Forum » Pomoč in nasveti » težava s hlajenjem CPU-ja ter čipa na matični
težava s hlajenjem CPU-ja ter čipa na matični
roti_7 ::
Imam laptop Acer Travelmate 7530 in imam težave s pregrevanjem in ugašanjem računalnika.
Kot vem so na računalniku še ko je bil v garanciji menjali osnovno ploščo. Ko sem ga sedaj odprl
in malo pogoglal sem videl, da praktično niso dali nazaj originalnega ventilatorja s hladilnimi cevkami.
Namreč na glavnem čipu je namontirano samo aluminijasto hladilnimo rebro, katero postane zelo vročr in ker ni odvoda toplote, se le ta potencira neposredno na plato ki postane zelo vroča. Celo tako, da je precej vroča tudi tipkovnica in končno se računalnik ugasne. Originalni ventilator pa ima nameščena dva rebra s cevmi ki vodijo mimo ventilatorja za boljše odvajanje toplote z obeh komponent.
Ker pa na spletu nisem našel ustreznega rezervnega dela, bi prosil vse ki se na te zadeve bolje spoznate, da mi posredujete kakšne internetne naslove za dobavo ventilatorja s hladilniki..
LP Klemen
Kot vem so na računalniku še ko je bil v garanciji menjali osnovno ploščo. Ko sem ga sedaj odprl
in malo pogoglal sem videl, da praktično niso dali nazaj originalnega ventilatorja s hladilnimi cevkami.
Namreč na glavnem čipu je namontirano samo aluminijasto hladilnimo rebro, katero postane zelo vročr in ker ni odvoda toplote, se le ta potencira neposredno na plato ki postane zelo vroča. Celo tako, da je precej vroča tudi tipkovnica in končno se računalnik ugasne. Originalni ventilator pa ima nameščena dva rebra s cevmi ki vodijo mimo ventilatorja za boljše odvajanje toplote z obeh komponent.
Ker pa na spletu nisem našel ustreznega rezervnega dela, bi prosil vse ki se na te zadeve bolje spoznate, da mi posredujete kakšne internetne naslove za dobavo ventilatorja s hladilniki..
LP Klemen
https://picasaweb.google.com/rotar.klem... (napačno vgrajeno)
https://picasaweb.google.com/rotar.klem... (originalen sistem)
https://picasaweb.google.com/rotar.klem... (originalen sistem)
Jah sj to je to. Taprav sistem sm pa najdu na ebay.de, ampak ne pošiljajo izven Nemčije, druzga pametnga pa nism najdu.
Tko da....če se ti kj svita kam bi loh pogledou, bi blo super... ;))
LP klemen
Tko da....če se ti kj svita kam bi loh pogledou, bi blo super... ;))
LP klemen
Frenckie ::
Poglej na Bolho, če kdo prodaja rezervne dele za tvoj prenosnik.
Jaz sem že nekajkrat dobil kake dele za prenosnike.
Jaz sem že nekajkrat dobil kake dele za prenosnike.
Shark-357 ::
To kar imaš trenutno ti je serijsko hlajenje, sem imel v servisu kar precej 7530 pa imajo vsi identično hlajenje (pasivni hladilnik na IGP čipu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik se mi pregreva hitro po zagonu - iščem serviserjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2743 (2199) | daljinec |
» | DDR3 grafična kartica v DDR2 matični ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1109 (996) | lommmp |
» | Zamenjava ventilatorja [ati radeon 6850]Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2135 (1967) | gazibo |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14265 (8244) | Buldožer |
» | Tiho in hladnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2504 (1410) | drr |