» »

Nova mašina se mi sesuva...?!

Nova mašina se mi sesuva...?!

Klaus ::

Imam novo mašino, kupljeno pri AGT računalniki na Vodnikovi v Lj.:

AMD XP2000P+
Epox 8K5A2 KT 333
ram 512MB DDR 333
ATI Radeon 9000Pro 64MB
modem Conexant 56k

In sem imel zanimivo štorijo:
Nova mašina deluje odlično, vse je O.K., samo modem ne dela. Jasno, odpeljem nazaj in mi modem zamenjajo. Modem potem dela, samo se mi začne mašina ob večjih obremenitvah (še posebej grafičnih - igre)sesuvat. Pelem spet nazaj in mi rečejo, da so testiral in je hardwaresko vse O.K., če pa ne znam windowsov naložit, je pa to moj problem. Fora je bla, da mi pol ni hotu naložit XP-jev in sem naložil 2000-ko (modem sem vzel ven) in je vse delal O.K., pa sem dal modem nazaj not, se mi spet sesuva. Potem mi je ratal naložit tud XP-je, brez modema not, pa se mi vseen sesuva, če dam modem not pa prbl. isto kot prej. Kot vse kaže so pa tud XP-ji nekaj poškodovani, ker me ob zagonu lepo pozdravi error report, včeraj pa sem dobil nazaj celo en lep blue screen, ki me je opozarjal nekaj v zvezi, da je prekinil, da bi preprečil resno poškodbo mašine. Temperatura je skoz O.K.

Zanima me, če je mel kdo podobno izkušnjo in kaj mi svetuje, da rešim svojo novo mašinco????

Lp

Matic
  • premaknil: ToniT ()

Lesar ::

Nekaj podobnega se je dogajalo meni pred nekaj meseci. Nov računalnik AMD 1300 proc. V firmi niso naložili sistema, zato sem ga sam.

Najprej se mi je sesuval zaradi Intelovega modema, nato so mi menjali z Motorolo, ista stvar.

Končno sem sam riskiral za US Roboticsa (7ksit) in sedaj vse štima O.K. Nekateri pravijo da U.S.R gre z večino sistemov.

Po mojem je vzrok v nekompatibilnosti modema z ostalo opremo.

LP Drago

AngelOfDeath ::

kaj točno je blue screen sporočil ?

si proval z 2 vozniki za modem ?

ali3n ::

Klaus - probi snet druge driverje za ta Connexant... klik

tudi jaz sem imel probleme...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Klaus ::

Ja recmo, da drži, da je modem nekompatibilen, vendar se mi sedaj dogaja, da je tudi brez modema sistem popolnoma nestabilen (če delam v officeu se mi čez nekaj časa pojavijo črne pike na ekranu in cela grafika gre v P.M.), moram priznat, da imam intuitiven občutek, da je grafika motena, oz. jo nekaj moti pri delu...bom pa probal naložit nove driverje za modem (ker sedaj itak teče na XP-jevih)...mi pa tudi ne gre v glavo, zakaj je bil sistem tudi ko ni bilo modema not nestabilen (pri naloženih XP-jih), ko pa sem naložil Win2000 je blo brez modema O.K.???

Moram pa priznat, da ne vem kaj sta dva voznika za modem??? Blue screen pa je fora, ko se ti sitem sesuje in dobiš moder ekran z belimi črkami, ki te opozarjajo da se je mašina ugasnila, da bi preprečila "jedrsko" eksplozijo in podobna svarila...

Lp

K.

Klaus ::

AngelOfDeath-sori nism te pošteku, ker mi ta pogovorna terminologija ni preveč znana...na blue screenu sem dobil napisano, kao da je neki s spominom problem, oz da je zaščitil spomin. tako da sem pomislil, da se možen vzrok težav skriva v RAM-u, še posebej ko sem se pogovoril z izkušenim vzdrževalcem strojne opreme, ki je ravnodušno dejal, da na neko mašino ni mogel naložiti XP-jev, potem je pa zamenjal RAM je blo pa vse O.K.

Lp

Klaus ::


Da končam to epizodo (upam da za vedno). Inštaliral sem nove driverje in zadeva kakor vse kaže dela. Moja referenca (Colin McRae 2.0) je zdržal kar nekaj stageov, ne da bi se mi mašina sesula. Kot vse kaže pa so XP-ji mal hin, saj se rahlo obotavljivo zaganjajo in jamrajo, drugo je vse O.K. Zanima me še mnenje izkušenejših uporabnikov, ali je pametno pognati repair inštalacijo XP-jev, da bi mi kao popravil zagonske datoteke pa še kaj zraven? Dejstvo je, da se trenutno izogibam večjim posegom, ker prvič vse skupa dela tko ka treba.

Zanima me, če kdo ve link za kak page kjer bi dubu nerota, ker mi verzija 5.5.6.9 ne zazna moja CD writerja?

Lp

K.L.J.

iso2000 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

Klaus ::

Če koga slučajno zanima, zadeva kot vse kaže ni v redu, saj se mi winsi včeri niso hotl zagnat...tko da vse jovo na novo in brezveze sploh govort...

Lp

Klaus ::

;(( Disk je šou!
Ne morm verjet, ampak to je finale mojih problemov, še najbolj sem pa razočaran nad user support v AGT računalniki, ker bojo mogl mal razmislt za kaj se gre...
Ka sm včeri prpelu mašino nazaj in jim povedu, da se itak vse sesuva, testni program pa je odkril milijon errorjev na HD, sem dubu protiargument, da sm na tem forumu itak napisu, da vse dela v redu...????!!!!
Vglavnem, naj bi mi vse spdenal, najraj bi pa vse skup nekam fuknu...

ali3n ::

Yep - AGT bere forum (pa ne samo oni...dnevno ga bere še 8000 ostalih ljudi)>:D

Sicer pa ne razumem zakaj si jezen na njih, saj na koncu pišeš: "Vglavnem, naj bi mi vse spdenal, najraj bi pa vse skup nekam fuknu..."
Če bojo fantje vse porihtal...:\
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Klaus ::

[:O
Na njih sem jezen zaradi:
- hotl so mi računat servisno uro, ker so mi testiral mašino (pa itak nč najdl, čeprav je disk hin)
- odnosa, ker naj bi bil vsega jaz kriv, so pa zdaj že dve komponente, ki so mi jih vgradil, zanič

Najbrž mal drgač gledam na zadevo kot večina obiskovalcev tega foruma, saj jst rabm mašino da mi dela, ostalo me ne briga in če je nova mašina v enmu mescu bla uporabna mogoče pet dni, je to šit...poleg tega kolk sem mel pizdarij, vozit sem pa nazaj, pa vse znance ka naj bi neki obvaldal zadevo klicat, pa noben nč ne najde, pa stokrat na novo vse inštalirat...vglavnem jst rabm mašino, da na njej neki delam, ne pa da se z njo ukvarjam...|O

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

račuanlnik se mi samodejno resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
341229 (892) solatko
»

AGT računalniki sucks!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51701 (920) Matek
»

Temperatura AMD XP 2000P+ ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231714 (1341) Bremzi
»

Dodam modem in sistem se sesuje?

Oddelek: Strojna oprema
71228 (1134) bmandelj
»

Samo sranje!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221529 (1069) Highlag

Več podobnih tem