» »

Win2k - bsod - winsi papa ;(

Win2k - bsod - winsi papa ;(

perci ::

Punca ima računalo na katerem laufajo Win2k (bolje rečeno so laufali). No, v glavnem - mašina ji je brezhibno delovala par mesecev, včeraj pa je čudežno ob zagonu računala fasala BSOD. Ob restartu seveda ni nič delovalo oz. je vsakič ob ponovnem restartu winsev dobila BSOD.

BSOD je bil takšen:

STOP: c0000218 {Registry File Failure}
The registry cannot load the hive (file):
\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE
or its log or alternate.
It is corrupt, absent, or not writeable.

No, šel sem na MS stran in odkril tale LINK. Problem pa je v tem, da punca sploh nima NT-jev ampak win2k in seveda tudi nima SCSI diskov oz. cdromov.

Njena konfiguracija:
-neka Asus kt133 plata z integrirano grafiko in zvokom
-proc Athlon Tbird 1GHz
-256 SDR SDRAM PC133
-toshiba DVD
-LG pekač
realtek mrežna

No, ko sem malo guglal, sem odkril, da tisti, ki se jim dogaja podoben problem menijo, da je stvar v tem, da se ob izklopu računalnik prehitro ugasne in nima časa zapisati dolocenih podatkov v datoteko software, ki se tako poškoduje.

No, problem sem poskušal rešiti tako, da sem v recovery console datoteko c:\winnt\system32\config\software zamenjal z originalno datoteko software iz c:\winnt\repair folderja.
Računalnik se je potem zagnal, vendar pa praktično noben program ne deluje tako kot bi moral, večina pa se jih sploh ne da zagnati.
Morda kdo ve, če win2k delajo kake kopije te datoteke, ker bi nujno potreboval datoteko, ki vsebuje informacije o programih, ki so inštalirani. Drugače bom pač moral na novo naložit vse skupaj.
Aja, zanima me tudi kaj naj naredim, da se v bodoče tole ne bo dogajalo.

Vsem lepa hvala za pomoč.
  • spremenil: perci ()

nsignific ::

Seveda programi en delajo, ko se je pa fental ravno tisti tel registrya v katerem so podatki za njih zapisani. Druge izbire nimas kot pa programe reinstalirati. Jaz osebno redno delam backup registra, izkusnje pac. Bolece izkusnje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP - lsass.exe

Oddelek: Operacijski sistemi
92817 (1633) Rauf
»

Windowsi se mi ne zaženejo????

Oddelek: Programska oprema
311670 (1271) sonceeek
»

Win. could not start...... wtf. \windows\system32\config\system

82479 (2392) Tovaris Stalin
»

Kako obdržati linke do aplikacij, register in ostalo, ko reinštaliraš WinXP???

131601 (1349) Lith
»

Novi (2.41) driverji za NF2 zrusili sistem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
321828 (1465) kuglvinkl

Več podobnih tem