Forum » Zvok in slika » Zvočniki in zvočna kartica
Zvočniki in zvočna kartica
pbizal ::
Pozdravljeni
Pred kratkim sem kupil zunanjo zvočno kartico Extigy in analogni 5.1 zvočni sistem Tannoy. Zvočna kartica ima za priklop 5.1 analognih zvočnikov, tri vhode na katere sem priključil po dva zvočnika glede na njihovo funkcijo (center/woofer, sprednji levi/desni, zadnji levi/desni). Problem pa je v tem, da zvočniki ne delujejo tako kot bi morali saj je glasnost zelo nizka. Tudi pri maksimalni glasnosti se skoraj nič ne sliši. Zvok je seveda zelo čist vendar pa ne morem povečati glasnosti.
Mislim, da je problem v vezavi zvočnikov saj sem moral združiti dvoje navodil. Navodila zvočnikov narekujejo priklop na šest različnih vhodov medtem ko so na zvočni kartici le trije. To sem rešil tako, da sem dva zvočnika povezal z zaskočnim adapterjem, ki združi dve žice v eno (dve ťbananeŤ v eno) in nato priključil na zvočno kartico. Tako sem lahko šest zvočnikov priključil na tri vhode.
Mogoče pa to le ni tako enostavno kot se morda zdi nepoznavalcu, kot sem jaz.
Prosim Vas, če mi lahko opišete kako povezati zvočnike na zvočno kartico oz. kako rešiti problem z glasnostjo. Hvala
Rok Oberč, Ljubljana
Pred kratkim sem kupil zunanjo zvočno kartico Extigy in analogni 5.1 zvočni sistem Tannoy. Zvočna kartica ima za priklop 5.1 analognih zvočnikov, tri vhode na katere sem priključil po dva zvočnika glede na njihovo funkcijo (center/woofer, sprednji levi/desni, zadnji levi/desni). Problem pa je v tem, da zvočniki ne delujejo tako kot bi morali saj je glasnost zelo nizka. Tudi pri maksimalni glasnosti se skoraj nič ne sliši. Zvok je seveda zelo čist vendar pa ne morem povečati glasnosti.
Mislim, da je problem v vezavi zvočnikov saj sem moral združiti dvoje navodil. Navodila zvočnikov narekujejo priklop na šest različnih vhodov medtem ko so na zvočni kartici le trije. To sem rešil tako, da sem dva zvočnika povezal z zaskočnim adapterjem, ki združi dve žice v eno (dve ťbananeŤ v eno) in nato priključil na zvočno kartico. Tako sem lahko šest zvočnikov priključil na tri vhode.
Mogoče pa to le ni tako enostavno kot se morda zdi nepoznavalcu, kot sem jaz.
Prosim Vas, če mi lahko opišete kako povezati zvočnike na zvočno kartico oz. kako rešiti problem z glasnostjo. Hvala
Rok Oberč, Ljubljana
partysound ::
HY! vem kje je problem. Nikoli ne smeš zvezati po dve stvari skupaj. vsak jack ima tri kontakte: signal LEVO, signal DESNO in pa skupno maso. Imam AUDIGY2 platinum in creative 6700. sem pa tudi sam nekaj zvezoval. za subwoofer nisem uporaboil izhoda, ker nisem vklopil REDIRECT BASS funkcije. tako sem uporabil front dva zvočnika (vezava stereo jack v dva chincha in na dvokanalni ojačevalec(stereo). in potem še za front in za center sem dal pa enega aktivnega računalniškega. ni bilo problem. le skupaj jih ne smeš vezat ker je to kratek stik.
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net
AJA saj imaš na kartici 6 izhodov
front stereo
rear stereo
center/sub
kako pa imaš vhode na zvočnikih? a imaš to aktivni komplet subwoofer in pa 5 satelitov?
ali imaš na subwooferju poseben vhod za subwoofer?
front stereo
rear stereo
center/sub
kako pa imaš vhode na zvočnikih? a imaš to aktivni komplet subwoofer in pa 5 satelitov?
ali imaš na subwooferju poseben vhod za subwoofer?
a je to mejbi dvosistemski zvočnik z vgrajenim ojačevalcem? kakšne imajo vhode? chinch ali mono jack? napiši oznako zvočnika in ti bom lahko naprej svetoval
ciao
ciao
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 5.1 surroundOddelek: Zvok in slika | 1028 (881) | Hribowc |
» | Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinuOddelek: Zvok in slika | 2894 (2317) | 2mlavric |
» | Gledanje tv preko soround zvočnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2610 (2368) | Cjek |
» | Kje je problem ? (AC3-zvočna-5.1 zvočniki)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1270 (1098) | DJ-DUST |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3218 (2766) | ciper |