Forum » Šola » Prisotnost v šoli
Prisotnost v šoli
Temo vidijo: vsi
LitralSM ::
Dovolite mi, da vam prevedem to v vašo govorico.
Tudi pri krožkih prevzema odgovornost šola, pa zaradi tega še niso obvezni.
Tudi pri krožkih prevzema odgovornost šola, pa zaradi tega še niso obvezni.
Mipe ::
bluefish ::
Odgovornost gor ali dol, šola za uspešen zaključek izobraževanja postavi take in take pogoje. Ob vpisu se z njimi strinjaš in torej je odveč jamranje, kako je SŠ obvezna.
Ko bi le. Kako je že s primerom tistega hiperaktivnega drugošolca?Pusti ekstreme, ker jih lahko najdeš povsod.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Mipe ::
Hja, žal ne bo čisto tako. Vsaka šola ima svoje ekstreme. So zanje odgovorni učitelji? Razredniki? Ravnatelji? Socialni delavci? Kdo odgovarja, ko starši pribesnijo na šolo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
einstein :P ::
Jao, mi imamo 4!! ure slove na teden, enako, kot matematike, ne vem, a se jim je zmešalo (govorimo pa trenutno o svetem pismu in o neki srednjeveški književnosti ) Pri fiziki pa gre učitelj kar v kabinet in nas pusti same, wtf? In potem pa resno še beležijo, če te ni???!!! Ja, saj ni čudno, da me ni, če imajo tako beden pouk (učiteljev ni na delovnem mestu, ali pa se učimo nekaj cerkvenega, kar sploh ne bomo rabili - slove se že tako ne rabi, kaj šele toliko ur!)
STAY OUT OF MY TERRITORY!
bluefish ::
Ja, iz številnih prispevkov na tem forumu je več kot razvidno, da nisi edini s tovrstnim mnenjem o slovenščini. Žal.
lebdim ::
meni se pa ne zdi napačno, da smo se učili tudi o stvareh, ki so se zgodile v povezavi z razvojem slovenskega jezika ... to le pripomore k temu, kako se je slovenski jezik skozi zgodovino razvijal ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lebdim ()
einstein :P ::
Fak, vse kar rabiš v lajfu glede slove je to, da znaš pravilno pisat... Kaj me briga, kdo je leda 1000 b.c. nekaj napisal... In beremo sveto pismo pri slovi, a ste vi sami cerkveni geeki kle ali kaj? Pa 4h na teden imamo tega (enako, kot matematike, ki jo rabimo neskončno bolj, kot slovo).
Pa me prav nič ne briga, kako se je slo. jezik razvijal in, kdo je k temu pripomogel, me čisto nič nebi motilo, če bi govorili angleško (še z velikim delom prebivalstva po svetu bi se razumel, slovo pa govori glih 2 milijona, kar je en prdec)
Zakaj žal? Kakšno mnenje imaš ti? Sicer pa tudi en moj bivši sošolec, ki je strojnik pravi enako, da je katastrofa pri slovi.
PS: pa naš cel razred
Pa me prav nič ne briga, kako se je slo. jezik razvijal in, kdo je k temu pripomogel, me čisto nič nebi motilo, če bi govorili angleško (še z velikim delom prebivalstva po svetu bi se razumel, slovo pa govori glih 2 milijona, kar je en prdec)
Ja, iz številnih prispevkov na tem forumu je več kot razvidno, da nisi edini s tovrstnim mnenjem o slovenščini. Žal.
Zakaj žal? Kakšno mnenje imaš ti? Sicer pa tudi en moj bivši sošolec, ki je strojnik pravi enako, da je katastrofa pri slovi.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Urc ()
Flea ::
Sam pa menim, da sem se pri slovenščini kar veliko naučil, kar mi bo še pomagalo v življenu. Pustimo zdaj stavčne člene in ostale podobne neumnosti. Naučil sem se nastopat, debatirat, razmišljat, funkcionalno pisat. Je pa res da ima moja profesorica slovenščine precej drugačen pristop (Glede na to, kaj puslušam od drugih). Mi se večinoma učimo preko književnosti in tako se, vsaj meni, zdi pouk precej bolj zanimiv.
zee ::
einstein :P je izjavil:
Fak, vse kar rabiš v lajfu glede slove je to, da znaš pravilno pisat... Kaj me briga, kdo je leda 1000 b.c. nekaj napisal... In beremo sveto pismo pri slovi, a ste vi sami cerkveni geeki kle ali kaj? Pa 4h na teden imamo tega (enako, kot matematike, ki jo rabimo neskončno bolj, kot slovo).
Tvoje pisarjenje (t.j. nakljucno metanje besed) v tvojih prispevkih jasno kaze, da nimas pojma o slovenscini. O takih, kot si ti in tvoj bivsi sosolec, slisimo potem v raznih Tednikih in podobnih cmeravih oddajah, ko se izkaze, da niso dobro prebrali (t.j. razumeli!) podpisane pogodbe in moraj placati xyz penalov ali se bolj aktualno: sprasujejo, kako se napise en navaden dopis ali prosnjo za zaposlitev ali, kako se vpises/prepises na izbrano solo/fakulteto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
alexa-lol ::
my 2 cents.. na Finskem imajo/so imeli prisotnost v SŠ prostovoljno (kot faks pri nas včasih). Rezultat je da mladina zabluzi. Ne vsi ampak večji % kot bi sicer. Preveč svobode. Rezultat je tak da po nekih mednarodnih primerjavah so OŠ učenci na finskem med najboljšimi na svetu, SŠ učenci pa padejo na istem seznamu nekaj mest nižje, v povprečje. To je ta razlog za obvezno prisotnost.. da ne zabluziš.
Uspešnost rezultata v OŠ naj bi bila posledica tega da učitelji dobijo samo stvari, ki jih morajo učenci znati, učitelj se pa sam odloči koliko ur bo porabil za to in koliko za ono.. v osnovi. Menda v SLO ni tako... ampak nimam podrobnega vpogleda v situacijo tako da ne morem komentirati.
@einstein : da ne boš imel iluzij da si lahko s SŠ matematiko dejansko kaj pomagaš... to je le tečaj računanja. Na kateremkoli tehničnem/naravoslovnem faksu v max 1 mesecu to predelaš (kot neke vrste ponovitev) potem greš pa na res uporabne zadeve.
Uspešnost rezultata v OŠ naj bi bila posledica tega da učitelji dobijo samo stvari, ki jih morajo učenci znati, učitelj se pa sam odloči koliko ur bo porabil za to in koliko za ono.. v osnovi. Menda v SLO ni tako... ampak nimam podrobnega vpogleda v situacijo tako da ne morem komentirati.
@einstein : da ne boš imel iluzij da si lahko s SŠ matematiko dejansko kaj pomagaš... to je le tečaj računanja. Na kateremkoli tehničnem/naravoslovnem faksu v max 1 mesecu to predelaš (kot neke vrste ponovitev) potem greš pa na res uporabne zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexa-lol ()
Velki ::
Ja glede slovenščine je res, da je dobro da jo imaš (na žalost sem jaz to prekasno ugotovil), ampak morate se zavedati da to kar delajo nekateri učitelji se ne bi smelo dopustiti. Kot pravim mogoče ste imeli vi pred desetimi leti drugačne učitelje ampak mislim da jih je kar dober procent, ki nikakor v SŠ ne bi smeli učiti.
In glede tega kdo je odgovoren zate v šoli, mislim da če te učitelj ne vpiše je zate odgovoren on, če pa te vpiše si ti oz. tvoji starši. Morda se pa tudi motim?
P.S. SŠ sistem je slab, prvič zaradi tega ker imaš nekatere predmete, ki sploh ne veš kaj delajo tam (tehnik računalništva - likovna vzgoja, psihologija, književnost pri slovenščini bi lahko tudi na strokovnem programu odstranili in potem bi imeli namesto štirih ur slovenščine na teden tri, tako da bi imeli potem lahko še dodatno uro za strokovni predmet, seveda ne pravim da književnost ni koristna, temveč to da res redkokdo v strokovnem programu kaj od nje odnese) in drugič ker je preprosto prelahek, namesto da bi se po teh štirih letih kaj naučil in dejansko državi generiral profit ostaneš zanjo breme, ker lahko delaš večino samo dela, katera bi lahko delal tudi če bi imel samo OŠ.
In glede tega kdo je odgovoren zate v šoli, mislim da če te učitelj ne vpiše je zate odgovoren on, če pa te vpiše si ti oz. tvoji starši. Morda se pa tudi motim?
P.S. SŠ sistem je slab, prvič zaradi tega ker imaš nekatere predmete, ki sploh ne veš kaj delajo tam (tehnik računalništva - likovna vzgoja, psihologija, književnost pri slovenščini bi lahko tudi na strokovnem programu odstranili in potem bi imeli namesto štirih ur slovenščine na teden tri, tako da bi imeli potem lahko še dodatno uro za strokovni predmet, seveda ne pravim da književnost ni koristna, temveč to da res redkokdo v strokovnem programu kaj od nje odnese) in drugič ker je preprosto prelahek, namesto da bi se po teh štirih letih kaj naučil in dejansko državi generiral profit ostaneš zanjo breme, ker lahko delaš večino samo dela, katera bi lahko delal tudi če bi imel samo OŠ.
petzup ::
Kakšna je situacija sedaj glede prisotnosti na faksu? Pri nas je še običajno vse po starem, prisotnost neobvezna, vaje obvezne? Bojda je bilo na TV da bo nek zakon, po katerem bodo preverjali prisotnost študenta na faksu vaje/predavanja in če ne boš hodil boš dobil brco v rit, še kdo kaj podobnega slišal?
black ice ::
Ne spremljam TV.
Odvisno na koga naletiš. Pri nekaterih se prisotnost na vajah ne beleži, pri drugih je prisotnost obvezna, spet pri tretjih je prisotnost obvezna, a če predčasno oddaš vaje (in so sprejete) se ti šteje prisotnost pri naslednjih vajah. Skratka, vsak profesor/asistent ima svoja pravila.
Odvisno na koga naletiš. Pri nekaterih se prisotnost na vajah ne beleži, pri drugih je prisotnost obvezna, spet pri tretjih je prisotnost obvezna, a če predčasno oddaš vaje (in so sprejete) se ti šteje prisotnost pri naslednjih vajah. Skratka, vsak profesor/asistent ima svoja pravila.
Phantomeye ::
Ja glede slovenščine je res, da je dobro da jo imaš (na žalost sem jaz to prekasno ugotovil), ampak morate se zavedati da to kar delajo nekateri učitelji se ne bi smelo dopustiti. Kot pravim mogoče ste imeli vi pred desetimi leti drugačne učitelje ampak mislim da jih je kar dober procent, ki nikakor v SŠ ne bi smeli učiti.
Govoriš o slabem sistemu in hkrati bi odstranil elemente, ki so del splošne razgledanosti. Mogoče tvoj "veliki" um ni sposoben doumeti teh stvari. No ja, po drug stran je pa takšne ljudi, ki znajo samo eno stvar, lažje vodit.
LitralSM ::
Ta zadeva bi bila rešena v kolikor bi OŠ podaljšali za 2 leti. V tistih 2 letih bi imel samo nestrokovne predmete.
Kar se slove tiče je problem v tem, da se uči napačno sranje. Kaj mi boga koristi prdenje cankarja in pijandure, nauči me pisati od najmanj do najbolj zahtevnega in brati te stare prdce. Aja, ne, ne bo šlo. Kako brati te stare prdce sem našel samo v 30 let starih učbenikih. V novih je samo nakladanje.
Kar se slove tiče je problem v tem, da se uči napačno sranje. Kaj mi boga koristi prdenje cankarja in pijandure, nauči me pisati od najmanj do najbolj zahtevnega in brati te stare prdce. Aja, ne, ne bo šlo. Kako brati te stare prdce sem našel samo v 30 let starih učbenikih. V novih je samo nakladanje.
Pa kaj ti pravim, ne da to ni koristno če kaj od tega potegneš, vendar mogoče 5% dijakov, ki so hodili na tehniške programe dejansko kaj od tega odnese. Meni je tudi žal da nisem od tega več odnesel, ampak marsikdo, ki je tak kot jaz se tega prekasno zave in marsikdo se tega sploh ne zave, tako da v vsakem primeru od književnosti na tehničnih smereh redkokdo kaj odnese. Od likovne vzgoje in psihologije pa nobeden ne nič odnese o tem se nimamo kaj pogovarjati. Pa še nekaj kaj ti pomaga da si nevemkako splošno razgledan in na koncu delaš v mcdonaldsu in za različne oglaševalske agencije (tisti ki hodijo po ulicah oblečeni v reklamo), no koga je tu lažje manipulirati (domnevam da si to v zadnjem stavku mislil)?
[D]emon ::
tisti ki ste obiskovali šolo pred 10-20 leti ne niti pišite tukaj
Se vam frockom dandanes dosti vec dovoli, kot pa se je nam. Takrat si pa mimogrede nabral tistih 10% in si letel ven. Da je pa tvoj vzdevek "veliki um" je pa ena velika skatla ironije. Nisi boga prijel za jajca samo zato, ker ti kao gre na srednji soli.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
zee ::
Se strinjam, da se danasnjemu frocovju dovoli bistveno vec. Fuj.
zee
Invictus ::
Saj bodo na koncu prišli v kruti, realni svet. Bo pač malo bolj bolelo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Ja pa saj se strinjam, današnja mladina je slaba (čeprav dvomim da ste bili vi veliko boljši) in jaz absolutno ne zagovarjam izostajanja od ur (če se od njih da kaj odnesti), ampak poglejte si razliko. Ko ste vi hodili v SŠ ste imeli neko motivacijo, ker so vas dejansko v šoli nekaj naučili in ste se potem lahko zaposlili, pri nas pa vemo kako je. Jaz sem zato da se vključi vse kar se dela na višjih šolah v srednje šole, da bodo dijaki dobili vsaj neko osnovno znanje in možnost za zaposlitev v svoji stroki (ker danes se tista štiri leta tumba eno in isto). Bistvo je da je današnji SŠ sistem slab o tem sploh ni kaj debatirati!
Tudi če bodo vsi dijaki obiskovali vse ure in na njih poslušali, se še vedno ne bo nezaposlenost znižala! Vedno vsi kritizirate državo, tukaj pa vsi samo smetite dijake, šolski sistem pa ni nič kriv a?
P.S. Jaz se nimam za človeka, ki je boga prijel za jajca, po intiligenci se imam za podpovprečnega. Pa prosim naslednjič kake protiargumente, če mi že mislite nasprotovati.
Tudi če bodo vsi dijaki obiskovali vse ure in na njih poslušali, se še vedno ne bo nezaposlenost znižala! Vedno vsi kritizirate državo, tukaj pa vsi samo smetite dijake, šolski sistem pa ni nič kriv a?
P.S. Jaz se nimam za človeka, ki je boga prijel za jajca, po intiligenci se imam za podpovprečnega. Pa prosim naslednjič kake protiargumente, če mi že mislite nasprotovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Velki ()
Invictus ::
Mislim da se nam starejšim ne bo treba bati za službe ko je današnja mladina tako nezainteresirana.
In zamorjena. Namesto da bi šla reševat probleme, si jih še več naloži na svoja pleča ... Samodestrukcija ... Videti vse črno naprej za 4 leta ... Baš ste futurologi ... Čez 4 leta je vse drugače. Odklopite se od Facebooka .
Mladina lahko še kaj naredi, predvsem zaradi svoje mladosti, zagnanosti in naivnosti.
Naivnost je zadnji luksus današnje mladine. In vaša največja prednost. Starejši tega luksusa že zdavnaj nimamo več .
Seveda je pa treba delat, se učit. Brez tega pač ne gre. Ne vrzite tega mladostniškega časa, ko se je najlaže učit, v smeti ... Učiti se nekaj novega po 30-tem letu je jeba ...
In zamorjena. Namesto da bi šla reševat probleme, si jih še več naloži na svoja pleča ... Samodestrukcija ... Videti vse črno naprej za 4 leta ... Baš ste futurologi ... Čez 4 leta je vse drugače. Odklopite se od Facebooka .
Mladina lahko še kaj naredi, predvsem zaradi svoje mladosti, zagnanosti in naivnosti.
Naivnost je zadnji luksus današnje mladine. In vaša največja prednost. Starejši tega luksusa že zdavnaj nimamo več .
Seveda je pa treba delat, se učit. Brez tega pač ne gre. Ne vrzite tega mladostniškega časa, ko se je najlaže učit, v smeti ... Učiti se nekaj novega po 30-tem letu je jeba ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
lemonaid ::
Osebno mislim da bi bilo dobro, da bi obstajala opcija kjer starš pač da dovoljenje da mulc "šprica" pouk in da za njega ne odgovarja šola, pod pogojem da nima slabih ocen.
Poznam polhn ljudi, ki so radi špricali SŠ vendar pa bili zelo redno prisotni pri neobveznih predavanjih na faukultetah.
Poznam polhn ljudi, ki so radi špricali SŠ vendar pa bili zelo redno prisotni pri neobveznih predavanjih na faukultetah.
STU-III ::
Se strinjam, da se danasnjemu frocovju dovoli bistveno vec. Fuj.
In, kaj potem, če se nam kaj več dovoli? Si fouš, da se nisi kasneje rodil?
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
MatVZ ::
problem srednji šol je po moje da se preprosto prelahke. vedno se je potrebno prilagajati najpocasnejsim ipd. ce nisi sposoben se prepisi na lazji program. imam v razredu veliko takih ki jamrajo kako je neka stvar tezka da to je prezahtevno da ne zmorejo 2 testov dan za dnem.... in zaradi takih dobimo tisti ki si zelimo znanja ga manj. sam sem bil lani za daljsi cas odsoten zaradi bolezni in sem imel v enem tednu pred konferenco 6 testov od tega biologijo in matematiko v istem dnevu. meni je bilo to zelo vsec in je bil zame izziv da se to naucis v 1 dnevu (ok matematiko imam za enkrat se v malem prstu).ampak ni pa malo takih ki bi iskali vse mozne pritozbe in luknje v pravilniku da bi se temu izognili. omejitve ni, vpisujejo so za ta pomoje itak prelahek program nesposobni in potem se moramo vsi prilagajati njim ker osipa pa ne sme bit. sicer nevem za druge ampak do zdaj se nikoli za test nisem porabil vec kot 2h ucenje brez poslusanja v soli. pa se nimam za nekega super nadpovprecno pametnega ampak da se v "najtezjem programu sš" lahko naucis za prakticno vsak test v 2h za 4 ali celo 5 pa mora biti nekaj narobe
Yacked2 ::
problem srednji šol je po moje da se preprosto prelahke. vedno se je potrebno prilagajati najpocasnejsim ipd. ce nisi sposoben se prepisi na lazji program. imam v razredu veliko takih ki jamrajo kako je neka stvar tezka da to je prezahtevno da ne zmorejo 2 testov dan za dnem.... in zaradi takih dobimo tisti ki si zelimo znanja ga manj. sam sem bil lani za daljsi cas odsoten zaradi bolezni in sem imel v enem tednu pred konferenco 6 testov od tega biologijo in matematiko v istem dnevu. meni je bilo to zelo vsec in je bil zame izziv da se to naucis v 1 dnevu (ok matematiko imam za enkrat se v malem prstu).ampak ni pa malo takih ki bi iskali vse mozne pritozbe in luknje v pravilniku da bi se temu izognili. omejitve ni, vpisujejo so za ta pomoje itak prelahek program nesposobni in potem se moramo vsi prilagajati njim ker osipa pa ne sme bit. sicer nevem za druge ampak do zdaj se nikoli za test nisem porabil vec kot 2h ucenje brez poslusanja v soli. pa se nimam za nekega super nadpovprecno pametnega ampak da se v "najtezjem programu sš" lahko naucis za prakticno vsak test v 2h za 4 ali celo 5 pa mora biti nekaj narobe
Se čisto strinjam. Tudi pri nas je nekaj idiotov, ki so zgrešili program. Je res da ni vsak za vse, ampak če moraš iti vsak drug test popravlat se pa lahko že malo prašaš kakšen je smisel.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Ce se ti ne da ukvarjat s solanjem pa pojdi za smetarja. Ti nihce ne brani. Samo potem ne jokaj o tem kako slabo placo imas.
MatVZ ::
ce je to namenjeno meni ti povem da se sam zelo rad izobrazujem. nerad pa sedim in cakam na konec
MatVZ: Ni letelo na nikogar specificno, temvec kot splosni komentar. Se opravicujem za nejasnost.
lopov ::
@OP -- napačno si razlagaš, kaj je obvezno.
Za OŠ velja da je obvezna (obiskovanje "zapovedano) -- šolo moraš obiskovati in zaključiti neko minimalno število let.
Srednja šola in faks nista obvezna -- ko končaš OŠ se lahko izobražuješ dalje, ni pa zakona, ki bi to zapovedoval.
Tisto, kar tebe muči je obveznost prisotnosti pri pouku -- smatraj kot da si z vpisom na srednjo šolo sprejel pogoje igre ki zahtevajo, da si določeno število dni & in ur prisoten pri pouku. Če teh pravil ne želiš sprejeti in se ti zdi brezzveze ždeti pri pouku se izpiši. Srednja šola in faks sta, kot rečeno, neobvezna :)
Za OŠ velja da je obvezna (obiskovanje "zapovedano) -- šolo moraš obiskovati in zaključiti neko minimalno število let.
Srednja šola in faks nista obvezna -- ko končaš OŠ se lahko izobražuješ dalje, ni pa zakona, ki bi to zapovedoval.
Tisto, kar tebe muči je obveznost prisotnosti pri pouku -- smatraj kot da si z vpisom na srednjo šolo sprejel pogoje igre ki zahtevajo, da si določeno število dni & in ur prisoten pri pouku. Če teh pravil ne želiš sprejeti in se ti zdi brezzveze ždeti pri pouku se izpiši. Srednja šola in faks sta, kot rečeno, neobvezna :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je srednja šola sploh relevantna? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24525 (20315) | "NaN" |
» | Vegova tehniška gimazija - izkušnje prosimOddelek: Šola | 5640 (4882) | Unknown_001 |
» | Neopravičene ure (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 16605 (12149) | Phantomeye |
» | Iz poklicne na splošno maturoOddelek: Šola | 3542 (3463) | kr1ženska |
» | FERI-nasveti!Oddelek: Šola | 11764 (10309) | tony1 |