» »

Kako oživiti crknjeno baterijo v notebooku?

Kako oživiti crknjeno baterijo v notebooku?

borovec ::

Enkrat mi je crknila beterija v notebooku. Rdeč križec in :"Baterija je priključena, vendar se ne polni". Tako je bilo kakšen mesec, potem pa je baterija nenadoma oživela in zdržala zavidljivih 50 minut dela (stara 3 leta). Po nekaj mesecih pa je spet "crknila". Isto kot prej. Kaj lahko poskusim, da jo oživim? Očistim kontakte?

blackbfm ::

očisti..če je fuč kemija notri potem pa pač menjava

einstein :P ::

Lahko vzameš ven 18650 celice in jih prisilno polniš nekaj sekund brez omejitve toka s 5V in potem poskusiš ali pa jih probaš za tem še nafilat s polnilcem za take celice, če ga imaš - pa seveda na lastno odgovornost, da ne bo kdo rekel, da koga učim krive vere in, da mu bo hišo pognalo v zrak ampak to sem sam že delal, pa nikoli ni bilo nič narobe - dokler se celice ne pregrevajo, nima biti kaj.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Janac ()

borovec ::

einstein, a potem je to treba skozi tako polnit...? Jaz nimam nobene opreme - če nesem k enemu serviserju, bi mi to naredil?

borovec ::

Baterija je znova oživela brez vsakega posega, zdrži 30 minut.

Redneck ::

V vrecko zavij in daj za 24 ur v zmrzovalnik.. Nato jo malo potolci po mizi, da se malo kristali spet sprostijo in potem pocakaj, da se lepo pocasi segreje na sobno temperaturo in jo sele nato daj na laptop in jo napolni.

jest10 ::

Ena celica je slaba in ti zaščita odklapla baterijo, ko napetost na tej celici pade prenizko. Ko nimaš obremenitve ti napetost spet malo naraste in ti zaščito resetira.
V glavnem baterija je fuč, počasi začni razmišlati o novi(komot generični kitajki, boš za pol nižjo ceno dobil le nekaj manjšo zmoglivost kot pri originalu)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo baterije prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
272366 (912) Vuli
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115098 (1868) sh00ter92
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321584 (1168) DeeCoy
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819278 (6714) specing
»

Baterija prenosnika se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
148481 (6990) Steinkauz

Več podobnih tem