Forum » Loža » (Pre)Prodaja elektronike.
(Pre)Prodaja elektronike.
MoRp ::
Torej zanima me, če kupim mobilni telefon pri npr. mobitelu in ga želim prodati/prodajati v svoji trgovini (fizični ali spletni), kako je z garancijo?
1. Kdo potrdi garancijo? Nekako si ne predstavljam, da bi mi m@ potrdil garancijo 1.1.2013 jaz pa potem prodam telefon 1.6.2013 (z 18m garancijo!? - pa čeprav je bil telefon na polici in je dejansko nov).
2. Če garancijo potrdim jaz, kako ga potem kupim pri mobitelu, da mi ne štemplajo garancije?
3. Kaj pa to pomeni zame kot prodajalca, če jaz potrdim garancijo? Sem dolžan plačati popravila v garanciji?
Zakaj bi aparat vzel pri M@ in ne zastopniku, ker zastopnik proda samo večje količine aparatov - česar si trenutno ne morem privoščit. (zakaj bi potem nekdo kupil pri meni - zaradi plačilnih pogojev) --> prosim za komentarje in nasvete vezane na tri sklope vprašanj in ne razlage kako se to ne splača. HVALA za nasvete, predloge ter razlage!
1. Kdo potrdi garancijo? Nekako si ne predstavljam, da bi mi m@ potrdil garancijo 1.1.2013 jaz pa potem prodam telefon 1.6.2013 (z 18m garancijo!? - pa čeprav je bil telefon na polici in je dejansko nov).
2. Če garancijo potrdim jaz, kako ga potem kupim pri mobitelu, da mi ne štemplajo garancije?
3. Kaj pa to pomeni zame kot prodajalca, če jaz potrdim garancijo? Sem dolžan plačati popravila v garanciji?
Zakaj bi aparat vzel pri M@ in ne zastopniku, ker zastopnik proda samo večje količine aparatov - česar si trenutno ne morem privoščit. (zakaj bi potem nekdo kupil pri meni - zaradi plačilnih pogojev) --> prosim za komentarje in nasvete vezane na tri sklope vprašanj in ne razlage kako se to ne splača. HVALA za nasvete, predloge ter razlage!
- spremenilo: MoRp ()
RejZoR ::
Če aparat kupiš pri Mobitelu preko njihovega B2B potem bo garancija veljala ko ga ti prodaš. Če ga kupiš preko B2C, bo garancija veljala, ko ga prodajo oni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
MoRp ::
Engineer_ ::
se mi zdi da bi bilo bolje če takšne reči vprašaš direktno mobitel. Če se že misliš igrati z resno trgovino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 117193 (54265) | Machete |
» | Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15030 (12966) | solatko |
» | Ukinitev obvezne garancije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21563 (16554) | St235 |
» | V čem je štos?Oddelek: Mobilne tehnologije | 1026 (883) | severjug |
» | garancija brez računa ?Oddelek: Loža | 6024 (5259) | cortez |