» »

HP pavilion DV7 switch med grafikama?

HP pavilion DV7 switch med grafikama?

Racunalnik ::

Nekdo ki ni vesc uporabe pcj aima omenjen laptop in mi govori da mu med delovanjem win7 skoz ven mece opozorilo da lahko switchne med grafikama, recmo radeon in intel hd integrirano in ce izbere switch ne dela ce pa izbere cansel od moznosti pa zgine opozorilo ampak se kasneje ponovno vrne. Sedaj predwidevam da ena od grafik vrjetno radeon nima driverjev instaliranih in ko laptop dojame da bi neka stvar bolje delala preko radeon grafike ponudi to opcijo. Zdej laptop je striktno za pisarniska dela, kako bi izklopil to tezenje? Mogoce da bi kaksen media center od grafike odinstaliral pa bi lepo samo integrirana hd delovala kar bi bilo vec kot dovolj?
Cudno se mi pa zdi da win7 sam ni instaliral nekih gonilnikov na dokaj nov laptop?

Jest sploh se nisem slisal za dve grafiki v laptopu, razen ce je to zato ker je i3 procesor in ima to ze avtomaticno integrirano, samo glede na to kolk danes sparajo povsod mi je cudno da sta notr dve grafiki.

Ali se je kdo soocil tocno stem poroblemom?

Frenckie ::

Nič ni čudno, da so v današnjem času v prenosnikih po dve grafični kartici - integrirana in samostojna.
Nekdaj so bili redki taki prenosniki, sedaj je pa kar poplava takih.
Poglej malo specifikacije prenosnikov v ponudbah, pa boš videl.
Je pa primeren tak prenosnik za zelo raznoliko delo (pisarniško, grafično obdelavo, igranje iger).
Moraš pa imeti naložene prave gonilnike, da si nastaviš katero grafično boš uporabljal.

A nastavljat preko mediacentra grafike ali mogoce od maticne plosce(orginal software) se pa ne da izbriat oziroma ali naj dela samo ena ali druga grafika.

Sem na hitro pogledal v device managarje pa je samo HD intel omenjena(za ostalo opremo nikjer nobenih klicajev), sploh nevem a naj bi v device managerju mogl kazat dve grafiki? Sicer bi moral pa imeti laptop tudi orginal gonilnike zraven ne?
Ko se obvestilo pojavi vidim da je ikona na dnu od nekega programa, torej upam da se da notri nastavit, sicer pa sploh nevem zakaj sprasuje to, izberes najboljso pa je, torej nekje bo treba eno disablat, drugo enablat

Zgodovina sprememb…

V bistvu ker berem na neti skoz neke probleme glede preklopa med karticama me zanima samo najbolj eleganten nacin da se ena od kartic izklopi, najraje bi pustu hd intel, nevem v setupu se sigurno da HD intel izklopit, nevem pa ce se da druga.
Ker tole ovestilo bo zgeda skoz tezilo, ceprav to tezi ze med igranjem po desktopu in ne ce bi recimo neko grafiko strtal, zato bi najraje eno izklopil da bo mir.

Frenckie ::

Daj prenesi iz spleta program Speccy.
Zaženi in boš videl katere komponente ima prenosnik vgrajene. Videl boš katero samostojno grafiko imaš.
Na HP-jevi strani za tvoj tip prenosnika poišči gonilnik od grafe.
Nazadnje, ko sem nastavljal AMD Catalyst, je le ta omogočal izbor grafične.
Verjetno tudi v BIOS-u omogoča izbor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 grafični v prenosniku?

Oddelek: Strojna oprema
304299 (2645) Stari89
»

big bang nateg, kaj storiti

Oddelek: Pomoč in nasveti
365588 (4009) SuperVeloce