile moškim.

Zato, ker se ženske raje poročajo z bogatimi in potem preostanek življenja lagodno živijo kot paraziti. Šahovski velemojstri precej dobro zaslužijo, zakaj ne bi izuril svoje hčerkice? Ker ti je pod častjo, da bi ona zaslužila svoj denar in to več kot ti?

Mipe> Ker ti je pod častjo

Ja, ker mi je pod častjo siliti otroka v merjenje kurcev. Ker se lahko sama odloči, kaj jo veseli in česa bi se rada lotila, jaz pa ne potrebujem trofeje.

Saj veš, odgovorni starši, pa to.

Mipe> Zato, ker se ženske raje poročajo z bogatimi in potem preostanek življenja lagodno živijo kot paraziti.

Mhm, vsekakor, za razliko od moških, ki se raje poročajo z revnimi ženskami in preostanek življenja trdo delajo, da jim kupijo mercedeze. Pravi junaki!

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

T-h-o-r> vendar zakaj se manjkrat odločajo, da bi vzgojili hčerke v najboljše šahistke, bolj pogosto pa za sine

Stvar ponosa - tiste reči, ki očitno več pomeni moškim.

No, saj v družbenem napredku se vse reči izravnajo, tako da trofeje vedno več pomenijo tudi ženskam. Škoda, bolje bi bilo, če bi vedno manj pomenile moškim.

because of this

http://chezapocalypse.com/episodes/s2e1...

sicer vzame za primer en beden lik iz bednega filma, sam point je fenomenalen

A daš pls timestamp ker ne morm gledat 13 minut.

od 7:55

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Ja, prav ima. Zato nimam avtomobila, kravate, six packa in ne pijem alkohola. Mogoče bo kdo, ki ga v vse to silijo, nekega dne videl, da meni ni treba, pa potem tudi on ne bo. Ali pa ona - pri ženskah so v naši družbi ti pritiski še mnogo hujši.

Opa, spolzki teren. Lažje je izmeriti fizično moč in hitrost, kot inteligenco (tudi čustveno) in primernost za neko delo, ki ne temelji na fizični moči. Mojih 5 centov je naslednjih. Obstaja zanimiva teorija, ki je meni iz realnega življenja kar razumljiva:
1. Pri ženski populaciji je manjši odstotek bebcev, psihopatov, množičnih morilcev, alkoholikov, morilcev, samomorilcev, nasilnežev, spolnih iztirjencev, manj jih zapusti družine, itd.
2. Nasprotno je pri moški populaciji odstotek zgoraj naštetega višji.
3. Pri ženski populaciji je manjši odstotek nadpovprečno inteligentnih in torej posledično manj genijev, izumiteljev, itd.
4. Zopet nasprotno je pri moški populaciji.

Torej, če nekako povzamemo, je mati narava ženske naredila bolj stabilne kot moške, nosilce družbe, ki skrbijo za preživetje vrste in kontinuiteto. Moški so po drugi strani bolj uničevalni in predvsem samouničevalni, več je "odpadkov", ampak po drugi strani poskrbijo za večino napredka, saj producirajo večino genijev. In, če se to še dodatno potencira z vzgojo in tradicionalno delitvijo del v družbi, dobimo presek družbe danes.

Pa ni mi potrebno lepiti linke ženskih znanstvenic, ker vem da obstajajo ter jih je dosti, pravim samo, da jih je odstotkovno precej manj (pri tem mislim predvsem izumitelje, pionirje na svojih področjih in ne neke kvazi raziskovalce in doktorje). Tako kot je večina množičnih morilcev pač moških.

Sicer pa ženska na vodilnih položajih ne pomeni nujno napredka ali dobrega. Npr. Thatcherjeva je skupaj z Reaganom pustila neoliberalizmu proste vajeti in v veliki meri sokriva za trenutno in predvsem prihodnje krize ter globalizacijo, rak zahodne civilizacije.

jype je izjavil:

Ja, prav ima. Zato nimam avtomobila, kravate, six packa in ne pijem alkohola. Mogoče bo kdo, ki ga v vse to silijo, nekega dne videl, da meni ni treba, pa potem tudi on ne bo. Ali pa ona - pri ženskah so v naši družbi ti pritiski še mnogo hujši.

potrebujemo nek konkreten preboj in to čim prej, ker kot družba (Se mi zdi) vse bolj nazadujemo nekam v preteklost (tudi v tej temi je dokaz za to, sploh glede na to, da smo "kao" na nekem bolj progresivnem predelu slo. interneta)

arnecan1> je mati narava

Ne smeši se, no.

arnecan1> Sicer pa ženska na vodilnih položajih ne pomeni nujno napredka ali dobrega. Npr. Thatcherjeva je skupaj z Reaganom pustila neoliberalizmu proste vajeti in v veliki meri sokriva za trenutno in predvsem prihodnje krize ter globalizacijo, rak zahodne civilizacije.

Abejžno. Ker brez njiju pa ne bi prišlo do globalizacije in vedno večjega socialnega prepada?

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

T-h-o-r je izjavil:

potrebujemo nek konkreten preboj in to čim prej, ker kot družba (Se mi zdi) vse bolj nazadujemo nekam v preteklost (tudi v tej temi je dokaz za to, sploh glede na to, da smo "kao" na nekem bolj progresivnem predelu slo. interneta)

V čas dekadence velikih civilizacij?

Dejansko nazadujemo le pri spoštovanju osnovnih vrednot. Spoštovanje temelji izključno na denarju. Ljudje s preveč časa se borijo za pravice žensk, gejev, romov in delfinov, hkrati pa so ljudje ne glede na vero, raso, spol ali spolno usmerjenost v pezdi in brez osnovnih človekovih pravic le, če nimajo dovolj denarja.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc> hkrati pa so ljudje ne glede na vero, raso, spol ali spolno usmerjenost v pezdi in brez osnovnih človekovih pravic le, če nimajo dovolj denarja.

To ni res. Če to verjameš, potem očitno nisi dovolj pozoren na kršitve človekovih pravic v tvoji državi - kje so šele nekatere manj razvite, od koder zatirani bežijo k nam.

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-2462...

Joj, kakšna feministična propaganda.

vostok_1 ::

Sicer vojakinje niso nič novega in so celo zaželjene. (toliko o nežnejšem spolu...metek nima spola namreč)

Sem pa bral blog ene sposobne vojakinje, ki je razlagala, da je pri ženskah veliko večja vrjetnost za kronične poškodbe zaradi neprestanega fizičnega napora. Predvsem okostja.

jype je izjavil:

This does present some logistical challenges, but Collette took pains to be modest. While the men slept in boxer shorts, she would wear pyjamas. While training in Canada, she would climb into a cupboard to change, or pull her sleeping bag around her and change underneath.

hahha, gre se za življenje in smrt, ti bumbarji pa se s takimi bedarijami ukvarjajo

jype je izjavil:

Kanadska vojska je kao unisex, vsako pozicijo lahko zasede tudi ženska. V praksi pa imajo v vojski 12% žensk, v Afganistanu pa samo eno vojakinjo, ki je glavo riskirala...

Tak feminizem bi se šel tudi jaz, če bi bil ženska. Od teh 12% jih je 90% po raznih vojaških pisarnah, kjer prekladajo papirje, moški pa namesto njih v Afganistanu na fronti.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: arnecan1 ()

first_line ::

Nissan_GTR je izjavil:

jype je izjavil:

Kanadska vojska je kao unisex, vsako pozicijo lahko zasede tudi ženska. V praksi pa imajo v vojski 12% žensk, v Afganistanu pa samo eno vojakinjo, ki je glavo riskirala...

Tak feminizem, bi se šel tudi jaz, če bi bil ženska. Od teh 12% jih je 90% po raznih vojaških pisarnah, kjer prekladajo papirje, moški pa namesto njih v Afganistanu na fronti.

Ja, a ženske na fronti naredijo 90% vsega dela, ker moški itak le pir pijejo pa fuzbal mažigajo. Če jih moški ne bi zatirali, bi pa 99%! Vsaj jype tko trdi.

Matako ::

Težava je (ali pa tudi ne), da v bistvu _pomemben_ (ok, jypy?) del pripadnikov obeh spolov ni zainteresiran za pravo fifty-fifty varianto. Malo enakosti bi sicer vsi, samo veliko je moških, ki jim ustreza "patriarhalna ureditev". Makar če to pomeni, da njihova služba izgleda kot Village People spot (saj veste, delav'c, vojak, kavboj itd.) ...
... po drugi strani pa veliko ženskam čisto ustreza, da je vagina pogosto neke vrste prikladna in poceni VIP karta, ki ti marsikje, tudi v službi priskrbi boljši sedež brez večjih naporov. Da ne govorimo, da marsikateri ženski ustreza predvsem "fleksibilen plan enakosti". Recimo, ko gredo zvečer ven po klubih malo neenakosti kar paše teti Egici, pa še na vstopninah se prihrani. :D

Simbiotična razmerja so trdovratna, preveč ljudi je predaleč.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Matako, všeč si mi. Si brihten in dojemljiv, še daleč boš prišel.

Ampak reči, ki jih pripisuješ meni, so ti povedali tisti, ki potrebujejo segregacijo, ker se radi v skupnih tuših z brisačami tepejo po nagih ritih, pa jih je strah, da jih bo pri tem zalotila kakšna ženska.

Ker jaz nisem tisti, ki pravi, da kar vse ženske lahko, ali pa da bi dejansko karkoli morale, ali pa da moški ne morejo, ker očitno tudi moški lahko vse (in tisti, ki so že bili na Tajskem dobro vedo, da so tudi moški lahko barske plesalke, vsaj v Aziji).

Ne. Jaz sem tisti, ki pravi, da ne glede na to kakšne gorile ima tistale zgoraj okoli sebe, je najbolj pomembno to, da ji niso prepovedali bit vojaški častnik na fronti samo zato, ker ima mlečne žleze.

V večini držav bi ji, kar je narobe.

Nesporazum! Opomba v oklepaju se je nanašala izključno na to, da sem predpostavil, da te bo zmotil količinski kvalifikator deleža. Imel sem že prste na tipkah za besedo "večina" nakar sem se spomnil, da bi znal ti to opaziti - samo zato sem pripomnil. Skratka ni bil odgovor namenjen tebi. EDIT: ne komur koli drugemu konkretno.

Bolj je to moj poizkus vrnitve k temi, na katero je opozoril Omega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Vojska je tisti sektor države, kjer bi enakopravnost spolov najlažje uveljavili. Uvedeš draft, ki velja za oba spola enako, pa za oba spola povsem enako usposabljanje, nobenih razlik, pa potem 50-50 oba spola na prvo linije fronte, pa imaš resnično enkopravnost. Samo tega filma ne bomo dočakali. Jaz sem izgubil eno leto življenja kot rekrut v JLA, moje sošolke iz gimnazije so pa takrat lahko že eno leto faksa naredile. Na koncu sem pa jaz grdi šovinist, ker si drznem govoriti o takšnih tabu temah.

Matako> Bolj je to moj poizkus vrnitve k temi, na katero je opozoril Omega.

Aha.

No, kvote v državnih organih so slab način, kako v resničnih primerih prisiliti ljudi v sistemu, da sprejmejo zgoraj orisana dejstva. Ampak ker boljšega načina nimamo, bo tudi slab šel skozi.

Nissan_GTR> pa potem 50-50 oba spola na prvo linije fronte, pa imaš resnično enkopravnost.

Ne, nimaš. Potem imaš _enakost_. Enakopravnost v resnici pomeni, da vsi, ki dosegajo enak standard telesne pripravljenosti in usposobljenosti, smejo sodelovati, ne glede na katerokoli s tem nepovezano lastnost, vključno s spolom.

Nissan_GTR> Jaz sem izgubil eno leto življenja kot rekrut v JLA, moje sošolke iz gimnazije so pa takrat lahko že eno leto faksa naredile. Na koncu sem pa jaz grdi šovinist, ker si drznem govoriti o takšnih tabu temah.

Sliši se, kot da Jugoslavije ne maraš preveč, ker moške sili v obvezno služenje vojaškega roka, kjer izgubijo leto življenja, ti je pa vseeno ljubša od Slovenije, ker moških ne sili v obvezno služenje vojaškega roka in zato ti potem nikoli ne odrastejo.

ker moških ne sili v obvezno služenje vojaškega roka in zato ti potem nikoli ne odrastejo.

To je neumnost, ki jo ti povzemaš po Vućici Godini... Moj stari fotr je služil tri leta vojske, fotr leto in pol, jaz pa eno leto, pa nihče od nas ni zaradi tega postal bolj odrasel.

Godina naj gre pa sama služit vojsko na albansko mejo, pa bo potem odrasla.

Godina je šla čez precej hudega zaradi prirojene hčerkine bolezni. To ostane.

Enkrat sem jo poslušal in zdi se mi, da želi nekako dobesedno prekričati občutek (ok, dejstvo), da življenje ni pošteno z nekakšno "močjo volje". Zelo pogosto se namreč v njenih pripovedih pojavljajo močne ženske, ki "se jih moški bojijo", izredno redki "pravi moški", ki vstran pometejo ostale in podobno. Nekakšna bulletproof elita, ki se jih nič ne more dotakniti. Verjetno tudi duševna bolečina ne.

Mene to vedno presune, čeprav nisem sentimentalen po naravi. :|
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Nissan_GTR> To je neumnost, ki jo ti povzemaš po Vućici Godini...

Pojma nimam, kdo to je, ampak glede na tvoje pisanje jo povzemaš predvsem ti.

jype je izjavil:

Nissan_GTR> To je neumnost, ki jo ti povzemaš po Vućici Godini...

Pojma nimam, kdo to je, ampak glede na tvoje pisanje jo povzemaš predvsem ti.

Sem razočaran nad jurčkom, da ne ve, kdo je Vesna Vuk Godina. Evo, lepim https://www.google.si/search?q=Vesna+Vu...

Na kratko pa lahko povem, da je profesorica antroplogije, ostra nasprotnica katoliške cerkve, njen popularni refren je slovenčki, ni za ločevanje poročenih parov za vsako ceno, predana levičarka (po mojem prej liberalka) in feministka, proti kvotam za ženske, za vztrajanje proti ločitvam po samo 2 tednih zakona, trdi da so istospolni glede posvojitev otrok postavili svoje pravice pred pravicami otrok.....

Skratka zanimiva ženska. Ima trdna in kontroverzna stališča, tako da jo ima večina rada ali pa jo sovraži. Med drugim je zaslovela z izjavo, da DNK test ni 99,99% siguren, ampak krepko manj (kardinal Rode - Peter Steltzer).

arnecan1> Na kratko pa lahko povem, da je profesorica antroplogije, ostra nasprotnica katoliške cerkve, njen popularni refren je slovenčki, ni za ločevanje poročenih parov za vsako ceno, predana levičarka (po mojem prej liberalka) in feministka, proti kvotam za ženske, za vztrajanje proti ločitvam po samo 2 tednih zakona, trdi da so istospolni glede posvojitev otrok postavili svoje pravice pred pravicami otrok.....

Ena totalno zmedena ženska.

arnecan1> Ima trdna in kontroverzna stališča

Nima jih. Sama sebi nasprotuje.

arnecan1> Med drugim je zaslovela z izjavo, da DNK test ni 99,99% siguren, ampak krepko manj (kardinal Rode - Peter Steltzer).

Ni čudno, da je ne poznam - sploh ne berem tabloidov.

vostok_1 ::

@Matako

marsikje ženske izkoriščajo svoje mednožje ja. Večkrat videl iz prve roke. Takim ženskam je trenutna ureditev idealna. Tepe se jih ne več, a ob enem se jih še vedno nosi v naročju.

Ironično kot se sliši, so ženske lahko na nek perverzen način hvaležne cerkvi. Namreč ta je žensko seksualnost tok zatirala, da danes so moški z njo obsedeni in s tem dovzetni na manipulacijo.

nevone ::

da danes so moški z njo obsedeni

Eh, vedno so bili.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Invictus ::

Nissan_GTR je izjavil:

To je neumnost, ki jo ti povzemaš po Vućici Godini... Moj stari fotr je služil tri leta vojske, fotr leto in pol, jaz pa eno leto, pa nihče od nas ni zaradi tega postal bolj odrasel.

Služenje vojske je preprosto dalo v Jugi fantom vedeti da se da prav fino živeti brez mame. Brez neke Big Mame, ki non stop gleda kaj počneš in non stop to komentira. Večinoma ji tako ni všeč.

Mamam pa daje čas da se razvadijo v nedelu, ki ga morajo drugače opraviti za sina. In mu rečejo naj si kar sam dela, ker ima ona druge obveznosti.

Zdaj je pa mati-sin razmerje potegnjeno v pozna 30-ta leta ... Cel kup slovenskih fantov, ki živijo pri mamici, ker so se nesposobni odpovedati 5 pirom na dan, katerih denar bi šel lahko za najemnino sobe.

A današnjim fantom ni nič nerodno pripeljat punce domov, kjer vama mama sveti s svečo? So Slovenci postali narod ekshibicionistov?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BigWhale ::

Da ugotovis, da se je fino odseliti od doma ne rabis vojske ampak rabis primerno vzgojo. Tudi jaz nisem bil v Jugo vojski, pa sem se pri 19ih spakiral od doma. Prvo leto so mi se malo pomagali starsi, potem sem pa sam za vse skrbel.

Vojska je kvecjemu dobra zato, da pubertetniskim juncem da vedeti, da niso sami na svetu. Ampak, kot sem ze rekel, to lahko (v bistvu mora) naredi tudi stars.

Otroci morajo pac cimprej od doma. :)

Služenje vojske je preprosto dalo v Jugi fantom vedeti da se da prav fino živeti brez mame.

Pa si tudi sam služil to vojsko al samo nakladaš? Jaz sem to vojsko odslužil 600 km stran od mamine kikle, pa nisem zaradi tega nič bolj samostojen postal, ko sem se vrnil domov. Kvečjemu se mi je samostojnost odmaknila za eno leto, ker sem toliko izgubil, namesto da bi naredil prvi letnik faksa, prej diplomiral in si prej našel redno službo.

Zdaj je pa mati-sin razmerje potegnjeno v pozna 30-ta leta ... Cel kup slovenskih fantov, ki živijo pri mamici, ker so se nesposobni odpovedati 5 pirom na dan, katerih denar bi šel lahko za najemnino sobe.

To nima veze s služenjem vojske. To je posledica Gabrovega šolskega sitema, ki je ustvaril sistem "študent" naj bo do 30 leta, da si je država 20 let navidezno kupovala socialni mir. Zdej imamo pa kopico instant diplomantov, ki so pri tridestih pogruntali, da so študirali zaman, saj jih ekonomski sistem te države sploh ne rabi, zato se praktično ne morejo osamosvojiti, saj nimajo redne službe.

Okapi ::

Aja, ker "starih bajt" pred Gabrom ni bilo.;((

O.

Gregor P ::

Sam se Gabra spomnim predvsem po izjavi, da so si dijaki/študentje sami krivi, da študirajo v tujini, ko so ga ti spraševali zakaj nimajo nobenih "ugodnosti" (štipendije itd.) kot dijaki/študentje v Sloveniji.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BigWhale je izjavil:

Da ugotovis, da se je fino odseliti od doma ne rabis vojske ampak rabis primerno vzgojo. Tudi jaz nisem bil v Jugo vojski, pa sem se pri 19ih spakiral od doma. Prvo leto so mi se malo pomagali starsi, potem sem pa sam za vse skrbel.

Vojska je kvecjemu dobra zato, da pubertetniskim juncem da vedeti, da niso sami na svetu. Ampak, kot sem ze rekel, to lahko (v bistvu mora) naredi tudi stars.

Otroci morajo pac cimprej od doma. :)

da se je fino odseliti opaziš, ko greš prvo leto študirat, potem pa prideš čez poletje spet domov

safr
««
10 / 13
»»