Forum » Pomoč in nasveti » Excel 2010 - večja težava
Excel 2010 - večja težava
IPLIJA ::
Zdravo ;),
obračam se na forum, ker res nima rešitve za težavico, ki se mi je pojavila. Imam narejeno bazo podatkov na zavihku excela. V bazi ena vartica pomeni eno osebo, stolpci pa naslove, nazive, pešto...itd.
V drugem zavihku imam novo tabelo, v katero sem naredil povezavo z bazo na način, da ko hočem vnesti eno osebo, ki je v bazi, jo lahko izbiram tako, da se mi ob pritisku na celico pojavi seznam oseb, ki so v bazi.
TEžava pa je naslednja: ko določeno osebo izberem, bi rad, da se mi skopirajo ostale celice te osebe, ki so v bazi v to novo tabelo, pri čemer vrstni red stolpcev ni enak.. torej, da se mi tabela glede na izbiro osebe avtomatsko zapolni iz baze...
Res ne vem, kako to narediti...
PROSIM ZA HITRO POMOČ :) :) , ker imam čez 2 dni izpit.:( :( :( :(:(...
Hvala in Lp
obračam se na forum, ker res nima rešitve za težavico, ki se mi je pojavila. Imam narejeno bazo podatkov na zavihku excela. V bazi ena vartica pomeni eno osebo, stolpci pa naslove, nazive, pešto...itd.
V drugem zavihku imam novo tabelo, v katero sem naredil povezavo z bazo na način, da ko hočem vnesti eno osebo, ki je v bazi, jo lahko izbiram tako, da se mi ob pritisku na celico pojavi seznam oseb, ki so v bazi.
TEžava pa je naslednja: ko določeno osebo izberem, bi rad, da se mi skopirajo ostale celice te osebe, ki so v bazi v to novo tabelo, pri čemer vrstni red stolpcev ni enak.. torej, da se mi tabela glede na izbiro osebe avtomatsko zapolni iz baze...
Res ne vem, kako to narediti...
PROSIM ZA HITRO POMOČ :) :) , ker imam čez 2 dni izpit.:( :( :( :(:(...
Hvala in Lp
tumare ::
Znanja o povezavah z bazami nimam, upam da ti slednje pomaga.
Če bi podatke iskal v eni navadni tabeli, bi vsako celico pridobil z vertical lookup, in z indexom urejal postavitev celic (da so lahko različno razporejeni stolpci).
Če bi podatke iskal v eni navadni tabeli, bi vsako celico pridobil z vertical lookup, in z indexom urejal postavitev celic (da so lahko različno razporejeni stolpci).
GregiB ::
=VLOOKUP(lookup_value,table_array,col_index_num,range_lookup)
... is your friend....
... is your friend....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
IPLIJA ::
ODLIČNO :) :)
hvala hvala :)
kaj pa to, da se lahko pojavi večkrat v tabeli....? ker s tem ukazom mi samo enkrat najde določen naslov, lahko pa neko osebo večkrat v tabeli vpišem...in seveda zato se tudi naslov večkrat pojavi..
Hvala
hvala hvala :)
kaj pa to, da se lahko pojavi večkrat v tabeli....? ker s tem ukazom mi samo enkrat najde določen naslov, lahko pa neko osebo večkrat v tabeli vpišem...in seveda zato se tudi naslov večkrat pojavi..
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# iskanje v textboxu iz sqlite bazeOddelek: Programiranje | 1721 (1300) | ejresnevem |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7404 (5462) | travica |
» | MSSQL začetnikOddelek: Programiranje | 1752 (1537) | nightrage |
» | Baza & c#Oddelek: Programiranje | 4156 (3214) | xardas |
» | Nekdaj glede MySQL podatkovne bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1859 (1626) | zdravc |