» »

Lumia 1020

1
2
»

PARTyZAN ::

Seveda izgubiš na kakovosti. Scaled-down slika je pač ostrejša. Naredi sliko z recimo DSLRom in jo glej pomanjšano za 50+% ali pa na 100%.

Je pa boljše kot upscale, ja.

RejZoR ::

Ne ni nič boljša. To je samo stvar percepcije. Vzemi eno 12 Mpix sliko in jo glej v Windows Photo Viewer. Nato pa glej popolnoma isto sliko in samo parkrat pritisni gumb + spodaj, da mal približaš (dejansko je ne povečuješ ampak se samo približuješ dejanski 100% velikosti, ker so ekrani premajhni in s premajhno ločljivostjo). Je slika res slabša al je samo stvar percepcije? Ker, realno gledano, še vedno gledaš popolnoma isto sliko. Fora je samo v tem, da tvoje oči niso sposobne vidit imperfekcij na sliki, ki je prikazana v načinu "fit to screen" oz "fit to window", pri oni, ki jo gledaš v 100% velikosti pa vidiš. Ko boš DLZ zoomirano sliko velikosti 5 Mpix dal natisnit na foto papir klasične velikosti fotografije bo slika na njej videt super ostra. Ker bo vbistvu spet v "fit to photo paper" formatu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

boolsheat ::

snow je izjavil:

41 brezveznih mega pikslov.


Haha, ne smeši se... Če ti ne razumeš/ne veš čemu so namenjeni še ne pomeni, da so brezvezni. Beri Rejzorjeve obrazlage...

@Rejzor, kakšne aplikacije si to iskal, da jih nisi našel?

Zgodovina sprememb…

simnov ::

Pač lahko boš povečal za 5x in neboš opazil razlike če bi pa recimo povečal recimo 30x boš pa že videl zmazen.

Qushaak ::

Te številke "DLZ-ja" kolikokratna bo lahko povečava bodo bolj na nivoju optičnega zuma. "Navaden digitalni zoom" ima lahko velike povečave (ki vemo kako se "končajo"). "DLZ" pa bo do neke povečave (ki bo navedena) lossless (in s tem kar se tega tičen na nivoju optičnega zooma). Če pa boš povečeval prekomerno bo pa to klasični digitalni zoom. Je to težko razumet?

Jst ::

>Če pa boš povečeval prekomerno bo pa to klasični digitalni zoom. Je to težko razumet?

Jasno, quashaak, samo nekateri bi raje iOS ali android...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

snow ::

boolsheat je izjavil:

snow je izjavil:

41 brezveznih mega pikslov.


Haha, ne smeši se... Če ti ne razumeš/ne veš čemu so namenjeni še ne pomeni, da so brezvezni. Beri Rejzorjeve obrazlage...


Ovcam. Se pravi marketingu.
V prakvi potem kvazi lossless digitalnemu zoomu aka cropanju.
Objektivi so prešvoh za 1.12um piksle. Sploh na robovih. Sej se vidi na slikah, da so močno digitalno obdelane.
Nisem še videl full size nočnih slik, sam tile piksli manjši kot na dslrjih... tam ene ~30x, kar je ranga 5 stopov manj svetlobe.

Canon dela nove verzije objektivov za full frame fotoaparate, ki majo ranga 20mpix senzorje.
Medium format backendi pa majo tam med 40-60 mpix. Pa je tam senzor skor tako velik kot telefon ;)

Kul je ta fotoaparat na telefonu ker ma objektiv veliko svetlobno vrednost (f/2.2), image stabilizacijo in manual mode. Ne pa brezvezne megapiksle za ovce.

Pa wide angle (26mm, 35mm eqiv.) je za moje pojme tud dost kul.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

||_^_|| ::

snow je izjavil:

boolsheat je izjavil:

snow je izjavil:

41 brezveznih mega pikslov.


Haha, ne smeši se... Če ti ne razumeš/ne veš čemu so namenjeni še ne pomeni, da so brezvezni. Beri Rejzorjeve obrazlage...


Ovcam. Se pravi marketingu.
V prakvi potem kvazi lossless digitalnemu zoomu aka cropanju.


Večji štos je v "pureview" modu, s katerim dobiš 5mpix zelo ostro sliko ven.

snow ::

5 mpix (=downsize) na tej velikosti (back illuminated) senzorja + OS je super ja.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Lonsarg ::

Vglavnm kamera nekje istega ranga kot 200€ stand alone kamere. Vgrajena v telefon, ki je zgolj toliko oziroma celo malenkost manj debel/težek kot Lumia 920.

Zdaj je ostalo samo še vprašanje, če bo vsak flagship imel kamero takega ranga, ali se bodo šli podobno kot Samsung z Note serijo in imeli enkrat "normalen" flagship enkrat pa z bolšo kamero(v primeru Smasunga z večjim ekranom). Torej Lumia 940 čez pol leta z "normalno" kamero in lahka tanka, in potem zopet okoli julija naslednje leto Lumia 1040 kot kamera verzija 940-ke, malce težja in debelejša seveda.

Redorange ::



Zgodovina sprememb…

aerie ::

iKokoška ali včasih me je sram, da sem blod.8-)

boolsheat ::

Ajej, ženska se pa malo smeši, še ni slišala za store in appe na njem? Vsaj 10 instagram clientov je gor... Kot tudi facebook. ProPhoto camera app je za "pro" slike zato je počasen, seveda ga lahko enostavno v dveh tapih zamenjaš za bodisi privzeti WP photo app ali pa SmartShot od Nokie...

Banalno predvsem, ker moraš npr. Instagram client iz stora namestiti tudi na iosu, če želiš sharati slike gor...

pegasus ::

Ravnokar prebil prve ure s to zadevo ... še vedno žalujem za 808, ki so mi jo sunili ...
Prvi občutki so mešani. Nekaj malenkosti mi je bilo všeč, npr. kako izgleda ikona baterije med polnjenjem, izgled progress bara in prevlada teksta nad meaningless ikonami, a me je precej stvari motilo. Zadeva se obnaša čisto po windowsaško (nastaviš datum in uro in ne jebe spremembe), settings meni je totalen mess, ene zadeve hočejo MS account, druge nokia account, tretje katerikoli account, ms account rabiš že za updates dol potegnit, celota pa očitno še ni slišala za multitasking. Začel sem s polno baterijo, naložil zemljevide evrope (3h drajsanja! zakaj ni samo ena kljukica "EU" in zdravo), kar znese dobre 4gb in samo to je skurilo 50% baterije, zadeva pa se je neprijetno segrela. Mislim wtf ... 808 se ni grel na wifiju, pa je ravno tako lepo deloval ...
Mislim da se mi bo še dolgo kolcalo po symbianu ...

Btw, telefon sam o sebi govori kot o "Nokia 909.1". Nikjer omembe lumia 1020 ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pegasus ()

Lonsarg ::

Se laptop se greje, ce moras 4GB dol potegnit, itak da se telefon. To bi blo na cisto vsakem telefonu, sam najbrz se ne dogaja pogosto, da se tok dol potegne.:)

Drgac pa ja 808 je mela ta novejsi Symbian, ki je dejansko kul, sam da je ze zdavnaj prepozno da bi uspel. Ne smes pa nikakor spustit dejstva, da si sel oz cegla na costo spdpbno tanek telefon z pac malo izbokline brez da bi kaj izgubil na kvaliteti fotoaparata, to je vredno zlata;)

pegasus ::

Zate zlato, zame gnoj.
Sploh mi ni jasno, kaj vsi tako bolano tripate na tankost telefonov. 808 je bil na spodnji meji in bi veliko lepše ležal v roki, če bi bil še kak centimeter debelejši, tale 909.1 pa je še za telefoniranje popolnoma neergonomičen. Aha, vidim da prodajajo dodatek "camera grip", to bo to ...

Kar se pa gretja tiče, ne moreš primerjat telefona z laptopom. Nobena symbian nokia se mi še ni grela ...

boolsheat ::

Multitasking imaš tako, da držiš tipko nazaj...

Sicer pa welcome to 2013, mobilni CPUji so nekajkrat hitrejši kot tisti iz Symbiana a se seveda tudi bolj grejejo (pa ni važno katere znamke imaš telefon - Apple, Samsung,...).

pegasus ::

Ma ni potrebe da so hitrejši. Če je že na symbianu vse lepo laufalo, zakaj ne more na teh oh in sploh modernih phone OSih? Zakaj rabijo n-krat več storagea in n-krat več cpuja, da počnejo isto?

Anyway, še ena cvetka. Da sploh lahk karkoli počneš, si moraš narest "microsoft account". Ok, nujno zlo in zlata jama mobilnih operaterjev. Del accounta je seveda password, ker ms tudi leta 2013 še ni slišal za modernejše auth metode. Ta password mora biti "min 8 chars"... tipkam, tipkam in ugotovim, da več kot 15 znakov ne morem vnest. WTF microsoft ... Ok, se uskladim na 15 znakov dolgem passwordu, mi reče "includes invalid characters" ... pa P***A no, pull your head out of your ass and grow up ... Na eni strani berem to, na drugi strani ne morem niti času primernega gesla si ustvarit? Očiten dokaz, da Microsoft sodeluje z NSA.

Lonsarg ::

Tako MS kot Gogle za take kot ti pa jaz, ki daml kaj na varnost ponujata two factor prijavo, nobene geslo se tako dolgo se namrec ne more z tem primerjat.

Kar se la tice debelosti se pa sicer v splosnem strinjam da ni nobene potrebe v take extreme it, ampak sori 808 pa JE predebela, to je pa ekstrem v drugo smer, ne recem da je potrebno nujno iti do 7mm debeline, ampak vec kot za faktor 2 debelejsi telefon kot najtanjsi pa ne bos razen sebe cist nobenga preprical da je ok. Lumia 1020 je lih na meji debelosti da je se super.

Eh, jaz mislim da bos cez kako leto tako notri padel, da si ne bos vec predstavljal brez modernih OSov ziveti.

boolsheat ::

Povsem enako "da sploh lahk karkoli počneš" moraš imeti Google account za Androida in Apple account za iOS...

Počnejo isto? A se hecaš? Resno, welcome to 2009.

Zakaj potrebuje PC n-krat več storage, n-krat več CPUja, da počne isto kot leta 1995? Igre si lahko igral, browser je delal, office tudi... Uporabljaš PC iz leta 95?

pegasus ::

Ne boš verjel, za večino stvari nekaj zelo blizu temu. Še leta 2008 je bil pc letnik 96, danes je letnik 06.
Android in ios mi nista merodajna. Na simbianu si lahko počel vse, brez kakršnihkoli accountov. To je samo modern subliminal message "you are being watched".

Azgard: glej sem, da se ne ponavljam. Na 808 sem imel še eno zunanjo lupino s precej kosmato površino, da zadeva ni drsela. Na 909 moram še najt nekaj takega, drugače jo bom oblepil z brusnim papirjem. Also, kako si predstavljaš two-factor prijavo telefona na cloud?

Lonsarg ::

Ja two factor prijava v telefonu je seveda samo za prvo uporabo, ampak to ni point, two factor prijavo imaš zato, da ti preko ukradenega gesla ne pridejo v račun. Na mobitelu ti ne two factor prijava ne miljon znakov dolgo geslo ne pomaga nič, ker če kdo vzame Mobitel v roke pač vidi tvoje maile. Symbian ni bil nič drugačen tukaj, pač ni praktično vpisovati geslo vedno. Se da pa zaščitit dostop do Mobitela na način ločen od cloud računa.

Če pa na Nokiji 808 nisi imel sihronizacije emaila pa pač ne živiš v 2013 še:)

Glede drsenja iz rok pa večina ljudi nima problemov. Pač zato pa so preobleke za unikatne želje.

boolsheat ::

No vidiš, ti si potem velik ekstrem in tvoje želje in mnenja niso pretirano pomembna v realnem svetu.

pegasus ::

Consider this:

* Naredim 900km, da poslikam in posnamem akcijo, ki me zanima. To pot naredim po nokia gpsu. Takoj opazim, da je na 808 ta reč delovala smiselno: šel si v maps, se oddrajsal do željenega mesta, položil gor prst in ga dodal med favourites. Potem si šel v maps, rekel set destination, izbral favourites in kraj, ki si ga ravnokar dodal. Popolnoma razumljivo in enostavno. Seveda sem poskusil isto na 909 in se takoj zataknil pri dejstvu, da ko v maps položiš prst na nek kraj, ti ponudi samo "drive here" in pri bogu ne znam shranit tega kraja pod favourites. To hočem, ker se bom tja še vračal. Opcija, da shranim kraj šele ko sem tam, mi je bolna.

* Med vožnjo položim 909 na isto mesto, v katerem je prej udobno ždel 808, vdolbina ure na sredinski konzoli avta. Telefon stalno drsi in pada v ležeč položaj, 808 je lepo stal notri. Te z ogrožanjem tvojega življenja na cesti (ker moraš skos popravljat telefon, namesto da bi vozil) motivirajo k nakupu car hodlerja? Fuck them.

* Poslikam, posnamem in se vrnem domov (in spet preklinjam drseč dizajn telefona). Brez spanja dva dneva in stalno v pogonu. Pričakujem, da bom phone priklopil na usb in skopiral dol fotke. Kako naivno ... priklopim, gledam loge, kup enga jamranja o usb, mpt-probe faila, ipd. Wtf? Kaj je narobe z usb-storage? Aha, Microsoft je to "improval" z uvedbo svojega crappy protokola, ki niti ne dela prav. Super ...

* Zgruntam plan B. Imamo wifi, imamo apps, zihr lahko direkt iz phonea natočim vsaj videe na youtube. Pa poglejmo ... aha, youtube ima mobile page, dejmo se prijavit ... kje je upload? Ga ni? Why not? Beda. Poglejmo appse ... u, offical ms youtube app. Install. Wtf? Te pelje samo na youtube mobile page? Omg to se je moral nekdo fejst potrudit ... Poiščem neko alternativo, "youtube HD". Obljublja upload videov. Ok, namestim, nekako uspem zgruntat, kter čuden knof predstavlja upload, ofnem, empty list ... hej, vi nekaj obljubljate? Preberem detajle, ja, samo za videe, posnete znotraj te aplikacije. WTF?

*Plan B2. Dejmo to aplikacijo nategnit, da ji videe skopiram v njen folder, da bo mislila, da so njeni. Najdem pocket file manager, ki me takoj prijazno obvesti, da pa do videov ne more, ker to ne pusti Microsoft.

Na tej točki si že pulim lase ...

... in se vdam v usodo ter izpod kupa krame potegnem en star laptop, na katerem so še neki winsi. Ko se po dolgih minutah zboota do desktopa, vštekam vanj phone. Spet po dolgih minutah žaganja po disku se ne zgodi nič, samo phone kaže, da se polni ... začnem razmišljat po windowsaško "a ste že rebootali". Nekako zgruntam, kako se to reč reboota, ne da bi jo 3x ob tla vrgel in ob ponovnem poskusu glej čudo, winsi začnejo nalagat neke driverje. OMG i see my pictures! Takoj zalaufam winscp, da bi jih skopiral na domači server ... a-a, not so fast. Copy/paste ali drag&drop iz phonea ne dela. Morš prej skopirat na lokalni disk. WTF^2 ...

Torej vse kar pričakujem od te igrače je, da me varno vodi po cesti in da lahko uporabim posnetke, ki sem jih naredil z njo. Sem prezahteven? A so to res out-of-this-world zahteve?

Zdaj samo upam, da so fotke in videi boljši od tistih iz 808, sicer grejo ta jetra jutri na bolho. Čeprav bi bilo bolje, da bi šla v smeti, ker nikomur ne privoščim take torture.

BaToCarx ::

Pegasus lep prikaz zaprtih sistemov, pa še več jih bo. :D

Tilen ::

To hočem, ker se bom tja še vračal. Opcija, da shranim kraj šele ko sem tam, mi je bolna.


Recent destinations, tudi če še nisi bil tam in potem daljsi tap, add to fav.

* Poslikam, posnamem in se vrnem domov (in spet preklinjam drseč dizajn telefona). Brez spanja dva dneva in stalno v pogonu. Pričakujem, da bom phone priklopil na usb in skopiral dol fotke. Kako naivno ... priklopim, gledam loge, kup enga jamranja o usb, mpt-probe faila, ipd. Wtf? Kaj je narobe z usb-storage? Aha, Microsoft je to "improval" z uvedbo svojega crappy protokola, ki niti ne dela prav. Super ...


Seveda dela. Je pa res, da če se nečesa lotiš z načinom in namenom, ki ne vodi do cilja, pač imaš take težave.

Meni iz camera roll folderja gre normalno drag/drop, ne vem kaj ti delaš, da ti ne dela.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

boolsheat ::

pegasus je izjavil:

Consider this:

* Naredim 900km, da poslikam in posnamem akcijo, ki me zanima. To pot naredim po nokia gpsu. Takoj opazim, da je na 808 ta reč delovala smiselno: šel si v maps, se oddrajsal do željenega mesta, položil gor prst in ga dodal med favourites. Potem si šel v maps, rekel set destination, izbral favourites in kraj, ki si ga ravnokar dodal. Popolnoma razumljivo in enostavno. Seveda sem poskusil isto na 909 in se takoj zataknil pri dejstvu, da ko v maps položiš prst na nek kraj, ti ponudi samo "drive here" in pri bogu ne znam shranit tega kraja pod favourites. To hočem, ker se bom tja še vračal. Opcija, da shranim kraj šele ko sem tam, mi je bolna.


Seveda je enako kot na 808, ne vem kaj ti pritiskaš... Ko držiš prst na mapi se ti odpreta dve ikonci, v levi je ime mesta na drugi pa puščica. Če bi rada "urejal" lokacijo (dodal pod favourites, pinal na start screen, shareal preko mejla, smsa, sociealnega omrežja) tapneš na levo ikonco, če bi pa rad direktno izračun poti tapneš pa na puščico.

pegasus je izjavil:


* Med vožnjo položim 909 na isto mesto, v katerem je prej udobno ždel 808, vdolbina ure na sredinski konzoli avta. Telefon stalno drsi in pada v ležeč položaj, 808 je lepo stal notri. Te z ogrožanjem tvojega življenja na cesti (ker moraš skos popravljat telefon, namesto da bi vozil) motivirajo k nakupu car hodlerja? Fuck them.


Seveda je primarna zahteva pri oblikovanju vsakega telefona to, da "udobno ždi" v vdolbini v tvojem avtu.. :))

pegasus je izjavil:


* Poslikam, posnamem in se vrnem domov (in spet preklinjam drseč dizajn telefona). Brez spanja dva dneva in stalno v pogonu. Pričakujem, da bom phone priklopil na usb in skopiral dol fotke. Kako naivno ... priklopim, gledam loge, kup enga jamranja o usb, mpt-probe faila, ipd. Wtf? Kaj je narobe z usb-storage? Aha, Microsoft je to "improval" z uvedbo svojega crappy protokola, ki niti ne dela prav. Super ...


Še na vsakem PCju je delovalo po dveh sekundah, res ne vem kaj ti delaš...

pegasus je izjavil:


* Zgruntam plan B. Imamo wifi, imamo apps, zihr lahko direkt iz phonea natočim vsaj videe na youtube. Pa poglejmo ... aha, youtube ima mobile page, dejmo se prijavit ... kje je upload? Ga ni? Why not? Beda. Poglejmo appse ... u, offical ms youtube app. Install. Wtf? Te pelje samo na youtube mobile page? Omg to se je moral nekdo fejst potrudit ... Poiščem neko alternativo, "youtube HD". Obljublja upload videov. Ok, namestim, nekako uspem zgruntat, kter čuden knof predstavlja upload, ofnem, empty list ... hej, vi nekaj obljubljate? Preberem detajle, ja, samo za videe, posnete znotraj te aplikacije. WTF?


Uradna Nokijina aplikacija za uploadanje videov:
http://www.windowsphone.com/sl-si/store...

pegasus je izjavil:


Torej vse kar pričakujem od te igrače je, da me varno vodi po cesti in da lahko uporabim posnetke, ki sem jih naredil z njo. Sem prezahteven? A so to res out-of-this-world zahteve?

Zdaj samo upam, da so fotke in videi boljši od tistih iz 808, sicer grejo ta jetra jutri na bolho. Čeprav bi bilo bolje, da bi šla v smeti, ker nikomur ne privoščim take torture.


En kup neutemeljenega jokanja... Pozanimaj se prej kaj delaš in ne rini z glavo čez zid, pri vsaki stvari je tako. Glede nato, da je čisto drug OS ne vem kako si pričakoval, da bo pa kar vse enako kot na Symbianu? :|

Machete ::

Torej je v naslovu omenjena naprava vredna nakupa? Slučajno pride ravno čez 'dva tedna' kak nov model?
Ker mi stari počasi usiha rabim menjavo. Vse kar vem je da želim Nokio in win za sistem.
Je torej 1020 best buy Nokia?
Hvala.

boolsheat ::

Če rabiš odlične fotografije potem je L1020 top zadeva. Imaš še L925, če ti je L1020 prevelika ali pa ti slike niso tako zelo pomembne.

Pride pa Lumia 1520, ki bo tudi imela odlične fotografije, top end hardware a bo kar 6 inčna, torej bo phablet ali kako že to imenujejo. ;)



Aja, imaš tudi cenejšo verzijo 1520 in sicer 1320.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Đizs že 1020 me je strah, ker zgleda gromozansko velika, tako da 1520 sigurno odpade.
Sem pa edino omejen z tem kar ima mobitel na lagerju in kakor vidim L serij nima na voljo.
Tako da verjetno kar 1020 vzamem oz počakam da dobi mobitel še 1520ke in jo vzamem v roke.
Tip v videu pravi da jutri to izide, upam da Slovenija ne bo zadnja na vrsti.
Tnx

boolsheat ::

Aja, L je mišljeno kot Lumia, L925 = Lumia 925. Mobitel jo ima.

Lonsarg ::

Najverjetnejsi scenarij je, da bo Nokia na okoli 1 leto izdajala camera-telefone, vmes pa se "navadne" fagshipe, ki bodo tudi imeli hudo kamero ampak pac brez kompromisov izbokline za kamero. Torej naslednjik L1020 je se kar dalec. Zna pa kmalu priti mednarodna verzija Lumia 929(ki sicer tudi se ni uradno zunaj) torej kamera nekje vmes med L920 in L1020, ampak telefon tanek in majhen, pac ala Galaxu S4/iPhone 5S/Xperia Z1 style.


Medtem ko te 6" zadevi, ki zdaj prideti sta pac phableta, torej za zenskk torbico recimo ok, za moske zepe pac ne. Vsaj ne udobno, da sicer se, sm probal eno minutk nosit en phablet. Torej pac druga kategorija, phablet kupis, ce ves da res hoces phablet, ne pa si apriori iskal telefon.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8214889 (12886) next3steps
»

Telefon..kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
313851 (3138) matobeli
»

Koliko megapikslov je preveč: Samsungu niti 20 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5920545 (17234) Jaka83
»

Lumia 1020 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8119811 (14543) Lonsarg
»

Nokia pripravlja optično revolucijo

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
2611024 (8028) PrimozR

Več podobnih tem