» »

Osamljenost

Osamljenost

Temo vidijo: vsi
««
8 / 8
»
»»

jype ::

Karaya 52> Ja, tudi v majhnosti Slovenije je problem.

To je problem človeka, ki mu je nerodno pred znanci, ne Slovenije.

Karaya 52 ::

Matr se ti da. Upam vsaj, da se ti splaca. :)

Smo pa o tem ze debatirali in prisli do pravilnega zakjucka, da je v vecjem bazenu lazje najti "sorodne duse".

Karaya 52> Smo pa o tem ze debatirali in prisli do pravilnega zakjucka, da je v vecjem bazenu lazje najti "sorodne duse".

To nedvomno drži - a v Sloveniji ni problem njena majhnost, temveč nizek nivo razvitosti urbane kulture. No, odkar je Janković župan se to vsaj v Ljubljani počasi popravlja.

FlyingBee ::

jype je izjavil:

Karaya 52> Smo pa o tem ze debatirali in prisli do pravilnega zakjucka, da je v vecjem bazenu lazje najti "sorodne duse".

To nedvomno drži - a v Sloveniji ni problem njena majhnost, temveč nizek nivo razvitosti urbane kulture. No, odkar je Janković župan se to vsaj v Ljubljani počasi popravlja.

Karaya, zakaj sorodne duše v navednicah, ne pa bazen?

zelo "hrabra" trditev - nizek nivo razvitosti urbane kulture

naslednja trditev pa je podprta s ćim?

Stojansto> naslednja trditev pa je podprta s ćim?

Da statistični urad predvsem v Ljubljani beleži strmo naraščanje obiska gostov do 30 let iz držav "stare Evrope", glavno zaslugo za to pa lastniki prenočišč pripisujejo kulturnemu dogajanju, predvsem programom Ljubljanskega festivala, Trnfesta in poletnega programa AKC Metelkova.

Stojansto> zelo "hrabra" trditev - nizek nivo razvitosti urbane kulture

Bržkone je glavni krivec za to ravno polpretekla zgodovina.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Torej je v povprečju v Sloveniji več osamljenih ljudi, razlog za to pa tiči v "nizek nivo razvitosti urbane kulture", za katero je krivec ravno polpretekla zgodovina, majhnost Slovenije pa nima nič v povezavi s tem.

sem že slišal, da so tudi ljudje v zakonih osamljeni oziroma se tako počutijo, tako da rešitev ni partner

Stojansto> Torej je v povprečju v Sloveniji več osamljenih ljudi, razlog za to pa tiči v "nizek nivo razvitosti urbane kulture", za katero je krivec ravno polpretekla zgodovina, majhnost Slovenije pa nima nič v povezavi s tem.

Tako je. Monako, na primer, nima teh težav, pa je znatno manjši.

Stojansto> sem že slišal, da so tudi ljudje v zakonih osamljeni oziroma se tako počutijo, tako da rešitev ni partner

Drži - zlahka se tudi od svojega partnerja odtujiš, če nimaš z njim ničesar skupnega.

sem pa tudi že slišal, da ravno v visoko razvitih urbanih okoljih ljudje težje ostanejo z eno osebo dalj časa kot tudi se s povečanjem št. partnerjev počutijo še bolj osamljene ... naj bi bili na ruralnih območjih ljudje manj osamljeni oziroma se počutili manj osamljene

Drži, ni pa povsem jasno, ali po sili razmer, ali namenoma. V okolju, kjer je malo ljudi in se grdo gleda na tiste, ki partnerje menjajo, je težje menjati partnerje kot v okolju, kjer je malo ljudi, pa se nihče ne obremenjuje z drugimi ljudmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

UnChien ::

sattee je izjavil:

Kake se znebiti občutka osamljenosti?

Glede na to, da nisi nek športen tip, ti predlagam naslednji "recept":

- pojdi na tečaj jezika - jeziki so še vedno bili uporabni in ti znajo marsikje prav pridet
- ko se navdušiš nad jezikom in začneš že malo spoznavati kulturo ljudi, ki govorijo ta jezik, obiščeš kraje kjer le-tega govorijo
- opcijsko: najdeš kakega dopisovalca - po možnosti seveda dopisovalko - si z njo dopisuješ, vadiš jezik in jo morebiti celo obiščeš, ko si na omenjenem potovanju

Na tečaj jezika hodi vsaj eno leto - tako pridobiš dovolj osnovnega znanja in pa že nekaj družbe iz samega tečaja. Kar se razvije od tu dalje, je odvisno od tebe.
"If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and
don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for
the endless immensity of the sea."

Snowflake2 ::

Torej imam isti problem kot OP, le da sem 10 let mlajši. Trenutno študiram v LJ. Imam sicer cimre in sošolce vendar se nekako še vedno počutim osamljenega. Enostavno se ne vem povezat z ljudmi.
resnih hobijev, da bi se spoznal s kom nimam, ker me nič ekstra tak ne zanima? Poleg tega razmljišam, da bi pustil faks, samo pa ne vem kaj bi potem naprej delal. Any advice?

D3m ::

Job. Aktivno iskanje partnerke za skupno življenje ali drugače povedano.....dogodivščina.
|HP EliteBook|R7 8840U|

MasterTade ::

Pojdi ven na kako zabavo, loh začneš s fitnesom, ljudem se boš moral odpret če hočeš družbo, ni druge, to sem tudi sam ugotovil ko sem kot introvert imel bol malo druščine. Sicer sem bil rad sam ampak da pa greš 1x na 2 meseca s kom ven to pa spet ne ;)

Glede faksa je pa čist verjetno da si izbral napačen študij, sicer ne bi tako govoril

Lp

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

V Ameriki imajo Tindr, pri nas pa imamo "moraš it ven med ljudi" nasvete.
Quack !

Glede faksa je pa čist verjetno da si izbral napačen študij, sicer ne bi tako govoril
Ma, ne ker sem se za to smer dobesedno raztrgal, druge možnosti sem pa navedel samo, da na koncu ne bi ostal brez vpisa. V bistvu mi je problem kako se aktivirat pri tej zadevi, da bo ja več kot pa samo nabiranje ocen.
Pojdi ven na kako zabavo, loh začneš s fitnesom, ljudem se boš moral odpret če hočeš družbo, ni druge, to sem tudi sam ugotovil ko sem kot introvert imel bol malo druščine. Sicer sem bil rad sam ampak da pa greš 1x na 2 meseca s kom ven to pa spet ne ;)

Sem enkrat šel na fitness pol pa več ne. Zabave so brezveze, če nimajo nekega ekstra pomena, npr. pred in po četvorki za konec SŠ. Sem se odpiral ljudem, samo pa so zlorabili to mojo odprtost.

Kaj so zlorabili?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Blinder ::

Pa sej 3/4 ljudi gre na neke fakse ko jih ne zanimajo pretirano.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

D3m je izjavil:

Kaj so zlorabili?

Mogoče sem se narobe izrazil...psihičnio izživljanje nad menoj
Pa sej 3/4 ljudi gre na neke fakse ko jih ne zanimajo pretirano.
Ma ne,da me ne zanima, samo ne znam se aktivirati za kaj več.

vostok_1 ::

Smarter people so običajno bolj osamljeni, ne nujno asocialni. Razlog je enostaven, pač so nekoliko preoriginalni za splošno publiko in ta pa ne mara preveč odstopanja. S tem se tudi pussy pool zmanjša...at least in the important (i guess) kinda way.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

cuxoh ::

Snowflake2 je izjavil:

Torej imam isti problem kot OP, le da sem 10 let mlajši. Trenutno študiram v LJ. Imam sicer cimre in sošolce vendar se nekako še vedno počutim osamljenega. Enostavno se ne vem povezat z ljudmi.
resnih hobijev, da bi se spoznal s kom nimam, ker me nič ekstra tak ne zanima? Poleg tega razmljišam, da bi pustil faks, samo pa ne vem kaj bi potem naprej delal. Any advice?

V šolah bi morali začeti učiti "kako preživeti v 21. stoletju". Ko boš ostal sam, ko se ne boš imel s kom pogovarjati, ko boš na robu preživetja in ne boš dobil nobene pomoči, takrat boš izvedel, kaj je to osamljenost.

Imaš cimre, imaš sošolce, kolege, komuniciraj. Če si prilezel do faksa, znaš izustit par besed.
"nič ekstra me ne zanima" kaj pa manj ekstra? Znaš brcniti žogo? S cimri in sošolci se dogovorite za fuzbal vsaj 1x na teden. Nisi športen tip, cimri in kolegi tudi ne? Družabne igre, karte, pojdite na pir vsake toliko, ... tudi do tega ti ni? Rad igraš računalniške igrice? Rešeno.

Če sem lahko jaz, kot introvertnež in študent informatike pri tvojih letih bil polno zaseden, je nemogoče da ti ne najdeš ene zanimive stvari.

Konec koncev, pojdi na avto.net, kupi najcenejšo kanto in študiraj mehaniko.

Malo energije, no. Pa ne kaži ljudem, da se lahko prihično izživljajo nad teboj, bodi ded.

Rias Gremory ::

@Lost in snow je nekako podobno temo že odprl (in zee jo je zaprl) https://slo-tech.com/forum/t677398/0

@Lost in snow
Lahko za foro probaš http://psychcentral.com/quizzes/autism.... (ne trolam).
Drugače pa: odklopi se, pojdi na sprehod in razmišljaj kaj te veseli, poglobi se vase.
Načinov za ugotoviti kaj te (ne)veseli je več, to je le eden izmed načinov.

Glede osamljenosti:
prej se boš navadil na to, bolje bo. V življenju je možno, da boš večkrat sam (in osamljen) torej je važno da se najprej spoprijateljiš s samim sabo, da ti je prijetno v svoji družbi.
Seveda pa si le poišči prijatelje, je več načinov kako do njih. Najprej bi predlagal da se včlaniš v kakšen krožek/društvo ki ti je zanimivo ali pa si prostovoljec.

Btw, Tinder deluje v Sloveniji AFAIK (nisem še probal).

EDIT: Mogoče najdeš kaj na https://www.meetup.com/find/
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

Vsi živimo na razponu med obema poloma (introvertiranci in ekstrovertiranci), eni bolj na eni polovici, drugi bolj na drugi. Odvisno od mnogo dejavnikov - od dnevnega razpoloženja in počutja, pa na koncu do karakterja, okolja in vzgoje, ki jo je bil posameznik deležen. Ključno je, da človek najde ravnovesje in na pade popolnoma na en (katerikoli) pol, sicer življenje postane enolično, dolgočasno in osamljeno, ali pa v drugem primeru - kaotično.

Bi pa rekel, da je pretežno vse v glavi. 100 ljudi je lahko priča istemu dogodku, pa bo imel vsak drugačno izkušnjo. Ista zabava je lahko za nekoga izjemno socialno neprijetna izkušnja, za drugega čisti užitek in bo imel za vekomaj lepe spomine na tisti večer. Tako, kot je lahko sprehod s psom bodisi čisto mehanično opravilo, ali pa priložnost za spoznavanje (če so oči odprte).

Samota je lahko nekaj zelo kvalitetnega (čas za regeneracijo, mir), lahko je pa polna dvomov, občutka zavrženosti in žalosti (osamljenost).

OP: super, da si šel na svoje, vztrajaj in delaj na sebi. Poskušaj ugotovit, kako in zakaj se tako počutiš. Ter kaj lahko spremeniš, da se boš bolje počutil. Pravijo, da te v življenju spremenijo ljudje, ki jih spoznaš ter knjige, ki jih prebereš. Sam bi dodal še - filmi, ki jih pogledaš. ;)

Jerry000 ::

Rešitev 1: Tinder
Rešitev 2: https://www.facebook.com/events/1267316...
Rešitev 3: Vpis na kakšen ples (mrgoli punc)
Rešitev 4: Povabi koga na pijačo če si spoznal tukaj na forumu ali preko kake igre,...

[D]emon ::

Resitev 5: Nehaj brat predloge na slo-tech.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Daliborg ::

Rešitev 7: Nauči se imeti rad samega sebe, ker je to edina oseba ki bo s teboj celo življenje. ;)
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

opeter ::

Vprašati se tudi moraš, zakaj si oz. se počutiš osameljeno ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

No ni se treba zdaj spoklati med seboj. Hvala za nasvete, bom probal rešitev 2: večer družabnih iger.

Uuuuuu, D&D??
|HP EliteBook|R7 8840U|

grandioso74 ::

Čakam na izid Bloodborne,The card game.Trenutno pa občasno igram s sinom in hčerko Stone Age.Edini minus teh iger je, da znajo biti precej drage, drugače pa lahko zabluziš tudi dve in več ur pri igranju teh iger, ja Lost in snow, kupi si kako namizno igro/družabno.

Snowflake2 je izjavil:

No ni se treba zdaj spoklati med seboj. Hvala za nasvete, bom probal rešitev 2: večer družabnih iger.

Kot namig, tam so tudi dekleta, niso samo moškega spola obiskovalci. So pa po skupinah, ampak kolikor sem videval, se kamot pridružiš komu če vprašaš :). So prijazni in dobro vzdušje

D3m je izjavil:

Uuuuuu, D&D??

Tudi, tudi, ampak še nisem imel priložnosti igrat :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

luclucluc ::

3. Uporabljanje angleščine med slovenskim tekstam (pazi ne sklepam) je znak, da si podvržen današnjim medijam. Ker dvomim ( sklepam ) da nimaš boljše polovice tako kot jaz iz tujine in se vsakodnevno pogovarjaš angleško? ( tu pa sem sklepal vidiš? oz. bereš?)

Kralj med ovcami.

solatjek ::

Če je res takšen računalniški tip in se nerad giblje v prevelikih družbah, pa naj preko spleta s kakšno punco naveže stik, se pogovarja... Saj tudi takšne punce obstajajo, pa tudi doma visijo in klepetajo preko neta. Potem se zmenita za kakšno kavico kje, da se še malo v živo pogovorita, pa če se ujameta jo pa v kino povabi, potem se pa tako počasi razplete ali pa zaplete :) Poznam veliko parov, ki so na tak način pristali skupaj in so sedaj srečna družina z otroci.

Netrunner ::

OP ... Od kod si?

mtosev ::

jaz sem tudi kar osamljnega počutim. nisem tip kateri pogosto gre kam ven (razen v europark in trgovino) in pogrešam družbo. imam nekaj frendov (online & offline). s offline frendi se ne družim prav pogosto. sam ne vem kaj bi naredil, ker kak sem reko nisem tip kateri je dosti zunaj in nimam nekih možnosti, da bi spoznal ljudi. primarno pa je zanimajo kompi in psi
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

otago ::

@mtsev
Imas v mariboru dovolj se ne popolnoma skomercionaliziranih kavarn, kjer bi nabijali radio city do daska, kot npr. Piaf, Cajnica, Ilich,Salon, pogojno Astoria, ... narocis kavo, preberes Delo, Finance... Salon ima obcasno kaksna predavanja. Knjiznica ima kaksne odprte mize, predavanja. To so stvari kamor lahko gres sam in ne bos izstopal.

Sicer bo 85% folka prislo v druzbi, ampak je presenetljivo visok delez folka, ki nima druzbe. Ali vsaj v tej meri, kot misli, da potrebuje druzbo/pozornost, rabijo odmor od RL prijateljev in partnerjev itd. Vsaj jaz sem tako naredil, mi pa pase stil dunajskih kavarn, poslusanje jazza nekje v ozadju in poslusanje/udelezba v razpravi. Tudi ce se ne strinjas, se vsaj nasmejis neumnostim. In smeh je pot do zdravja :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

@mtosev, sam sem introvertiš. Tudi ne hodim rad ven ker mi to ni v naravi (tudi kot študent sem bil mogoče 5x zunaj v pubih/diskačih). Če povem, zanimajo me tudi kompi in igre. Zato sem našel tudi sošolce ki so enako usmerjeni bli. Še več pa sem našel z mojim drugim hobijem - ples. Imaš ogromno punc, fantje so nekako bili podobni meni v smislu igranja iger, super smo se zaštekal in se družili. Trenutno sem v drugem kraju in te prijatelje obiščem nekajkrat na leto. Tu, kjer sem pa sedaj, pa hodim na družabne igre z punco, bratom in z frendi, ki so enako usekan na igre kot jaz :). Da se vse najt, če se pa družiš z takmi ko ga radi žurajo pa verjamem da se počutiš bedno.

Rekel si da imaš rad pse...se mi zdi da je to odlično za spoznat kakšen folk v parku...je pa res da morš malo izven mehurčka it pa začet kak pogovor. Jaz še vedno pravim, pojdi na ples, mrgoli punc (če to iščeš), ali pa pojdi na družabne igre tu v LJ.

RatedR ::

Vsi vemo, da je eden izmed razlogov za osamljenost malce slabše razvit socialni karakter, jaz sem si naložil Tinder pa registriral sem si na par strani, kjer spoznavaš ljudi in sem pisal vsaki, s katero sva bila match.
Nekatere se komaj odzivajo, z drugimi se pogovarjamo itd itd ampak ni štos to...fora je v tem da ti po nekem času s tem razviješ sposobnost pogovora s komerkoli kar ti kasneje v situacijah v živo dejansko pomaga.

RatedR je izjavil:

Vsi vemo, da je eden izmed razlogov za osamljenost malce slabše razvit socialni karakter, jaz sem si naložil Tinder pa registriral sem si na par strani, kjer spoznavaš ljudi in sem pisal vsaki, s katero sva bila match.
Nekatere se komaj odzivajo, z drugimi se pogovarjamo itd itd ampak ni štos to...fora je v tem da ti po nekem času s tem razviješ sposobnost pogovora s komerkoli kar ti kasneje v situacijah v živo dejansko pomaga.

Katere strani? Sam bi rad malo sprobal tinder ampak se mi zdi preveč..."looking for sex" aplikacija

RatedR ::

Jerry000 je izjavil:

Katere strani? Sam bi rad malo sprobal tinder ampak se mi zdi preveč..."looking for sex" aplikacija

Badoo, Najdiljubezen, HotOrNot...vseeno pa probi Tinder, če si daš vsaj tok al manj pošten opis pa par slik ne bo izpadlo da si oseba ki išče ženske za eno noč.

Invictus ::

Jerry000 je izjavil:

Kaj je narobe s tem? Saj to je končna "posledica" vseh iskanj naprotnga spola?!?!?!

Ali pa današnja mladina že malo preveč moralizira?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Rias Gremory ::

Saj to je končna "posledica" vseh iskanj naprotnga spola?!?!?!

Govori zase(?!?!?!).
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

tikitoki ::

Rias Gremory je izjavil:

Govori zase(?!?!?!).

K sem to rekel bivsi, me je blokirala na fb in lifu:). lol

ripmork ::

Tinder je fajn. Spoznal punco tam (9 mesecev+), kolega takisto našel svojo tu gor (sta pa že skoraj leto skup). Vsaj meni je app zelo pomagal prebit led pri datingu. Le ne pričakovat preveč prehitro; prej ali slej se najde dober match, le vztrajat je treba ;)

Invictus ::

tikitoki je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Govori zase(?!?!?!).

K sem to rekel bivsi, me je blokirala na fb in lifu:). lol

Imaš vsaj mir pred njo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Take živalske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13923607 (13635) TineR
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14833630 (29226) Mare2

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32057998 (53294) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37963259 (53106) Massacra

Več podobnih tem