» »

VB 6 in com port komunikacija

VB 6 in com port komunikacija

iso2000 ::

Rad bi naredil komunikacijo med mikrokontrolerjem in računalom preko com-porta. Pošiljanje sem že uspel naredit, probleme pa imam s prebiranjem podatkov. Tisto, kar sem našel v helpu, mi ne deluje. Ali ima kdo kakšen lep enostaven primer kje pri roki?

LP

darkolord ::

a uporabljas MSCOMM ?

jeti51 ::

Predpostavljam, da uporabljaš Microsoftov MSComm kontrolco. In zadeva ti dobro pošilja podatke, sprejema pa ne, če sem prav razumel?
Sem 99% prepričan, da nisi nastavil handshakinga. Preberi v dokumentaciji za mikrokontroler, kakšen tip handhakinga uporablja. Potem pa napišeš v svojem programu pri inicializaciji nekaj takega kot npr. objMSComm.Handshaking = XOnRTSOff (tako nekako, ne vem na pamet, 4 možnosti so, ena izmed njih je None, druge tri so pa trije različni načini handshakinga - poglej v dokumentacijo, katero uporabit).
Sem skoraj 100% prepričan, da te to zajebava in da bo potem delalo.;)

slawc ::

prej bi pomislil na timeout konstante, ki se jih nastavi pri comportu in ne na handsaking, ker mikrokontrolerji ponavadi ne uporabljajo handshakinga (just old plain rx tx)

LP, Slawc

jeti51 ::

Aja, še nekaj sem se spomnil - nastavi lastnost RThreshold (nekaj takega) na ena. To pomeni, da se ti event CommEvReceive (iz glave) zgodi vsakič, ko prejmeš vsaj en znak. Če imaš to nastavljeno na recimo 10, šele po desetih prejetih znakih dobiš podatke (vse skupaj). Če pa je to nastavljeno na nič, potem se mi zdi, da te o tem nikoli ne obvesti. Morda je tudi to razlog.

Malo eksperimentiraj, saj si že kar nekaj odgovorov dobil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simuliranje COM porta?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6782 (625) Tilen
»

Visual Basic 6 branje RS232

Oddelek: Programiranje
9839 (657) cila22
»

COM in Visual Basic

Oddelek: Programiranje
222150 (1611) pexo
»

[VB] Komunikacija s serijskimi napravami

Oddelek: Programiranje
412283 (1557) mNeRo
»

IPTABLES in TCP flags problem

Oddelek: Operacijski sistemi
171439 (1268) Bojan xxxx

Več podobnih tem