» »

ADSL na Linuxu (ročna postavitev) ?

ADSL na Linuxu (ročna postavitev) ?

Brane2 ::

Že nekaj dni se zezam z ročno postavitvijo Linuxa iz nule in stvar mi nekako dela, le ne uspe mi postaviti na noge PPOE, ki ga zahteva povezava na ADSL modem in čez.

Ko sem imel gor Suse 8.1 je to delalo, po neumnosti si pa nisem natanko zapisal nastavitev.

Vem, da morajo biti v kernelu prevedeni ustrezni moduli, ne vem pa kako jih aktiviraš. Kot se spomnim je vse stvar parih ukazov.

Če ima kdo delujočo povezavo na recimo Suse, prosim da posta sem vsebino ustreznih rc.* fajlov kjer bi bilo razvidno, kako zaboga stvar aktivira module...

Gandalfar ::

pppoeconf
adsl-start

to ne dela? mogoce sem narobe razmel sporocilo

paper ::

cisto easy. vpisi v google "roaring penguin" al pa na freshmeat in zadevo zrihtas v 5min. mas lepo adsl-setup vneses username itd. adsl-start in cao

Sem probu z roaring penguinom. Pa stavr pravi, da mi manjka še nekakšen PPP tools že ob instalaciji...

ppp.neki.rpm

mas gor?

ne shljivim jaz rpm. Sourcez native rulez... >:D

Bom že najdu zadevo... RP mi pravi, da moram met še "PPP Softvare suite v.2.3.10 or later".

Bom že kje zbrskal...

Zmontiru sem si LFS (Linux From Scratch) v 4.0. in moram reč da mi je zadeva všeč. Končno ena stvar, kjer razumem kako se zadeva dvigne v detajle... :D

ftp://cs.anu.edu.au/pub/software/ppp/ppp-2.4.1.tar.gz

tvoj source :)

Heee. Sm najdu pred 1 minuto. Thnx anyway... :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z internetom v Linuxu

Oddelek: Operacijski sistemi
71244 (986) CenzlovPepe