Forum » Loža » VAT number - kaj je to?
VAT number - kaj je to?
fogl ::
Iz avtrije sem želel naročiti neko robo, pa so mi poslali naj jim pošljem VAT številko. Kaj naj bi to bilo?
lp, klemen
LoneWolf ::
Je davcna stevilka, v SIxxxxxxxx formatu. Verjetno preverjajo tvojo identiteto, ali pa si ob narocilu navedel, da si davcni zavezanec (npr. za odbitek VAT/DDV pri ceni nakupa).
perci ::
tko kot so ti ze rekli, gre za mednarodno identifikacijsko številko za DDV, torej prefix SI+davčna
mumbo ::
Bom kar to temo uporabil, da ne odpiram nove. Zanima me, če kdo točno ve kako je s tem VATom. Na http://www.notebooksbilliger.de mislim kupiti prenosnik. Imam s.p. in ga bom vzel na firmo. Med informacijami piše tudi to:
Zdej me pa zanima za sploh kakšno vrsto davka gre in kje bi lahko izvedel za koliko € gre? A morem potem v Sloveniji plačati ta davek?!
Hvala za info.
European companies will recieve their order without paying the german VAT after we've been provided with a valid VAT ID and successfully confirmed your billing address. This verification process might take up to 2 workdays. It is not possible for us to refund the VAT afterwards. If you are missing your proforma invoice, we are working on the confirmation.
Zdej me pa zanima za sploh kakšno vrsto davka gre in kje bi lahko izvedel za koliko € gre? A morem potem v Sloveniji plačati ta davek?!
Hvala za info.
Brane2 ::
To je DDV.
Tam ga ne plačaš, zato pa ga cesar hoče tu od tebe. Če si davčni zavezanec, se ti to upošteva pri obračunu davka na koncu davčnega obdobja.
Ta DDV cesar po eni strani torej zahteva od tebe, po drugi pa ti ga priznava pri odbitku DDV, če kupuješ stvar, ki je udeležena v proizvodnem procesu.
Sve u svemu ga torej efektivno v tem primeru ne plačaš...
Tam ga ne plačaš, zato pa ga cesar hoče tu od tebe. Če si davčni zavezanec, se ti to upošteva pri obračunu davka na koncu davčnega obdobja.
Ta DDV cesar po eni strani torej zahteva od tebe, po drugi pa ti ga priznava pri odbitku DDV, če kupuješ stvar, ki je udeležena v proizvodnem procesu.
Sve u svemu ga torej efektivno v tem primeru ne plačaš...
On the journey of life, I chose the psycho path.
perci ::
Tvojo davčno potrebujejo zaradi VIESVIES sistema.
Pa ni čisto res, da se DDV ne plača pri "dobavitelju". Za storitve načeloma velja ravno obratno, razen za tiste, ki so naveden v 17. členu ZDDV.
Pa ni čisto res, da se DDV ne plača pri "dobavitelju". Za storitve načeloma velja ravno obratno, razen za tiste, ki so naveden v 17. členu ZDDV.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mindfactory - dokazilaOddelek: Kaj kupiti | 3959 (1640) | bojsi |
» | Kaj je EU VAT?Oddelek: Loža | 5251 (4608) | St235 |
» | Nakup stvari iz tujine - ItalijaOddelek: Pomoč in nasveti | 3368 (2860) | NSA Agent |
» | nakup komponent v tujiniOddelek: Kaj kupiti | 4991 (3950) | theBill |
» | VAT številkaOddelek: Pomoč in nasveti | 8187 (8132) | LoneWolf |