Forum » Programiranje » GUI aplikacije - multi platform
GUI aplikacije - multi platform
JesseP ::
Živjo,
rad bi naredil neko aplikacijo, pa me zanima kaj priporočate za gradnjo GUIja, ki bi bil identičen na različnih platformah. Najraje bi sprogramiral v enem programskem jeziku pa potem prevajal za različne platforme.
Želim tudi, da uporabniku za delovnje nebi bilo potrebno nalagati kakšnih drugih stvari (Java) ali kaj podobnega.
rad bi naredil neko aplikacijo, pa me zanima kaj priporočate za gradnjo GUIja, ki bi bil identičen na različnih platformah. Najraje bi sprogramiral v enem programskem jeziku pa potem prevajal za različne platforme.
Želim tudi, da uporabniku za delovnje nebi bilo potrebno nalagati kakšnih drugih stvari (Java) ali kaj podobnega.
pegasus ::
Eno ali drugo. Oboje skupaj gre skupaj zgolj izjemoma. Sprogramiral boš lahko v enem jeziku, a boš uporabljal različne gui knjižnice.
Lahko poskusiš qt in c++, fltk in c++, .net/mono in c#, java in swing (ali kak native ui) in boš s tem pokril večino desktopov. Če ciljaš še na kake mobilne igrače, pa je zgodba drugačna (html5 in to). Če imaš v mislih nekaj enostavnega, lahko poskusiš tudi kak glbasic ali kaj podobnega.
Lahko poskusiš qt in c++, fltk in c++, .net/mono in c#, java in swing (ali kak native ui) in boš s tem pokril večino desktopov. Če ciljaš še na kake mobilne igrače, pa je zgodba drugačna (html5 in to). Če imaš v mislih nekaj enostavnega, lahko poskusiš tudi kak glbasic ali kaj podobnega.
JesseP ::
No sej ubistvu me bolj za te gui knjižnice zanima. Imam eno idejo za software, pa bi se ga lotil ker se mi zdi kar zanimiv.
Do sedaj kar sem delal vizualno sem delal z visual c# in pa swingom. Tuki bi se pa zaradi performanca bolj na kak c++ osredotočil pa še naučil bi se kaj novega.
Do sedaj kar sem delal vizualno sem delal z visual c# in pa swingom. Tuki bi se pa zaradi performanca bolj na kak c++ osredotočil pa še naučil bi se kaj novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delphi ali c++?Oddelek: Programiranje | 3083 (2640) | mspiller |
» | [C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)Oddelek: Programiranje | 2829 (2012) | [SkA] |
» | [c++] & Win32 API?Oddelek: Programiranje | 1814 (1619) | 64202 |
» | Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8046 (5650) | BigWhale |
» | Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 12719 (10390) | 64202 |