Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vtičnica ne deluje kljub temu, da je pod napetostjo
Vtičnica ne deluje kljub temu, da je pod napetostjo
int47 ::
Kvadratni kabel Kaj boste eni še izuml? Trikotni kabel?
Mislim, da ne bo potrebno nič izumljat. Sektorski presek, je že patentiran in v uporabi.
St235 ::
Ni point v obliki kabla. Point je v tem, da imamo pametnjakoviče, ki bi vlekli kable in v vtičnice na lučki tlačli 16A varovalke, zraven pa niso sposobni ločit med debelino (premer v mm) in presekom (ploščino v mm2). Si ga kar predstavljam, kako potem joka da je kupil kabel, ki je "debel" 2,5mm2 potem bi se pa čudil zakaj meritev z geotrikotnikom ne pokaže tega.
STU-III ::
Ni point v obliki kabla. Point je v tem, da imamo pametnjakoviče, ki bi vlekli kable in v vtičnice na lučki tlačli 16A varovalke, zraven pa niso sposobni ločit med debelino (premer v mm) in presekom (ploščino v mm2). Si ga kar predstavljam, kako potem joka da je kupil kabel, ki je "debel" 2,5mm2 potem bi se pa čudil zakaj meritev z geotrikotnikom ne pokaže tega.
Daj ne serji no! Dobro poznam razliko med debelino in površino. Pač sem po domače rekel, naj izmeri, kako debel kabel je - vsak bedak bo vedel, kaj sem s tem mislil, ti pa očitno ne.
(pa, če bi kupil 2.5mm debel kabel še toliko bolje - bolj varno, vendar ne za denarnico )
in v vtičnice na lučki tlačli 16A varovalke
In, kaj potem? Kot sem že rekel, če se napeljava zamenja, bo dal z lahkoto 16A varovalko, saj vtičnica to prenese brez težav.
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
St235 ::
Če se da ustrezna napeljava lahko tudi drva žaga in rešetke vari v kopalnici, pa zato ni tvoj nasvet nič manj neuporaben. In ja, bi človek res mislil, da vsak bedak loči med debelino in površino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 23446 (9956) | tony1 |
» | varovalka v kopalniciOddelek: Loža | 1983 (1462) | Malajlo |
» | Priklop štedilnika - kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 46458 (33051) | borut_p |
» | 5x1.5 za vticnico in luc (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 19500 (17983) | negotiator |
» | Varovalke v stanovanjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18829 (17660) | imagodei |