» »

SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnica

SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnica

Arctander ::

Imam nenavadno težavo, za katero ne najdem rešitve.

Imam SIGEN-CA certifikat, shranjen na pametni kartici (Gemalto .NET), ki jo uporabljam z USB čitalcem (Omnikey Cardman).

Z omenjeno kombinacijo se lahko normalno prijavim na AJPES, DURS in e-upravo. Ne gre pa skozi prijava v spletno bančništvo Delavske hranilnice (DH Net). Certifikat je pri slednji registriran in če ga uvozim direktno v brskalnik, se lahko z njim prijavim v DH Net. Če pa ga izbrišem iz brskalnika in uporabim (isti!) certifikat na pametni kartici, DH Net certifikata ne zazna (medtem ko ga AJPES, DURS in e-uprava kot rečeno zaznajo).

Enako se dogaja tako z IE10, kot s FF24.

Edit: OS je Win7 z vsemi nameščenimi popravki. Gonilniki za smartcard in čitalec so se namestili samodejno.

Se komu sanja, kje bi lahko bila težava?
  • spremenilo: Arctander ()

Danes sem poskusil s čitalcem in kartico še na drugem računalniku z Win8. DH Net tudi tukaj ne zazna certifikata, če pa ga uvozim v brskalnik, zadeva deluje.

Anyone?

Ales ::

Uporabniška podpora Delavske hranilnice..?

Samo potrjujejo to, kar sem ugotovil sam - da njihov sistem ne zazna mojega certifikata, če uporabim smartcard. Več kot to pa niso znali povedati.

Viktor33 ::

Pozdravljeni.

Mene pa zanima če se da SIGEN-CA uvozit na Android 4.2.2 oziroma kako zahteven je postopek. Rad bi si na svojega Nexusa 7 (2013) naložil da bi ga uporabljal za spletno bančništvo pri delavski hranilnici. To gre? kako potem je z recimo izvozom potrdila?

Hvala in lep pozdrav.

Tomas 33 ::

Preko USB skopiraš v Root folder telefona CA certifikat (javni ključ) in svoj certifikat z privatnim ključem (.p12 ali .pfx file).
Na telefonu potem v nastavitvah poičeš varnost in namesti iz pomnilnika naprave.

Kako je z varnostjo in izvozom iz naprave, pa nimam podatkov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19055801 (5324) cortez
»

Backup in uvoz SIGEN-CA certifikata

Oddelek: Omrežja in internet
4413162 (2051) kow
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697133723 (40732) WizzardOfOZ
»

Država: Kakšna zasebnost in varnost na internetih, samo plačajte že davke!!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / NWO
20184898 (59093) MrStein
»

Spletno bančništvo in varčevalni računi.

Oddelek: Omrežja in internet
173652 (3202) branc

Več podobnih tem