Forum » Pomoč in nasveti » Problem z outgoing (SMTP, FTP,...) prometom na ADSL
Problem z outgoing (SMTP, FTP,...) prometom na ADSL
[Beer] ::
Mam en zelo čudn problem. Sploh ne vem kdaj pa kako se je pojavu. Zadeva enostavno ne dela.
Topologija:
2 compa. Oba Win2000 Pro.
Dovod ADSL na HUB. Potem pa še oba compa na HUB. En ima nalozen software od SiOL-a za ADSL in potem shera connection drugemu compu. No na tem drugem compu sem jaz (zdej).
IP je Dinamičen.
Opis problema:
Lahko sprejemam maile, downloadam fajle (tudi preko FTP-ja). Ne morem pa pošiljat mailov (razen takšne z zelo kratko vsebino - 2 besedi - pa še to ne vedno). Tudi FTP upload ne dela. Sem poskusu uporabljat web mail od arnesa. Pa tud ne dela. S SERVERJA DELA VSE NORMALNO.
Nastavitve Outlook:
incoming server: mail.arnes.si
outgoing server: mail.siol.net (smtp.siol.net, pa še IP se poskusu) port je 25
Aja pa še to: Ta problem imam na svojem notebooku. Ko sem nesu zadevo v MB in se tam priklopu na net je zadeva delovala. Spremenil sem samo IP (ki mi je bil dodeljen), gateway in pa DNS serverja.
Sem gledu na netu. Pa sem našu eno izmed rešitev, vendar pri meni zadeva ne dela. Baje da povzroča probleme Norton Antivirus 200x s svojim Incoming/outgoing mail scan al neki takega.
Podoben problem sem našu na netu med newsgroupi pa ni bilo odgovora. (Glej spodaj)
A ve kdo kaj bi lahko blo narobe?
Hvala,
[Beer]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noam Green (noam_green@hotmail.com)
wrote:
Hi,
I have recently connected two of my computers (both Win2K Pro) through
an ICS connection.
I can surf, and read e-mails, but I can't send e-mail attachments from
the secondary computer (the one connected to the private network -
192.168.0.x).
I can send short text messages, but when trying to send e-mails with
small attachments (>200K), I get the time-out error (0x800ccc19).
The main computer (server) which is connected directly to the ADSL
modem (USB) works perfectly.
Both computers are using the same mail SMTP server (with different
users).
This is what I have already tried:
1. Set the SMTP server to use an IP instead of a host name.
2. Installed Service Pack 3 on the secondary computer.
3. Searched the web for answers - none found.
4. A lot of cursing - which helped mentally ;-)
PLEASE - if you know of a solution, I'd be pleased to try it out.
Thanks,
Noam
Topologija:
2 compa. Oba Win2000 Pro.
Dovod ADSL na HUB. Potem pa še oba compa na HUB. En ima nalozen software od SiOL-a za ADSL in potem shera connection drugemu compu. No na tem drugem compu sem jaz (zdej).
IP je Dinamičen.
Opis problema:
Lahko sprejemam maile, downloadam fajle (tudi preko FTP-ja). Ne morem pa pošiljat mailov (razen takšne z zelo kratko vsebino - 2 besedi - pa še to ne vedno). Tudi FTP upload ne dela. Sem poskusu uporabljat web mail od arnesa. Pa tud ne dela. S SERVERJA DELA VSE NORMALNO.
Nastavitve Outlook:
incoming server: mail.arnes.si
outgoing server: mail.siol.net (smtp.siol.net, pa še IP se poskusu) port je 25
Aja pa še to: Ta problem imam na svojem notebooku. Ko sem nesu zadevo v MB in se tam priklopu na net je zadeva delovala. Spremenil sem samo IP (ki mi je bil dodeljen), gateway in pa DNS serverja.
Sem gledu na netu. Pa sem našu eno izmed rešitev, vendar pri meni zadeva ne dela. Baje da povzroča probleme Norton Antivirus 200x s svojim Incoming/outgoing mail scan al neki takega.
Podoben problem sem našu na netu med newsgroupi pa ni bilo odgovora. (Glej spodaj)
A ve kdo kaj bi lahko blo narobe?
Hvala,
[Beer]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noam Green (noam_green@hotmail.com)
wrote:
Hi,
I have recently connected two of my computers (both Win2K Pro) through
an ICS connection.
I can surf, and read e-mails, but I can't send e-mail attachments from
the secondary computer (the one connected to the private network -
192.168.0.x).
I can send short text messages, but when trying to send e-mails with
small attachments (>200K), I get the time-out error (0x800ccc19).
The main computer (server) which is connected directly to the ADSL
modem (USB) works perfectly.
Both computers are using the same mail SMTP server (with different
users).
This is what I have already tried:
1. Set the SMTP server to use an IP instead of a host name.
2. Installed Service Pack 3 on the secondary computer.
3. Searched the web for answers - none found.
4. A lot of cursing - which helped mentally ;-)
PLEASE - if you know of a solution, I'd be pleased to try it out.
Thanks,
Noam
Beer. Help ugly people have sex since 1825.
A je to server kriv(bratov comp) al moj comp (se pravi Client)
Zanimivo ker z drugim outgoing serverjem mi pa dela. Se pravi SiOL neki zajebava. Mogoče pa se motim?!?
Thanks
Zanimivo ker z drugim outgoing serverjem mi pa dela. Se pravi SiOL neki zajebava. Mogoče pa se motim?!?
Thanks
Lith ::
ha ha, tega pa noben ne napise: treba je iz tega rač. ki se prek SHARE povezave prikljucuje v internet najprej ugotovit, s koliko velikimi IP paketi se da prit do serverja za email (mail.sint.net) > ping -f -l 972 mail.siol.net < in poglej če dela, če ne spreminjaj številko 972 v mejah med 1500 do nekje 500 (toliko bajtov naenkrat pošlješ v internet), ko ugotoviš, pri kateri številki dobiš 100% rezultat, se na netu poišči DRTCP programček (nekaj 10 kB) in potem z njim po navodilih spremeni TCP/IP velikost paketov na mrežni kartici... he he in potem dela, ko ponovno zaženeš comp.
Zdej pa men ni čist nč več jasn.
Sem sprobu vse kar ste napisal. Pa ne dela.
Pol pa mi je padla na pamet še ena ideja. Kolko vem SiOL dovoli, da se z enega računa lahko hkrati prijavita 2 naenkrat. Torej sem si na svoj pc naložu SiOL ADSL software, se connectu na net in poskusu poslat mail. In kaj sem ugotovil. Dela. Dela. Dela.
Ampak zdej mi pa ne da mira. Kaj bi lahko bilo narobe? Ma še kdo kakšno idejo. Neki more bit z networkom narobe al pa z konfiguracijo serverja (Share connection).
Ne vem, men je zmanjkalo idej.
Hvala vsem, ki ste se in se še boste potrudili.
LP, [Beer]
Sem sprobu vse kar ste napisal. Pa ne dela.
Pol pa mi je padla na pamet še ena ideja. Kolko vem SiOL dovoli, da se z enega računa lahko hkrati prijavita 2 naenkrat. Torej sem si na svoj pc naložu SiOL ADSL software, se connectu na net in poskusu poslat mail. In kaj sem ugotovil. Dela. Dela. Dela.
Ampak zdej mi pa ne da mira. Kaj bi lahko bilo narobe? Ma še kdo kakšno idejo. Neki more bit z networkom narobe al pa z konfiguracijo serverja (Share connection).
Ne vem, men je zmanjkalo idej.
Hvala vsem, ki ste se in se še boste potrudili.
LP, [Beer]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tezave pri nastavljanju SIOL odhajajocega postnega serverja iOS MailOddelek: Programska oprema | 3998 (3888) | Shoot19 |
» | Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošteOddelek: Omrežja in internet | 5427 (4816) | Matko |
» | Nenavadno dolgo zaganjajne winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1697 (1290) | Dean2 |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13474 (10951) | Bakunin |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17169 (17169) | Bakunin |