Forum » Pomoč in nasveti » SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnica
SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnica
Arctander ::
Imam nenavadno težavo, za katero ne najdem rešitve.
Imam SIGEN-CA certifikat, shranjen na pametni kartici (Gemalto .NET), ki jo uporabljam z USB čitalcem (Omnikey Cardman).
Z omenjeno kombinacijo se lahko normalno prijavim na AJPES, DURS in e-upravo. Ne gre pa skozi prijava v spletno bančništvo Delavske hranilnice (DH Net). Certifikat je pri slednji registriran in če ga uvozim direktno v brskalnik, se lahko z njim prijavim v DH Net. Če pa ga izbrišem iz brskalnika in uporabim (isti!) certifikat na pametni kartici, DH Net certifikata ne zazna (medtem ko ga AJPES, DURS in e-uprava kot rečeno zaznajo).
Enako se dogaja tako z IE10, kot s FF24.
Edit: OS je Win7 z vsemi nameščenimi popravki. Gonilniki za smartcard in čitalec so se namestili samodejno.
Se komu sanja, kje bi lahko bila težava?
Imam SIGEN-CA certifikat, shranjen na pametni kartici (Gemalto .NET), ki jo uporabljam z USB čitalcem (Omnikey Cardman).
Z omenjeno kombinacijo se lahko normalno prijavim na AJPES, DURS in e-upravo. Ne gre pa skozi prijava v spletno bančništvo Delavske hranilnice (DH Net). Certifikat je pri slednji registriran in če ga uvozim direktno v brskalnik, se lahko z njim prijavim v DH Net. Če pa ga izbrišem iz brskalnika in uporabim (isti!) certifikat na pametni kartici, DH Net certifikata ne zazna (medtem ko ga AJPES, DURS in e-uprava kot rečeno zaznajo).
Enako se dogaja tako z IE10, kot s FF24.
Edit: OS je Win7 z vsemi nameščenimi popravki. Gonilniki za smartcard in čitalec so se namestili samodejno.
Se komu sanja, kje bi lahko bila težava?
- spremenilo: Arctander ()
Danes sem poskusil s čitalcem in kartico še na drugem računalniku z Win8. DH Net tudi tukaj ne zazna certifikata, če pa ga uvozim v brskalnik, zadeva deluje.
Anyone?
Anyone?
Samo potrjujejo to, kar sem ugotovil sam - da njihov sistem ne zazna mojega certifikata, če uporabim smartcard. Več kot to pa niso znali povedati.
Viktor33 ::
Pozdravljeni.
Mene pa zanima če se da SIGEN-CA uvozit na Android 4.2.2 oziroma kako zahteven je postopek. Rad bi si na svojega Nexusa 7 (2013) naložil da bi ga uporabljal za spletno bančništvo pri delavski hranilnici. To gre? kako potem je z recimo izvozom potrdila?
Hvala in lep pozdrav.
Mene pa zanima če se da SIGEN-CA uvozit na Android 4.2.2 oziroma kako zahteven je postopek. Rad bi si na svojega Nexusa 7 (2013) naložil da bi ga uporabljal za spletno bančništvo pri delavski hranilnici. To gre? kako potem je z recimo izvozom potrdila?
Hvala in lep pozdrav.
Tomas 33 ::
Preko USB skopiraš v Root folder telefona CA certifikat (javni ključ) in svoj certifikat z privatnim ključem (.p12 ali .pfx file).
Na telefonu potem v nastavitvah poičeš varnost in namesti iz pomnilnika naprave.
Kako je z varnostjo in izvozom iz naprave, pa nimam podatkov.
Na telefonu potem v nastavitvah poičeš varnost in namesti iz pomnilnika naprave.
Kako je z varnostjo in izvozom iz naprave, pa nimam podatkov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 55801 (5324) | cortez |
» | Backup in uvoz SIGEN-CA certifikataOddelek: Omrežja in internet | 13162 (2051) | kow |
» | NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 133723 (40732) | WizzardOfOZ |
» | Država: Kakšna zasebnost in varnost na internetih, samo plačajte že davke!!! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / NWO | 84898 (59093) | MrStein |
» | Spletno bančništvo in varčevalni računi.Oddelek: Omrežja in internet | 3652 (3202) | branc |