» »

Brezprekinitveno napajanje z večjim akumulatorjem

Brezprekinitveno napajanje z večjim akumulatorjem

bulekk ::

Pozdravljeni,

zobe si lomim pri iskanju cenovno sprejmljive rešitve za brezprekinitveno napajanje za sistem "pametne hiše".

V bistvu potrebujem nekaj, na kar po možnosti priklopim 220 VAC, dodam GEL akumulator 60Ah in dobim 12VDC izhod, ki se ne ozira na prekinitve v omrežni napetosti in ki mi polni in ščiti akumulator pred praznenjem...

Do sedaj sem imel domačo rešitev (polnilnik na akumulator in izhod iz akumulatorja, vendar je število praznitev popapalo akumumulator). Sedaj bi z boljšim GEL akumulatorjem rad podaljšal njegovo življenjsko dobo.

Vrtim se v krogu :
- solarni kontrolerji - tu je ideja, da bi namesto panelov prikjučil kar 12VDC napajalnik, pa menda ne smem (kapacitivnost PV, neka zaščita - ne poznam) - tisti bolj komplicirani (MPPT) tako ne pridejo v poštev. Obstaja neka različica, ki bi naj omogočala tudi to, vendar jih je zelo malo, npr:
http://www.solar-electric.com/mosumpsoc...

- kvalitetni napajalniki, ki imajo akumulatorski backup , npr. :
http://www.altronix.com/products/produc...
vendar se mi tukaj zdi zelo majhen polnilni tok in nimam podatkov, do katere kapacitete bi naj deloval. Pa tudi ne omenja izklopa akumulatorja pri prenizki napetosti (verjetno moram sam vstaviti rele in uporabiti izhod, ki se deaktivira, ko je napetost prenizka)...

Nekako pridem do akumulatorja (sonnenschein 60Ah GEL), pa potem težko dobim uporaben nasvet, kako naj to z nekim sprejemljivim stroškom vključim v sistem, da ga ne bom samo praznil...

Ali morda kdo pozna kakšno cenovno sprejemljivo rešitev (svetovali so mi tudi že za 2000+EUR kar celi panel za oddajo elektrike s panelov, samo panelov ne priklopim :-) ) ?

Doma že imam en poceni solarni regulator (CMP12), pa si ne upam kar na pamet priključevati...

Prav presenetljivo je, da je tako mala izbira tovrstnih rešitev...

Hvala že vnaprej,

Bulek.
  • spremenil: bulekk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7615218 (4274) Assass1n
»

fotovoltaika, solarni paneli kje jih dobit ugodno ?

Oddelek: Znanost in tehnologija
2510696 (6010) BigWhale
»

LED razsvetljava v hiši in doze

192823 (2060) Tom-Cat
»

Agregat ali akumulator za na vikend

104672 (4462) T0RN4D0
»

Solarne celice