» »

Pomoč - upgrade bios...... crknilo

Pomoč - upgrade bios...... crknilo

cifi ::

Zgleda da sm ravnokar popeljal eno plato na oni svet. Ja kaj je blo:
Imel sem plato Abit BE6-II, pa se mi je zazdelo, da bi ji lahko upgade-ov bios. Šel sem na net, poiskal bios, nakar me je presenetilo saj so bili trije podobni BE6-II, BE6-II 1,2, BE6-II 2,1. Po moje je bla moja samo BE6-II, sej ni niti na plati niti nikjer drugje pisalo še kaj zraven. Navodila so se tudi ujemala, in tako sem dol potegnu za BE6-II bios, najnovejšo verzijo...... Vse skupi sm dal na sistemsko disketo narejeno v win98, resetiral računalnik..... Normalno sm naložil bios, prenos je bil uspešen, resetiral računalnik in lejga vraga računalnik deluje. Preden sem zagnal moj OS winxp, ba sem se še malo poigral z biosem in navijanjem procesorja celeron 433. Parkrat sem moru tud resetirat bios na plati, pol mi je pa tud ratal da je delal na okol 540.

Nato sm pognal moj sistem (prvič po upgrate-u biosa) winXP. Mal so začel z nalaganjem novih gonilnikov IDE portov.... Nakar pravijo reset. Pa prav: dam reset OK in sistem se obesi. Ni blo kej drutzga kot da sm naredil fizični reset. A od takrat se plata ne zbudi več. Probal sem od zamenjave rama, procesorja, grafične, resetiral bios na plati, zamenjal napajalnik, nic....... Samo procesorju se zavrti ventilator in tudi na grafični, pa nic drugega. Nece piskat nece nc. Kaj pravte kaj bi to bilo.......

A ma kdo kaksno idejo.......? ;(
Pa lep pozdrav, čeprav ne veš čigav!

ali3n ::

Če se ti zbudi vsaj do Biosa, naloži nazaj ta star bios (verjetno ti je ob flashanju ponudilo shranjevanje starega - upam da si ga sharnil...).
Če pa ne gre niti do biosa, potem ti verjetno preostane le še preprogramiranje čipa - eproma....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

SasoS ::

Jah...če je bios delal po prvem resetiranju potem je uredu ane!? Bolj verjetno da si kaj skuril pri OC-anju...

cifi ::

Fora je da dela procesor, grafična, napajalc, ram na drugih platah, saj sm probal pri frendih...... Na moji pa ne vžge monitorja, kot da se ni nic zgodilo ko prižgem racunalnik, samo ventilatorji zalaufajo. Če dam vse iz plate vn, pa jo zalaufam, bi mogla piskat, pa tudi to ne...?

Kako bi lahko probal z novim čipom od biosa. Kako naj bi ga sprogramiral, oziroma komu bi ga dal, da bi mi ga preveru.
:\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\
Pa lep pozdrav, čeprav ne veš čigav!

frenk ::

Ja to tij pomoje kr plata crknla.:\

ali3n ::

poglej v to temo - klik

morda ti Zavo (oz. njegov kolega s programatorjem) lahko kaj pomaga...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden problem z grafično

Oddelek: Pomoč in nasveti
12997 (785) XsenO
»

alarm pri vklopu računalnika !???

Oddelek: Pomoč in nasveti