Forum » Zvok in slika » Kreiranje podnapisov
Kreiranje podnapisov
keops9876 ::
Živjo!
Iz starih videokaset sem naredil VOB file za DVD. Imam narejene tudi prevode v Wordovem dokumentu.
Kateri software bi mi najbolj olajšal ustvarjanje podnapisov? Nekako sem razmišljal, da bi software zaznal, kdaj začne lik govoriti in koliko časa traja govor. Jaz bi na tisto mesto potem samo skopiral prevod iz Worda.
Kakšen nasvet imate zame?
Uroš
Iz starih videokaset sem naredil VOB file za DVD. Imam narejene tudi prevode v Wordovem dokumentu.
Kateri software bi mi najbolj olajšal ustvarjanje podnapisov? Nekako sem razmišljal, da bi software zaznal, kdaj začne lik govoriti in koliko časa traja govor. Jaz bi na tisto mesto potem samo skopiral prevod iz Worda.
Kakšen nasvet imate zame?
Uroš
black ice ::
Subtitle Workshop. Za timecode lahko uporabiš podnapise v nekem drugem jeziku in prekopiraš (prevedeno) besedilo ter nato ročno popraviš timecode, če je kje kakšno veliko odstopanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako prevajati serije? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 18672 (15675) | maxa2maxa |
» | justin tv stream velika slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1234) | pino |
» | Problem s kopiranjem mkv datotekOddelek: Zvok in slika | 8387 (7969) | Jst |
» | DiktafonOddelek: Loža | 1147 (1074) | aljazh |
» | SVCD + podnapisiOddelek: Programska oprema | 1245 (1105) | bastadu |