Forum » Pomoč in nasveti » softwarski backup
softwarski backup
noob96 ::
potreboval bi rešitev za backup sistema
v računalniku imam SSD kjer so programi in OS, ter 2x 1TB trdih diskov
Diska sicer nista enaka (en je malo starejši in nekoliko počasnejši). Sedaj delam tako da vse fotke in video material dajem na en disk, potem ko se pa vsake toliko spolnem pa vse prekopiram na drug disk (kot backup). Zanima me ali obstaja kakšen program ki bi to sam delal čez noč, ko računalnika ne uporabljam. RAID 1 se mi res ne da zato ker bi moral formatirati diska pa je že kar projekt... pa še verjetno bi deloval počasi, glede na to da je 1 disk počasnejši kot drug.
Pozna kdo kakšno enostavno rešitev?
v računalniku imam SSD kjer so programi in OS, ter 2x 1TB trdih diskov
Diska sicer nista enaka (en je malo starejši in nekoliko počasnejši). Sedaj delam tako da vse fotke in video material dajem na en disk, potem ko se pa vsake toliko spolnem pa vse prekopiram na drug disk (kot backup). Zanima me ali obstaja kakšen program ki bi to sam delal čez noč, ko računalnika ne uporabljam. RAID 1 se mi res ne da zato ker bi moral formatirati diska pa je že kar projekt... pa še verjetno bi deloval počasi, glede na to da je 1 disk počasnejši kot drug.
Pozna kdo kakšno enostavno rešitev?
sumoborac ::
Duplicati je tiptop. Nastavis brez enkripcije in backup na drugi disk in je to to.
Sumoborac
Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5608 (4614) | gruntfürmich |
» | Kako duplicirati podatke iz manjšega na večji disk, čim hitrejeOddelek: Programska oprema | 2461 (1909) | k4vz0024 |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12394 (7875) | carota |
» | Kdaj bo zunanji disk odslužil svoje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3829 (3142) | MaTTe |
» | Odstranjevalna datotekaOddelek: Programska oprema | 4540 (4118) | Boomer1911 |