» »

Sinhronizacija datotek?

Sinhronizacija datotek?

kuntek ::

Potreboval bi nekaj teoretičnih idej kako najbolje izvesti sinhronizacijo datotek na dveh diskih. Recimo da želimo direktorij A (z vsemi poddirektoriji) sinhronizirat na direktorij B (da bo konec A=B). A je source in B je destination. Sinhronizira naj se tako, da se kopirajo samo datoteke, ki so različne, če pa je kakšna datoteka na B, ki je več ni na A se le ta izbriše. Saj vam je jasno ali pač?
Moja ideja je, da bi se postavil na ista direktorija in opravil vse potrebno in nato bi se premaknil naprej v drugi direktorij.

zdravc ::

Najprej naredis seznam vseh datotek diska A od startnega dir dalje (path\imedat) za celotno globino. Izdelas zanko, ki se ti pomika po seznamu od začetka do konca in preveris ali obstaja datoteka v disku B z upoštevanjem celotne poti (path). Če ne obstaja ali pa je v disku A novejšega datuma jo skopiraš v disk B.

Nato narediš seznam vseh datotek še za disk B. Na enak način izdelaš zanko v kateri preveriš, če datoteka iz diska B obstaja tudi na disku A. Če ne obstaja jo brišeš iz diska B.

Postopka lahko tudi zamenjaš in najprej zbrišeš vse datoteke na disku B, ki jih ni na disku A.

Upam, da je dovolj dobra ideja za izdelavo programa.
kdor zna pa žih

kuntek ::

Ja tudi o tem načinu sem razmišljal. Enostavno naredit seznam in jih primerjat. Malo se samo zatakne pri tem, če datoteka ne obstaja in moram še preverit, če obstaja celotna pot do nje.

zdravc ::

Ce izvajas fizicno sinhronizacijo potem mora datoteka xy na dir aa\bb\cc diska A obstajati tudi na istem dir diska B. Ce pa izvajas sinhr. po imenih datotek ne glede na lokacijo, je pa to težje. Mislim pa, da npr. delphi oz. pascal ze ima knjiznice z funkcijami, ki ti omogocajo iskanje datotek.
kdor zna pa žih


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preizkusni OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
7898 (648) pecavar34
»

Acronis True Image

Oddelek: Programska oprema
61327 (1172) damjant42
»

Dva diska, dva operacijska sistema

Oddelek: Strojna oprema
101696 (1504) schurda
»

Kako narediti image XP

Oddelek: Programska oprema
93438 (3230) poweroff
»

norton utilities 2002

Oddelek: Programska oprema
61006 (895) Predator

Več podobnih tem