» »

Zloraba emaila

Zloraba emaila

saja ::

Zdravo.

V zadnjem letu sem ugotovila, da se nekdo oz. več različnih ljudi (od tega je 1 oseba posebej vztrajna pri tem) prijavlja na različne spletne strani z mojim mailom, npr. Skype (imam že 4 accounte, samo en je moj), pa dating strani, Kaspersky,... danes pa so želeli pripojiti moj gmail k njihovem gmailu (sporočilo je bilo v čirilici-hvala bogu za google translate:)). Gre za srbske in hrvaške ''osebke''. V glavnem, vsakič ko dobim sporočilo od teh spletnih strani grem in spremenim geslo, imen pa ne, ker moram vnesti še zelo veliko drugih osebnih info, ki pa jih ne želim deliti(drugače ne potrdijo spremembe imena). To so samo tisti, ki jih vidim (določene zgrešim, ker gredo direktno v spam), ne vem pa, koliko jih je.

Drugi del problema pa je, da dobivam od nekaterih tudi njihove službene mail (vlada RS in Hr), pa slike, pa podatke o letih v tujino, pa taka jajca. Na začetku sem redno odgovarjala, da gre za pomoto, sedaj zgolj pri pomembnih (subjektivna presoja). Ampak mi že gre na živce (sem celo na njihovih spam listah).

Sedaj s tem gmailom pa mi je prekipelo.>:D Pozna kdo rešitev?8-O Ker za napake v naslovu maila še nekako razumem, ampak od enega osebka vztrajno prijavljanje na vse mogoče strani z mojim mailom, pa presega že vse meje potrpežljivosti.

Lp in hvala, saja.

sandmat ::

verjetno imaš priimek in ime, ki sta razširjena v jugi. Nekdo pač vpisuje svoj email account, ki je verjetno priimek.ime (tvoj pa je ime.priimek) v storitve, ki jih želi koristiti in ob tem ne pomisli, da vpisuje napačen naslov.

Poznam še 2 primera kjer ljudje dobivajo obvestila bank, šol in drugih ustanov o stvareh, ki nimajo nobene veze z njimi (pač pa s soimenjaki).

Nihče ti ne poskuša vdret po mojem mnenju.

saja ::

Hvala za odgovor. Ja, verjetno gre res za napako pri določenih posameznikih, ne pa vedno. Ta oseba, ki stalno uporablja določeno ime, se prijavlja z vnosom mojega gmaila zdaj že par let, tako da ne more biti napaka, da pozablja svoj mail. Ne vem, kako se lahko nekdo vztrajno prijavlja pod drugim mailom, če tega ne dela namerno. Mogoče enkrat, pa dvakrat, pa recimo, da tudi trikrat, samo potem pa ugotoviš, da ne moreš nazaj na profil, pa ti mora biti jasno. Vsaj ostalim je. Ne pa, da še kar naprej uporabljaš mail. Ne vem.8-O

Kar zadeva imena, pa niti ni tako pogosto ime. :)

Lp, saja.

sandmat ::

Seveda dopuščam druge možnosti, je pa to pogost problem. mogoče lahko poskusiš z zamenjavo emaila?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail in preveranti: pike so pomembne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5921633 (15350) AštiriL
»

Vaš račun je bil shekan This account has been hacked! Change your password right now!

Oddelek: Informacijska varnost
374054 (2002) Matija82
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10524084 (10714) donvito
»

Mejli, spam,... od kje email

Oddelek: Loža
4711544 (8000) japol
»

Ne vpišite pravega e-maila na mimovrste.com

Oddelek: Kaj kupiti
404825 (3129) mimovrste=)

Več podobnih tem