Forum » Mobilne tehnologije » Različne frekvence slovenskih operaterjev
Različne frekvence slovenskih operaterjev
dacker ::
Mogoče kdo ve če imata Simobil in Mobitel različne frekvence v spektru 3Gja?
Namreč uporabljam mobilni internet na Simobilu in sem poskušal poveati na 3G omrežje z različnimi USB modemi. Namreč vsi modemi se mi v Simobil omrećje prijavljajo z EDGE (3G omrežja ne zaznavajo, čeprav je to prisotno). Poskušal sem s tremi različnimi karticami (ZTE MF636, Huawei E220 ter GlobeTrotter GT MAX HSUPA). Vse tri podpirajo HSDPA in UMTS tako da bi morale povezate v 3G. Ko sem isto poskusil z Mobitelovo SIM kartico se mi vsi trije vedno povežejo v 3G.
Če pa Simobilovo SIM kartico vstavim v Android telefon se ta lepo poveže v 3G (hitrosti so potem namesto EDGE 20kByte/s tam nekje ranga 400kByte/s).
Ko glede tega vprašal na Simobil so mi odgovorili da je problem v modemih in da ti ne podpirajo frekvence na katerih ima Simobil postavljeno omrežje. In da ima Simobil druge frekvence kot Mobitel. Čeprav se mi zdi neverjetno da se kar tri različni modemi ne uspejo povezati na omrežje me zanima ali je to možno?
Namreč uporabljam mobilni internet na Simobilu in sem poskušal poveati na 3G omrežje z različnimi USB modemi. Namreč vsi modemi se mi v Simobil omrećje prijavljajo z EDGE (3G omrežja ne zaznavajo, čeprav je to prisotno). Poskušal sem s tremi različnimi karticami (ZTE MF636, Huawei E220 ter GlobeTrotter GT MAX HSUPA). Vse tri podpirajo HSDPA in UMTS tako da bi morale povezate v 3G. Ko sem isto poskusil z Mobitelovo SIM kartico se mi vsi trije vedno povežejo v 3G.
Če pa Simobilovo SIM kartico vstavim v Android telefon se ta lepo poveže v 3G (hitrosti so potem namesto EDGE 20kByte/s tam nekje ranga 400kByte/s).
Ko glede tega vprašal na Simobil so mi odgovorili da je problem v modemih in da ti ne podpirajo frekvence na katerih ima Simobil postavljeno omrežje. In da ima Simobil druge frekvence kot Mobitel. Čeprav se mi zdi neverjetno da se kar tri različni modemi ne uspejo povezati na omrežje me zanima ali je to možno?
dacker ::
Če je to res da deluje na UMTS 900 potem mi je jasno zakaj ne deluje hitro.
ZTE MF636 deluje na 3G 850/1900/2100Mhz frekvencah
Huawei E220 je samo na 2100Mhz frekvenci
Globetrotter pa spet samo na 850/1900/2100Mhz frekvencah
Ko bi le to vedel prej. Nisem našel tudi nobenega linka na simobilu kjer bi pisalo kaj uporabljajo (razen v objavah za novinarje)
ZTE MF636 deluje na 3G 850/1900/2100Mhz frekvencah
Huawei E220 je samo na 2100Mhz frekvenci
Globetrotter pa spet samo na 850/1900/2100Mhz frekvencah
Ko bi le to vedel prej. Nisem našel tudi nobenega linka na simobilu kjer bi pisalo kaj uporabljajo (razen v objavah za novinarje)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dacker ()
NoName ::
če morda koga zanima... APEK, ki podeljuje frekvence na podlagi takšnih in drugačnih koncesij, čisto lepo definira točna frekvenčna območja, ki jih slovenski operaterji uporabljajo... če malce pogooglaš - http://www.svetidej.com/informacije/mob...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajski telefon v sloOddelek: Mobilne tehnologije | 3712 (2484) | Nočni |
» | Tušmobil 3G in Yarvik Ingenia x1Oddelek: Pomoč in nasveti | 3845 (3479) | box408 |
» | Simobil Vodafone- modem Huawei E220 from 3.6Mbps to 7.2Mbps firmware update (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 16755 (9220) | alespot |
» | Nexus one uradno v Sloveniji?Oddelek: Mobilne tehnologije | 1587 (1021) | Squeazer |
» | Kateri UMTS HSDPA modem kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 6379 (5264) | Ice-Heki |