» »

Network 21 & Amway - kaj mislite o tem?

Network 21 & Amway - kaj mislite o tem?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

bluefish ::

Kaj mislite da današnja redna služba ni piramidni sistem? Na vrhu direktor, potem so kao samooklicani direktorji ali vodje potem so še kaki vodje oddelkov nato pa raja in to je čista piramida.
Razčisti si pojme, kaj pojem piramidni sistem sploh predstavlja v tem kontekstu.

Dejan30 ::

Piramidni sistem je prepovedan če smo že na temu. Ampak samo govorim o tem, da je vsaka stvar piramidni sistem al je to služba, ali pa mrežni marketing. Če na koncu pogledaš je služba še bolj krivičen sistem kot pa nek mrežni marketing.

bluefish ::

Kakor za koga.

solatko ::

Dejan30 - Tu je samo en problem in to je na katerem koncu piramide si. Če misliš, da lahko od dela pri Amveju in podobnih, živiš tako, kot ti predstavljajo, se krepko motiš, tako živijo tisti, ki so nad tvojim mentorjem ali višje, da boš ti gdaj to dosegel, moraš bit začetnik v neki novi državi, kjer tega še ne poznajo.
Je pa to piramidni sistem, ki ni prepovedan, saj pomeni trženje izdelkov, ne pa vlaganje denarja v neko finančno verigo.
Problem pri temu poslu je, da je slovenski trg s temi promotorji že prenasičen, tako da še do predstavitve težko prideš.
Poleg tega, je zadeva organizirana tako, da v bistvu nekaj za tistega nad teboj pomeni, že to, da postaneš reden uporabnik, torej boš denar trošil in ne služil in to s proizvodi, ki jih niti ne rabiš.
Zato nehaj delat reklamo na S-T, saj nam večini matematika ni ravno neznan pojem.
Delo krepa človeka

detroit ::

Sm mel kolega, ki je vsak let nek drugačn piramidni sistem risou in nas prepričeval, ob enem pa trdil, da prejšnji je bil šit, ta tanovi pa super. Guess how many went for it;)
Skero

Dejan30 ::

Ne delam nobene reklame, ker nisem v nobenemu sistemu. Hočem samo povedat, da je tudi naša vsakdanja služba piramidni sistem in ti je potem glede na to da ti ni matematika neznan pojem jasno kje v piramidi si. Če si na vrhu, ti lahko rečem samo super :)

Lonsarg ::

Dejan30 temeljne razlike ne kapiraš. V vsakdanji službi ima vsak dobiček/plačo, ki gre iz enega fonda(dobiček firme v kateri so vsi zaposleni), seveda logično ne dobijo vsi enako,AMPAK VSI DOBIJO.

V piramidnem sistemu pa NI fonda/dobička!! Denar se samo prelaga iz ljudi nižje v piramidi k ljudem višje v piramidi! In dejansko dobijo samo tisti najvišje v piramidi, vsi ostali so na IZGUBI
Kar je ilegalno in zato razni Amwayi mal zaobidejo na tak način, da so čisto najnižji člen v piramidi dejansko stranke in torej nekaj malega dobička dejansko je, ampak to je pesek v oči, da zakrije piramidni sistem. Dejanski dobiček, za tiste visoko v piramidi so kar lepo nižji členi v piramidi, ki dajejo višjim denar. Ker ne smejo direktno dati denarja ker je prepovedano, dajo denar preko preplačevanja izdelkov in procenti prodaje izdelkov, ki so jih sami kupili.

Dovolj jasno razloženo, da boš Dejan30 doumel svojo naivnost?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

KoMar- ::

Azgard, lepo povedano.

sanje ::

pozdravljeni,

Kar ne morem,da ne bi nekaj napisal. Ker se drugače ne spuščam na takšne nivoje in ne komentiram takšnih stvari.

Ampak ne razumem kako smo vsi pametni po raznih forumah. Vsaka stvar je skritizirana.

Še najbolj pa je zaskrbljujoče, da dajejo komentarje ljudje, kateri se s tem poslom niso nikoli ukvarjali in ob tem glej ga zlomka popolnoma vedo kako poteka posel v Amwayu. Vsi so slišali od sosede kako se je s tem ukvarjala in kako se s tem ne da zaslužiti. Seveda se s tem ne da zaslužiti če boš delal to pet minut na mesec. Ste že kdaj skušali vprašati Šefa koliko vam bo plačal, če boste delali pet minut na mesec, verjetno vam bo ponudil knjižico.

Seveda v poslu kot je Amway je svoboden posel in tukaj nimaš Šefa, tako da ko si utrujen ti nima kdo ukazati naredi še to in to, ampak si raje rečeš bom to jutri naredil in seveda stvar je preložena na jutri in mogoče še pojutrišnjem. Kolikokrat ste rekli Šefu ne bom tega naredil, ko vam je malce pred zaključkom delavnika rekel naredi še to stvar in še to pa ste morali podaljšati za dve ure? V svobodnem poslu je potrebna samodisciplina in delovna etika nič ne pride samo od sebe. Ampak ni lepšega občutka ko nekaj dosežes z svojo lastno voljo in samodisciplino in to v trenutku ko si bil najbolj pri tleh.

Seveda ljudje, ki so se ukvarjali s tem poslom in ko so videli, da je potrebno za zalužek vložiti nekaj ur dela na teden in imeti delovno etiko in samodisciplino in so po nekaj časa pustili ta posel, seveda lažje je bilo reči svojim prijateljem ko so jih vprašali ali se ne ukvarjaš več z Amwayem? Seveda niso rekli da niso bili samodisciplinirani in da niso imelo delovne etike, ampak ker jih je bilo sram to povedati so enostavno rekli ta posel ne deluje, tukaj se ne da zalužiti, to je samo nategovanje. Seveda najlepši izgovor.

Zdaj si pa predstavljajte še dvajset let opravljati isto delo kot ga opravljate sedaj. Vsak dopust vam predpišejo, plačo vam točno določijo, vsako jutro imate predpisano uro kdaj morate vstati, da pridete pravočasno v službo in ko pridete v službo vas Šef pričaka že na vratih s kakšno lepo novico. Koliko je že dan dolg, zdaj si pa predstavljajte, da morate to delati nevem še 10, 20, 30 let in to za svojega Šefa, da lahko on vozi svoje otroke na morje in smučanje vi pa namesto njega delate. A ni to bolj rizično kot karkoli drugega. A ni rizično, da delavec dela v proizvodnji 40 let za 600€ mesečne plače in nato po 40 letih dobiva 350€ pokojnine. A se je kdo vprašal, če je to bolj rizično? S tem, da je 40 let pošteno delal in da ima na banki še kredite katere mora še izplačat, kaj je bolj rizično?

Smešno je ko bereš vse te komentarje. Kako ljudje zapravljajo čas na teh forumih z razno raznimi kritikami. Vsi delujejo kot neki svetovalci, ampak če so že vsi tako dobri v tem svetovanju zakaj tega ne tržijo?
Mislim, da nima smisla izgubljati časa na forumih. Ljudje v življenju je potrebno izkoristiti stvari, ki se ti ponudijo, dajte jih preveriti da vam ne bo enkrat v življenu žal.

Če želite videdti kakšno življenje boste imeli čez deset let poglejte svojega sodelavca, ki je deset let starejši in kakšno življenje ima on. Če vam je način njegovega življenja všeč potem delajte to. Če pa vam to ni všeč izkoristite vsako priložnost in jo osebno preverite, vedno glejte dejstva in ne mnenja nekaterih. Dejstva držijo! Preverite pri ljdueh, ki se s tem ukvarjajo in ne pri ljudeh, ki so samo slišali za stvar.

Preprosto povedano Amway teče že 52 let in to z vsemi garancijami!
Smešno je ko vidiš vse te smešne komentarje in žalostno! Forum vam ne bo pomagal polepšati življenja!

lep pozdrav!

Ziga Dolhar ::

Veliko napisanega, pa prav nič povedanega o AmWayu.

Meta-debate niso zaželjene. Zahteva se argumentirana debata in sledenje postavljeni temi. Pravila veljajo tudi za sveže registrirane uporabnike..
https://dolhar.si/

sanje ::

Se strinjam lahko tudi izbrišete.

lp.

jype ::

sanje> Vsak dopust vam predpišejo, plačo vam točno določijo, vsako jutro imate predpisano uro kdaj morate vstati, da pridete pravočasno v službo in ko pridete v službo vas Šef pričaka že na vratih s kakšno lepo novico. Koliko je že dan dolg, zdaj si pa predstavljajte, da morate to delati nevem še 10, 20, 30 let in to za svojega Šefa, da lahko on vozi svoje otroke na morje in smučanje vi pa namesto njega delate.

A ti si, preden si se "zaposlil pri Amwayu" v Bangladešu čistil ogljikove palčke iz baterij?

KoMar- ::

Kako ljudje zapravljajo čas na teh forumih z razno raznimi kritikami.

Hej, sanje, upoštevaj svoj lasten nasvet, a? ;) Spran že čisto.

Čbelca ::

Živjo
sem nova na tem forumu..in sem zasledila to "debato" :)
Oseba SANJE je zelo dobro povedat nekaj glavnih stvari, tudi o Amwayu. Sama sem se ne dolgo nazaj včlanila v A. Nihče me ni prepričeval. Dovolila sem si poslušati in sama preveriti. Seveda je veliko ljudi, ki trdijo, da je Amway kar neki. A če boš vedno poslušal same kritike, daleč ne boš prišel. Sem zelo radovedna oseba, tako da sem se odločila, da preverim sama. :) Poleg tega imam GARANCIJO na vpis, kar pomeni, da se lahko izpišem po določenem času, če mi kaj ne bo všeč in denar bo povrnjen. --> Torej, nimaš kaj izbubiti! Tvegaj :)

ZiGA Dolhar: Veliko napisanega, pa prav nič povedanega o AmWayu. hja.. jaz, ker že vem nekaj o A., sem razbrala dosti stvari, ki jih nudi A. Morda jih ti nisi, ker tega ne poznaš dobro? (samo vprašam.. ) :)

Reči moram, da mi ni žal, da sem se včlanila. V bistvu sem vesela, ker so mi predstavili neko možnost zaslužka. Sploh v današnjih časi, ko je vedno več brezposelnih in dvomim, da bom dobila službo. Preseneti te, ko vidiš, da se takega posla lotijo raznorazni ljudije, od študentov do upokojencev(podjetniki, kmetje, delavci,...).

Večkrat sem že zasledila, da nekateri pišejo o tem, da izgubiš prijatelje?!!?? WTF? zakaj že? A ko dobiš neko službo izgubiš prijatelje? To so zelo nesmiselne izjave ljudi, ki pomoje niso nič dosegli. Tudi jaz nisem izgubila nobenega prijatelja. Prav nasprotno, spoznala sem še mnogo novih ljudi. Mislim, da je napaka ljudi, ker so vsiljivi. A če želiš biti uspešen v tem poslu, ne smeš biti vsiljiv!! Pri vsaki stvari se moraš nekaj naučiti, tako je tudi tukaj. Če želiš uspeti, se moraš naučiti delati z ljudmi. To ima pa še eno prednost. Priznati moram ,da sem se velika naučila o odnosih in življenju na sploh.

SOLATKO:
Dejan30 - Tu je samo en problem in to je na katerem koncu piramide si. Če misliš, da lahko od dela pri Amveju in podobnih, živiš tako, kot ti predstavljajo, se krepko motiš, tako živijo tisti, ki so nad tvojim mentorjem ali višje, da boš ti gdaj to dosegel, moraš bit začetnik v neki novi državi, kjer tega še ne poznajo.
Vsekakor LAHKO živiš tako kot ti pravijo. Aampak to ne bo čez noč!! :) Poznam kar nekaj ljudi, ki že lepo služijo z Amwayem in so čisto normalni ljudje! :) Seveda, če želiš doseči vrh, to ne bo enostavno. Ampak meni pomeni že veliko kakšnih 1000 EUR mesečno-poleg redne plače. Vam ne? :)

Mislila sem še kaj napisati...ma trenutno ne utegnem.

Lp,A.

jype ::

Čbelca> Seveda, če želiš doseči vrh, to ne bo enostavno.

Seveda ne bo. Morala bi ustanoviti lastno podjetje z mrežnim trženjem v obliki piramidne sheme. V Amway ne moreš prehitevat tistih, ki so višje od tebe (v smislu hierarhije - zaslužiš seveda lahko več, če več delaš).

Ker je to predvsem forum računalničarjev seveda ni prav verjetno, da bi lahko z Amway kdo zaslužil več, kot lahko zasluži v IT, zato je tudi odziv predvsem negativen, sploh v luči tega da nekateri Amway jemljejo preveč resno in postanejo zoprni, ko se trudijo prodat več, kot so njihovi (pogosto bivši) prijatelji pripravljeni kupiti.

Lonsarg ::

Čebelca, če je tebi uspelo zadosti visoko v piramidni shemi priti, da imaš dejansko profit lepo uživaj in služi.

Sploh če ti je to uspelo brez vpeljevanja dobrih prijateljev v to shemo(bodisi kot kupce, bodisi kot aktivne). Te je sicer najlažje vpelat, ampak večina teh prijateljev bo ostala na dnu piramide in ti ne bodo hvaležni. Večina ali celo vsi, ki se zdele te stvari lotijo bodo za vedno na dnu piramide ostali in torej imeli izgubo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Čbelca ::

jype--> Kaj pa pomeni zate, da dosežeš vrh? :) Vsekakor moj cilj ni doseči vrha, ker vem da ga nikoli ne bom. Nihče se pa ne brani kakih sto evrv več mesečno,kajne? A ni že to nekaj? :) Pa..kolkr vem tudi v službi ne morem prehitet tiste, ki so nad teboj?? Iz Amwaya poznam dekle, ki ji je to uspelo. Prehitela je kar nekaj ljudi, ki so bili vpisani nad njo. Prehitela v smisliu, da je zaslužila mnogo več.
ja...problem je ponavad v tem ja, da želijo nekateri kar naenkrat zaslužit "milijone" in težijo.. :| a bodmo realni. Bolje počasi doseči kaj, kot nikoli :)

Azgard--> Kot sem rekla, nisem še dolgo v Amwayu. Tako da tudi ne služim še miljonu :) Ampak počasi bo še ena dodatna " štipendija" .. :) Vpeljala sem že nekaj prijateljev ja, ki pa sledijo meni. Seveda, na dnu ostane tisti, ki se vpiše le zaradi tebe in ne zaradi sebe. Pač..moraš imeti nek svoj cilj.

jype ::

Čbelca> Nihče se pa ne brani kakih sto evrv več mesečno,kajne?

Kolk dela pa je s tem?

Čbelca> Pa..kolkr vem tudi v službi ne morem prehitet tiste, ki so nad teboj??

Ne moreš? Zakaj pa ne? Se ne želiš učiti, ti manjka motivacije?

Čbelca> Prehitela v smisliu, da je zaslužila mnogo več.

Ampak del njenega zaslužka gre vedno tistim nad njo, ki jim za ta denar ni treba niti s prstom migniti. Čeprav proti temu nimam nič, jih v hierarhiji ne more prehiteti, kar pa se mi zdi sporno.

Čbelca> a bodmo realni. Bolje počasi doseči kaj, kot nikoli :)

Za osebnostno rast je veliko bolje razvijat nove tehnologije, ustvarjat nove trge in širit obzorja sebi in drugim, kot prodajat proizvode za čiščenje in osebno nego - je pa tudi veliko bolj naporno in terja večjo predanost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Čbelca ::

Čbelca> Nihče se pa ne brani kakih sto evrv več mesečno,kajne?

Kolk dela pa je s tem?


Po mojih izkušnjah ne dosti. Seveda ga je recimo prvo leto dosti več, kot potem, ko si ustvariš mrežo ljudi. Za aktivno "delovanje" recimo urco dnevno. Ampak to je ful .Jaz recimo porabim urco/tri na teden. Pač odvisn od posameznika. :)

Čbelca> Pa..kolkr vem tudi v službi ne morem prehitet tiste, ki so nad teboj??
Ne moreš? Zakaj pa ne? Se ne želiš učiti, ti manjka motivacije?

Em... kako lahko pride en delavec, recimo v tovarni, na mesto direktorja(primer)? :)

Čbelca> Prehitela v smisliu, da je zaslužila mnogo več.
Ampak del njenega zaslužka gre vedno tistim nad njo, ki jim za ta denar ni treba niti s prstom migniti. Čeprav proti temu nimam nič, jih v hierarhiji ne more prehiteti, kar pa se mi zdi sporno.

V bistvu kolikor delaš toliko zaslužiš. Tisti, ki je nad tabo, seveda želi da si ti uspešen, zato ti pomaga. Take izkušnje imam jaz. Se pa od njegovega skupnega "prometa" odšteje tvoj zaslužek.

Čbelca> a bodmo realni. Bolje počasi doseči kaj, kot nikoli :)
Za osebnostno rast je veliko bolje razvijat nove tehnologije, ustvarjat nove trge in širit obzorja sebi in drugim, kot prodajat proizvode za čiščenje in osebno nego - je pa tudi veliko bolj naporno in terja večjo predanost.

Em.. tuki se -jaz osebno- dobila tut neki na osebni rasti. Mislim, da je v življenju zelo pomembn odnos z ljudmi in tega se tuki tut naučiš. Ni pa to prodaja izdelku od vrat do vrat!! Men prou paše, da se kdaj usedem in predstavim izdelke ljudem, ki jih povabim in ki pridejo. Itak govoriš zlasti iz svojih izkušenj. Vsekakor ne bom tolmačila naprej o izdelkih, ki jih niti ne poznam ali uporabljam. :)

Brane2 ::


Em... kako lahko pride en delavec, recimo v tovarni, na mesto direktorja(primer)? :)


Z delom, izpopolnjvanjem in izobraževanjem. Da večina delavcev nima ne volje ne zmožnosti za to, je druga stvar.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Čbelca ::

Brane2 je izjavil:


Em... kako lahko pride en delavec, recimo v tovarni, na mesto direktorja(primer)? :)

Z delom, izpopolnjvanjem in izobraževanjem. Da večina delavcev nima ne volje ne zmožnosti za to, je druga stvar.


Ma poznaš koga, da bi mu to uspelo? Pomoje je pač tko, da večina itak nima te možnosti.

solatko ::

Ja Čbelca, enih 20 let si prepozna, ne vem, kje sploh še dobiš ljudi, da sedijo pri tebi in poslušajo ta nakladanja.
Delo krepa človeka

Ziga Dolhar ::

Čbelca, presenečena bi bila nad podatkom, koliko vodstvenih delavcev (da, direktorjev) v največjih multinacionalkah je pričelo na najnižjih delovnih mestih.
https://dolhar.si/

blackbfm ::

Ja ja vsi srecni, uspesni, polni denarja da ne govorimo o osebni rasti.. Vedno en in isti bullshit.

Realno so pa te zadeve vsiljevanje ze nategunsko overpriced izdelkov, posiljevanje znancev in prijateljev.

Sicer ne bi mel nic proti samo pri takem nacinu marketinga ti postane slabo. Pranje mozganov, ustrahovanje, laganje in neke kvazi obljube o uspehu. Tako agresivno kot amway&co te zadeve izvajajo je res bolano.

Najhusi tezaki pa so tisti, ne glavni, ampak takoj spodaj. Tisti glavni ze vejo da je vse skup bullshit in se niti ne ukvarjajo z novacenjem, ampak uni pod njimi pa dejansko verjamejo..takih sploh ne mores potem spravit vec na realna tla ;((

Brane2 ::

Čbelca je izjavil:

Brane2 je izjavil:


Em... kako lahko pride en delavec, recimo v tovarni, na mesto direktorja(primer)? :)

Z delom, izpopolnjvanjem in izobraževanjem. Da večina delavcev nima ne volje ne zmožnosti za to, je druga stvar.


Ma poznaš koga, da bi mu to uspelo? Pomoje je pač tko, da večina itak nima te možnosti.


Nisem posebej spraševal. Vsi, ki mi kaj pomenijo, odločajo v svojih ali tujih podjetjih na tak ali drugačen način.

Kokr vem, pa je večina direktorjev takšnih v našin in tujih uspešnih firmah. Težko uspešno vodiš podjetje, če ga pred tem nisi dobro spoznal od vrha do tal.
On the journey of life, I chose the psycho path.

amigo_no1 ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Čbelca, presenečena bi bila nad podatkom, koliko vodstvenih delavcev (da, direktorjev) v največjih multinacionalkah je pričelo na najnižjih delovnih mestih.

Pri nas je to "rahlo" težje.Velikih firm je malo, pri malih bo direktor raje zaposlil svojega nečaka/žlahto kot tebe.
Poznaš kakšen primer pri nas ?

Brane2 ::

amigo_no1 je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Čbelca, presenečena bi bila nad podatkom, koliko vodstvenih delavcev (da, direktorjev) v največjih multinacionalkah je pričelo na najnižjih delovnih mestih.

Pri nas je to "rahlo" težje.Velikih firm je malo, pri malih bo direktor raje zaposlil svojega nečaka/žlahto kot tebe.
Poznaš kakšen primer pri nas ?



Samo do neke meje. Če je direktor tudi lastnik, bo imel pred očmi izgubo zaradi tega.

Če ni, tvega jezo lastnikov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

amigo_no1> Poznaš kakšen primer pri nas ?

Preveč. Za Hermes Softlab se je recimo govorilo, da iz odličnih programerjev dela slabe managerje.

Od mojih sorodnikov so že praktično vsi šefi, nekateri seveda v lastnih, drugi pa v podjetjih drugih lastnikov, začeli pa so na različne načine - eni s faksom, eni pa z osnovno šolo.

BlueRunner ::

Čbelca je izjavil:

Čbelca> Nihče se pa ne brani kakih sto evrv več mesečno,kajne?

Kolk dela pa je s tem?


Po mojih izkušnjah ne dosti. Seveda ga je recimo prvo leto dosti več, kot potem, ko si ustvariš mrežo ljudi. Za aktivno "delovanje" recimo urco dnevno. Ampak to je ful .Jaz recimo porabim urco/tri na teden. Pač odvisn od posameznika. :)

ROFL. To je cca. 5€/h, kar mislim, da je trenutno povprečna tarifa za študentsko delo v strežbi. Povprečno (slabo - po sistat) plačan programer dobi na mesec 1200€ neto, kar je cca. 7,5€/h. Neto v žep. Plačanih prispevkov, zdravstveno in vse ostalo ne bom niti poskusil prišteti.

Sedaj pa bom rekel tako... za 5€/h ne bom niti s prstom mignil. Moja ura prostega časa je vredna mnogo več kot ta drobiž. 100€ mesečno se ne bi branil, kot se ne bi tega verjetno nihče branil, ampak polovico delovnega tedna delati za takšen drobiž... ne hvala. Če bi bil na zavodu in socialnem, potem seveda, z normalnim delom, mi na kraj pameti ne pade.

Čbelca je izjavil:

Čbelca> Pa..kolkr vem tudi v službi ne morem prehitet tiste, ki so nad teboj??
Ne moreš? Zakaj pa ne? Se ne želiš učiti, ti manjka motivacije?

Em... kako lahko pride en delavec, recimo v tovarni, na mesto direktorja(primer)? :)

Komot. Pokaže, da je takšnega dela sposoben. Če ni, potem pa nič. Če je, pa ga tlačijo dol, gre še vedno lahk ona svoje in postane sam svoj direktor. Če je uspešen, pa čez nekaj časa direktor še komu drugemu.

V "tvoji varianti" si lahko car, pa ne boš nikogar preskočil, še manj pa boš postavil alternativno piramido.

Čbelca je izjavil:

V bistvu kolikor delaš toliko zaslužiš.

Če tvoje cifre držijo, potem je P/P precej beden.

Čbelca je izjavil:

Em.. tuki se -jaz osebno- dobila tut neki na osebni rasti. Mislim, da je v življenju zelo pomembn odnos z ljudmi in tega se tuki tut naučiš.

No, jaz imam še vedno vse svoje prijatelje... nisem jih rabil menjati, ker morda ne bi razumeli moje "osebne rasti". :P

msjr ::

Vsem ki jih zanima direktni marketing priporočam ogled http://www.imdb.com/title/tt0104348/

Čbelca ::

ROFL. To je cca. 5€/h, kar mislim, da je trenutno povprečna tarifa za študentsko delo v strežbi. Povprečno (slabo - po sistat) plačan programer dobi na mesec 1200€ neto, kar je cca. 7,5€/h. Neto v žep. Plačanih prispevkov, zdravstveno in vse ostalo ne bom niti poskusil prišteti.

Ti si me pa jemal 100% dobesedno. :D hah... mislim, da je prišlo do mal nesporazuma. Ti si lahko sicer razlagaš kakor želiš. Rada bi pa dodala, da npr.če delaš po 3h/teden in to npr. eno/dve leti, prideš lahko do višjega zaslužka kot 1200€. :P Poleg tega, če recimo en mesec ne boš delal, bo "plačo" še vedno dobil, kar v tvojem primeru verjetno ne bi držalo, ali se motim? :)

Sedaj pa bom rekel tako... za 5€/h ne bom niti s prstom mignil. Moja ura prostega časa je vredna mnogo več kot ta drobiž. 100€ mesečno se ne bi branil, kot se ne bi tega verjetno nihče branil, ampak polovico delovnega tedna delati za takšen drobiž... ne hvala. Če bi bil na zavodu in socialnem, potem seveda, z normalnim delom, mi na kraj pameti ne pade.

Vsak ima svoje mnjenje, vsekakor. :) Eni so pa pripravjeni tut za 5€/uro delat, če drugega ne dobijo. Sploh ljudje, ki so brezposelni, kot si že sam rekel. In lepo, da se zavedaš, da je ura tvojega prostega časa dosti bolj dragocena! :)


Komot. Pokaže, da je takšnega dela sposoben. Če ni, potem pa nič. Če je, pa ga tlačijo dol, gre še vedno lahk ona svoje in postane sam svoj direktor. Če je uspešen, pa čez nekaj časa direktor še komu drugemu.

To se ful lepo sliš. Ma vseeno se to redko zgodi.

V "tvoji varianti" si lahko car, pa ne boš nikogar preskočil, še manj pa boš postavil alternativno piramido.

Oprosti, se ne razumem dost na alternativne piramide itd. Če ti ni všeč, bodi pač programer, al kar koli že si. Ampak verjetno rabiš za to delo veliko več znanja, kot ga jaz za moje "delo".

No, jaz imam še vedno vse svoje prijatelje... nisem jih rabil menjati, ker morda ne bi razumeli moje "osebne rasti". :P

Tut jaz imam še vedno vse svoje prijatelje, zakaj pa ne? :D

Čbelca ::

Ja Čbelca, enih 20 let si prepozna, ne vem, kje sploh še dobiš ljudi, da sedijo pri tebi in poslušajo ta nakladanja.

Hehe... Nikoli ni prepozno. Če neke stvari že ne maraš, bodi prosm vsaj tolk obzirn, da ne žališ in praviš da je to nakladanje. ok? :)

Blackclw:
Ja ja vsi srecni, uspesni, polni denarja da ne govorimo o osebni rasti.. Vedno en in isti bullshit.Realno so pa te zadeve vsiljevanje ze nategunsko overpriced izdelkov, posiljevanje znancev in prijateljev.Sicer ne bi mel nic proti samo pri takem nacinu marketinga ti postane slabo. Pranje mozganov, ustrahovanje, laganje in neke kvazi obljube o uspehu. Tako agresivno kot amway&co te zadeve izvajajo je res bolano.
Najhusi tezaki pa so tisti, ne glavni, ampak takoj spodaj. Tisti glavni ze vejo da je vse skup bullshit in se niti ne ukvarjajo z novacenjem, ampak uni pod njimi pa dejansko verjamejo..takih sploh ne mores potem spravit vec na realna tla

Em...kaj pa ti osebno veš o Amway-u? al si sam pameten? :))

:)

blackbfm ::

em..nimaš argumentov a?

Amway je dejansko sam nakladanje in zraven še vse tisto kar sem zgoraj napisal.. je sam sebi namen in kot tak nepotreben za ljudi, ki pač ne verjamejo v pravljice. Smilijo se mi naivni ljudje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Brane2 ::

Čbelca je izjavil:


Ti si me pa jemal 100% dobesedno. :D hah... mislim, da je prišlo do mal nesporazuma. Ti si lahko sicer razlagaš kakor želiš. Rada bi pa dodala, da npr.če delaš po 3h/teden in to npr. eno/dve leti, prideš lahko do višjega zaslužka kot 1200€. :P Poleg tega, če recimo en mesec ne boš delal, bo "plačo" še vedno dobil, kar v tvojem primeru verjetno ne bi držalo, ali se motim? :)



V bistvu se motiš. On lahko odide na dopust, pa bo plačo za ta čas ( + regres !) dobil. Po drugi strani se mu ne more zgoditi, da bi delal, pa plače ne bi dobil- vsaj zakonsko ne. Tebi pa komot.

Seveda sedaj lahko po volji raztegujemo definicijo "lahko" in dosežemo kakršenkoli rezultat. Po želji. Preko Amway mreže LAHKO zbereš v letu več denarja, kot je budget NASA-e ali celo vojske. Poudarek na "LAHKO", seveda.
On the journey of life, I chose the psycho path.

šernk ::

mene je eden hotel enkrat na vsak način prepričat v to. bla bla bla, a v tem je ogomno zaslužka, sigurno uspeš itd. nakladal na veliko in da se drug dan dobimo, da mi zadevo predstavi, ker kar tako ne more. no po 20min prepričevanja, da mi pove o čem se gre, sem izstrelil, če ve kaj je amway in če je zadeva podobna. ostane kot vkopan od kje jaz vem za amway in seveda je nakladal o tej stvari.

5 let prej smo že trdili nekomu, ki se je spustil v to, da ni vredno truda in dejansko je tist rabil 3 leta, da je pogruntal, da več zapravi kot zasluži.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Čbelca ::

blackbfm je izjavil:

em..nimaš argumentov a?
Amway je dejansko sam nakladanje in zraven še vse tisto kar sem zgoraj napisal.. je sam sebi namen in kot tak nepotreben za ljudi, ki pač ne verjamejo v pravljice. Smilijo se mi naivni ljudje..


Mam argumente, komentarje itd. Ampak mi je bedno še enkrt vse pisat. Pač zate je nakladanje. Isto če bi jest rekla, da je zame delo računalničarja nakladanje. Glej, ne komentiraj, če znaš sam šimfat :D nepotreben za ljudi? Marskej je nepotrebno. Za ene je glasba nepotrebna, pa vseeno je enim všeč in se znjo ukvarjajo. Oh, naj se ti ne smiljo naivni ljudje. :)

V bistvu se motiš. On lahko odide na dopust, pa bo plačo za ta čas ( + regres !) dobil. Po drugi strani se mu ne more zgoditi, da bi delal, pa plače ne bi dobil- vsaj zakonsko ne. Tebi pa komot.


Brane2, kako se lahko men zgodi, da delam pa ne dobim plače? :D Mislem, da je dost bolj tvegano delt v enem podjetju, ki lahko jutr propade in si brez službe. :)
Se pa strinjam, da se lahko z besedico LAHKO zelo razteguje... Če pravilno delaš, sigurno dobiš plačo tudi pri Amwayu.

Brane2 ::

Amway ni treba da propade, da ti izvisiš.

In kaj pomeni "pravilno delaš" ?

Pri podjetju se dokaj točno ve, kaj to pomeni. V tej meri, da te lahko zaradi tega šutnejo ali pa da po drugi strani lahko pokličeš inšpekcijo dela.

Kaj to pomeni pri "Amway" ?

Da prepričaš stranko ?

In če me ne prepriča tvoj nasmeh ali gestikulacija, se potem od tebe pričakuje, da mi ga povlečeš ?

Kaj če me še to ne prepriča ?

Čbelca je izjavil:

Če pravilno delaš, sigurno dobiš plačo tudi pri Amwayu.


Še to: Ne dobiš PLAČE. Dobiš mogoče PLAČILO. To pa ni isto. Razlika je v socialnih prispevkih.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Slo-One ::

@Čbelca ampak a ni zanimivo, da imamo vsi občutek kot, da si ravno zaradi te debate prišla na Slo-Tech. 20 minut po registraciji si napisala ta post [svoj prvi post].

Lion29 ::

dejte locevat med Amway in n21... sta dve popolnoma loceni zadevi...

Amway je podjetje, ki izdeluje ze kar nekaj deetletij zelo kvalitetno robo (sam sem uporabljal pred 15 leti)....

njihov sistem distribucije in trzenja je pa prek razlicnih mreznih marketingov, eden teh je n21.

Amway ima sicer dokaj kvalitetno robo a ni vredna svoje cene. niti pod razno. Spomnem se recimo cistila za posodo DishDrops, ki je takrat stalo nekje 2 tisocaka (zaokrozimo na 10e)... meni sicer zelo dobro cistilo ampak za ta denar dobim nevem kolko litro Prila, ki je cisto spodobno cistilo!

tolko o Amwaju...

Sam nw21 pa ne trzi samo Amwaya, ampak tudi druge blagovne znamke...sistems e je po svetu zelo razpasel... izmed vseh mreznih marketingov, ki so zunaj... je dokaj fer.... ampak tako kot vsepovsod drugje... za uspeh moras posteno garat... POSTENO...in ne vem tocno kaksna je statistika ampak upam si trditi da preko 95% folka, ki pristopi v sistem ne bo nikoli delalo z dobickom, kaj sele, da bi sluzili za normalno placo ali vec!

in najvecje sranje pr vsem skupaj je pa to, kar je folk ze omenil... zameris se prijateljem... in ce hoces uspet (uspeh pomeni najti nekaj aktivnih clanov, ki se bodo znali replicirati)...moras teziti in teziti folku....

vsi tej sistemi pa vedoc, da je 95+% folka samo ovc, ki cakajo, da jih izkoristijo...uspesno tudi manipulirajo z njimi... obljubljajo bajne zasluzke, ogranizirajo razlicne seminarje, kjer se srecujes z uspesnimi networkerji, etc, etc...

moj nasvet.... cimdlje od vseh mreznih marketingov

Slo-One je izjavil:

@Čbelca ampak a ni zanimivo, da imamo vsi občutek kot, da si ravno zaradi te debate prišla na Slo-Tech. 20 minut po registraciji si napisala ta post [svoj prvi post].

ja v drugi, sorodni temi pa takoj po registraciji ;)

your point? a se to ne sme al kaj? al bi mogla to obesat na vlki zvon, da se je registrirala samo zato? a ti si verjetno mislil, da se je ona registrirala, ker ima rada geeke?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Slo-One ::

Rekla je: sem nova na tem forumu..in sem zasledila to "debato" :)

V bistvu bi bilo bolj primerno na forum sem se registrirala z namenom debate o Amwayu.


My point je, da deluje kot promotorka ali kaj podobnega.

Brane2 ::

One level deeper - kdo ti pravi da je ona res ona ?

Kar se ločitve N21 in Amway tiče, jaz ju ne ločujem.

Ločila sta se pred desetletji, v glavnem AFAIK iz legalnih vzrokov ( tožbe itd ),
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Čbelca ::

hahaha.. se prou nasmeješ ob vaših komentarjih..
Zakaj sem se registrirala.. vas to zanima? joj :D a se ne smem? :D želela sem se registrirat ker sm vidla da se eni obračajo na tem forumu tut če ne znajo kaj od matematike
in sm misnla, da bi lahko komu pomagala.. pol sm pa brskala tut o amweyu. namenoma zarad radovednosti.. kaj ma to veze? a ne smem? moj bog ste eni čudni ;) sigurno vas prepričujem, da vsopte v amway? ha ha, dejte no. imam pač svoje mnjenje in vem določena dejstva tako kot nekateri izmed vas in to želim pač "delit" z vami. Dejansko ste me šokiral, ker očitno napadete vsakogar k se registrira tu gor. 8-O

Brane2: pri vsakem podjetju izveš kaj je tvoja naloga, ko se mu pridružiš, tako da, kaj te to sedaj sploh zanima? ha ha, hec. Si pa nesramen, da meniš, da ga je treba komu povlečt, da zakapira. Očitno je tako pr teb. Obstajajo tut dovolj inteligentni ljudje, da sami pogruntajo in si sami pogledajo! :)

Plača ali plačilo pomeni zame denar, ki ga dobiš od dela. Ne vem v čem je sicer razlika, a dobiš pač denar..? :|

:)

Furbo ::

Če bi tale čebelca vložila toliko truda v kaj drugega, ni vrag, da ne bi že kaj zaslužila. Je pa v tem neka karma, nateguješ ljudi, v bistvu si pa sam še bolj nategnjen od drugih.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Ziga Dolhar ::

Čbelca,

tudi zate veljajo Pravila foruma in ti gre ponoviti že zgoraj zapisano opozorilo, dano nekemu drugemu uporabniku, ki se je prav tko kot ti registriral le za komentiranje Amwaya:

Veliko napisanega, pa prav nič povedanega o AmWayu.

Meta-debate niso zaželjene. Zahteva se argumentirana debata in sledenje postavljeni temi. Pravila veljajo tudi za sveže registrirane uporabnike..
https://dolhar.si/

c0dehunter ::

Offtopic:
Ima kdo kakšno besedo o MAIP? Sicer ne vem točno kako, toda družba je povezana z Zlatim Procentom, d.d., ki naj bi bila družba za financiranje projektov (izdaja delnic). Konkretno, pri MAIP se baje financira sončne elektrarne ipd. Ne vem, ali gre za spet za kaj podobnega kot so te piramidne igre (namreč, imaš spet možnost novačenja prijateljev), ali pa je dejansko od zadeve lahko res kakšen zaslužek? Imaš možnost vložiti denar in ne rabiš nikogar novačit, pa je vseeno dobiček, vendar manjši, so they say..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

LuiIII ::

Amway, Network 21,... najbolj zanesljiv način za izgubo prijateljev. Če se spomnim ene 10-15 let nazaj, ko so me kar naprej nekaj vabili na neke "poslovne sestanek" v stilu:
N21 sheep: "ej k si prjatu, ti moram nekaj res dobrega povedat, a bi se zmenila za en sestanek"
Jaz (prvič, ko sem se s tem srečal): "Ja OK ni blema. Kje pa?"
N21 sheep predlaga nek lokal, ki je ravno toliko soliden in poceni, da ni beznica. Treba je bit efektiven. Sploh, če ni zagonskega kapitala.
Sledi seveda "poslovni sestanek" kjer seveda tip ni sam. Očitno ne obvlada še zadosti in samozavest pa to ni še čisto tam kjer bi morala biti,... Jaz ju mirno poslušam in pritrjujem očitno naučenim frazam, ki jih skušata v čim večjem številu neuspešno uporabiti. OK, my turn. Poznata igro Catch the cash? Takrat so jo vsi. Ja ne N21 pa ni to! Res ne! Pa smo šli od črtice do črtice in sem jima razložil zakaj zadeva za njiju verjetno ne bo delovala in zakaj se meni zdi sporna. Seveda ju nisem prepričal. Sta se pa sama kakšno leto kasneje, ko sta sešetela koliko sta zapravila za neke "poslovne sestanke", "strokovna" predavanja in tečaje, ter koliko sta izgubila prijateljev s tem te(r)ženjem.
BTW moj sosed je bil bolj pri vrhu v Catch the Cash. Tip je moral vse prodat, bežat ker so mu grozili,... Tip je kar konkretno zavozil svoje življenje in tudi svojo družino.
Vseeno bi pa morda še šel na kakšno njihovo srečanje, da se resnično nasmejim človeški neumnosti, samo se bojim, da bi namesto smeha prevladala žalost. Žalost nad tem, da toliko ljudi še vedno misli, da bodo z nategovanjem drugih dobro živeli. To dvoje pač ne gre skupaj in bojim se, da vedno manj ljudi to resnično razume.

Čbelca ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Čbelca,
tudi zate veljajo Pravila foruma in ti gre ponoviti že zgoraj zapisano opozorilo, dano nekemu drugemu uporabniku, ki se je prav tko kot ti registriral le za komentiranje Amwaya:
Veliko napisanega, pa prav nič povedanega o AmWayu.
Meta-debate niso zaželjene. Zahteva se argumentirana debata in sledenje postavljeni temi. Pravila veljajo tudi za sveže registrirane uporabnike..


Žiga, se opravičujem morebitnim nevšečnostim. Sem si na hitro prebrala pravila. Menim pa da bi na pravila lahko opozoril še koga drugega, ne pa mene! Sicer ne vem kaj sem tako močno zagrešila, a vseeno se opravičujem.

KoMar- ::

Poleg tega imam GARANCIJO na vpis, kar pomeni, da se lahko izpišem po določenem času, če mi kaj ne bo všeč in denar bo povrnjen.

Jaja, kar tolaži se. Nobenih povračil ne bo za "motivacijske" knjige in kasete, ki so glavni del tega biznisa.

A ko dobiš neko službo izgubiš prijatelje?

To, kar imaš ti, ni služba v klasičnem pomenu besede. Ti si del verige/piramide/mreže/whatever, ki preklada stvari okoli in služi z umetno določenimi maržami (treba je nahranit veliko členov verige/piramide/mreže/whatever) in "motivacijskimi" materiali. Večina nas ostalih pa s svojim znanjem ustvarja novo dodano vrednost.

Vsak ima svoje mnjenje

Sej vem, sej vem, grammar nazi sem, ampak čas bo, da ti nekdo pove, da se ta beseda črkuje takole: mnenje

Amway je podjetje, ki izdeluje ze kar nekaj deetletij zelo kvalitetno robo (sam sem uporabljal pred 15 leti

"Tako kvalitetno, da je ni v navadnih trgovinah!" :D:)) Maš ziher še prvo tubo zobne paste iz leta 1995, ane? Ker je koncentrat in je DOBRA ZATE :)) Jaz, bednik, pa si zobe umivam s Colgateom in mi bodo vsi šli do 30. leta :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Lion29 ::

KoMar- je izjavil:


"Tako kvalitetno, da je ni v navadnih trgovinah!" :D:)) Maš ziher še prvo tubo zobne paste iz leta 1995, ane? Ker je koncentrat in je DOBRA ZATE :)) Jaz, bednik, pa si zobe umivam s Colgateom in mi bodo vsi šli do 30. leta :(


kaj je point tega tvojga odstavka?
a zelis povedat, da amway-evi zidel;ki niso kvalitetni, ker se ne prodajajo preko standardnih kanalov?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

St235 ::

amway izdelki se neprodajajo preko klasičnih kanalov, ker so preprosto predragi. KAtera budala pa bi še kupila kaj od mravljiv v piramidi, če bi isti izdelek stal v Merkatrju pol manj? Z zaprto ponudbo ustvarjajo umetene cene na katere se nalimajo čebelice, ki potem molzejo svoje prijatelje in znance.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Forex (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24396587 (26352) chrush
»

Piramidni sistem ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15040053 (22340)          
»

Veliki denarji in malo dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11117504 (10897) Elemen_T
»

Game Collection da/ne

Oddelek: Loža
111788 (1585) Dr_M
»

Velika poslovna priložnost - nateg ali kaj če je vse le res - Amway (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5413582 (9893) DSmidgy

Več podobnih tem