Forum » Elektrotehnika in elektronika » Uravnavanje obratov motorja pralnega stroja
Uravnavanje obratov motorja pralnega stroja
ROK1a ::
Pozdravljeni.
Lotil sem se izdelave lončarskega vretena. Edina težava, s katero se že ubadam nekaj časa je uravnavanje obratov (0-300 RPM). Poizkusil sem že motorjem iz šivalnega stroja, ki pa je preslab (70W), saj ga brez težav ustavim z roko. Slišal sem tudi, da so nekateri uporabili motor iz pralnega stroja, ki sem ga tudi sam nabavil. Sedaj pa me zanima, na kakšen način lahko uravnavam obrate. Bi morda šlo z pedalom od šivalnega stroja? Ali se da z frekvenčnikom? Ali pa rabim posebno krmilno elektroniko? Trenutno me ne zanima št. obratov, saj bom to potem naknadno prilagodil s škripci.
Hvala za pomoč.
Lotil sem se izdelave lončarskega vretena. Edina težava, s katero se že ubadam nekaj časa je uravnavanje obratov (0-300 RPM). Poizkusil sem že motorjem iz šivalnega stroja, ki pa je preslab (70W), saj ga brez težav ustavim z roko. Slišal sem tudi, da so nekateri uporabili motor iz pralnega stroja, ki sem ga tudi sam nabavil. Sedaj pa me zanima, na kakšen način lahko uravnavam obrate. Bi morda šlo z pedalom od šivalnega stroja? Ali se da z frekvenčnikom? Ali pa rabim posebno krmilno elektroniko? Trenutno me ne zanima št. obratov, saj bom to potem naknadno prilagodil s škripci.
Hvala za pomoč.
- spremenil: ROK1a ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Loža | 217924 (1639) | MrStein |
» | Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45532 (12477) | lovro535v2 |
» | Star elektro motor in pralnega stroja in kako ga usposobit?Oddelek: Loža | 2640 (2244) | energetik |
» | Moj motorček za čoln piskaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1963 (1551) | Pyr0Beast |
» | elektro motor??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1827 (1661) | softwar66 |