Forum » Zvok in slika » Utripajoč zaslon ob HDMI povezavi
Utripajoč zaslon ob HDMI povezavi
ZatolE ::
Pozdravljeni,
Povezal sem novo televizijo Sony KDL-42W650A z namiznim računalnikom preko HDMI kabla. Prenos slike na tv deluje normalno, problem pa se pojavi na zaslonu računalnika, ki začne utripati, ko je ta prek HDMIja povezan s televizijo. Najprej sem pomislil na problem v kablu in ga zamenjal, a slika še vedno utripa. Če tv izklopim iz elektrike slika še vedno utripa. Če pa izklopim koaksialni kabel iz tv-ja (Telemach) utripanje preneha. Ker bi želel imeti HDMI neprestano vklopljen v tv in seveda tudi koaksialni kabel, ter ob enem normalno uporabljati računalnik, me zanima ali ima kdo kakšno idejo/predlog kako se znebiti utripanja zaslona na računalniku? Kaj na koaksilcu povzroča to motnjo ter ali se jo da ukrotiti?
Hvala za odgovore!
Povezal sem novo televizijo Sony KDL-42W650A z namiznim računalnikom preko HDMI kabla. Prenos slike na tv deluje normalno, problem pa se pojavi na zaslonu računalnika, ki začne utripati, ko je ta prek HDMIja povezan s televizijo. Najprej sem pomislil na problem v kablu in ga zamenjal, a slika še vedno utripa. Če tv izklopim iz elektrike slika še vedno utripa. Če pa izklopim koaksialni kabel iz tv-ja (Telemach) utripanje preneha. Ker bi želel imeti HDMI neprestano vklopljen v tv in seveda tudi koaksialni kabel, ter ob enem normalno uporabljati računalnik, me zanima ali ima kdo kakšno idejo/predlog kako se znebiti utripanja zaslona na računalniku? Kaj na koaksilcu povzroča to motnjo ter ali se jo da ukrotiti?
Hvala za odgovore!
- spremenil: ZatolE ()
Scorpia ::
Poskrbi za ozemljitev. Lahko koaksilni kabel od telemacha, ozemljis na ohisje racunalnika, radiator ali katere druge naprave na ohisje, ki ima na prikljucku tri kable.
Ali pa kupis izolator bruma. Mislim da celo v telemachu prodajajo.
Ali pa kupis izolator bruma. Mislim da celo v telemachu prodajajo.
////
tabasco ::
Najboljša varinata je galvanski ločilnik, z njim se istočasno rešiš se prednapetosti po koaksialnem kablu
http://www.antene-zupancic.si/ozemljitv...
http://www.antene-zupancic.si/ozemljitv...
ZatolE ::
Hvala obema - problem rešen. Sem telefoniral na Telemach in govoril z njihovim terenskim tehnikom, ki mi je prinesel ta izolator oz. ločnik in utripanje je prenehalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVB-T antena in dva televizorjaOddelek: Zvok in slika | 2018 (1695) | primo |
» | Kabli inducirajo motnje na HDTVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2274 (1790) | iank |
» | brum pri povezavi pc na ojačevalecOddelek: Pomoč in nasveti | 2139 (1927) | kayz1 |
» | Sumim da mi kabelska "prebija"..Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3131 (2760) | noragoba |
» | Dolžina kablovja med TV in grafičnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1520 (1177) | gumby |