Forum » Programska oprema » Excel -- več IF v eni formuli (ali podobno :)
Excel -- več IF v eni formuli (ali podobno :)
lopov ::
Živ,
Recimo da imam tabelo:
Torej, če imam težo 1 kilogram bo vrednost 2.3 EUR, če imam 14kg bo vrednost 4.07 EUR (in seveda vse vmesne variante)
Dosedaj sem to reševal z VLOOKUP s tem, da sem imel 2 zavihka -- na enem "zalogo vrednosti" in na drugem dejanski preračun.
Sedaj moram narediti nekaj sprememb kar bo povečalo tabelo in me zanima, se da rešiti s kakšno drugačno funkcijo in sicer da imam celotno formulo v eni vrstici? Nekaj sem čaral z IF pa mi ravno ne gre od rok :/
Thx,
b.
Recimo da imam tabelo:
Teža Vrednost ================ 0 2,3 1 2,3 ---------------- 2 2,85 3 2,85 4 2,85 ---------------- 5 3,46 6 3,46 7 3,46 8 3,46 9 3,46 ---------------- 10 4,07 11 4,07 12 4,07 13 4,07 14 4,07 ---------------- itn ...
Torej, če imam težo 1 kilogram bo vrednost 2.3 EUR, če imam 14kg bo vrednost 4.07 EUR (in seveda vse vmesne variante)
Dosedaj sem to reševal z VLOOKUP s tem, da sem imel 2 zavihka -- na enem "zalogo vrednosti" in na drugem dejanski preračun.
Sedaj moram narediti nekaj sprememb kar bo povečalo tabelo in me zanima, se da rešiti s kakšno drugačno funkcijo in sicer da imam celotno formulo v eni vrstici? Nekaj sem čaral z IF pa mi ravno ne gre od rok :/
Thx,
b.
vorantz ::
ife lahko nestaš kokr hočeš
sem že videl taka čuda da se primeš za glavo O_O
IF(pogoj;neki;IF(pogoj;neki;IF(pogoj;neki;IF(etc))))
pač v else del daš naslednji if
ne znam pa ti povedat, če je za tvoj problem kaka boljša rešitev
sem že videl taka čuda da se primeš za glavo O_O
IF(pogoj;neki;IF(pogoj;neki;IF(pogoj;neki;IF(etc))))
pač v else del daš naslednji if
ne znam pa ti povedat, če je za tvoj problem kaka boljša rešitev
ratek ::
Dalo bi se rešit s funkcijama INDEX in MATCH:
=INDEX(B3:B20;MATCH(C3;A3:A20;0))
A3:A20 je prvi stolpec (teža), B3:B20 je drugi stolpec (vrednost), v C3 je izbrana teža. Stolpce poljubno povečaš.
=INDEX(B3:B20;MATCH(C3;A3:A20;0))
A3:A20 je prvi stolpec (teža), B3:B20 je drugi stolpec (vrednost), v C3 je izbrana teža. Stolpce poljubno povečaš.
prtenjam ::
Ne razumem kaj natančno marate in želite reševati z IF stavki, kakor tudi za VLOOKUP nebi potrebovali nobene posebne tabele za preračun. Vlookup loahko išče tudi po takšnih tabelah:
Več o tem si lahko preberete tukaj.
Teža Vrednost ================ 0 2,3 2 2,85 5 3,46 10 4,07 itn ...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
lopov ::
Ne razumem kaj natančno marate in želite reševati z IF stavki, kakor tudi za VLOOKUP nebi potrebovali nobene posebne tabele za preračun. Vlookup loahko išče tudi po takšnih tabelah:
Teža Vrednost
================
0 2,3
2 2,85
5 3,46
10 4,07
itn ...
Hvala, nisem vedel oz. niti pomislil, da ni potrebno imeti vseh vrednosti.
Odgovor na tvoje vprašanje -- kolikor je meni znano je za uporabo VLOOKUP potrebno imeti 2 zavihka -- to je tisto kar bi sedaj rad eliminiral, da imam že v celici formulo in ne potrebujem dodatnega zavihka.
Hvala,
b.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
mgermo ::
Za vlookup potrebuješ le tabelo, kot si jo napisal (teža, vrednost). Lahko je tudi na istem zavihku. Boljšo verzijo ne boš našel, ker je funkcija vlookup za to ustvarjena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mgermo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bluetooth radioOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 922 (777) | ingeniero |
» | BASIC je star pol stoletjaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4989 (3035) | avister |
» | Novi strežniški procesorji iz Intela in AMD-jaOddelek: Novice / Procesorji | 4867 (4314) | Jst |
» | PRO EVOLUTION SOCCER 4Oddelek: Igre | 1149 (1043) | nightman |
» | Čudne temperature?! (Epox8rda+ & MBM)Oddelek: Navijanje | 1302 (1128) | OwcA |