» »

Lumia 1020

Lumia 1020

Elop z Lumio 1020.

Primerjalno oglaševanje v akciji.

AT&T-jeve specifikacije.

Primer slike.

Optika.

vir: engadget
CNET - Nokia je včeraj v New Yorku predstavila junija najavljeno Nokio 1020 z 41 megapikselnim senzorjem in 3x digitalnim zoomom. To ločljivost smo že videli v lani februarja predstavljeni Nokii 808, ki pa je še poganjala zdaj pokojni Symbian.

Senzor je nekoliko manjši (1/1,5'') od tistega, ki ga najdemo v Lumii 808 (1/1,25''), vendar še vedno precej večji od tipične mobilne kamere. Ob njem leži 6 Carl Zeiss leč (pet plastičnih in ena steklena - kot pri Lumii 925), dve bliskavici (ena ksenonska in ena LED kot pri Lumii 928) ter nekaj krogličnih ležajev za dodatno stabilizacijo pri snemanju. Optičnega zooma ni, je pa digitalni, ki deluje prek manjšanja ločljivosti (pixel oversampling). Kamera namreč lahko snema pri polni ločljivosti - 38 megapikslov pri 4:3 oz. 34 megapikslov pri 16:9 - vendar tipično (oz. privzeto) zmanjša sliko na 5 zgolj megapikslov, pri čemer lahko potem združi več okoliških pikslov v enega. Slike so zato precej ostre tudi pri slabi svetlobi (glej primer). Za optični zoom bo treba poseči po večji napravi (npr. nedavno predstavljenem Galaxy S4 Zoom) ali seveda pravemu fotoaparatu. K dobri izkušnji pripomore tudi Nokiina PureView programska oprema.

Ostale specifikacije so dobre, a nič posebnega. 4,5-inčni AMOLED zaslon z ločljivostjo 1280 x 768, prekrit z Gorilla steklom, dvojedrni Qualcomm Snapdragon S4 (1,5 GHz), 2 GB RAMA, 32 GB prostore in še skromnih 7 GB na oblačnem servisu Skydrive. Za energijo skrbi 2000 mAh baterija z možnostjo brezžičnega polnjenja po standardu Qi. Debelina telefona znaša 10,4 mm ali pol manj kot S4 Zoom (15,4 mm), teža pa 158 gramov (208 g pri S4 Zoom).

Dogodek jim je malo pokvaril njihov partner AT&T, ki je specifikacije telefona po nesreči objavil že vnaprej. Telefon bo na voljo 26. tega meseca pri omenjenem operaterju za 300 dolarjev ob dvoletni vezavi, kasneje pa tudi v tujini.

81 komentarjev

«
1
2

Trinitron ::

Tele slika precej bolje ponazarja kakovost kamere: klik

Zgodovina sprememb…

TEDY ::

Debelina telefona znaša 10,4 mm ali pol manj kot S4 Zoom (15,4 mm).

1/3 manj

RejZoR ::

Optični Zoom in Digitalni Lossless Zoom (DLZ) je eno in isto sranje, samo tehnika je različna. Samo da ima digitalni še vedno negativni prizvok, če ne veš zakaj se gre. Zato pa se DLZ-ja ne sme metat v isti koš kot navadni digitalni zoom kjer se sliko dejansko oversampla in potem cropa. Ker zoom pridobljen preko DLZ in 5Mpix slika kot rezultat ali pa preko optičnega z isto 5Mpix outputom razen minimalnih razlik zaradi same tehnike NI. Je pa ta prednost, da ne rabiš mehanske optike, ki telefone naredi izjemno debele, je energijsko potratna in se lahko hitro poškoduje. Zato pa Nokia tolk forsira to in jih čist razumem. Samo znebit se morajo negativnega prizvoka digitalnega zooma. ki ga kot sem že razložil, DLZ nima. Ampak DLZ-ja ne more koristit na švoh senzorjih, ampak mora bit tak kot ga uporablja Nokia, torej izjemno visoka ločljivost zajema slike, da jo lahko potem crop-aš in s tem efektivno ustvari zoom brez izgube kakovosti. Ven pa še vedno dobiš ločljivost povsem uproabno za praktično karkoli (razen mogoče delanja ogromnih portretov in jumbo plakatov)...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

klinker ::

Imam obcutek da se Nokia pocasi in zanesljivo vraca na njena stara pota, kjer je bla na vrhu pred vsemi.

PARTyZAN ::

Ko mi bodo ponudili še kaj drugega kot WP bodo imeli to možnost, ja.

||_^_|| ::

Predstavili so tudi zanimiv dodatek: Nokia camera grip, ki v sebi nosi dodatno 1020mAh baterijo

 lumia 1020 kamera grip

lumia 1020 kamera grip

simnov ::

In potem na ta grip dajo še kakšen objektiv.

Ganon ::

Zame najlepši in najboljši telefoni na trgu. Jim želim vse dobro v prihodnosti.

RejZoR ::

Evo, sem se mal razpisal okoli zoomiranja in cele fore teh orjaških senzorjev na Nokia Lumiah, če koga zanima... :)

http://rejzor.wordpress.com/2013/07/12/...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Apofis ::

cute, sam bi res lahko dal droida gor. Pol bi blo to to...

MasterMiG ::

Realno gledano, ideja za WP je precej bolj napredna kot iOS recimo, tudi kot android, ki je iOS z gadgeti. Kako dobro bodo to implementiral, je pa drugo. Daleč največja težava WP je pomanjanje aplikacij! Na momente še vedno nedodelanost sistema, npr. da si niti zvoka smsa ne moreš spremenit.
Namen telefona ni, da zaganja aplikacije...
There is nothing to fear but the fear itself.

Qushaak ::

V čem je poanta, da vse mobilne naprave, ki so višjega razreda in imajo 32GB placa nimajo spominske reže? Dvomim, da je to kakšna tehnološka ovira, če jo imajo naprave nižjega in srednjega cenovnega razreda.

RejZoR ::

To tud men ni bilo nikoli jasno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

MrNighthawk ::

MasterMiG je izjavil:

Daleč največja težava WP je pomanjanje aplikacij!



Realno gledano rajši vidim da namesto miljone aplikacij jih imeli samo 1000, ki bi delovale normalno. Sicer pa večina ljudi (ne vsi) uporablja, facebook, angry birds...in potem se počasi konča :)

telen ::

Itaq je 1/4 aplikacij za iOS in Android neuporabnih. So praktično samo za številke. :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: telen ()

aerie ::

Qushaak je izjavil:

V čem je poanta, da vse mobilne naprave, ki so višjega razreda in imajo 32GB placa nimajo spominske reže? Dvomim, da je to kakšna tehnološka ovira, če jo imajo naprave nižjega in srednjega cenovnega razreda.

Po mojem mnenju zaradi tega, ker je hitrost SD kartice praviloma nižja od vgrajenega pomnilnika, kar poslabša uporabniško izkušnjo in drugič, da se forsira hrambo v oblaku (Skydrive ipd.).

MasterMiG je izjavil:

Daleč največja težava WP je pomanjanje aplikacij!

Kakor za koga. Vsaj za mene je aplikacij čisto dovolj oz. preveč. Ne rabim Instagrama (baje je Instance celo boljši) ali pa SnapChata in podobne nebuloze. Ampak to je subjektivno. Za public Joe-ja so pa te aplikacije ključnega pomena, kar se prodaje tiče. Pa tudi številke so za povprečnega ameriškega potrošnika prenizke. Za flagship ne pričakujejo le tekočega delovanja ampak tudi specifikacije, ki pri povprečnem potrošniku vzbujajo WOW efekt, kot so: quad-core, octa-core, 1080p, 128GB spomina etc.

Apofis je izjavil:

cute, sam bi res lahko dal droida gor. Pol bi blo to to...

Upam, da si te norosti Nokia ne bo privoščila. Tudi ne bi bilo fer do M$-a :)

matej_jack ::

Android? Najboljša stvar novih nokij je ravno WP8...

klinker ::

telen je izjavil:

Itaq je 3/4 aplikacij za iOS in Android neuporabnih. So praktično samo za številke. :P


Tocno tako.
Android pa je za froce in pa open source frike. Sej ne recem da je slab, ampak ima tolko varnostnih lukenj, da pusca z vseh koncev. Sicer koncno so v moj priljubljen rom Slim Bean integrirali privacy manager da mi vsaj vsaka aplikacija ne bo sarla po osebnih zadevah, ampak se vedno ni to to. Play Store je leglo malware-ja, stock romi pa en drek vredni. Tako iOS kot WP so definitivno bolj na nivoju in kontrolirane closed source zadeve, kar je za vecino uporabnikov samo dobro.
Nokia pa je edino pametno nardila da ne povoha Androida.

SLO_Matej ::

Apofis je izjavil:

cute, sam bi res lahko dal droida gor. Pol bi blo to to...

Ja, pol bi bilo težav še pa še. Vidimo v drugih temah kako super je Android. ;)

MasterMiG je izjavil:

Na momente še vedno nedodelanost sistema, npr. da si niti zvoka smsa ne moreš spremenit.

Am, zvok SMS-a se da spremenit že od prvega Windows Phona naprej. http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t...

Qushaak ::

aerie je izjavil:

Po mojem mnenju zaradi tega, ker je hitrost SD kartice praviloma nižja od vgrajenega pomnilnika, kar poslabša uporabniško izkušnjo in drugič, da se forsira hrambo v oblaku (Skydrive ipd.)

Jasno. Samo še nikjer nisem zasledil kakega benchmark-a za internal storage telefonov. Po drugi strani pa je pomoje SD kartica class10 popolnoma ok in bi le-ta v redkih primerih slabšala izkušnjo napram internal storage-u.
Če je pa to problem in če si že nabavil high-end telefon imaš pa uno SanDisk-ovo ultra extreme serijo SD kartic, ki pa ima res odlične hitrosti branja in pisanja (rdeče-rumene). Cena v takem primeru najbrž ne bi smela bit izgovor.

snow ::

41 brezveznih mega pikslov.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

n0pin ::

Apofis je izjavil:

cute, sam bi res lahko dal droida gor. Pol bi blo to to...


Upam, da se Nokia ne dotakne Androidov, saj sem izredno zadovoljen z tekočim delovanjem Windows Phone 8.

Apofis ::

Očitno sm pol en izmed redkih uporabnikov k so super zadovoljni z droidom na mid rangu fonu...

klinker ::

snow je izjavil:

41 brezveznih mega pikslov.


Sej v bistvu megapiksli tu nimajo tolko veze kot pa bistveno vecji in boljsi senzor napram vsem ostalem srotu pri konkurenci ;)

SLO_Matej ::

Očitno od telefona ne pričakuješ preveč (med drugim tekoče delovanja brez zatikanja ipd.).

Looooooka ::

Apofis je izjavil:

cute, sam bi res lahko dal droida gor. Pol bi blo to to...

Potem bi sla baterija v tri krasne.
Ko bodo ta kvazi OS zrihtal se pa lahko naprej pogovarjajo :)

Apofis ::

da dodam, tekoče in brez zatikanja

s1m0n ::

Kaj jim je spet so dali 2000mAh baterijo tako kot pri Lumia 9xx. Če bi vsaj ta bila večja bi bil telefon TOP.

Kamerca pa je tak najboljša kar se dobi na telefonih. Cena brez vezave (itak da ne pri nas) ne bo tako visoka (bo v istem rangu kot drugi top telefoni)

klinker ::

Apofis je izjavil:

da dodam, tekoče in brez zatikanja


Ah, pusti otroke ki se niso vidli dlje od svojega .... :D

PARTyZAN ::

... Windows Phona :D

Apofis ::

iz ust si mi vzel...

Vajenc ::

A je kdo kje zasledil kdaj kasneje ga lahko pričakujemo pri nas?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

...:TOMI:... ::

Nobenemu pa ne gre v nos, da je Nokia vedno bolj ameriška, vsaj telefone bi lahko najprej ponudili in predstavili v Evropi.

To, da nima slota za spominsko kartico je marketinška fora, pa še ceneje je za njih in še manj komplikacij je pri dizajnu, poraba je manjša, saj kartica tudi zahteva napajanje.

Danes je spomnim tako poceni, da bi morali biti vstopni modeli najmanj 64 GB, apple pa prodaja bučke in spomin, kot da je zlat.
Tomi

17rnn ::

Qushaak je izjavil:

V čem je poanta, da vse mobilne naprave, ki so višjega razreda in imajo 32GB placa nimajo spominske reže? Dvomim, da je to kakšna tehnološka ovira, če jo imajo naprave nižjega in srednjega cenovnega razreda.

Če te zanima zakaj se (micro) SD slote opušča na splošno je razlogov verjetno več - od popolne nepraktičnosti (pre)majhnih kartic, do zmešnjave pri 'navadnih' uporabnikih, ki jih vtikajo narobe obrnjene ali pa jih mešajo s SIM karitcami, do tega, da ima potem sama naprava še več pokrovčkov, vtičnic ipd., ki kazijo izgled, večajo možnost za okvare, omogočajo lažji vstop umazanije v notranjost ohišja in predvsem zmanjšujejo 'celovitost' naprave ter omogočajo uporabniku nepotrebno poseganje v strojni del naprave, s tem pa večjo možnost, da si bo neuki uporabnik (npr. z nakupom počasne kartice) poslabšal uporabniško izkušjno, za kar bo seveda krivil proizvajalca, ki mu je to omogočil ...

Seveda je tu še čito praktični poslovni razlog, da je neumno odstopati del dobička proizvajalcem in prodajalcem kartic, če pa lahko na tem dodatno zasluži proizvajalec telefona.

Če pa te zanima zakaj ravno višje cenovni telefoni 'prej' opuščajo SD slot kot nižje cenovni, pa je to zato, ker so ciljna publika pri dragih telefonih 'bogati' ljudje, ki jim ni težko odšteti dodatnih 100$ in več za napravo z večjo količino prostora. Pri nižjecenovnih telefonih so ciljna publika ljudje, ki precej bolj gledajo na denar, zato jim je SD slot bolj pomemben, ker je to v resnici 'cenejši' način kako povečati prostor na telefonu.
Ciljna publika najdražjih modelov v zadnjih letih niso več primarno 'early adopterji' in tehnološki navdušenci, ampak višji in višji srednji razred na splošno (tehnološko manj uke?) populacije ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 17rnn ()

alexa-lol ::

Tuki gre za to da mora Nokija doseči rast še na Ameriškem trgu... v Evropi že imajo nek moment v pozitivno smer.. v US še ne.

MatH ::

Slike, video, backup imenika.... vse to je na spominski kartici in če telefon roma na servis jo vzamem ven in mi ni treba skrbeti kaj vse je v njem (pa če tudi ni nič takega)
Telefona brez spominske kartice ne kupim.

http://med.over.net/forum5/read.php?151...
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.

Vajenc ::

MatH je izjavil:

Slike, video, backup imenika.... vse to je na spominski kartici in če telefon roma na servis jo vzamem ven in mi ni treba skrbeti kaj vse je v njem (pa če tudi ni nič takega)
Telefona brez spominske kartice ne kupim.

http://med.over.net/forum5/read.php?151...

Ob vseh programskih rešitvah za backup? Pa praktično vedno pri roki PCjih, prenosnikih, oblakih...
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Apofis ::

je še vedno najhitrej da zajeto fotko ali video takoj shranis na sd in ob slučajnem kolapsu wfja, droida ali iosa kartico potegneŠ ven in si zmagal...

Tilen ::

Windows Phone ima čez 150.000 aplikacij. Glavna razlika v prid Android appom je v tem, da ima Android recimo na voljo 200 fart aplikacij, Windows Phone pa "le" 100. Zagotovo smo prikrajšani za kak zanimiv prdec.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

techfreak :) ::

Windows Store: http://www.windowsphone.com/en-us/store... (3 resni zadetki za iskalni niz SSH)

Play Store: https://play.google.com/store/search?q=... (vsaj 20 zadetkov je zelo relevantnih)

Poleg vsega kar ponujajo aplikacije na obeh platformah, lahko na Androidu še tunnelaš preko SSHja in mountaš SFTP mapo.

tcpdump: Win Store: 0, Play Store: 5 relevantnih
raspberrypi: Win Store: 0 (lahko sicer bereš RSS feede in pa vidiš pinout GPIO), Play Store: 4 (bluetooth terminal, kontroliranje GPIO
portov, remote control in aplikacija za upravljanje različnih program na RPi)

Nevem zakaj bi se obremenjeval z fart appi, če je dejstvo, da več aplikacij zelo verjetno pomeni tudi večjo možnost da boš našel kar iščeš.

Seljak ::

Qushaak je izjavil:

V čem je poanta, da vse mobilne naprave, ki so višjega razreda in imajo 32GB placa nimajo spominske reže? Dvomim, da je to kakšna tehnološka ovira, če jo imajo naprave nižjega in srednjega cenovnega razreda.


Kaj tebi ni dovolj 32GB prostora na telefonu? Sploh ne razumem za kaj bi potreboval še Micro SD vhod ??

alexa-lol ::

99% uporabnikov Androida in WP ne uporablja SSH ali pa raspberrypi aplikacij. Jih pa 99% uporablja Angry Birds in to dela na obeh, še celo na Symbian Belle.

Qushaak ::

17rnn je izjavil:

Če te zanima zakaj se (micro) SD slote opušča na splošno je razlogov verjetno več - od popolne nepraktičnosti (pre)majhnih kartic, do zmešnjave pri 'navadnih' uporabnikih, ki jih vtikajo narobe obrnjene ali pa jih mešajo s SIM karitcami, do tega, da ima potem sama naprava še več pokrovčkov, vtičnic ipd., ki kazijo izgled, večajo možnost za okvare, omogočajo lažji vstop umazanije v notranjost ohišja in predvsem zmanjšujejo 'celovitost' naprave ter omogočajo uporabniku nepotrebno poseganje v strojni del naprave, s tem pa večjo možnost, da si bo neuki uporabnik (npr. z nakupom počasne kartice) poslabšal uporabniško izkušjno, za kar bo seveda krivil proizvajalca, ki mu je to omogočil ...

Seveda je tu še čito praktični poslovni razlog, da je neumno odstopati del dobička proizvajalcem in prodajalcem kartic, če pa lahko na tem dodatno zasluži proizvajalec telefona.

Če pa te zanima zakaj ravno višje cenovni telefoni 'prej' opuščajo SD slot kot nižje cenovni, pa je to zato, ker so ciljna publika pri dragih telefonih 'bogati' ljudje, ki jim ni težko odšteti dodatnih 100$ in več za napravo z večjo količino prostora. Pri nižjecenovnih telefonih so ciljna publika ljudje, ki precej bolj gledajo na denar, zato jim je SD slot bolj pomemben, ker je to v resnici 'cenejši' način kako povečati prostor na telefonu.
Ciljna publika najdražjih modelov v zadnjih letih niso več primarno 'early adopterji' in tehnološki navdušenci, ampak višji in višji srednji razred na splošno (tehnološko manj uke?) populacije ...

To večinoma drži, samo izgovarjat se na neuke uporabnike, da ne ločijo med SIM in micro SD pač ni na mestu. Če bi se zmeraj tkao razmišljalo se ne bi popolnoma nikamor prišlo naprej z razvojem. Vedno bodo določeni ljudje zadaj. To tudi odgovori na vprašanje, če kupijo počasno kartico. Za moje pojme je sodobnih telefonih resnično dovolj dobra kaka dobra class10. Res me zanima v kakšnih primerih bi človek videl razliko, da ga ta hitrost ovira (masovno kopiranje v/iz telefona ni ravno merodajno, ker tega se ne počne najbrž prav pogosto).
Da kazi izgled - kakor kdaj in za koga. V moje (ža malo starem telefonu, kjer se da še baterijo ven) je micro SD poleg SIM kartice. Zato vizualnih razlik ni.
Pa kot je omenjeno - če telefon crkne do te mere da ne mormš nič jih na servisu ne zanima za moje podatke. Če jih recimo nimam ravno posinhroniziranih v oblak je to precej težko dobit nazaj. Kartico ven vzet pa je trivialno.
Glede ekonomskih razlogov kdo bo zaslužil kje od firm se strinjam.
Vseeno pa to ni tako draga tehnološka lastnost, če jo imajo poceni naprave.

@benji: Ja, dovolj. :) Samo glede na to, da te mogoče kdaj piči da bi kaj večjega okoli nosil pa tudi ni nič narobe, če je možno kaj razširit.

opeter ::

Jaz sem pogledal sliko v prvem postu ... kje vi vidite 41 megapik? To je cca. 28 megapik (7000 x 4000 pik oz. točneje 7.712px × 4.352px kar je, ajd skoraj 32 megapik).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

djurodrljaca ::

opeter je izjavil:

Jaz sem pogledal sliko v prvem postu ... kje vi vidite 41 megapik? To je cca. 28 megapik (7000 x 4000 pik oz. točneje 7.712px × 4.352px kar je, ajd skoraj 32 megapik).

To je slikano v 16:9 razmerju in ima 33,56 megapik, kar pa se da zaokrožiti na 34 megapik ;)

Tole ni RAM oz disk da bi moral računati s 1024 ;)

RejZoR ::

Tilen je izjavil:

Windows Phone ima čez 150.000 aplikacij. Glavna razlika v prid Android appom je v tem, da ima Android recimo na voljo 200 fart aplikacij, Windows Phone pa "le" 100. Zagotovo smo prikrajšani za kak zanimiv prdec.


Ne vem kaj iščete vi, ampak če so ti fart appi nekaj kar pogosto iščeš, potem ti grejo lahko v nos. Sam nisem snel še niti enega. Sem pa dobil čist vse kar sem si zaželel in to v freeware obliki in to v več verzijah. Ni hudič, da najdeš nekaj kar pa bo teb odgovarjal. Ko sem nazadnje iskal neke appe za tamalo, ko ima WP7.5 Nokio, nisem našel čist NIČ, pa nisem iskal neke eksotike.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

LuGi ::

RejZoR je izjavil:

Tilen je izjavil:

Windows Phone ima čez 150.000 aplikacij. Glavna razlika v prid Android appom je v tem, da ima Android recimo na voljo 200 fart aplikacij, Windows Phone pa "le" 100. Zagotovo smo prikrajšani za kak zanimiv prdec.


Ne vem kaj iščete vi, ampak če so ti fart appi nekaj kar pogosto iščeš, potem ti grejo lahko v nos. Sam nisem snel še niti enega. Sem pa dobil čist vse kar sem si zaželel in to v freeware obliki in to v več verzijah. Ni hudič, da najdeš nekaj kar pa bo teb odgovarjal. Ko sem nazadnje iskal neke appe za tamalo, ko ima WP7.5 Nokio, nisem našel čist NIČ, pa nisem iskal neke eksotike.


7.5 je zgodovina. Sedaj imam vse kar rabim. Sicer pa to ni tema o WP8 pro/cons ampak o Lumiji 1020

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Jst ::

Rejzor: lahko bi se malo bolj potrudil in bolj obrazložil "Digital Lossless zoom," kot ga kličeš v blogu. Celo malo raziskal in opisal, kako to deluje na starejši Pureview Nokiji - informacije so sigurno na voljo.


---

Jaz se veselim tega telefona, ker je možnost, da bo konkurenca začela delati svoje 1 Giga Pixle kamere. WP8 mi ne odgovarja, "pureview" telefon z iOS ali android* bi pa takoj kupil.

*android: če se ga da rootat in pometat vse crapware aplikacije ven. (To mi je pri android telefonih nekje na najvišjem mestu, ko sem se odločal za nakup nekaj let nazaj za DHD in letos HTC One X.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

RejZoR ::

DLZ deluje vedno na enak način. V osnovi imaš ogromno sliko, ki jo cropaš na željenem mestu v željeni velikosti in tko dobiš zoomirano sliko brez izgube v kakovosti. Ni neke znanosti zadaj. Večjo sliko kot imaš v štartu, manjši kot je final crop, večji zoom imaš. Čim nekaj kompenziraš se zoom začne zmanjševat, ampak pa lahko kot output dobiš sliko z več megapixli če hočeš delat neki velikega formata. Ampak kakor mi je znano Nokia tega ne dopušča in je vedno fiksno 5Mpix output.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8214665 (12662) next3steps
»

Telefon..kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
313830 (3117) matobeli
»

Koliko megapikslov je preveč: Samsungu niti 20 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5920408 (17097) Jaka83
»

Lumia 1020 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8119681 (14413) Lonsarg
»

Nokia pripravlja optično revolucijo

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
2610939 (7943) PrimozR

Več podobnih tem