Forum » Problemi človeštva » Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih
Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Ravno ti, kot zavarovanec hočeš, da se upošteva tveganja in da se _ne_ obravnava vse (čisto) enako.LOL, ja, če si na manj tvegani strani. Kaj pa če nisi? Samo butl hodi po svetu misleč da bo sreča (beri: zavarovalnica) vedno na njegovi strani. To je podobno kot z onim pastorjem, ki je molčal, ko so prišli po rabina, pa nato še po popa, misleč da bodo njega pustili pri miru.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Matako ::
Ja saj. Kot sem rekel.. stvar dela v obe smeri. Ti bi jedel burek.. in želel, da ostane cel, eh. Ne gre to tako, brate.
Ampak kot rečeno... gre pač za parametre kot parametre. Preveč osebno jemlješ vse skupaj. Mogoče zato, ker nekateri so taki, da zavarovanec ni nič kriv? Razumem, verjemi. Hočem reči.. verjetno se ti zdi pošteno, da se nekomu ki kadi kot norec zaračuna dražja polica? Ampak, kaj zavarovalnico briga, zakaj boš guznil in kdo je kriv (za verjetnost) - oni imajo finančni problem ne glede ali si si sam zjebal zdravje, ali je genetsko. To je dejansko bolj tvoj problem.
Pa itak so pri nas zavarovalnice zelo, zelo, zelo razumevajoče do tega. Osebni parametri tveganja se upoštevajo v zelo majhnem obsegu.
Ni panike.
Ampak kot rečeno... gre pač za parametre kot parametre. Preveč osebno jemlješ vse skupaj. Mogoče zato, ker nekateri so taki, da zavarovanec ni nič kriv? Razumem, verjemi. Hočem reči.. verjetno se ti zdi pošteno, da se nekomu ki kadi kot norec zaračuna dražja polica? Ampak, kaj zavarovalnico briga, zakaj boš guznil in kdo je kriv (za verjetnost) - oni imajo finančni problem ne glede ali si si sam zjebal zdravje, ali je genetsko. To je dejansko bolj tvoj problem.
Pa itak so pri nas zavarovalnice zelo, zelo, zelo razumevajoče do tega. Osebni parametri tveganja se upoštevajo v zelo majhnem obsegu.
Ni panike.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Ni panike, dokler jih držiš nazaj. Tudi banke ne bi zaračunavale oderuških obresti (vsaj tako mislijo nekateri verniki v vsemogočnost prostega trga), pa je vseeno koristno, da so prepovedane z zakonom.
O.
O.
To je ekstrem. Prosil sem te, da ne izpostavljaš ekscesov (gl. zgoraj), ker nima smisla. Bil sem prijazen, ti ponudil piškot. Ti pa takole.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Sriple Tix ::
Število letno prevoženih kilometrov se upošteva pri izračunih avtomobilskih zavarovanj (to počno tudi zavarovalnice v Sloveniji).
Prvi 125ccm motor sem registriral in zavaroval pri šestnajstih ali sedemnajstih letih, ne spominjam se več natančno, nato so se v naslednjih malodane treh desetletjih zvrstili razni težji motorji, avti vseh barv in oblik, jemal sem kasko, delni kasko, včasih samo osnovno zavarovanje ter tudi vsa mogoča dodatna zavarovanja vozila pri vsaj treh različnih zavarovalnicah (zadnji sem zvest dvajset let), pa me še nihče ni vprašal ali kako drugače ugotavljal koliko kilometrov letno prevozim s katerim koli prevoznim sredstvom.
Gregor P ::
Sriple Tix je izjavil:
pa me še nihče ni vprašal ali kako drugače ugotavljal koliko kilometrov letno prevozim s katerim koli prevoznim sredstvom.
... zagotovo pa si dal vsakič (ob vsaki obnovitvi zavarovanja) vsaj podatek o prevoženih km na vozilu mar ne?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Gregor P ::
Čudno ker mene vedno vprašajo, čisto vsakič ko obnovim zavarovanje ... sicer je res, da bi si lahko številko pač izmislil, ampak domnevam, da večina državljanov pač pošteno pove številko.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Sriple Tix ::
Zadnjih petnajst let pri zavarovanju motorja in avtomobila rečem le: "Vse enako kot lani." Potem se z agentko seveda zaklepetava o čem nepomembnem, toda z enim stavkom povem vse svoje želje glede zavarovanja in tudi ona ne sprašuje ničesar drugega.
dodano:
Zdaj sva že precej off ...
dodano:
Zdaj sva že precej off ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sriple Tix ()
Prosil sem te, da ne izpostavljaš ekscesov (gl. zgoraj), ker nima smisla. Bil sem prijazen, ti ponudil piškot. Ti pa takoleHudo naivno je doma pustiti čelado in si namesto nje zavezati slinček, v prepričanju, da ker te trenutno življenje futra s piškoti, te ne bo nikoli s palico po glavi. Ko te bo lopnilo po glavi, bo prepozno za iskanje čelade.
O.
Pithlit ::
Kaj ko bi si prečital vse moje poste?
Boš šel ti brat moje poste da boš ugotovil kje si storil napako?
Ah bejž, ti bom pomagala.
Jasno sem večkrat napisal, da mora biti za specialna delovna mesta edino merilo sposobnost. Čitaj SPOSOBNOST.
Si. Pol pa si v svoji vnemi pri zagovarjanju tradicije pač podzavestno podlegel ravno tej tradiciji in sposobnost enačil s spolom.
Nobenih kvot.
Pa da ne bo pomote (in ti prihranim brskanje za mojimi posti - pa ne le v tej temi). Jaz sem tudi kategorično proti uvajanju takšnih kvot. Rekla sem da so "izjemno butasta ideja".
Mi je pa fascinantno kakšen upor sprožajo na moškem bregu... medtem ko je diskriminacija (ki dejansko obstaja) splošno sprejemljiva (to pa samo zato ker je malo bolj subtilna kot jo je marsikdo sposoben sprejemat).
Grem, za šporget. Itak baje samo tja sodim.
Life is as complicated as we make it...
BigWhale ::
To dokaže samo, da izjema potrjuje pravilo.
Avtomatsko si se izlocil iz debate. Game Over.
A res? 1.08? Človek in šimpanz sta si genetsko podobna nekje med 85% in 95%. Eh, to je zanemarljivo, kajne?
Ampak ljudje smo hodili po Luni, največji dosežek šimpanzov pa je lovljenje termititov s slamico.
Hecn je to, da so bli v povprecju simpanzi veckrat v vesolju, kot ti. ;> Nevem ce si razumel tisto kar sem napisal. 1.08 razlike pomeni, da je pri 180cm visokem moskem zenska visoka 166cm. Teh 12cm je pri delu v rudniku zanemarljivih. Se vec, zaradi narave dela v rudniku je zenska v prednosti, ker se mora manj sklanjati. :> Pri gozdarstvu pa lahko moski pozaga vejo, ki je malo visja. Ali pa tudi ne, ker je taksna veja ze tako visoka, da jo je zagati medtem, ko stoji na prstih na nogah, lahko kar nevarno. Pa se lahko z motorko ureze. :)
no, mati narava je pač uredila tako, da je v nekaterih, pazi, nekaterih zadevah pač težko izpolniti kvoto 40%.
V katerih primerih? Nastej jih nekaj.
Pisal pa sem hipotetično. Ekipe sem pač sestavil tako, da sem nazorno prikazal primer.
A vidis, moja hipoteticna ekipa vsebuje stiri ultra sposobne zenske, ona druga pa stiri zapite moske, ki tehtajo 155kg v povprecju. Prva ekipa bo PRECEJ BOLJ sposobna kot druga.
arnecan1 ::
A res? 1.08? Človek in šimpanz sta si genetsko podobna nekje med 85% in 95%. Eh, to je zanemarljivo, kajne?
Ampak ljudje smo hodili po Luni, največji dosežek šimpanzov pa je lovljenje termititov s slamico.
Hecn je to, da so bli v povprecju simpanzi veckrat v vesolju, kot ti. ;> Nevem ce si razumel tisto kar sem napisal. 1.08 razlike pomeni, da je pri 180cm visokem moskem zenska visoka 166cm. Teh 12cm je pri delu v rudniku zanemarljivih. Se vec, zaradi narave dela v rudniku je zenska v prednosti, ker se mora manj sklanjati. :> Pri gozdarstvu pa lahko moski pozaga vejo, ki je malo visja. Ali pa tudi ne, ker je taksna veja ze tako visoka, da jo je zagati medtem, ko stoji na prstih na nogah, lahko kar nevarno. Pa se lahko z motorko ureze. :)
Odličen argument. Glede na to, da v vesolje ni stopilo 99,99% živečih ljudi.
Zelo dobro sem te razumel. Izgleda, da ti nisi mene. Ljudje in šimpanzi so si zelo podobni. Genetsko nekje med 85% do 95%. Najbolj med vsemi živimi bitji na Zemlji. Pa je vseeno ogromna razlika med nami in njimi.
Torej je povprečna ženska visoka nekje 92% povprečnega moškega? Iz tvojih podatkov, seveda. Razlika v moči je neprimerno večja. Mislim, da je povprečni moški vsaj 12% močnejši od povprečne ženske. Verjetno je tudi hitrejši. Ali ti misliš nasprotno? In ker moški povprečno opravlja težja dela, verjetno v povprečju še bolj okrepi mišice in razlika je še večja.
V glavnem, krepko več moških doseže boljše rezultate za dela, kjer je potrebna velika fizična moč, hitrost..... No, tako misli večina populacije, ampak kaj oni vedo, če pa še niso bili v vesolju, šimpanzi pa so že bili. Še boljši pa so psi, ker je pes Lajka bil v vesolju pred šimpanzi. Zamisli.
Sicer pa ne trdim, da ni ogromno žensk, ki so hitrejše ali močnejše od večine moških. Ampak pustimo športnike. Ker ko se moški in ženski športniki pomerijo med seboj, je razlika zopet podobna kot med povprečnim moškim in žensko. Sicer pa dopuščam možnost, da je najmočnejša oseba na svetu ženska. Ampak ta izjema zopet samo potrjuje pravilo.
Na koncu zopet pridemo do sklepa, da kjer so potrebne posebne psihofizične zmožnosti potencialnih kandidatov za delo in so od tega odvisna človeška življenja, kvote odpadejo in ostane samo izbora na podlagi zahtevanih sposobnosti. In če ženske to dosežejo, potem v redu, će ne, pa menda ne bomo uvajalo kvot. Ali pa?
Pisal pa sem hipotetično. Ekipe sem pač sestavil tako, da sem nazorno prikazal primer.
BigWhale> A vidis, moja hipoteticna ekipa vsebuje stiri ultra sposobne zenske, ona druga pa stiri zapite moske, ki tehtajo 155kg v povprecju. Prva ekipa bo PRECEJ BOLJ sposobna kot druga.
Zakaj ne postaviš v ekipo slepe moške brez rok, v žensko pa Vzhodnonemško žensko ekipo iz leta 1988, ko so kemični poskusi bili na višku? Heh, moja hipotetična ekipa je bližje realnemu življenju kot tvoja.
jype ::
arnecan1> Zakaj ne postaviš v ekipo slepe moške brez rok, v žensko pa Vzhodnonemško žensko ekipo iz leta 1988, ko so kemični poskusi bili na višku? Heh, moja hipotetična ekipa je bližje realnemu življenju kot tvoja.
Ne, ni. Znano dejstvo je, da so vsi moški nonstop pijani in vsi tehtajo 155 kilogramov.
Ženske, po drugi strani, so bolj ali manj vse atletske postave in imajo bistveno višji prag bolečine kot moški. Morajo ga imeti, saj rojevajo!
Ne, ni. Znano dejstvo je, da so vsi moški nonstop pijani in vsi tehtajo 155 kilogramov.
Ženske, po drugi strani, so bolj ali manj vse atletske postave in imajo bistveno višji prag bolečine kot moški. Morajo ga imeti, saj rojevajo!
no, mati narava je pač uredila tako, da je v nekaterih, pazi, nekaterih zadevah pač težko izpolniti kvoto 40%.
V katerih primerih? Nastej jih nekaj.
Vsepovsod tam, kjer so od psihofizičnih spsobnostih odvisna življenja tako samih zaposlenih, kot oseb potrebnih pomoči. Protiteroristične enote za reševanje talcev, reševanje v gorah, pod vodo, gasilci.... Če pride v takšne službe ženska, ker je boljša od ostalih kandidatov, potem je to v redu. Če ne, bo pač 90% ali celo 100% moških. A ti bi postavil kvoto 40% žensk?
Razen kolesarjev seveda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
arnecan1> Ljudje in šimpanzi so si zelo podobni. Genetsko nekje med 85% do 95%. Najbolj med vsemi živimi bitji na Zemlji.
V resnici je odstotek precej višji, ampak ti itak premalo veš o genetiki, da bi razumel te cifre.
arnecan1> Razen kolesarjev seveda.;((
Kolesarji smo evolucijski vezni člen med človeško raso in čisto energijo.
V resnici je odstotek precej višji, ampak ti itak premalo veš o genetiki, da bi razumel te cifre.
arnecan1> Razen kolesarjev seveda.;((
Kolesarji smo evolucijski vezni člen med človeško raso in čisto energijo.
Že zopet veš največ. Maksimalno 95%, ampak to še bolj potrjuje moje razmišljanje. http://www.answersingenesis.org/article...
http://creation.com/human-chimp-dna-sim...
Je pa verjetnost, da je krepko manjša. Tudo do 81%.
Zgodovina sprememb…
arnecan1> Maksimalno 95%
Sine, resno preštudiraj, potem se pa lahko naprej pogovarjamo o off-topic rečeh.
Sine, resno preštudiraj, potem se pa lahko naprej pogovarjamo o off-topic rečeh.
arnecan1> Maksimalno 95%
Tvoj sine ne bi hotel biti, ker bi danes verjetno bil zmeden, kdo sem.
Nalepil sem ti 2 linka, ki pravita, da je max. 95%, verjetno pa celo krepko manj. Ampak vseeno, razlika med nami obstaja tako genetsko kot kje danes smo. Oboji v vesolju, ampak ladjo, ki je obojne ponesla v vesolje, so pa le zgradili ljudje.
In razlika je tudi med moškim in žensko. Povprečni moški je višji. Povprečni moški je hitrejši. Povprečni moški je težji (tudi do 155 kg). Povprečni moški je močnejši. A kot naslednje bomo podvomili še, da je Zemlja okrogla?
arnecan1> Nalepil sem ti 2 linka, ki pravita, da je max. 95%, verjetno pa celo krepko manj.
Ja, linka govorita o nečem, česar ti ne ločiš od genoma.
arnecan1> In razlika je tudi med moškim in žensko.
Seveda je razlika, razlike so že na prvi pogled očitne.
arnecan1> Povprečni moški je višji. Povprečni moški je hitrejši. Povprečni moški je težji
Povprečen moški ne obstaja, btw.
Več kot četrtina pravih žensk je višjih, hitrejših in težjih od povprečnega moškega. Povprečna ženska ni, ampak ta itak tudi ne obstaja.
To več kot četrtino žensk bi ti kar pometel pod preprogo, da bi lahko še naprej vztrajal pri svojih barbarskih prepričanjih.
arnecan1> In razlika je tudi med moškim in žensko.
Seveda je razlika, razlike so že na prvi pogled očitne.
arnecan1> Povprečni moški je višji. Povprečni moški je hitrejši. Povprečni moški je težji
Več kot četrtina pravih žensk je višjih, hitrejših in težjih od povprečnega moškega. Povprečna ženska ni, ampak ta itak tudi ne obstaja.
To več kot četrtino žensk bi ti kar pometel pod preprogo, da bi lahko še naprej vztrajal pri svojih barbarskih prepričanjih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
arnecan1> Nalepil sem ti 2 linka, ki pravita, da je max. 95%, verjetno pa celo krepko manj.
Torej ker ti ločiš genom, velja 40% kvota vsepovsod? In moški in ženske smo fizično praktično enaki? Vsi ostali pa nimamo pojma? Hm, drugič bom rajši počakal, da ženska meni odpre vrata ali nese kaj težkega iz avta.
arnecan1> Torej ker ti ločiš genom, velja 40% kvota vsepovsod?
Tako je. Če do jutri ne spraviš skupaj rojstva vsaj 0.8 otroka, greš v čuzo.
arnecan1> In moški in ženske smo fizično praktično enaki?
Ja, tako je. Kot so me psihiatri naučili med skrbjo za dementne ostarele: Nikoli ne oporekaj shizofrenim ljudem!
Tako je. Če do jutri ne spraviš skupaj rojstva vsaj 0.8 otroka, greš v čuzo.
Ja, tako je. Kot so me psihiatri naučili med skrbjo za dementne ostarele: Nikoli ne oporekaj shizofrenim ljudem!
Verjamem ti, da je 1/4 žensk višjih. Samo problem je, da ni v redu primerjati 70 letnega ženska in 20 letno punco. Razlika med generacijami v višini je velikanska.
Da obstaja močnejša ženska od mene, to ti verjamem. Ampak da jih je od 100 kar 25 močnejših od mene? Mojih let seveda, pustimo 10 in 70 letne. In to lahko kar posplošimo, saj večina moških nosi več mišic kot večina žensk.
Tudi nendertalci naj bi nosili več mišic kot moderni ljudje. Torej so verjetno bili močnejši. Čisto možno, da so njihove ženske bile močnejše od nas. Ampak danes ne živijo več. Da nisi kaj pomešal?
Torej zakaj potem ne morem roditi? Ali vsaj dojiti?
Zgodovina sprememb…
arnecan1> Ampak da jih je od 100 kar 25 močnejših od mene?
A si povprečen?
arnecan1> Torej zakaj potem ne morem roditi? Ali vsaj dojiti?
Ker nimaš rodil.
Ampak ker rodila ne vplivajo na sposobnost opravljanja gorskega reševanja, to ne more biti kriterij, po katerem se zaposluje gorske reševalce, kajne?
A si povprečen?
Ker nimaš rodil.
Ampak ker rodila ne vplivajo na sposobnost opravljanja gorskega reševanja, to ne more biti kriterij, po katerem se zaposluje gorske reševalce, kajne?
Zgodovina sprememb…
arnecan1> Hm, mislim da sem nad povprečjem, ampak govorim v imenu povprečnega moškega. Tudi današnjega, ki npr. opravlja pisarniško delo.
Ja, povprečen moški se mora sprijaznit s tem, da je približno 25% žensk močnejših in hitrejših. V času pred polno luno še malce več.
Ja, povprečen moški se mora sprijaznit s tem, da je približno 25% žensk močnejših in hitrejših. V času pred polno luno še malce več.
Ker nimaš rodil.
Zdaj sem pa zmeden. Prej si rekel, da smo fizično praktično enaki, sedaj pa mi praviš, da ne morem vsaj dojiti, če že ne roditi?
A se lahko vrnemo na 40%, popolnoma si zamešal temo foruma.
Zgodovina sprememb…
arnecan1> Zdaj sem pa zmeden. Prej si rekel, da smo fizično praktično, sedaj pa mi praviš, da ne morem dojiti?
Zmeden si bil že prej. Nikoli ni nihče trdil, da smo enaki. Trdili smo le tole:
Okoli neobstoječega povprečja poljubne človeške lastnosti glede na spol obstaja distribucija, ki jasno kaže, da je spol neprimeren ključ za ocenjevanje lastnosti.
Preprosto povedano: Dokler vseh posameznih ženskih kandidatk ne preizkusiš, ne moreš vedeti, ali bodo v rudarjenju, gorskem reševanju ali barskem poplesavanju boljše ali slabše od moških. Lahko določiš verjetnost, ampak to v resnici ni dovolj, ker bi sicer moral na podlagi verjetnosti vnaprej zavrniti vse, če bi poskušal dobiti nekoga za tako delo, da ga zmore opravljati le promil prebivalstva.
Razumeš?
Ni dovolj, da je povprečna ženska šibkejša od povprečnega moškega - za vsako žensko moraš dejansko preveriti, ali je sposobna ali ni, preden jo zavrneš.
In še čemu zakon: Zakon ženskam in moškim zagotavlja pravno kritje, ko se spopadajo z birokracijo, ki jih izpljune na podlagi njihovega spola, še preden preveri njihove sposobnosti. Sliši se nenavadno, ampak kvote so kontraproduktivne samo v primeru, da je izbor dejansko učinkovit in se osredotoča na sposobnosti kandidatov. Iz statističnih podatkov državne uprave je trivialno razbrati, da nismo niti blizu temu idealu in moramo torej na nek način omejiti te vplive. Zakon sicer ne bo dosegel bistvenih sprememb v zaposlovanju, bo pa ljudem s predsodki jasno povedal, da predsodki glede spola pri odločanju za kandidata nimajo mesta. Zakon bi lahko bil tudi drugačen in zahteval, da je 40% zaposlenih v državni upravi romskega rodu, pa bi bil enako absurden - bi pa jasno povedal, da krvno poreklo človeka ne more in ne sme biti razlog za (ali zoper) zaposlitev (ampak na nek način upamo, da v Sloveniji nismo več tako izrazito ksenofobi, kot smo bili pred pol stoletja).
Zmeden si bil že prej. Nikoli ni nihče trdil, da smo enaki. Trdili smo le tole:
Okoli neobstoječega povprečja poljubne človeške lastnosti glede na spol obstaja distribucija, ki jasno kaže, da je spol neprimeren ključ za ocenjevanje lastnosti.
Preprosto povedano: Dokler vseh posameznih ženskih kandidatk ne preizkusiš, ne moreš vedeti, ali bodo v rudarjenju, gorskem reševanju ali barskem poplesavanju boljše ali slabše od moških. Lahko določiš verjetnost, ampak to v resnici ni dovolj, ker bi sicer moral na podlagi verjetnosti vnaprej zavrniti vse, če bi poskušal dobiti nekoga za tako delo, da ga zmore opravljati le promil prebivalstva.
Razumeš?
Ni dovolj, da je povprečna ženska šibkejša od povprečnega moškega - za vsako žensko moraš dejansko preveriti, ali je sposobna ali ni, preden jo zavrneš.
In še čemu zakon: Zakon ženskam in moškim zagotavlja pravno kritje, ko se spopadajo z birokracijo, ki jih izpljune na podlagi njihovega spola, še preden preveri njihove sposobnosti. Sliši se nenavadno, ampak kvote so kontraproduktivne samo v primeru, da je izbor dejansko učinkovit in se osredotoča na sposobnosti kandidatov. Iz statističnih podatkov državne uprave je trivialno razbrati, da nismo niti blizu temu idealu in moramo torej na nek način omejiti te vplive. Zakon sicer ne bo dosegel bistvenih sprememb v zaposlovanju, bo pa ljudem s predsodki jasno povedal, da predsodki glede spola pri odločanju za kandidata nimajo mesta. Zakon bi lahko bil tudi drugačen in zahteval, da je 40% zaposlenih v državni upravi romskega rodu, pa bi bil enako absurden - bi pa jasno povedal, da krvno poreklo človeka ne more in ne sme biti razlog za (ali zoper) zaposlitev (ampak na nek način upamo, da v Sloveniji nismo več tako izrazito ksenofobi, kot smo bili pred pol stoletja).
Zgodovina sprememb…
Odličen argument. Glede na to, da v vesolje ni stopilo 99,99% živečih ljudi.
Poisci si definicije besed 'argument' in 'mockery'. :)
Torej je povprečna ženska visoka nekje 92% povprečnega moškega? Iz tvojih podatkov, seveda.
Ne gre za moje podatke, gre za splosno znane in preverjene podatke:
Human height @ Wikipedia
Razlika v moči je neprimerno večja. Mislim, da je povprečni moški vsaj 12% močnejši od povprečne ženske. Verjetno je tudi hitrejši. Ali ti misliš nasprotno? In ker moški povprečno opravlja težja dela, verjetno v povprečju še bolj okrepi mišice in razlika je še večja. V glavnem, krepko več moških doseže boljše rezultate za dela, kjer je potrebna velika fizična moč, hitrost.....
Torej po tvojih stevilkah lahko povprecen moski dvigne in nese 50kg povprecna zenska pa samo 44kg. Mnja, ta razlika je za opravljanje vecine del precej nepomembna.
No, tako misli večina populacije, ampak kaj oni vedo, če pa še niso bili v vesolju, šimpanzi pa so že bili. Še boljši pa so psi, ker je pes Lajka bil v vesolju pred šimpanzi. Zamisli.
Kaj misli vecina populacije je vseeno, se posebaj, ce mislijo narobe. Nekega dokaza, da je moski pri opravljanju vsakdanjih poklicev boljsi od zenske, enostavno ni. Vsi izvirajo iz nekih anekdot in ljudskih prepricanj.
Ampak ta izjema zopet samo potrjuje pravilo.
A bi ze nehal s to neumnostjo. Izjema ne potrdi nobenega pravila, ne trapaj.
Zakaj ne postaviš v ekipo slepe moške brez rok, v žensko pa Vzhodnonemško žensko ekipo iz leta 1988, ko so kemični poskusi bili na višku? Heh, moja hipotetična ekipa je bližje realnemu življenju kot tvoja.
Ne mores sestavljati nekih hipoteticnih ekip, ker v realnem zivljenju nimas hipoteticnih ekip. Tvoja hipoteticna ekipa se tebi zdi bolj realna zato ker ti bolj koristi. :)
Aston_11 ::
Kaj misli vecina populacije je vseeno, se posebaj, ce mislijo narobe. Nekega dokaza, da je moski pri opravljanju vsakdanjih poklicev boljsi od zenske, enostavno ni. Vsi izvirajo iz nekih anekdot in ljudskih prepricanj-
Stična točka je Zakon o prevzemih. Vsaka ogrožena populacija, bodisi, da so to dedi ali pa RKC believerji, imajo protimonopolna in protiprevzemna določila, od katerih so nakatera taka, da še v SF ne sodijo.
jype>
Kar jaz cel čas zagovarjam je, da pozitivna diskriminacija na nekaterih delovnih mestih ne pride v poštev. Pridejo samo sposobnosti kandidatov. In če je ženska boljša, potem ima vsekakor prednost pred moškim.
Se pa ne strinjam, da smo ženske in moški fizično skoraj enaki. Smo precej različni, od rodil, do fizične moči, ravni testeronov..... Dosti živalskih vrst pozna spolni dimorfizem. Pri žuželkah so bogomoljke večje in agresivnejše, po parjenju pojedo partnerja. Pri sesalcih, npr. medvedih je samec večji in močnejši. To vsi vemo in se strinjamo. Samo ko govorimo o ljudeh se gremo neko lažno prijaznost in politično korektnost. Ženske so praktično isto fizično močne in hitre kot povprečni moški. Čeprav so povprečno manjše 14 cm. Larifari.
Ženske so boljše na marsikaterem delovnem področju. In tam jih je več. Pravilno. Pri gasilcih so v manjšini. Fizično težja dela večinoma opravijo moški. Tako je tudi prav, še posebej, če je v nevarnosti človeško življenje. Konec debate.
Kar jaz cel čas zagovarjam je, da pozitivna diskriminacija na nekaterih delovnih mestih ne pride v poštev. Pridejo samo sposobnosti kandidatov. In če je ženska boljša, potem ima vsekakor prednost pred moškim.
Se pa ne strinjam, da smo ženske in moški fizično skoraj enaki. Smo precej različni, od rodil, do fizične moči, ravni testeronov..... Dosti živalskih vrst pozna spolni dimorfizem. Pri žuželkah so bogomoljke večje in agresivnejše, po parjenju pojedo partnerja. Pri sesalcih, npr. medvedih je samec večji in močnejši. To vsi vemo in se strinjamo. Samo ko govorimo o ljudeh se gremo neko lažno prijaznost in politično korektnost. Ženske so praktično isto fizično močne in hitre kot povprečni moški. Čeprav so povprečno manjše 14 cm. Larifari.
Ženske so boljše na marsikaterem delovnem področju. In tam jih je več. Pravilno. Pri gasilcih so v manjšini. Fizično težja dela večinoma opravijo moški. Tako je tudi prav, še posebej, če je v nevarnosti človeško življenje. Konec debate.
Aston_11 ::
BigWhale je danes ob 21:24:49 izjavil:
Physical Differences Between Men and Women
Men and women differ in countless ways, many of which they aren't even conscious of. Here are just a few of those differences:
A woman has greater constitutional vitality, perhaps because of her unique chromosomal pattern. Normally, she outlives a man by three or four years in the U.S. Females simply have a stronger hold on life than males, even in the uterus. More than 140 male babies are conceived for every 100 females; by the time birth occurs, the ratio is 105 to 100, with the rest of the males dying in spontaneous abortions.1
Men have a higher incidence of death from almost every disease except three: benign tumors, disorders related to female reproduction, and breast cancer.2
Men have a higher rate of basal metabolism than women.3
The sexes differ in skeletal structure, women having a shorter head, broader face, less protruding chin, shorter legs, and longer trunk. The first finger of a woman's hand is usually longer than the third; with men the reverse is true. Boys' teeth last longer than do those of girls.4
Women have a larger stomach, kidneys, liver, and appendix, and smaller lungs than men.5
Women have three very important physiological functions totally absent in men--menstruation, pregnancy, and lactation. Each of these mechanisms influences behavior and feelings significantly. Female hormonal patterns are more complex and varied. The glands work differently in the two sexes. For example, a woman's thyroid is larger and more active; it enlarges during menstruation and pregnancy, which makes her more prone to goiter, provides resistance to cold, and is associated with the smooth skin, relatively hairless body, and the thin layer of subcutaneous fat that are important elements in the concept of personal beauty. Women are also more responsive emotionally, laughing and crying more readily.6
Women's blood contains more water (20 percent fewer red cells). Since red cells supply oxygen to the body, she tires more easily and is more prone to faint. Her constitutional viability is therefore strictly a long-range matter. When the working day in British factories, under wartime conditions, was increased from ten to twelve hours, accidents among women increased 150 percent; the rate of accidents among men did not increase significantly.7
Men are 50 percent stronger than women in brute strength.8
Women's hearts beat more rapidly than those of men (80 versus 72 beats per minute). Their blood pressure (ten points lower than men) varies more from minute to minute, but they have much less tendency to high blood pressure--at least until after menopause.9
Female lung capacity is about 30 percent less than in males.10
Women can withstand high temperatures better than men because their metabolism slows down less.11
Men and women differ in every cell of their bodies because they carry a differing chromosomal pattern. The implications of those genetic components range from obvious to extremely subtle. For example, when researchers visited high school and college campuses to study behavior of the sexes, they observed that males and females even transported their books in different ways. The young men tended to carry them at their sides with their arms looped over the top. Women and girls, by contrast, usually cradled their books at their breasts, in much the same way they would a baby.12
Link je tukaj http://drjamesdobson.org/Solid-Answers/...
Nekatere citate sem odebelil. Torej obojni smo si podobni, ampak v nekaterih stvareh tudi različni. Da smo za 50% močnejši od žensk se mi sicer zdi pretirano, je pa to mogoče veljalo še 100 let nazaj, ko so moški opravili večino težkih del sami, brez pomoči strojev ali celo živali.
Torej, RAZLIČNI AMPAK ENAKOPRAVNI.
??? Kakšne neumnosti?
Physical Differences Between Men and Women
Men and women differ in countless ways, many of which they aren't even conscious of. Here are just a few of those differences:
A woman has greater constitutional vitality, perhaps because of her unique chromosomal pattern. Normally, she outlives a man by three or four years in the U.S. Females simply have a stronger hold on life than males, even in the uterus. More than 140 male babies are conceived for every 100 females; by the time birth occurs, the ratio is 105 to 100, with the rest of the males dying in spontaneous abortions.1
Men have a higher incidence of death from almost every disease except three: benign tumors, disorders related to female reproduction, and breast cancer.2
Men have a higher rate of basal metabolism than women.3
The sexes differ in skeletal structure, women having a shorter head, broader face, less protruding chin, shorter legs, and longer trunk. The first finger of a woman's hand is usually longer than the third; with men the reverse is true. Boys' teeth last longer than do those of girls.4
Women have a larger stomach, kidneys, liver, and appendix, and smaller lungs than men.5
Women have three very important physiological functions totally absent in men--menstruation, pregnancy, and lactation. Each of these mechanisms influences behavior and feelings significantly. Female hormonal patterns are more complex and varied. The glands work differently in the two sexes. For example, a woman's thyroid is larger and more active; it enlarges during menstruation and pregnancy, which makes her more prone to goiter, provides resistance to cold, and is associated with the smooth skin, relatively hairless body, and the thin layer of subcutaneous fat that are important elements in the concept of personal beauty. Women are also more responsive emotionally, laughing and crying more readily.6
Women's blood contains more water (20 percent fewer red cells). Since red cells supply oxygen to the body, she tires more easily and is more prone to faint. Her constitutional viability is therefore strictly a long-range matter. When the working day in British factories, under wartime conditions, was increased from ten to twelve hours, accidents among women increased 150 percent; the rate of accidents among men did not increase significantly.7
Men are 50 percent stronger than women in brute strength.8
Women's hearts beat more rapidly than those of men (80 versus 72 beats per minute). Their blood pressure (ten points lower than men) varies more from minute to minute, but they have much less tendency to high blood pressure--at least until after menopause.9
Female lung capacity is about 30 percent less than in males.10
Women can withstand high temperatures better than men because their metabolism slows down less.11
Men and women differ in every cell of their bodies because they carry a differing chromosomal pattern. The implications of those genetic components range from obvious to extremely subtle. For example, when researchers visited high school and college campuses to study behavior of the sexes, they observed that males and females even transported their books in different ways. The young men tended to carry them at their sides with their arms looped over the top. Women and girls, by contrast, usually cradled their books at their breasts, in much the same way they would a baby.12
Link je tukaj http://drjamesdobson.org/Solid-Answers/...
Nekatere citate sem odebelil. Torej obojni smo si podobni, ampak v nekaterih stvareh tudi različni. Da smo za 50% močnejši od žensk se mi sicer zdi pretirano, je pa to mogoče veljalo še 100 let nazaj, ko so moški opravili večino težkih del sami, brez pomoči strojev ali celo živali.
Torej, RAZLIČNI AMPAK ENAKOPRAVNI.
To vsi vemo in se strinjamo.Fascinira me, da uspeš napisati nekaj smiselnih stavkov, potem pa spustiš citirano neumnost, ki nima smisla niti v falsch logiki, kaj šele kje drugje.
??? Kakšne neumnosti?
Zgodovina sprememb…
Sej ne da se arnecan spušča na tak nivo da ženske primerja s šimpanzi... (tega da genetike in razlike med spoli tudi pod razno ne razume - razen kar so mu deda povedali - pa raje nebi).
Vajenc ::
Sej ne da se arnecan spušča na tak nivo da ženske primerja s šimpanzi... (tega da genetike in razlike med spoli tudi pod razno ne razume - razen kar so mu deda povedali - pa raje nebi).
Ne bit smešna. Nihče ni primerjal ženske s šimpanzi. Ugotavljal je genetsko razliko med človekom (ženske in moški) in šimpanzom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Ja. In to pol primerjal z razliko med moškim in žensko.
Ampak ja, smešna sem seveda jaz.
Ne bit smešna. Nihče ni primerjal ženske s šimpanzi. Ugotavljal je genetsko razliko med človekom (ženske in moški) in šimpanzom.
Saj razume isto kot ti, kaj sem mislil. Samo zlobna je do mene.
Tudi res. Hočem pač izpostavit da primerjaš jabolka in meteorite (oboje pač na tla pade... to je pa tudi vse).
Ja. In to pol primerjal z razliko med moškim in žensko.
Ampak sej verjetno veš, da se moški in ženske razlikujemo tudi gensko? Tukaj je razumljivo razložena genska različnost med moškim, žensko in šimpanzom.
Woody Allen
Woody Allen
Ja. Zakaj pa ne gre moških primerjat s šimpanzi? Sej baje pravi moški so šimpanzom še na videz podobni. Z obnašanjem pa še bolj.
Baje. Pač par ljudi tukaj se pritožuje nad urejenimi moškimi da so kao poženščeni pa ne 'pravi'.
Aja, diskriminacija.
P.S. Tudi po moči se baje moški lahko bolj primerjajo s šimpanzi...
Baje. Pač par ljudi tukaj se pritožuje nad urejenimi moškimi da so kao poženščeni pa ne 'pravi'.
Aja, diskriminacija.
Tudi res. Hočem pač izpostavit da primerjaš jabolka in meteorite (oboje pač na tla pade... to je pa tudi vse).
Napisal sem, da so moški v velikem povprečju višji, težji in močnejši kot velika večina žensk. Zgornji link, ki sem ga prilepil, to tudi potrjuje. Vsak, ki je star vsaj 15 let, lahko to potrdi iz vsakodnevnih izkušenj.
Zato sem tudi napisal moje mnenje, da za nekatere poklice 40% kvote ne pridejo v poštev. Ampak samo sposobnosti posameznikov. In če je ženska bolj sposobna, ima seveda prednost pred moškim (v praksi pri fizično težkih poklicih se zato delež ne bo niti slučajno približal 40%, to je možno doseči samo z kvotami).
Iz tvojih in juretovih odzivov je zaslediti neverjetno užaljenost in srd. Da primerjam ženske s šimpanzi? Heh, takšne obtožbe bi pričakoval od 5 letnih otrok. Kaj sem napisal tako žaljivega? Da je povprečni moški močnejši od pobprečne ženske? Izven Evrope tako misli 99,99% ljudi, v Evropi pa 98%. A bodo vsi šli pred kangaroo sodišče?
Kje pa. Šimpanzi so telesno neprimerno močnejši, čeprav so manjši. Po obnašanju pa najdemo podobnosti tudi s šimpanzi. Pa vijolica ravno tako kot moški potrebuje vodo za preživetje. Po teoriji evolucije imamo skupnega prednika celo z najbolj preprosto algo...
Woody Allen
Woody Allen
arnecan1> Napisal sem, da so moški v velikem povprečju višji, težji in močnejši kot velika večina žensk.
Velikem povprečju? Kaj pa je to?
A tista manjšina žensk, ki je močnejša, višja in težja od "velikega povprečja" moških, je pa zaprta v jezeru Vostok, zato nima smisla, da bi ženska večina bila enakopravna moškim?
arnecan1> Iz tvojih in juretovih odzivov je zaslediti neverjetno užaljenost in srd.
Tako se ti zgolj dozdeva, ker vztrajno ponavljaš neumnosti, mi ti pa poskušamo razložiti, kje se motiš.
arnecan1> Nekatere citate sem odebelil.
Ja, iz povprečij vlečeš popolnoma napačne zaključke.
arnecan1> Kar jaz cel čas zagovarjam je, da pozitivna diskriminacija na nekaterih delovnih mestih ne pride v poštev.
Kar je narobe. Če je v poštev prišla negativna diskriminacija, potem je pozitivna diskriminacija eden od načinov, kako se negativne diskriminacije znebiš. Negativna diskriminacija je od pozitivne slabša, ker se proti njej ne da boriti. Pozitivno se enostavno ukine, ko zaradi pomanjkanja predsodkov ni več nobene potrebe po njej.
Obstajajo tudi drugi načini, a so za tiste, ki radi diskriminirate, precej manj prijetni kot preproste kvote, ki vas prisilijo, da požrete svoj ponos.
Jaz imam več kot 100% večjo pljučno kapaciteto od moje partnerke, pa ima ona VO2max/kg kljub temu zadosti visok, da me v ekstremnih športnih pogojih premaga. Kako je to možno? Ker nihče (nikjer v vesolju) ni povprečen, ampak je vsak sestavljen iz nekaj sto tisoč parametrov, ki en na drugega vplivajo na različne načine (od teh so pa zelo redki dovolj odločujoči, da bi jih lahko uporabil za kakršenkoli smiseln kriterij).
Velikem povprečju? Kaj pa je to?
A tista manjšina žensk, ki je močnejša, višja in težja od "velikega povprečja" moških, je pa zaprta v jezeru Vostok, zato nima smisla, da bi ženska večina bila enakopravna moškim?
arnecan1> Iz tvojih in juretovih odzivov je zaslediti neverjetno užaljenost in srd.
Tako se ti zgolj dozdeva, ker vztrajno ponavljaš neumnosti, mi ti pa poskušamo razložiti, kje se motiš.
arnecan1> Nekatere citate sem odebelil.
Ja, iz povprečij vlečeš popolnoma napačne zaključke.
arnecan1> Kar jaz cel čas zagovarjam je, da pozitivna diskriminacija na nekaterih delovnih mestih ne pride v poštev.
Kar je narobe. Če je v poštev prišla negativna diskriminacija, potem je pozitivna diskriminacija eden od načinov, kako se negativne diskriminacije znebiš. Negativna diskriminacija je od pozitivne slabša, ker se proti njej ne da boriti. Pozitivno se enostavno ukine, ko zaradi pomanjkanja predsodkov ni več nobene potrebe po njej.
Obstajajo tudi drugi načini, a so za tiste, ki radi diskriminirate, precej manj prijetni kot preproste kvote, ki vas prisilijo, da požrete svoj ponos.
Jaz imam več kot 100% večjo pljučno kapaciteto od moje partnerke, pa ima ona VO2max/kg kljub temu zadosti visok, da me v ekstremnih športnih pogojih premaga. Kako je to možno? Ker nihče (nikjer v vesolju) ni povprečen, ampak je vsak sestavljen iz nekaj sto tisoč parametrov, ki en na drugega vplivajo na različne načine (od teh so pa zelo redki dovolj odločujoči, da bi jih lahko uporabil za kakršenkoli smiseln kriterij).
Zgodovina sprememb…
Nissan_GTR ::
Bilo včeraj na Crime & investigation channelu uradno povedano od PhD strokovnjakov, ki se s tem ukvarjajo, da je 99% serijskih morilcev moških. In to velja pri vseh nacijah, vseh rasah in vseh kulturah. To imajo moški zapisano v genih. A gremo zdej še to falsificirat in v imenu politične korektnosti proglasti, da moramo uvasti kvoto 40% serijskih morilk, da bo bolj uravnoteženo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BigWhale ()
Nissan_GTR> Bilo včeraj na Crime & investigation channelu uradno povedano od PhD strokovnjakov, ki se s tem ukvarjajo, da je 99% serijskih morilcev moških.
99% serijskih morilcev, ki so jih ujeli.
Ker so ženske običajno daleč preveč pametne, da bi jih.
99% serijskih morilcev, ki so jih ujeli.
No pa smo končno našli en "poklic", kjer obstaja očitna razlika med spoloma!
Saj se vse ujema. Ženske so lahko odlične gozdarke.. kaj se je dogajalo v Texas Chainsaw Massacre pa tudi vsi vemo. QED.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Konec debate zato ker si ti tako rekel? :)
Men and women differ in countless ways, many of which they aren't even conscious of. Here are just a few of those differences
Tega nihce ne zanika. Seveda smo drugacni. Stevilke v tekstu in sam tekst pa so precej vprasljivi, ker ne vemo kako so jih dobili. Pa tudi zato, ker je tale tvoj Dr. Dobson rahlo cudaski in pod vplivom evangelicanske cerkve in je povedal ze marsikatero neumnost.
James Dobson @ Wikipedia
Truga ::
Nissan_GTR je izjavil:
Bilo včeraj na Crime & investigation channelu uradno povedano od PhD strokovnjakov, ki se s tem ukvarjajo, da je 99% serijskih morilcev moških. In to velja pri vseh nacijah, vseh rasah in vseh kulturah. To imajo moški zapisano v genih.
Ti ne razlikujes med geni in vzgojo, se men zdi.