Forum » Loža » Osamljenost
Osamljenost
Temo vidijo: vsi

w00tnes ::
Hm v bistvu se kar strinjam z Jst-om, metat take ljudi "v vodo" ni najbolj pametna metoda :)
Sam sem relativno asocialen in me vecji dogodki kar posteno izcrpajo (psihicno), vec kot je ljudi, slabse je... pac, kot da bi imel neko baterijo in ti jo ljudje praznijo (odsotnost pa polni)
Npr. na techcrunchu v LJ sem po dobre 15min ze mel "prazno baterijo", preprosto prevec ljudi na kupu... se slabse potem blo ko sem mogu cez center it pa vse nabito z ljudmi, bleh... ze prste v usesa tiscal :)
Za iskanje druzbe so pa kaki semi-sport variante al pa kak bolj samostojen hobi, kjer nisi ravno prisiljen sodelovati s celim kupom ljudi. Jaz sem nekaj casa hodil na airsoft (ker strelanje ljudi je vedno zabavno, v ekipi je pa navadno 5-6 ljudi), drugim mogoce bolj odgovarja kako modelarstvo (pogledas ce so kaki lokalni zanesnjaki na forumu pa se jim pridruzis na kakem manjsem meetupu). Ce se da, najdes najprej svoj "acceptable maximum" (moj je okoli 6 ljudi na dober dan) kjer se pocutis kolikor toliko sposoben vkljucit zraven (pa da noces pobegnat domov oz. se skrit v kak kot). Je pa problem pri tem, da mors seveda najprej najt druzbo... vse skup ena taka trial & error varianta.
Lahko pa probas tudi sreco s kakim startupom, navadno so majhne ekipe pa bolj je fokus na delu, kavice pa socializacija pa pride potem sproti v kontroliranih dozah :)
(se najboljse v sklopu kaksnega inkubatorja ali pa pospesevalnika... vem da zgleda mal strasljivo, ko povejo da bo not v prostoru 10 ekip, sam verjemi... noben nima casa te kar naprej drezat, interakcija bolj v kratkih dozah z manjsimi skupinami - 2 ali pa 3je ko pridejo mal pozdravit pa povprasat kak gre, ni neke panike)
My 2 cents
Sam sem relativno asocialen in me vecji dogodki kar posteno izcrpajo (psihicno), vec kot je ljudi, slabse je... pac, kot da bi imel neko baterijo in ti jo ljudje praznijo (odsotnost pa polni)
Npr. na techcrunchu v LJ sem po dobre 15min ze mel "prazno baterijo", preprosto prevec ljudi na kupu... se slabse potem blo ko sem mogu cez center it pa vse nabito z ljudmi, bleh... ze prste v usesa tiscal :)
Za iskanje druzbe so pa kaki semi-sport variante al pa kak bolj samostojen hobi, kjer nisi ravno prisiljen sodelovati s celim kupom ljudi. Jaz sem nekaj casa hodil na airsoft (ker strelanje ljudi je vedno zabavno, v ekipi je pa navadno 5-6 ljudi), drugim mogoce bolj odgovarja kako modelarstvo (pogledas ce so kaki lokalni zanesnjaki na forumu pa se jim pridruzis na kakem manjsem meetupu). Ce se da, najdes najprej svoj "acceptable maximum" (moj je okoli 6 ljudi na dober dan) kjer se pocutis kolikor toliko sposoben vkljucit zraven (pa da noces pobegnat domov oz. se skrit v kak kot). Je pa problem pri tem, da mors seveda najprej najt druzbo... vse skup ena taka trial & error varianta.
Lahko pa probas tudi sreco s kakim startupom, navadno so majhne ekipe pa bolj je fokus na delu, kavice pa socializacija pa pride potem sproti v kontroliranih dozah :)
(se najboljse v sklopu kaksnega inkubatorja ali pa pospesevalnika... vem da zgleda mal strasljivo, ko povejo da bo not v prostoru 10 ekip, sam verjemi... noben nima casa te kar naprej drezat, interakcija bolj v kratkih dozah z manjsimi skupinami - 2 ali pa 3je ko pridejo mal pozdravit pa povprasat kak gre, ni neke panike)
My 2 cents

Berserker ::
Hikikomori
Ko postane okolje preveč obremenjujoče in stresno, se folk pač umakne.
http://www.rtvslo.si/svet/bolezen-sodob...
Ko postane okolje preveč obremenjujoče in stresno, se folk pač umakne.
http://www.rtvslo.si/svet/bolezen-sodob...

[D]emon ::
Hikikomori je zadeva, ki je endemicna japonski kulturi, preprosto zaradi kulturoloskega backgrounda.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Borsek ::
Po moje lahko zacnes cist na izi, od doma... glede na to da visis na racunalniku (po moznosti se gamer poleg programerja) se pridruzi kaki skupini/clanu/guildu/nekaj na to temo, in spilaj z njimi ter se pogovarjaj prek voip. Najpomembnejsi clen je da se pogovarjas s folkom. Nato pa dalje, sej je tko ze dost folka napisal kaksne moznosti obstajajo.

Blinder ::
če bi bilo ramzerje male:female obratno bi on zdaj imel že družino
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

kr1ženska ::
Pes je veliko krat nadomestek partnerja oziroma v partnerski zvezi vse bolj pogosto nadomestek za otroka.
Pronicljivo - ali pa (ko sta skupaj) zakaj punca predlaga, da si omislita kakšno domačo žival (pes, mačka, hrček,...) ? Zato, da bo tako videla kako bi se on obnesel kot potencialni očka.![]()
![]()
Če po parih letih zveze rabi nabavit žival, da vidi, če bi bil njen partner dober očka, imo s punco nekaj ne štima. Ne vem kaj dela z njim, če si ga ne zna predstavljat kot očeta svojih otrok? (če si seveda želi otroke) Za to nam npr. kake kavalirske poteze še vedno ugajajo. Če ti bo tip ponudil svoj suknjič ko te bo zeblo, bo menda zamenjal plenice otroku ko bo ta polulan.. Če zna poskrbeti za svojo punco, bo znal poskrbeti tudi za otroka.
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Elbert Hubbard
Elbert Hubbard

Mesar ::
Pes je veliko krat nadomestek partnerja oziroma v partnerski zvezi vse bolj pogosto nadomestek za otroka.
Pronicljivo - ali pa (ko sta skupaj) zakaj punca predlaga, da si omislita kakšno domačo žival (pes, mačka, hrček,...) ? Zato, da bo tako videla kako bi se on obnesel kot potencialni očka.![]()
![]()
Če po parih letih zveze rabi nabavit žival, da vidi, če bi bil njen partner dober očka, imo s punco nekaj ne štima. Ne vem kaj dela z njim, če si ga ne zna predstavljat kot očeta svojih otrok? (če si seveda želi otroke) .
To je to! In pol se za psa potrudiš, froca pa pustiš, da ženski spije kri, živce pa kar bo ostalo.
Your turn to burn!

Kamran ::
Pri nekomu, ki ga poznam je isto občutljiv, vendar mislim, da je danes preveč teh čustvenih vampirjev oz. nasplošno "nižjih vibracij", ki višje-frekvenčnim ljudem kradejo energijo.
Če po parih letih zveze rabi nabavit žival, da vidi, če bi bil njen partner dober očka, imo s punco nekaj ne štima. Ne vem kaj dela z njim, če si ga ne zna predstavljat kot očeta svojih otrok? (če si seveda želi otroke)
Mogoče potrebuje večstopenjsko potrditev svojih sumov ?

Če po parih letih zveze rabi nabavit žival, da vidi, če bi bil njen partner dober očka, imo s punco nekaj ne štima. Ne vem kaj dela z njim, če si ga ne zna predstavljat kot očeta svojih otrok? (če si seveda želi otroke)
Mogoče potrebuje večstopenjsko potrditev svojih sumov ?![]()
Ženska je in ženske imamo v naravi nos za take stvari. Ga lahko sproba na tisoč in en način. Da nabavi žival je zeloo slaba preizkušnja.
Mesar ima prav. Če ima tip rad žival še ne pomeni, da bo dobr očka. Psu daš jesti, ga pelješ na sprehod, se z njim malo igraš, pa je mir. Še hvaležen ti bo. Otrok je odgovornost 24h/dan in to zahteva potrpežljivost, vztrajnost, itd.
Elbert Hubbard
Elbert Hubbard

GamerBoy ::
Ženska je in ženske imamo v naravi nos za take stvari. Ga lahko sproba na tisoč in en način.
Res ? Kakšen link za to trditev, pa da ni ravno iz portala kova 24kur ? Sicer pa potemtakem tudi moški imamo nos za avte, mamo že prednaložene načrte modelov, ki jih kupimo in kasneje šraufamo

Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:

FlyingBee ::
stereotipi stojijo na primerih iz resničnega življenja, dočim sanje in domišljija le na pairju pa še to težko

Pa še tistih nekaj primerov ko ženska zna realno oceniti moškega kot potencialnega očeta, je na drugi strani prav toliko moških, ki znajo oceniti bobočo ženo oz mater... Vglavnem trditev je popolna puhlica ala 6. čut ...
Potem podpiši:
Potem podpiši:

Ne gre se za to, ali je ocena realna ali ne. Pa kljub temu ves čas tipa preizkušamo. Prav zato so nam nagonsko nekatere stvari všeč.
Elbert Hubbard
Elbert Hubbard

first_line ::
Ne gre se za to, ali je ocena realna ali ne. Pa kljub temu ves čas tipa preizkušamo. Prav zato so nam nagonsko nekatere stvari všeč.
Ocenjujete eno, vzamete pa nekaj tretjega neglede na vaše prejšne ocenjevanje. Drugače si ne znam razlagati od kje toliko samskih mamic ki se finančno komaj cuzajo čez mesec.

Double_J ::
No sej, zato se imamo bolj težko dobro z vami...
Dve šivanki...

Castiel ::
Ženska je in ženske imamo v naravi nos za take stvari. Ga lahko sproba na tisoč in en način. Da nabavi žival je zeloo slaba preizkušnja.
povej to prijateljevi materi, ki je bila pijana 24/7. Nisem vedel, da imamo na slo-techu tudi 24kur bralke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Castiel ()

Lightning17 ::
Jaz mislim, da bi ti moral malo v klube hodit... Mogoče z bratom ali pa kakšnim prijateljem... Jaz sicer nisem star 29 sem 10 let mlajši in prav tako mi ni bilo preveč do klubov, itd... To mi je sicer vedno na voljo, ker moji prijatelji/ce hodijo po klubih več ali manj vsak teden, pa tudi veliko rojstnodnevnih zabav, pa vseeno tega nisem nikoli izkoriščal, vse do par tednov nazaj... Sedem dni smo bili skupaj (cele dneve) in smo hodili ven v klube, se imeli fajn... Ni ga lepšega ko se zjutraj zbudiš z dvema prijateljicama v postelji :D (Samo spali smo v isti postelji, da ne bo kdo na kaj drugega pomislil - Šest nas je spalo skupaj 3 fanjte in 3 dekleta...). Od takrat dalje me ti obiski v klubih niti ne motijo preveč. Pridem tja, spijemo kak kozarček, malo plešemo (nekateri pač dlje) in ko mam dost se usedem pa gledam... Slej ko prej pridejo tudi ostali zraven...
Sicer pa sem tudi jaz raje v krogu znancev, samo imam taka dva fajn prijatelja, ki sta čist brez zadržkov in vedo zrihtata družbo
Sicer pa sem tudi jaz raje v krogu znancev, samo imam taka dva fajn prijatelja, ki sta čist brez zadržkov in vedo zrihtata družbo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning17 ()

Free Bird ::
Sicer poznam kar odati ljudi vendar nimam nikogar s komer bi se lahko res družil v vsakem pogoju, t.r. best frienda. Ima mogoče kdo kako idejo, mogoče dejavnost kje bi se dalo spoznati veliko ljudi? Pa nekaj primerenega za 18 letnika, ki ga zanima vse kar je povezano z bolj naravoslovno platjo znanosti prosim.

Jst ::
>Pa kljub temu ves čas tipa preizkušamo. Prav zato so nam nagonsko nekatere stvari všeč.
Drugače povedano: vsi imamo svoja pričakovanja. Tako moški kot ženske.
Drugače povedano: vsi imamo svoja pričakovanja. Tako moški kot ženske.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Mehmed ::
Jao jao.
Op, ne zaradi tega ker si obupan probat vsako obupno idejo, ki ti jo navrzejo.
Pes nedruzabnega cloveka ne naredi druzabnega. Vse kar doseze je, da gres parkrat na dan na sprehod.
Ce je sprehod magicna resitev tvojih problemov, to lahko pocnes tudi brez njega. Po svojem urniku. Ne ob petih zjutraj po dezju, kar je krasen cas za druzenje.
In pes kot prebijanje ledu. Kako to zgleda? Oh kok lep kuzi, kok je star? Am... pet. In to je to.
Nedruzaben clovek pac ne bo padel v debate in sklepal prijatelstva na podlagi tega. Potem si raje psa za sanke vlect omisli, da vsaj ne bo najbolj neumen mozen razlog ever.
Mislim, da folk mal zmotno domneva, da kdor je zeljan druzbe bo zadovoljen s kakrsnokoli. In zato ideje kot so klubi, krozki pa pasjeljubci. Tam so ljudje, ti isces ljudi, to bo ziher to. Koga briga, da so praviloma tvoje nasprotje.
A ne bi blo bolje probat kake oglase, kjer folk isce druzbo za sprehode, pogovore itd. Pise jih folk, ki ti je naceloma podoben in imas vec skupnega z njimi kot nakljucnimi mimoidocimi.
Ce se ti slucajno zdi malce obupano navezovati stike tako, si pa se vedno lahko omislis psa. Ker tisto bo res bolje ja.
Op, ne zaradi tega ker si obupan probat vsako obupno idejo, ki ti jo navrzejo.
Pes nedruzabnega cloveka ne naredi druzabnega. Vse kar doseze je, da gres parkrat na dan na sprehod.
Ce je sprehod magicna resitev tvojih problemov, to lahko pocnes tudi brez njega. Po svojem urniku. Ne ob petih zjutraj po dezju, kar je krasen cas za druzenje.
In pes kot prebijanje ledu. Kako to zgleda? Oh kok lep kuzi, kok je star? Am... pet. In to je to.
Nedruzaben clovek pac ne bo padel v debate in sklepal prijatelstva na podlagi tega. Potem si raje psa za sanke vlect omisli, da vsaj ne bo najbolj neumen mozen razlog ever.
Mislim, da folk mal zmotno domneva, da kdor je zeljan druzbe bo zadovoljen s kakrsnokoli. In zato ideje kot so klubi, krozki pa pasjeljubci. Tam so ljudje, ti isces ljudi, to bo ziher to. Koga briga, da so praviloma tvoje nasprotje.
A ne bi blo bolje probat kake oglase, kjer folk isce druzbo za sprehode, pogovore itd. Pise jih folk, ki ti je naceloma podoben in imas vec skupnega z njimi kot nakljucnimi mimoidocimi.
Ce se ti slucajno zdi malce obupano navezovati stike tako, si pa se vedno lahko omislis psa. Ker tisto bo res bolje ja.

RejZoR ::
Itaq, pa takoj na tabletke preklopit, da bo boljši ane? Za take probleme so pri nas psihologi, psihiatre imaš šele za primere kot je bil oni zgoraj, ko se je začel trest in so ga odpeljal z rešilcem...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

FlyingBee ::
pes je za nekatere psihiče "boxing bag", ker si kaj takega z ljudmi ne upajo, spet drugi izživljajo svoje slo po nadzoru ... nimam pojma kaj recimo slotech uporabniki vse delajo s psi, vendar predvidevam, da ste ga morali strenirati s fizično silo (ne nasilje, ampak verjetno s samo pogovorm pri njih ne naredite nič), da bo poslušen in ugajal ... ni zdravo priporočat psa potencialnim sociopatom, če ne še kaj drugega

Vajenc ::
pes je za nekatere psihiče "boxing bag", ker si kaj takega z ljudmi ne upajo, spet drugi izživljajo svoje slo po nadzoru ... nimam pojma kaj recimo slotech uporabniki vse delajo s psi, vendar predvidevam, da ste ga morali strenirati s fizično silo (ne nasilje, ampak verjetno s samo pogovorm pri njih ne naredite nič), da bo poslušen in ugajal ... ni zdravo priporočat psa potencialnim sociopatom, če ne še kaj drugega
100X prežvečen kader za nizkoproračunski horror film?
Govorimo o pomoči osamljeni osebi, kjer zna biti pes priročno zdravilo za osamljenost. Osamljenim osebam scenariji o psihopatih in trpečih psih ne morejo biti v nobeno korist.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

figula ::
da še jaz pristavim piskrček:
... včasih ko berem takšne sestavke, se mi pripelje tisti vic, ko je človek dolga leta prosil boga, da bi zmagal na lotu. Saj veste, kaj mu je bog odgovoril, ne?
Opis težav in natančno naštete stvari, ki manjkajo, ki bi bile sprejemljive in ki ne bi bile sprejemljive. Na prvi, varljivi pogled se zazdi, da ti ljudje res vedo, kaj hočejo in kdo so. Meni se ne zdi tako.
Kot prvo zadolžitev bi navedla resen razmislek, lahko tudi s svinčnikom in papirjem v roki: kaj dejansko hočem, želim in pogrešam, kaj sem sposoben dati in kaj sem sposoben sprejeti. Katerim primarnim vrednotam nikakor ne morem premakniti mej in katere lahko spremenim v stališča, ki so bolj elastična. Imam svobodno voljo in imam pravico, da premislim, se drugače odločim in sprejmem kaj drugega.
Tudi niso vse osamljenosti enake in vsi ne vidijo istih ciljev.
Če cilj ni biti glavni farški zabavljač in se na veliko družiti z ljudmi, je kuža odlična izbira (seveda če je človek sposoben skrbeti zase in za psa).
Imeti ob sebi nekoga ki diha, ki te ob prihodu domov veselo pozdravi, ki ti v naročje potisne smrček in te potolaži, zaradi katerega moraš zjutraj vstati, čeprav bi še poležaval. In končno: ki se ga lahko dotikaš in božaš (brez izgredov, prosim!). Sicer bi lahko imel tudi rožo ali zlato ribico, pa ni isto. Si čisto lepo predstavljam, da je lahko to komu dovolj, da prežene osamljenost.
... včasih ko berem takšne sestavke, se mi pripelje tisti vic, ko je človek dolga leta prosil boga, da bi zmagal na lotu. Saj veste, kaj mu je bog odgovoril, ne?
Opis težav in natančno naštete stvari, ki manjkajo, ki bi bile sprejemljive in ki ne bi bile sprejemljive. Na prvi, varljivi pogled se zazdi, da ti ljudje res vedo, kaj hočejo in kdo so. Meni se ne zdi tako.
Kot prvo zadolžitev bi navedla resen razmislek, lahko tudi s svinčnikom in papirjem v roki: kaj dejansko hočem, želim in pogrešam, kaj sem sposoben dati in kaj sem sposoben sprejeti. Katerim primarnim vrednotam nikakor ne morem premakniti mej in katere lahko spremenim v stališča, ki so bolj elastična. Imam svobodno voljo in imam pravico, da premislim, se drugače odločim in sprejmem kaj drugega.
Tudi niso vse osamljenosti enake in vsi ne vidijo istih ciljev.
Če cilj ni biti glavni farški zabavljač in se na veliko družiti z ljudmi, je kuža odlična izbira (seveda če je človek sposoben skrbeti zase in za psa).
Imeti ob sebi nekoga ki diha, ki te ob prihodu domov veselo pozdravi, ki ti v naročje potisne smrček in te potolaži, zaradi katerega moraš zjutraj vstati, čeprav bi še poležaval. In končno: ki se ga lahko dotikaš in božaš (brez izgredov, prosim!). Sicer bi lahko imel tudi rožo ali zlato ribico, pa ni isto. Si čisto lepo predstavljam, da je lahko to komu dovolj, da prežene osamljenost.

Končno nekdo, ki razume, vsaj kar se tiče psa za družbo.
Glede prvega dela je pa problem predvsem v tem, da so ljudje dostikrat razdvojeni, lahko po svoji krivdi, lahko pa tud ne. Na eni strani bi se radi družili, na drugi pa imajo radi samoto, kjer ustvarjajo kar pač radi ustvarjajo ali počnejo. Zdej razumet zakaj se ne morejo izmotat iz tega pa ne vem...
Glede prvega dela je pa problem predvsem v tem, da so ljudje dostikrat razdvojeni, lahko po svoji krivdi, lahko pa tud ne. Na eni strani bi se radi družili, na drugi pa imajo radi samoto, kjer ustvarjajo kar pač radi ustvarjajo ali počnejo. Zdej razumet zakaj se ne morejo izmotat iz tega pa ne vem...

MilanP ::
ce si mentalno zdrav in osamljen za mentalno zdravje rabs druzbo, ne pa psihiatra
pes je uredu ce pa ne mors skrbet je pa tut macka za silo dobra
no al pa morski prasicek
pes je uredu ce pa ne mors skrbet je pa tut macka za silo dobra
no al pa morski prasicek
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MilanP ()

klemenSLO ::
Človek je socialno bitje in potemtaken izkoristi vsako možnost, ki bi ti morda ponudila priložnost da z nekom komuniciraš (hobiji, sprehodi s psom ipd...) S tem greš po korakih vendar si vsaj šel na pot. Zavedaš se težav in veš da bo treba nekaj spremeniti. Že to je dobro izhodišče. keep trying....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

figula ::
Ljudje smo res vse sorte. Smo razdvojeni, smo prestrašeni, smo leni. Naredimo si svojo bob stezo, po kateri se sankamo v svoji fazi ugodja in minimalne porabe zmogljivosti in minimalnega tveganja.
Tudi jaz nimam generalnega recepta kako se iz tega izmotat; to je brez šok dogodkov.
Verjetno je vsak primer zase, vsak zahteva pozornost, skrb in ljubezen.
Od nekje sem v otroštvu prepisala eno pesmico. Prvi 2 kitici gresta takole:
Med mano in ljudmi je zid tišine,
pred njimi še sem nem in plah,
vendar počasi se izgublja
oni bledi, mrzli strah.
Samo ljudje so! Vsak med njimi
je s črnim zlom zaznamovan!
Bridkosti njihove in solze
ti povedo, da nisi sam.
Peter Levec: Peter Levec @ Wikipedia
Tone Pavček pravi takole:
Ko hodiš,
pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič,
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič
in zopet
in znova.
Če je komu odveč, naj zapre temo - ampak dodat morem še eno od Andreja Rozmana-Roze:
Z bratom brat mora brat iste članke.
Z bratom brat se mora ujet v iste zanke.
Z bratom brat mora oblačit iste znamke
in imet iste plašnice in planke.
Saj le če bratje isto berejo,
sploh vejo, kje in kdaj se zberejo,
se, ko so skupaj, isto derejo,
da derejo, da vse poderejo.
In ena sama vroča noč
ima lahko strahotno moč.
Lahko da me bodo moderatorji pobrisali, ko pišem pesmice na tehničnem forumu
, lahko pa je tukaj kdo, ki so mu pesmice všeč. Se pa v svojem bistvu dotikajo te teme. Pošiljam vam jih v zabavo in razmislek
Tudi jaz nimam generalnega recepta kako se iz tega izmotat; to je brez šok dogodkov.
Verjetno je vsak primer zase, vsak zahteva pozornost, skrb in ljubezen.
Od nekje sem v otroštvu prepisala eno pesmico. Prvi 2 kitici gresta takole:
Med mano in ljudmi je zid tišine,
pred njimi še sem nem in plah,
vendar počasi se izgublja
oni bledi, mrzli strah.
Samo ljudje so! Vsak med njimi
je s črnim zlom zaznamovan!
Bridkosti njihove in solze
ti povedo, da nisi sam.
Peter Levec: Peter Levec @ Wikipedia
Tone Pavček pravi takole:
Ko hodiš,
pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič,
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič
in zopet
in znova.
Če je komu odveč, naj zapre temo - ampak dodat morem še eno od Andreja Rozmana-Roze:
Z bratom brat mora brat iste članke.
Z bratom brat se mora ujet v iste zanke.
Z bratom brat mora oblačit iste znamke
in imet iste plašnice in planke.
Saj le če bratje isto berejo,
sploh vejo, kje in kdaj se zberejo,
se, ko so skupaj, isto derejo,
da derejo, da vse poderejo.
In ena sama vroča noč
ima lahko strahotno moč.
Lahko da me bodo moderatorji pobrisali, ko pišem pesmice na tehničnem forumu

BaToCarx ::
Pesmice so fajn,
razume jih vsak sam,
če pa jih ne,
se zamisli in čas mu gre.
Figula naj ne skrbi,
tudi med tehniki se rima dobi!
Če pa komu lep dan naredi,
napiši še kako pesmico ti!
Zdaj pa odjadram naprej,
po netu širokem kot zlodej,
življenje na njemu pustim,
do smrti ne skrbim,
tudi če samo ta trenutek preživim.
:D Tko za lol.
razume jih vsak sam,
če pa jih ne,
se zamisli in čas mu gre.
Figula naj ne skrbi,
tudi med tehniki se rima dobi!
Če pa komu lep dan naredi,
napiši še kako pesmico ti!
Zdaj pa odjadram naprej,
po netu širokem kot zlodej,
življenje na njemu pustim,
do smrti ne skrbim,
tudi če samo ta trenutek preživim.
:D Tko za lol.

Skoraj polovica verzov se ti verjetno rima,
verjetno samo takrat ko je plima,
pač na način ko v vodi stoji Jurca,
voda mu sega do k*rca,
ampak to samo zato ker je plima,
sicer se to ne rima,
ker je sicer samo do kolen v vodi,
pa pesniku to v navzkriž hodi.
Ampak naš Jurca vsaj ni osamljen,
saj je od hašiša omamljen,
sicer pa vedno ima družbo,
čeprav opravlja od doma službo,
shizofrenično debata vedno poteka,
pa še prijatelj te vedno šteka.
Sedaj sem utrujen in moram spat,
če se je kermu dalo do tukaj brat.
verjetno samo takrat ko je plima,
pač na način ko v vodi stoji Jurca,
voda mu sega do k*rca,
ampak to samo zato ker je plima,
sicer se to ne rima,
ker je sicer samo do kolen v vodi,
pa pesniku to v navzkriž hodi.
Ampak naš Jurca vsaj ni osamljen,
saj je od hašiša omamljen,
sicer pa vedno ima družbo,
čeprav opravlja od doma službo,
shizofrenično debata vedno poteka,
pa še prijatelj te vedno šteka.
Sedaj sem utrujen in moram spat,
če se je kermu dalo do tukaj brat.
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GamerBoy ()

Še en razlog zakaj je folk zakompleksan okoli sicer nepomebnih stvari, ko pa drugačnost takoj povezujete s psihiči, bolniki, shizoti...

@RejZoR: In normalnost s psi. 
Predvsem je pa bedarija, da nekateri tupite, da vsi defaultamo na status socialnega bitja.
99% pac ni 100%.

Predvsem je pa bedarija, da nekateri tupite, da vsi defaultamo na status socialnega bitja.

@RejZoR: In normalnost s psi.
Predvsem je pa bedarija, da nekateri tupite, da vsi defaultamo na status socialnega bitja.99% pac ni 100%.
100% velja za vse, ki pišemo na forumu.
Woody Allen
Woody Allen

Jaz bi kar striktno locil komuniciranje preko interneta z RL socializacijo. Ko imas folka na internetu dovolj, preprosto zapres browser. Ko imas folka IRL dovolj, pa ne mores tako hitro kidnit, sploh ce si v kaki blesavi situaciji.

Okapi ::
Kako da ne? Pogledaš na uro in rečeš: "o fak, zamujam na sestanek. Ajde, čao, se slišimo." In te že ni več.
O.

O.

Jaz bi kar striktno locil komuniciranje preko interneta z RL socializacijo.
Edino pravilno, da znaš ločiti to dvoje. Oboje pa je posledica tega, da smo ljudje socialna bitja.
Woody Allen
Woody Allen

Ja, v statisticnem povprecju. Za statistiko pa vsi vemo, da ukrivlja realno sliko.
V statisticnem povprecju gremo vsi vsaj enkrat na dan ven iz hise. V realni sliki imas pa folk, ki ne zdrzi biti doma; v drugem ekstremu pa folk, ki ne zdrzi iti ven.
V statisticnem povprecju gremo vsi vsaj enkrat na dan ven iz hise. V realni sliki imas pa folk, ki ne zdrzi biti doma; v drugem ekstremu pa folk, ki ne zdrzi iti ven.

_Denny_ ::
Večina nasvetov v tej temi me spominja na to:
Ljudje takoj vse posplošujejo in potem npr. pri socialnih anksiozah dobiš "idi večkrat med ljudi", pri depresiji "idi ven in bodi srečnejši" in pri debelosti "jej manj" (to je recimo tudi en stranski efekt depresije, neglede na to, da izgubiš apetit se kar lepo zrediš). Vse to so bolezni, ki se ne pozdravijo same od sebe in dostikrat rabijo tudi strokovno pomoč.
@OP: Imaš službo in svoje stanovanje, torej si na boljšem od večine vrstnikov. Na tvojem mestu bi kar ostal v tem stanovanju, napisal oglas za iskanje sostanovalke z vsebino "ni najemnine pod pogojem, da ti malo počisti in pripravi hrano" (se opravičujem, če je kdo razumel to kot seksizem). Po tem še dodaš, da želiš samski stan, ker nočeš konfliktov s partnerji in z malo sreče še dobiš bodočo punco.
Kot vidim še nisi imel ženske - za dvig samozavesti bi ti nekako priporočal, da obiščeš kako profesionalko (obstaja slovenski forum o escortu, najdi na googlu in vprašaj za nasvet), ji lepo razložiš situacijo in to je to. Še en nasvet - niti pod razno nobeni ženski ne povej, da si pri 29 še devičnik, ker jih (večino) neizkušenost pri teh letih žal odbija in si začnejo domišljati čudne vzroke za tvoje stanje; sramežljivost žal ni en izmed teh domišljenih vzrokov.
Se popolnoma strinjam. Bivši sošolec je s težavo staršem povedal, da ga muči depresija, oni pa so se mu takoj začeli norčevati in ga spraševati, če mu že predmeti govorijo, če ima že halucinacije in če mu zrihtajo napotnico za LJ Polje. Za tem je fant začel verjeti, da je nor, postal je še bolj zafrustriran, pustil šolo in se podal v alkohol...
Ljudje takoj vse posplošujejo in potem npr. pri socialnih anksiozah dobiš "idi večkrat med ljudi", pri depresiji "idi ven in bodi srečnejši" in pri debelosti "jej manj" (to je recimo tudi en stranski efekt depresije, neglede na to, da izgubiš apetit se kar lepo zrediš). Vse to so bolezni, ki se ne pozdravijo same od sebe in dostikrat rabijo tudi strokovno pomoč.
@OP: Imaš službo in svoje stanovanje, torej si na boljšem od večine vrstnikov. Na tvojem mestu bi kar ostal v tem stanovanju, napisal oglas za iskanje sostanovalke z vsebino "ni najemnine pod pogojem, da ti malo počisti in pripravi hrano" (se opravičujem, če je kdo razumel to kot seksizem). Po tem še dodaš, da želiš samski stan, ker nočeš konfliktov s partnerji in z malo sreče še dobiš bodočo punco.
Kot vidim še nisi imel ženske - za dvig samozavesti bi ti nekako priporočal, da obiščeš kako profesionalko (obstaja slovenski forum o escortu, najdi na googlu in vprašaj za nasvet), ji lepo razložiš situacijo in to je to. Še en nasvet - niti pod razno nobeni ženski ne povej, da si pri 29 še devičnik, ker jih (večino) neizkušenost pri teh letih žal odbija in si začnejo domišljati čudne vzroke za tvoje stanje; sramežljivost žal ni en izmed teh domišljenih vzrokov.
Še en razlog zakaj je folk zakompleksan okoli sicer nepomebnih stvari, ko pa drugačnost takoj povezujete s psihiči, bolniki, shizoti...
Se popolnoma strinjam. Bivši sošolec je s težavo staršem povedal, da ga muči depresija, oni pa so se mu takoj začeli norčevati in ga spraševati, če mu že predmeti govorijo, če ima že halucinacije in če mu zrihtajo napotnico za LJ Polje. Za tem je fant začel verjeti, da je nor, postal je še bolj zafrustriran, pustil šolo in se podal v alkohol...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Depresija v slovenski druzbi je nasplosno ogromna druzbena stigma ter, istocasno, tudi tabu tema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Take živalske (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23727 (13755) | TineR |
» | Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33716 (29312) | Mare2 |
⊘ | Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 58308 (53604) | dzinks63 |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 63403 (53250) | Massacra |