Forum » Programska oprema » linux... kako naštelat povezavo za adsl
linux... kako naštelat povezavo za adsl
mrTwelveTrees ::
No v lunuxu - text mode - nič grafike, me znami kako se naštela, da bi mi računalnik se povezal preko switcha v adsl modem in tako dobil svoj IP - imam dinamični IP
potem pa še neki, tisto Dinamičen DNS Servis - http://www.gajba.net/dynip.php
lavfa tudi za lunux text mode ?
da mo mel recimo krneki.streznik.org na dinamičnem IPju
potem pa še neki, tisto Dinamičen DNS Servis - http://www.gajba.net/dynip.php
lavfa tudi za lunux text mode ?
da mo mel recimo krneki.streznik.org na dinamičnem IPju
Brane2 ::
linux text mode je, kar se tega tiče verjetno tudi pri tebi povsem enak Linuxu v graph mode
Pri Linuxu imaš koncept "runlevelov", ki določajo kaj se štarta kdaj. Nekako tako kot tisti uvodni skrin v Winsih 98, ki te vpraša kaj hočeš: DOS/varni zagon etc etc crap.
Pri moji verziji je runlevel 3 nekako to, da se mašina dvigne v celoti z vsem, razen X ov, ki pomenijo grafično okolje. Čeprav takrat strroj dela v ukazni vrstici, je popolnoma "pri zavesti". Kar se ADSL-a na Linuxu tiče, moraš imeti:
-ustrezne opcije prevedene že v kernelu. KOt recimo podporo za PPPoE (PPP over EThernet), DHCP (za avtomatsko dodelitev IPja) itd.
- ustrezen util, ki instalira PPPoE link, ki se nato obnaša kot nova mrežna kartica z dodeljenim IPjem.
Točnega imena util-a ne vem več, vem pa da sem že jaz svojčas spraševal o tem in na STju dobil odgovor, ki dela ko šus. Zato poišči po siteu...
Pri Linuxu imaš koncept "runlevelov", ki določajo kaj se štarta kdaj. Nekako tako kot tisti uvodni skrin v Winsih 98, ki te vpraša kaj hočeš: DOS/varni zagon etc etc crap.
Pri moji verziji je runlevel 3 nekako to, da se mašina dvigne v celoti z vsem, razen X ov, ki pomenijo grafično okolje. Čeprav takrat strroj dela v ukazni vrstici, je popolnoma "pri zavesti". Kar se ADSL-a na Linuxu tiče, moraš imeti:
-ustrezne opcije prevedene že v kernelu. KOt recimo podporo za PPPoE (PPP over EThernet), DHCP (za avtomatsko dodelitev IPja) itd.
- ustrezen util, ki instalira PPPoE link, ki se nato obnaša kot nova mrežna kartica z dodeljenim IPjem.
Točnega imena util-a ne vem več, vem pa da sem že jaz svojčas spraševal o tem in na STju dobil odgovor, ki dela ko šus. Zato poišči po siteu...
Phoebus ::
Saj je reku, da ima switch oz. router....za to ne rabi nic konfigurirat; samo pumpne se z dhclientom.
Ce pa tega nima, pa naj zalaufa "pppoeconf" pa bo ukucal potrebne podatke pa bo.
Tistega na konc pa ne razumem k sprasuje....dhcp server al kaj?
Ce pa tega nima, pa naj zalaufa "pppoeconf" pa bo ukucal potrebne podatke pa bo.
Tistega na konc pa ne razumem k sprasuje....dhcp server al kaj?
Gapi ::
Pa zakaj mu noben ne napiše da da z adsl-setup se lohk poveže na inet oz. z adsl-start. To mislim da velja v primeru ce mas gor paket od RoaringPingvin al nek tazga.
No person is rich enough,to buy back his past.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z povezavo v Fedori (ADSL)Oddelek: Operacijski sistemi | 875 (807) | R4D30n |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3694 (2688) | Ursus |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4871 (4390) | SasoS |
» | Ddos napadi? ali kaj drugega? (Nek čudn problem)Oddelek: Omrežja in internet | 1464 (1150) | rok86 |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4532 (4082) | BBB |