» »

MS Access

MS Access

1
2
»

Tody ::

Četudi sta dve različne tabele lahko izbereš samo nekatere stolpce. V vsakem stavku moreš pač izbrat enako število stolpcev. Če pač imata tabeli različno stolpcev ne smeš uporabiti *

technolog ::

Oz manjkajoče stoplce nadomestiš z null

SELECT stolpec, null, null, null

SmeskoSnezak ::

Okey, sem ugotovil, kaj ste zeleli povedati. Hvala!
@ Pusti soncu v srce... @

Jpogacar ::

Živjo!

V MS accessu sem pripravil program za primopredajo opreme. Program deluje tako kot želim, a imam še nekaj konkretnih vprašanj za izboljšave. Hvaležen bom za odgovore:
- kaj narediti, da se program odpre v nekem osnovnem obrazcu, s katerim bodo delali uporabniki (obrazec že obstaja - poimenoval sem njega osnovni obrazec)
- kako onemogočiti vsem uporabnikom dostop do vseh ostalih tabel, poizvedb in ostalih nepooblaščenih pravic, v izogib izgubi podatkov ali uničenju programa. Želja je, da imajo uporabniki dostop zgolj do osnovnega obrazca in dostopov, ki so omogočeni prek njega.
-V obrazcu izdaja, pri izbiri artiklov sem uporabil combobox. Le ta je bil koristen dokler je bila baza majhna. Sedaj imam problem kako narediti neko vrsto filtracije. Razmišljal sem , da bi v obrazcu ustvaril gumb, ki bi odprl novo okno, kjer bi lahko naredil poizvedbo po artiklih. Ko bi izbral želen artikel pa bi se vrednost avtomatično prepisala v obrazec izdaja. Kakšen obrazec naj uporabim za filtracije. Kako se naredi prepis podatkov v prvoten obrazec?

Hvala za pomoč

SmeskoSnezak ::

Hey.

Torej, moja mala podatkovna baza je narejena. Zdaj pa že nekaj dni iščem način, da bi do informacij dostopal iz spletne strani.

Rad bi namrec to ms access bazo imel na strezniku. Do podatkov , form, etc. pa bi dostopal iz spletne strani. Kak to uštimam? Kakšna je koda, če sploh obstaja?
@ Pusti soncu v srce... @

alovin32 ::

Zravo. Delam v accessu 2010 in me zanima kako bi naredil v določenem stolpcu, da ko vpišem prvo črko poslovnega partnerja mi ga že samo ponudi.

Hvala za odgovor

Tody ::

alovin32 ::

Ni nobene hitrejše in enostavne metode kokr u excelu, kjer imaš možnost UPRAVITELJ IMEN in tam nastaviš polje kjer os imena in ko pritisneš prvo črko tega imena ti ga ponudi samo.

Ni nobenega takega principa v accessu? sem namreč še začetnik in še raziskujem program.

Hvala

Tody ::

Pošteno povedano, nisem še našel kake uporabne vrednosti za access v današnjih časih, ko je postavit mysql bazo in gor nekaj z html/php in javascriptom 100x lažje in 100x bolj raztegljivo.

Tko da če se učiš ker ti je dolgčas raziskuj in uporabljaj različne keyworde "find as you type" autocomplete itd ...

Za kaj resnega in uporabnega pa...

Ampak to je samo moje mnenje.

alovin32 ::

Saj poskušal sem narediti najprej u excelu to in uvoziti v access sam mislim da se ta funkcija ki jo narediš v excelu ne prenese potem v access.

Da bi potem tam natipkam prvo črko in bi ponudilo ime.

Se mi zdi nekam zakompliciran program ne vem.

Hvala vseeno.

krneki0001 ::

Če kdo rabi za Access modul za delo v Ruby-ju, sem se enkrat igral in si ga izdelal.
require 'win32ole'
#dostop do accessa preko ADO
# Avtor: Nebivedu
# December 2010
# UPORABA:
#**************************************************************************************************************
#	BRANJE IZ BAZE
#		require 'accessDB'					# vključevanje definicije
#		db = AccessDb.new('./BAZA.mdb')		       # berem accessovo bazo
#		db.open						# odprem konekcijo na bazo
#		db.query("SELECT * FROM tabela';")		# berem tabelo
#		field_names = db.fields 				# izpišem polja
#		puts field_names.join(";")				# izpis podatkov - delimiter je ;
# 		for i in 0..db.data.length-1			# izpis vseh podatkov iz SQL-a
#			puts db.data[i].join(";")			#podatke iz baze združim v polja in posamezno polje izpišem kot vrstico
#		end
#		db.close						# zapremo konekcijo na bazo
#	opcijsko:
#		field_types = db.types				# preberem dolžine polj
#		puts field_types.join(";")				# izpis dolžine polj
#**************************************************************************************************************
#	INSERT V BAZO:
#		require 'accessDB'					# vključevanje definicije
#		db = AccessDb.new('./BAZA.mdb')		       # berem accessovo bazo
#		db.open						# odprem konekcijo na bazo
#		db.execute("INSERT INTO TABELA (ime1) values (ime1);")
#		db.close						# zapremo konekcijo na bazo
#**************************************************************************************************************
#	KREIRANJE TABELE V BAZI:
#		require 'accessDB'					# vključevanje definicije
#		db = AccessDb.new('./BAZA.mdb')		       # berem accessovo bazo
#		db.open						# odprem konekcijo na bazo
#		db.execute("CREATE table table(RACUN DOUBLE , DAVCNA INTEGER , NAZIV CHAR);")
#		db.close						# zapremo konekcijo na bazo
#**************************************************************************************************************
#	INSERT V BAZO:
#		require 'accessDB'					# vključevanje definicije
#		db = AccessDb.new('./BAZA.mdb')		       # berem accessovo bazo
#		db.open						# odprem konekcijo na bazo
#		db.execute("DELETE FROM TABELA WHERE X <> X1;")
#		db.close						# zapremo konekcijo na bazo
#**************************************************************************************************************

class AccessDb
	#atributi
    	attr_accessor :mdb, :connection, :data, :fields, :types
    	#inicializacija
    	def initialize(mdb=nil)
        	@mdb = mdb
        	@connection = nil
        	@data = nil
        	@fields = nil
        	@types = nil
    	end
    	#definicija open connectiona
    	def open
    		#provider
        	connection_string =  'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='
        	#baza - vrsta datoteke
        	connection_string << @mdb
        	#connection
        	@connection = WIN32OLE.new('ADODB.Connection')
        	#open connection
        	@connection.Open(connection_string)
    	end
    	#query
    	def query(sql)
    		#ado zabranje
        	recordset = WIN32OLE.new('ADODB.Recordset')
        	#open connection z sql-om in ...
        	recordset.Open(sql, @connection)
        	#tipi polj
        	@types = []
        		recordset.Fields.each do |field|
            			@types << field.Type
        	end
        	#imena polj
        	@fields = []
        	#naberem imena polj
        	recordset.Fields.each do |field|
            		@fields << field.Name
        	end
        	#podatki
        	begin
        		#poberem vse podatke naenkrat(omejitev je )
            		@data = recordset.GetRows.transpose
        	rescue
        		#reševanje napak
            		@data = []
        	end
        	#close pobiranja podatkov
        	recordset.Close
    	end
    	#izvedba ukaza (insert, create, delete)
    	def execute(sql)
        	@connection.Execute(sql)
    	end
    	#close connection
    	def close
        	@connection.Close
    	end
end
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

alovin32 ::

Zanima me, če kdo ve ali se da najprej narediti autocomplete v excelu in uvoziti v access da autocomplete deluje še zmeraj.

SmeskoSnezak ::

http://bytes.com/topic/access/answers/8... najboljša najdena rešitev v komentarjih in ne , ne mislim zadniga.
@ Pusti soncu v srce... @

travica ::

:) imam še jaz eno na temo Accessa..

Ali kdo ve, kako je mogoče na raportu v Accessu 2007 formatirati izpis datum kot mmm.yyyy, če je vhodni podatek za raport v tabeli oblike dd.mm.yyyy ?

Poskušam s funkcijo Format pa ne uspe.

travica ::

Rešeno:=Format([datumA];"mmm.yyyyy")

Problem je bil očitno, da je bilo ime TXT boxa na raportu enoko kot ime polja v tabeli!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
232951 (1797) mladec
»

[SQL] Unikatni izpisi

Oddelek: Programiranje
211741 (1128) 111111111111
»

[Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z Accessom

Oddelek: Programiranje
392964 (2184) c0dehunter
»

[Access] bolj napredni query

Oddelek: Programiranje
51087 (925) mHook
»

problem v C#

Oddelek: Programiranje
211676 (1391) dvojka

Več podobnih tem