» »

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno

1
2
»

_sas_ ::

v bistvu naj nebi upostevali nobenega razloga vec, ko dobis poziv in potece teh 8 dni za pritozbe ... razen potrdila o pripravnistvu in zdravstvenih razlogov ... tako je tisti tam meni povedal.
samo to ni res, ker so meni poslali poziv, pa sem jim poslal da ne morem it ker se bom vpisal na studij v jeseni itd. (not bi se moral pa zglasit ze avgusta ... to je blo 3 leta nazaj) ... sicer nisem dobil nobenega odgovora zglasil se pa tudi nisem v vojasnici :) ... samo mi niso sploh nic srali kakorkoli. ko sem pa zgubil status studenta pa so rabli tudi vec kot leto in pol da so mi spet poziv poslali ...

boštjan ::

Tisti ki še niste bli v armiji ne vete kaj zamujate.Ni to neki bav bav al pa kako urjenje v stilu komandosov čeprav bi to eni poveljniki radi.Magična beseda po ukazu je NE MOREM!!!Meni ni blo žal da sem šel,sem se vsaj naučil orožje uporabljat.Pa da ne bo kdo zdaj mislo da hrepenim po ubijanju in podobno.
Popolnoma pa razumem SHARKA,saj je človek v službi.Samo vseeno službe ne moreš in ne smeš zgubit,tudi degradirat te ne smejo,ko prideš iz armije.Kolko pa jaz vem bodo zadnje nabornike sprejeli 1.1.2004 ob predpostavki da bodo NATO volitve uspele.SHARK mojega kolega niso klicali eno leto,ko je bil doma in na borzi,tako da dvomim da bodo tebe tako hitro,odvisno pa je tudi če si že v teh letih,ko si še glih goden za armijo,te pa te kar hitro rufnejo.

sketch ::

Hja, mene osebno armija niti malo ne moti. Sem bil aktiven tabornik sedem let, in je tisto, kar lahko armija ponudi (kolikor jaz vem) zame sprehod po parku. Mislim, vsi taborniki ki so šli v vojsko - nobenemu ni bilo jasno v čem je finta. Če pač hodiš en teden po 25-30 km dnevno z vso opremo na ruzaku in ves čas ne vidiš jake civilizacije, ti 6 km pohod ne dela težav. In tako dalje. Enkrat je bila ena vojaška ekipa na taborniškem nočnem orientacijskem tekmovanju (NOT) in so pogoreli po celi črti, ker so se izgubili.
Nočem rečt, da so taborniki hujši kot vojska - samo da dobiš neke podobne izkušnje.

Torej, ni mi problem odslužit rok. Mi je pa problem, da sem potem lahko meni nič, tebi še manj vpoklican. Jaz se nameravam bojevat takrat, ko se meni zdi vredno, in ne takrat, ko to nek politik zaukaže.

lp
s.
Adapt and overcome.

HardFu ::

Soldier: dej ne bodi primitiven, ker vse, kar je v zvezi z vojsko je primitivno; zakaj? ker ima človek že od prazgodovine potrebo po uničevanju, in zdaj, ko naj bi bil folk kao 'civiliziran', je potreba očitno še toliko večja, in države cela premoženja vlagajo v vojsko. Se ti to zdi smiselno?
Poleg tega, v času služenja vojaškega roka, jaz lahko zaslužim slab miljon in si kupim nov avto (čas=denar). Če pa bi sližil vojaški rok bi pa kaj,...znal bi puško držat in to je to. Dejte prosim vas vse, ki ste ZA vojsko, malo poglejte če ze zadeva zares splača, potem pa govorte kdo je za mamcam kahle centrirat in kdo ne
http://codeable.io

boštjan ::

Dejte prosim vas vse, ki ste ZA vojsko, malo poglejte če ze zadeva zares splača

fant zaenkrat se ne moreš tega vprašat,ker je nuja da greš služit ,civilno ali kot vojak.Tukaj ni izbire.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

undefined ::

> Tukaj ni izbire.

O, pa je. :)

MUC ::

Seveda je .. vse vaše težave s civilnim in vojašnim služenjem reši NATO. :)

undefined ::

Govora je o sedanjosti, ne prihodnosti, MUC. :)

Binji ::

Nism za NATO tud ce morm it pol leta zurat pa pit po kasarnah:D :D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

SHARK ::

Profesionalizacija vojske in vstop v NATO nista oziroma naj nebi bila povezana. Proces profesionalizacije se je namreč začel precej prej kot pa intenzivne priprave za vstop v NATO. Povezavo med obema zadevama je po mojem mnenju zgolj Grizoldovo maslo. Je hotel z izjavami da kao ne bomo uvedli profesionalne vojske če ne gremo v NATO pridobit samo kakšen dodaten glas za NATO. Da o tisti izjavi da bo služenje obvezno tudi za deklice spljoh ne govorimo. IMHO.
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

Gadjit ::

Mene pa zanima ce ima kdo kaksne izkusnje z ponarejanjem recimo potrdila o vpisu.

boštjan ::

tudi:D

Mercier ::

izkusnje z ponarejanjem recimo potrdila o vpisu
Hmmm....kaj pa z odvetniki? Ne se hecat.

Mah, te izkušnje z vojsko so jako različne. Meni tam RES ni bilo za bit. Eno tako čudno vzdušje - nekje med otroškim vrtcem, bolnišnico in hapsano. Fizično pa tam ni baš zahtevno. (se da kakih deset kil pridobit)

boštjan ::

glede armije in ponarejanja res ni zdravo.
me pa zanima kako si ti 10kil gor dobo,ker ko sta moja kolega šla not sta 10kil zgubla.ko pa sem jaz nazaj prišo,pa sem na kondiciji pridobil in to tako,da bi se lahko z dušanom mravletom sprehajal po sloveniji.

l_jst ::

shark: Ja in če bi mogle tut ženske v vojsko. Sej a nismo baje usi enakopravni? :))

krneki0001 ::

Če hočeš ignorirat vojsko pejt tja, ko ti povedo kje boš služil in se začni dret da boš takoj ko ti dajo puško v roko vse pobil in da si nevaren za okolico in ti bodo prestavili vojaščino za najmanj 2 leti.
Drgač pa ne vem česa se bojiš v vojski - 7 mesecev počivanja(razen če ne greš na BB ranč).
LP
Nebivedu

Mercier ::

me pa zanima kako si ti 10kil gor dobo,ker ko sta moja kolega šla not sta 10kil zgubla
S časom sem "padu notr" in požr vse kar so mi servirali. Z meseci se pa nabere. Plus ležanje v barakah, ležanje na straži, ležanje na "terenu"...

SHARK ::

Jaz mam tud enga kolega ki je v vojski pridobil kar nekaj kg. Hudo:D . Skratka od služenja vojaškega roka ni nobenih koristi.
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

sidney ::

cman: ja bil sem in to 1 leto se v jugoslovanski vojski ...., + tega imam borbeni znak, status veterana.... (brez zaj***ije)...
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Soldier ::

Hardphuck: js slovenske vojske sploh nevidim kot neko napadalno velesilo k nimamo za burek....gre se za OBRAMBO, nase majhne dezelce, ce ti je kaj do nje, ..sj vidis Hrvate, kak nas jebejo, pol imamo tam se Italjane ko vidijo Italjo tja vse do Postojne, na koncu pa so tu se nasi precudoviti severni sosedje....pa sj vsaj mal spremljas politiko...

boštjan ::

1.Ne vem zakaj se eni nad pridobljeno težo pritožujete,kaj ste babe?saj vas ni noben silo požret vsega kar ste vidli.
2.NATO je ok zadeva,saj pol ne pričakuj kakih napadov s strani hrvatov,ker oni še dolgo ne bodo v NATU.Meni se gre da živim mirno,ne pa da mi bo nekdo s puško strašo pod nosom.

l_jst ::

soldier: Ja no hrvati se res neki bunijo tm. Sej je itq d za obrambo sam kwa pa če te pol k se uklučmo u nato pošlejo kt rezervista km drgm se borit. To me pa prou boli k**** za to če kaka xy država zgubi al pa dobi samostojnost. BTW Italijani vidjo Italijo do Postojne sam te ob meji oblaste ja pa u Rimu kjer itq 3/4 folka ne ve kje je Slovenija.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

boštjan ::

a ti veš če bomo v NATU,da bo profi vojska in da se za rezervista javiš.To pomeni,da če si odslužo vojaški rok in se nisi prijavo za rezervista ali v profi vojsko te ne bodo nikamor poslali ali klicali

poweroff ::

Moja izkušnja je taka... počakaš, da te pokličejo na vojaško izpostavo, kjer te bodo razporedili v neko enoto (če so te že moraš pa malce pohiteti).

Tam pa še preden oni karkoli rečejo vložiš prošnjo za civilno služenje roka. Potem mora tvojo prošnjo obravnavati neka komisija. Čez nekaj časa (v mojem primeru cca 3 mesece) te bodo vabili na komisijo za ugovor vesti. Ponavadi pa ta komisija pošlje vabilo 8 dni prej. Če te pa ni doma, pa ti lahko pošto dvigneš na pošti. Vendar v 15 dneh. Se pravi če dvigneš 15. dan (ne smeš pa zamuditi!!!), oni pa so te vabili 8 dni prej - si lepo zamudil to komisijo, vendar so bili oni krivi, ti pa si se držal zakona. Zato jim napišeš vljudno pismo, da si pač prepozno dobil vabilo (a še vedno v zakonitem roku, in naj ga drugič prej pošljejo). Upam samo, da to z 8 dnevi še velja, mogoče sedaj vabijo 16 dan...

V lavnem. potem boš prišel na komisijo, kjer moraš zagovarjati svoje prepričanje, da si absolutno proti nasilju in proti orožju. Nov pogoj je tudi, da si član kakšne humanitarne organizacije. Ko te spoznajo za "civilista" te pa morajo nekam razporediti. To spet traja... mogoče se potem lahko kaj pritožiš... kaj zboliš (lahko zboliš tudi, ko te vabi komisija) in si počasi pridobivaš čas.

V glavnem - meni je uspelo.

Ziga Dolhar ::

Hmmm. Vprašanjce, koliko [če, seveda] imaš lahko dioptrije, da si v zračni obrambi? Mene so tja dodelili [moja želja], pred časom sem pa fasal [taka lepa, piflarska] očala.

Sicer v vojsko ne nameravam iti [50 kilogramov... :\], a me vseeno zanima :]>
https://dolhar.si/

Mercier ::

Ziggga, čisto za orientacijo. Moj stari je davnega leta...enkrat v prejšnem stoletju pač...delal sprejemne za pilota. Vse je blo OK, edino so mu povedali, da ne loči med zeleno in rdečo barvo. Prej ni vedel. Odletu jastreb. >:D

undefined ::

> Sicer v vojsko ne nameravam iti [50 kilogramov... ], a me vseeno zanima :]>

A kilogrami so tudi že lahko dober izgovor?

> edino so mu povedali, da ne loči med zeleno in rdečo barvo. Prej ni vedel.

Kako pa je vozil skozi semaforje? :D

Tomi ::

Iceman, to je višja inteligenca, ki jo moram imeti, da to ugotoviš. Barvna slepota namreč ne pomeni, da ne vidiš ničesar, ampak da ne določiš barve. To, da je pa semafor svetel, ko greš proti njemu, pa menda veš. Gre torej za položaj svetle barve, in ne njeno kvaliteto.
metrodusa.blogspot.com

undefined ::

> Iceman, to je višja inteligenca, ki jo moram imeti, da to ugotoviš. Barvna slepota namreč ne pomeni, da ne vidiš ničesar, ampak da ne določiš barve. To, da je pa semafor svetel, ko greš proti njemu, pa menda veš. Gre torej za položaj svetle barve, in ne njeno kvaliteto.

Samo to sem čakal, da se kdo ujame na ta nastavljen haklc™. :D

Daj mi potem povej Tomi, a se mu ni že kdaj prej zdelo čudno, da rdeča v zgornji poziciji in zelena v spodnji poziciji zgledata nekam čudno enako? A ni nikoli misliš slišal, da sta to dve različni barvi? Ali misliš, da se je pravkar rodil, ali pa morda živel ves ta čas pod skalo? :)

Ziga Dolhar ::

IceMan, so kilogrami lahko odločilni na tekmovanju bodybuilderjev? Recimo nek suhec ali nek mišičko, ki ma 5x več kilogramov.

Guess not.
https://dolhar.si/

Binji ::

IceMan: jst mam isti problem s farbno slepoto pa ti povem da semafor vidm popolnoma normalno zeleno in rdeco (niti slucajno mi nista enaki), tistih luck pri starih kinih, ki kazejo kolko je se fraj pa ne razlocim
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

SHARK ::

Matthai

A si s tem ko si napisal ťpočakaš da te pokličejo na vojaško izpostavoŤ mislil na vpoklic v vojsko (poziv) ?? Ker men so kao rekl da je takrat ko dobiš vpoklic že vse zamujen in da ni več nobene rešitve – tudi prošnja za civilno te več ne reši. Upam da vabilo pošljejo res šele 8 dni pred razgovorom in ne 16 dni pred razgovorom tako da ni več možno izvesti tistega trika z pošto.
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Mercier ::

IceMan: A kilogrami so tudi že lahko dober izgovor?
Ja, moraš jih imeti dovolj in ne smeš jih imeti preveč.
IceMan: Kako pa je vozil skozi semaforje?
Konec osnovne šole še ne voziš. BTW, star sem 29 let, v Mozirju ni nobenega semoaforja. Nekje okoli 40-ega bom najbrž dočakal kakega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

undefined ::

> jst mam isti problem s farbno slepoto pa ti povem da semafor vidm popolnoma normalno zeleno in rdeco

To potem pomeni, da nimaš popolne barvne slepote in med rdečo ter zeleno še vedno občasno opaziš razliko? Možno, seveda. :)

Mercier ::

> jst mam isti problem s farbno slepoto pa ti povem da semafor vidm popolnoma normalno zeleno in rdeco

To potem pomeni, da nimaš popolne barvne slepote in med rdečo ter zeleno še vedno občasno opaziš razliko? Možno, seveda.
Med zeleno in zeleno isto opaziš razlike. Isto med rdečo in zeleno na semaforju, ampak je vseeno ista barva.

Binji ::

(niti slucajno mi nista enaki), tistih luck pri starih kinih, ki kazejo kolko je se fraj pa ne razlocim

Nadaljevanje mojega orig. posta kjer sm pvoedou vse|O

Hotel sem samo reci da izmed vseh odtenkov zelene in rdece ne razlikujem samo dolocena 2 odtenka (vsaj ne dosti vec)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izogibanje vojaškemu roku z opravljanjem pripravništva ???

Oddelek: Loža
371765 (1053) Leo
»

Dobil sem poziv v vojsko - WTF?!

Oddelek: Loža
433011 (2094) SHARK
»

Kaj napisat v prošnji za civilno služenje?

Oddelek: Loža
212152 (1828) Zax
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817096 (5622) Andor
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453102 (2355) miha

Več podobnih tem