» »

Potni stroški - sankcije

Potni stroški - sankcije

«
1
2

db86 ::

Podjetje mi plačuje za 80km potnih stroskov na dan. Ker sem trenutno na crno v stanovanju, kjer nimam stalnega prebivališča, se vozim zgolj 50km na dan. Na kakšen način me lahko podjetje preveri in sankcionira? Obstajajo načini, da mi lahko dokazejo, da se jaz vozim zgolj 50km? Obstaja sploh legitimen nacin, da me podjetje zaradi tega lahko odpusti?
  • polepsal: Mavrik ()

Alamar ::

V prekršku si že, če nisi prijavil začasnega bivališča
Z globo od 400 EUR do 1.200 EUR se kaznuje za prekršek posameznik, ki:
- ne prijavi ali v predpisanem roku ne prijavi začasnega prebivališča,


V pogodbi ti verjetno piše, da si dolžan javiti vsako spremembo bivališča od kjer se dejansko voziš na šiht. Če bodo ugotovili goljufijo boš v najboljšem primeru sankcioniran, verjetno pa kar odpuščen. Kako in kdaj bodo to ugotovili je odvisno od firme, kjer delaš.

MadMicka ::

Podjetje to lahko preveri. Če te dobijo, zgubiš službo, odpravnino in nadomestilo na zavodu. Običajno za tako zadevo najamejo kakega detektiva. Če si zaposlen v zasebnem sektorju, bi jaz na tvojem mestu to raje sporočil kadrovski službi.
p.s.: tale globa, ki jo omenja Almar, nima nobene veze s tem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

db86 ::

Bi se lahko zagovarjal recimo tako, da sem bil samo na obisku v tem stanovanju in šele ponoči šel domov? Kako bi lahko detektiv to dokazal recimo? Si ne predstavljam. Ce me slika pred nekim drugim stanovanjem mi ni logicno, da bi lahko bil to dokaz, ali?

...:TOMI:... ::

Ne bodo te preverjali, kaj se bojiš? Se hvališ pred sodelavci, da nateguješ firmo? V tem primeru bi tudi mene bilo strah.

Uradno ti nič ne morejo, saj nisi prijavljen.
Tomi

harvey ::

Uradno ti nič ne morejo, saj nisi prijavljen.


Ugotavljajo dejansko stanje, ne pa stanje na papirju. Sam se v te časih ne bi hecal s temi triki.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Ziga Dolhar ::

db86: Rajš posluši MadMicko.
https://dolhar.si/

DJDady ::

Če si v službi priden in si na dobrem glasu te ne bojo preverjali. Okoli se pa ne hvalit kako ti plačujejo ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DJDady ()

MadMicka ::

No, ker o tem govori, bi reku, da sodelavci za to že vedo. Sicer pa detektiv to preveri par dni zapored, tako da izgovor na en dan odpade.

jernejl ::

Odvisno od podjetja... nekateri tak nadzor opravljajo, drugi ne. Kot že omenjeno, običajno najamejo detektiva.
Čakal bo do jutra, ko se boš odpeljal. Tako da bi izgovor, da si šel domov ponoči, postavili na laž.
In preveril bo večkrat, ne le enkrat (tudi izgovor, da si bil tam le enkrat, torej pade v vodo).
Morda boš sedaj pomislil, da bi se lahko zagovarjal, da si tam v zadnjem mesecu prespal štirikrat. Potem te bodo vprašali, kateri štirje dnevi so to bili. Če se tvoji dnevi ne bodo ujemali z dnevi nadzora, boš spet ujet na laži.

Detektiv lahko dobi izjavo kakšnega soseda, ki bo povedal, kako pogosto te tam vidijo. Lahko povpraša tudi sosede blizu tvojega naslova stalnega bivališča. Tudi kak sodelavec bi morda znal kaj povedati.
Preverijo lahko forume, objave na družbenih omrežjih (iz katerih se včasih tudi lahko opazi, s katere lokacije so bile poslane, ali pa če so bile objavljene v času, ko bi se moral še voziti proti domu), IP naslove kakšne tvoje elektronske pošte, ki si jo poslal itd.

To je samo nekaj idej, detektivi pa zagotovo imajo še kakšno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

...:TOMI:... ::

Zelo majhna verjetnost je, da ti bodo poslali detektiva. Nenazadnje tudi detektiv stane €€€, najbrž več, kot jim ti narediš škode.

Dokler se ne hvališ, kako nateguješ in kako hitro prideš v službo, ti ne bo nihče dihal za ovratnik.

Če si pa sumljiv in imate v firmi ljudi, ki zahtevajo red ter si novinec, pa lahko občasno malo pretipajo tvoje izjave z ogledom.

Sicer je pa tudi en kup izgovorov. Na primer lahko greš z drugim avtom, tega pustiš tu, greš skozi zadnji izhod... Tudi detektivi niso 100 % uspešni, ravno tako kot policaji niso.

Možno pa je, da se boš kdaj kje zagovoril ali te bo prijavil kdo, ki je tipično slovensko "fouš".

Ne me narobe razumeti, ne podpiram goljufij, samo delim svoje misli (oceno tveganja) z vami.
Tomi

koyotee ::

Jaz te bom prijavil, še toliko rajši, če si uslužbenec javne uprave!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Malcolm_Y ::

Če si dober delavec, se podjetje ne bo ubadalo z dolarji in centi. Če si slab in bi se te radi znebili, pa jim lahko taka zadeva prav pride.

Vice ::

Odvisno zakaj tako razmišljaš... Če si obdržal to zase in nihče ne ve te nima kaj skrbeti. Pozabi na to "ustrahovanje" z detektivi ;((... Eni zgleda živijo v istem času kot naš JJ ki je obseden s paranojo.

Mehmed ::

Ne verjamem da lahko detektiv dobi tvoje ipje za tako stvar, mal pretirano se mi zdi. Ma pa itak dost drugih nacinov.
In ja, lahko se izogibas nadzoru pa uporabljas drug avto. Samo a se splaca tok dela pa skrbi za ta denar?

SkIDiver ::

Kako lahko podjetje uporabi navedbe, slikovni material in podobno kar predloži potencialni detektiv kot dokazni material za sankcioniranje zaposlenega, ko pa na sodišču še sodbe padajo zaradi nepravilno pridobljenih dokazov s strani policije?:|

Lahko nekdo malce razloži iz vidika zakona?

para! ::

Nisem pravnik, ampak a je sploh kakršenkoli poseg v zasebnost, če te slikajo na javnem kraju? Recimo vsak dan prideš zjutraj iz bloka na javno povšrino, se vsedeš v avto s prozornimi stekli in se po javni cesti odpelješ direkt v službo. Ponovi to parkrat, pa bo detektiv brez kakršnihkoli posegov v tvoje zasebno življenje, nedvoumno dokazal, da izkoriščaš sistem.
Death before dishonor!

dzinks63 ::

V drugi temi

Kako so videti prometni podatki v praksi


je opisano, kako se lahko na hitro preveri gibanje zaposlenega, če je videti, da nekaj ne štima, se ga podrobneje povpraša kaj in kako.

Mehmed ::

Lahko je poseg v zasebnost, ker javnost kraja ne pomeni, da si brezpogojno potegnil crto cez njo. Ampak naceloma ni problema.

In ravno zato, ker je kup manj invazivnih resitev ne vem kaj nekateri razmisljate o prometnih podatkih. To kar on pocne ni kaznivo dejanje, zato tudi ukrepi za njih preganjat niso na mestu. Da bi to slo skoz bi moral imeti detektiv vecja pooblastila od policije, za resevat neke civilne zadeve. Nekako nima smisla ane.

Mehmed ::

SkIDiver je izjavil:

Kako lahko podjetje uporabi navedbe, slikovni material in podobno kar predloži potencialni detektiv kot dokazni material za sankcioniranje zaposlenega, ko pa na sodišču še sodbe padajo zaradi nepravilno pridobljenih dokazov s strani policije?:|

Lahko nekdo malce razloži iz vidika zakona?


Hm, policijski ukrepi ponavadi bolj posegajo v tvoje pravice in so bolj pod drobnogledom. Ce so slampasti jim pada v vodo.
Malo ima pa tud opraviti s tem kaj dokazujejo. Detektivi manj komplicirane zadeve, recimo nisi tam kjer bi moral biti. Delodajalcu je to dost, pri kaznivih dejanjih je pa taka stvar samo indic pa je treba se kaj vec.

Sims ::

Če ti je mar za podjetje v katerem delaš, jih ne boš nategoval na potnih. Sploh če je manjši s.p. Če te firma drugače kje nateguje išči drugo službo. Če že za teh par km hočeš petrigat, kaki odnos imaš do samega dela, ki ga opravljaš? Firma, če te dobi, se te lahko znebi tako ali drugače. Če si "busted" oni nebodo šli na sodišče. Te bodo že odpikali. Za firmo so dovolj dokazi, ki jih sodišče ne priznava. Jebeš sodišče. Če si nategoval, bodo sami premislili o sankcijah. Če se boš pa pizdil z pravnimi podlagami, pa pomoje ne boš dolgo delal tam ... Sicer pa delati nekje, pa si v sporu z nadrejenimi ni ravno lušno ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

FlyingBee ::

torej si na istem kot tisti, ki se 60km v enos smer s kolegom peljejo, plačajo jim pa celih 60 km

stb ::

FlyingBee je izjavil:

torej si na istem kot tisti, ki se 60km v enos smer s kolegom peljejo, plačajo jim pa celih 60 km
Ti ljudje in kolesarji so zgolj "ekološko osveščeni". :D

Tisti, ki pa svoj dohodek na ta način večajo z neobdavčenimi potnimi stroški pa ne goljufajo samo podjetja, ampak tudi vse ostale davkoplačevalce. Enako goljufa davkoplačevalce podjetje, če zamiži na eno oko in takšno ravnanje dopušča, češ "saj je dober, si to zasluži". Če si to zasluži naj mu dajo to s plačo (obdavčeno). :|

To sta dve skrajni interpretaciji istega problema.

Realno je pa človek ekološko osveščen (oz ceni svoj čas, in se mu ne da voziti), se preseli v bližino firme, najame stanovanje (in od tega plačuje davke), ali ga celo kupi in poleg davkov odplačuje še kredit, firma mu pa za nagrado, ker na delo prihaja bolj spločit in zvečer ostaja dlje zmanjša potne stroške, plače pa ne dvigne.

telexdell ::

Podjetje ti lahko plačuje potne stroške od stalnega ali začasnega naslova. Nima nobene pravne podlage, da ti obračuna stroške od mesta kjer nisi prijavljen a tam živiš. To velja tako za primere, če živiš bližje ali če živiš dlje od naslova stalnega prebivališča. Hipotetično bi lahko dejal, da živiš neprijavljen 1000 km stran. Bi ti podjetje pošiljalo detektive, da preveri, če tam zares živiš in ti bo plačevala več za potne stroške?
Ti pa vseeno svetujem, da si urediš prijavo začasnega naslova, saj so na to vezani stroški raznih storitev (npr. komunala) ali razdelitev stroškov v bloku in obstaja možnost, da te bo lovil kdo drug in ne podjetje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

para! ::

Podjetje ti lahko plačuje potne stroške od stalnega ali začasnega naslova. Nima nobene pravne podlage, da ti obračuna stroške od mesta kjer nisi prijavljen a tam živiš.

Ja nategnu jih je. Lagal je za to, da mu plačajo 30km prevoza več, kot pa ga dejansko opravi. Komot ga odpustijo zarad tega.
Death before dishonor!

telexdell ::

Kaj pa, če bi se preseli v 30 km bolj oddaljen kraj?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

marvin42 ::

telexdell: če podjetje nekomu plačuje potne stroške za dlje kot se vozi, se to šteje kot neobdavčen dohodek. Sicer je majhna možnost, da bi kdo koga lovil na to, ampak za hecat se pa vseeno ni.
Mostly Harmless

freesty ::

Pa nisem se slisal, da bi katera firma to preverjala. Saj ne zivi tam na crno zato, da bi prisparal 30km na bencinu. V vseh dokumentih mu pise tisti naslov za katerega ga placujejo.

Ce ga pa bojo preverjal pa lahko rece, da ima na tem drugem naslovu punco/ljubico. :)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

para! ::

Saj ne zivi tam na crno zato, da bi prisparal 30km na bencinu.

A je to važno? Sej ga ne bojo zaprli zarad tega. Samo odpustil bi ga, če bi vedl, da mu plačajo stroške, ki jih nima.

Kaj pa, če bi se preseli v 30 km bolj oddaljen kraj?

In tega ne bi povedal? Ja, ne vem, al je neumen al mu je pa vseeno za stroške. Samo, da v tem primeru nobena druga stran ni oškodovana in tako ni problema.

Ne vem pa kako država preverja in kaj rabi, da nedvoumno dokaže, da nimaš prijavljenega pravega bivališča in ti potem opali kazen. Verjetno je več za dokazat, ampak itak majo več pooblastil kot nek delodajalec. Ampak OP sprašuje glede delodajalca, ne glede kazni za neprijavo bivališča.
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

FlyingBee ::

strašljivo je, če to dela veliko ljudi v javni upravi, privatne firme pa itak je kar je

para! ::

privatne firme pa itak je kar je

Država dobi manj davka, če si folk našopa potne stroške namesto plače.
Death before dishonor!

FlyingBee ::

sem imel 2 leti 20 km začasno in 55 km stalno prebivališče oddaljeno, pa sem brez premisleka že od samega začetka realne kilometre prijavil, to kar OP dela je svinjarija in bojim se, da je tega preveč

para! ::

Po mojem je bolj preveč tega, da se folk zmen s šefom, da bo mel mini plačo pa maxi potne stroške. Tud js si ne predstavljam, da bi se okoriščal tako, da lažem delodajalcu o tem kje živim.
Death before dishonor!

LitralSM ::

para! je izjavil:

Saj ne zivi tam na crno zato, da bi prisparal 30km na bencinu.

A je to važno? Sej ga ne bojo zaprli zarad tega. Samo odpustil bi ga, če bi vedl, da mu plačajo stroške, ki jih nima.

Kaj pa, če bi se preseli v 30 km bolj oddaljen kraj?

In tega ne bi povedal? Ja, ne vem, al je neumen al mu je pa vseeno za stroške. Samo, da v tem primeru nobena druga stran ni oškodovana in tako ni problema.

Morda ne druga, je pa prva.

Ne vem pa kako država preverja in kaj rabi, da nedvoumno dokaže, da nimaš prijavljenega pravega bivališča in ti potem opali kazen. Verjetno je več za dokazat, ampak itak majo več pooblastil kot nek delodajalec. Ampak OP sprašuje glede delodajalca, ne glede kazni za neprijavo bivališča.[/blockquote]
Policist: Gospod, na tem naslovu nimate urejenega naslova stalnega bivališča, prosim uredite to.
Policist čez 1 leto: Gospod, na tem naslovu nimate urejenega naslova stalnega bivališča, prosim uredite to.
Policist čez 5 let: Gospod, na tem naslovu nimate urejenega naslova stalnega bivališča, prosim uredite to.

Še prej pa more seveda stvar priti do organov. Če ne pride, kar samo od sebe nikoli, potem pač ne pride.
Država dobi manj davka, če si folk našopa potne stroške namesto plače.
Oglej si Akrapovič temo. Država dobesedno ropa delodajalce in tako tudi delojemalce nad določeno vsoto.


Pa ne bodi ignorant in se začni zavedat dejstev. To, da ima država več sredstev na voljo za spoznanje realnega stanja še ne pomeni, da se to tudi realno lahko zgodi. Menda tudi nekdo ne bo gledal na državo, ko ima sam komaj dovolj denarja, da preživi. Ampak v luknji za računalnikom je vsaj mojster denijevih zvezd.

para! ::

Ne vem kaj si napisal, ker ne znaš pravilno citirat.
Death before dishonor!

St235 ::

Delodajalec lahko to preverja zgolj preko detektiva, pa še te stvari so na delovnem sodišču na zelo zelo trhlih tleh.

Sankcije so ponavadi prekinitev delovnega razmerja, lahko pa tudi tožba za preplačane kilometre.

V konkretnem primeru je verjetnost, da se bo kdo vtaknil v zadevo enaka nič. Človek se vozi 50 namesto 80 kilometrov in to je to. Ko boš v kopru uveljavljal potne stroške iz murske sobote bo pa druga zgodba.

Povračilo potnih stroškov je en precej banalen ostanek prejšnje države, ki služi zgolj goljufanju tako delodajalcev kot delavcev in po nepotrebnem diskriminira delovno silo.

koyotee ::

Sori sam če je teb ok, da mu plačajo za 80 namesto 50, pa ti prispevaj razliko. Če je to javni uslužbenec mu j.... m....!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Goody ::

Mi gredo na živce osebki ki kradejo potem pa še sprašujejo po forumih kako naj to krajo prikrivajo..

koyotee ::

Nacionalni šport, jbg.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

St235 ::

koyotee je izjavil:

Sori sam če je teb ok, da mu plačajo za 80 namesto 50, pa ti prispevaj razliko. Če je to javni uslužbenec mu j.... m....!


Za razliko od tebe se ne čutim dolžbega moralizirat. Govorim o temu, da delodajelec ( pa naj bo to država ali zasebnik) ne bo šel brez konkretnih razlogov preiskovat ali se nekdo vozi 50 ali 80 km.

Mnenje o celotnem inštrumentu povračila potnih stroškov sem pa tudi napisal.

In kar je pri tvojem napihovanju in jebanju najbolj žalostno je to, da četudi bi vsi javni uslužbenci dobili 2x več potnih stoškov kot jim pripada, ni to senca davka, ki se načrtno utaji na račun potnih stroškov. A to je pa OK? Treba je jebat mater nekomu z neto plačo 1000€, ker si baraba prikaže 50€ več potnih stoškov na mesec, zraven pa se Ibro vozi v novem X6, ker delavcem pol plača izplača preko potnih stroškov. Daj zračunaj koliko časa mora javni uslužbenec "krast" državi na račun 30 dodatnih kilometrov, da prihrani za X6.

Goody ::

@Lakotnik in zakaj si dal krast v narekovaje? To je čista kraja od davkoplačevalcev (ne države, država nima nič...) in nič drugega. Pa tvoje opravičevanje ene kraje z drugo je navadno sranje...

Aston_11 ::

Na ja, praviloma bi morali jebat ibrota in unega za 50 EUR, čeprav je tole drugo smešno in je vprašanje, če ima smisel zagoniti še en kup resurcev za to. Če že, po vrstnem redu, od največje do najmanjše barabe, ne pa obratno, kot je navada pri nas.

Goody ::

Sej tako je prinas: en ukrade 100€ in ko ga dobijo kriči kako pa tistega ki je ukradel 1000€ ne jebejo, tisk ki ukrade jurja pa kriči o tistem ki je ukradel milijon in tako naprej...zero tolerance za krajo in goljufije (davčne, socialne itd...), samo to nas lahko reši.

St235 ::

In pod drugi strani se nekdo dere dajmo državnega parazita, ker je nas boge davkoplačevalce oškodoval za 30€, naslednji dan se pa mirno dogovri za plačilo fasade brez računa.

Treba pač reč bobu bob, ne pa se skrivat za banalnimi floskulami.

Ali je goljufanje pri potnih stroških prepovedano? Vsekakor in bi moralo tudi bit sankcionirano.

Ali je goljufanje javnih uslužbencev pri potnih stroških razlog, za gospodarsko krizo, proračunski primankljaj in lakoto v afriki in jim je zato treba jebat mater...

tiran2000 ::

Bols ne bi mogel povedat lakotnik. Na bruhanje mi gre ko vidim kok predvsem podjetniki, ki so ponavad najbolj glasni, pa prikrivajo in utajajo davke na tisoc in en nacin... Se buni zlahtnik, da bo sel strajkat, kak se sam na zasebni sektor spravljajo in podobna jajca... A tipo ma 3 hise, 3 avtomobile, davke placa minimum, hrano in pijaco, ki jo prodaja v okviru svojih storitev, vecinoma proda na crno (noben nima kontrole kolko pridela, saj je hrana doma vzgojena), na racun kar neki napise, da o storitvah ne govorim... Je pa najbolj pameten in najbolj moralizira, kot ogromno folka na tle forumu, ki ma svoje firme in podobno dela... Sam zacepite taksni resno...

Goody ::

tiran2000 je izjavil:

Bols ne bi mogel povedat lakotnik. Na bruhanje mi gre ko vidim kok predvsem podjetniki, ki so ponavad najbolj glasni, pa prikrivajo in utajajo davke na tisoc in en nacin... Se buni zlahtnik, da bo sel strajkat, kak se sam na zasebni sektor spravljajo in podobna jajca... A tipo ma 3 hise, 3 avtomobile, davke placa minimum, hrano in pijaco, ki jo prodaja v okviru svojih storitev, vecinoma proda na crno (noben nima kontrole kolko pridela, saj je hrana doma vzgojena), na racun kar neki napise, da o storitvah ne govorim... Je pa najbolj pameten in najbolj moralizira, kot ogromno folka na tle forumu, ki ma svoje firme in podobno dela... Sam zacepite taksni resno...


Ja p... in kdo je kriv za to če ne javni sektor: durs, policaji, tožilci, sodnija, parlament in njihove službe ki sprejemajo zakone s polno luknjami....Kakorkoli obrneš je za težave kriv po eni strani nedelujoč in po drugi predrag javni sektor.

St235 ::

bullshit stoletja. Krivda je samo in le na ljudeh. In vsako ljudstvo ima takšno oblast, kot si jo zasluži.

Metat vso krivdo na javno upravo je enako kot obtoževat vodo za poplavo.

draciel ::

Jaz bi naredil tako, da če bi delal v kakem s.p, bi definitivno povedal za pravo kilometrino. Če bi delal v državnem podjetju bi ga scuzal kolikor bi se ga dalo.


offtopic: japajade, lakotnik. se popolnoma strinjam s @cink44. Lakotnik tudi s tabo se strinjam da je krivda samo na ljudeh, ampak samo na nekaterih. Saj javni uslužbenci pa ja niso živali? @Lakotnik, že po tvojih odgovorih se ve da si eden izmed "njih". Luknje v zakonu in nepredstavljivi krediti firm, ki so "pokopali" naše gospodarstvo. Pa menda nisem jaz kriv za to? Pa moj fotr , brat, sestra, frendi tudi niso krivi. Lakotnik, prodajaj buče komu drugemu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

St235 ::

Pa moj fotr , brat, sestra, frendi tudi niso krivi.


Seveda niste. Nekdo ki je fort ali brat ali sestra ali frend pa ja ne more bit kriv. Kriva je pač neka fiktivna javna uprava, ker daje kredite. Javna uprava seveda niso ljudje, niso forti, brati, sestre. So pač neka neotipljiva zla sila, ki je zajebala vse skupaj.

Jaz bi naredil tako, da če bi delal v kakem s.p, bi definitivno povedal za pravo kilometrino. Če bi delal v državnem podjetju bi ga scuzal kolikor bi se ga dalo.


Pa saj si vse povedal o sebi in o razlogih zakaj smo kjer smo.

Osnovna logika: Važno je, da poskrbim za lastno rit, pa se mi jebe za vse ostalo. Ko pa ne bo šlo več naprej, bo pa za moje težave kriv nekdo treji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

draciel ::

Lakotnik. Mišljenje ljudi se čez čas spreminja, glede na določene dogodke ki jih človek skozi življenje doživi. Odnos javnih uslužbencev oz. nasplošno države do nas malih ljudi je katastrofalen. Že tako se ve da ni služb, ni denarja a oni bi še pobirali. Komunala v našem mestu. Za 50% gor. Kako bomo plačali? Policaji pišejo kazni kot za stavo. Prežijo izven mest na določenih odsekih ker je tabla za 60km/h a ti greš 75km/h in itak ne ogrožaš nobenega, ker je samo ravna cesta , kjer se pripeljesta 2 avta na 10 minut. A tip ti napiše kazen. Ja ok sem šel 15km/h preveč. Bom plačal, zajebal sem. Sedaj pa prosim premakni svojo rit v mesto, kjer so šole , ljudje divjajo .. in ogrožajo ljudi. Včeraj je avto šel v mestu 80km/h in zbil otroka. Tam ni bilo nobenega policaja še. Ali pa radarja. Potem davki 2% gor...itd, Da ne bom našteval še naprej, ker bo preveč offtopic , point ste razumeli. Glej jaz igram življenje po principu : "Tako kot ti meni, tako jaz tebi".
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prevoz na delo - zaplet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15625367 (10863) Mavrik
»

Pomoč pri obrazložitvi plačilnih list (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5810386 (8571) Lonsarg
»

Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15831302 (26386) Invictus
»

Naša vlada_ukintev malic in potnih stroškov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8817271 (15130) Tarzan

Več podobnih tem