» »

printer ne dela na Windows 8

printer ne dela na Windows 8

sulaco ::

Pozdravljeni,
imam eno vprašanje za bolj vešče uporabnike win8. V roke sem dobil nov prenosnik z licenčnimi Win8, ki pa jih še ne obvladam preveč. Ko sem skušal inštalirati printer konica Minolta (prek USB) ga Win8 sicer vidi-a sporoči, da driverji niso "dobri"...Za win8 driverjev za ta printer baje sploh NI, nato pa sem v Googlu našel neko kombinacijo, da ima Win8 kvazi "kompatibility mode", tako da bi lahko naložil driverje za Win7 (ki so) in naj bi to funkcioniralo = PA NE! Oziroma ne vem ali sem jaz to prav zastopil?

Ali morda kdo od vas kaj več VE? Se da Win8 prepričati, da uporablja driverje za Win7, ali bo potrebno vreči printer stran??

Ali obstaja še kakšna druga rešitev, da bi se še naprej uporabljalo razmeroma novi profi printer, ki bi deloval brez ustreznih driverjev...

Robi :P ::

Meni je za eno staro AGP grafično 9600GT 128MB uspelo naložit driverje za win7 z compatibility mode, in so lepo delovali. Isto sem za printer naredo ker sem imel enega ki je še na 7ki z uradnimi driverji komaj delal... Na 8ki driverje windows dobil sam a niso bli ok, zato sem z compatibility windows7 naložil in je delovalo.

harvey ::

Sam sem usposobil na Windows 8 x64 stari printer HP Laserjet z gonilniki od windows XP 64 bit. Tako da malo poguglaj za svoj model tiskalnika in kako so ostali rešeli/reševali to zagato.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

ender ::

Novejše verzije Windows običajno brez problemov uporabljajo gonilnike za starejše verzije (mora pa biti gonilnik narejen za isti procesor - 32-bitni gonilnik ne bo delal na 64-bitnih Windowsih in obratno).

Pri gonilniku za tiskalnik priporočam, da ga poizkusiš dobit v .inf obliki (ponavadi lahko namestitveno datoteko odpreš s 7-zipom in razširiš ven gonilnike), potem ob priklopu tiskalnika Windowsom samo pokažeš, kje so razširjene datoteke, in bi se moral tiskalnik namestiti.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI ali Legacy (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310065 (8602) solatko
»

ASUS N550JV - WIN 7 DRIVERS?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4711017 (10025) benjaminson
»

Ko ne bo več XP...

Oddelek: Pomoč in nasveti
427187 (5556) Pithlit
»

problem z Windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
253005 (2106) Dober dan
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27062475 (46408) HupChup

Več podobnih tem